icon

Vaňa verzus sprchový kút do domu, v ktorom budú deti

alex666
12. apr 2017

Ahojte, prosím o radu: chystáme sa prerábať jeden starší dom, kde kúpeľna vychádza najlepšie tak, že by sme tam dali veľký sprchový kút. Zatiaľ nemáme deti, ale premýšľam, že keď ich budeme mať, nebude vaňa chýbať? Malé bábo okúpem aj v umelej vaničke, ale čo už s takými 3-8 ročnými deťmi, čo sa osprchovať samé nevedia, resp. asi ich to menej baví ako hranie sa vo vani? Ako to máte vy? Myslíte, že by sme tam mali nejako vtesnať vaňu?

Strana
z2
siska53
12. apr 2017

@anabeth no veru.. Ja napr.kupanie vo vani rada nemam..este ako dieta. Ale teraz je to pre mna aj strata casu. Cez den to nejde,nemam cas a vecer som uz moc unavena a bala by som sa,ze tam zaspim. Musim mat inu aktivitu a pre mna je to vo vani nuda. Muz sa sice rad kupe,ale sam prisiel s napadom sprchoveho kuta.. Obaja sme mali uraz po sebe a teda ist do vane bol pre nas problem, kut by bol lepsi.

minutka
13. apr 2017

vo vani sa osprchujes, v sprche sa neokupes ... asi tak 🙂

libawet
13. apr 2017

@alex666 sú už aj menšie vane.

alaguema
13. apr 2017

@alex666 ak sa treba rozhodnúť, či vaňa, alebo kút, tak rozhodne vaňa. Mne by chýbala aj pre deti na kúpanie, ale pre mňa na relax 🙂

alex666
autor
13. apr 2017

@katulienkax Pises, ze dve umyvadla su zbytocnost, ale ja mam opacnu skusenost - ked som bola mala, boli sme doma 4ia na jednu kupelnu a ked sa stalo, ze sme rano isli vsetci 4ia priblizne v rovnakom case z domu, bola to bitka o umyvadlo, takze preto sa mi 2 umyvadla zdaju prakticke.

alex666
autor
13. apr 2017

@wewika1
Vid moj koment vyssie. Pri 4-5 ludoch v domacnosti predsa len viackrat denne vyuzijes umyvadlo ako vanu/kut.

alex666
autor
13. apr 2017

@siska53 Mne to kupanie tiez nechyba, kedysi sme mali vanu a kupala som sa mozno raz za mesiac. Sem-tam je to fajn, ale prezijem aj bez toho.
Len fakt sa bojim, co s malymi detmi. Niektore deti sa nechcu umyvat a kupat a casto ich jediny motivator je, ze sa vo vani mozu hrajkat s kacickami :D :D Takze to je jediny dovod, preco nad tym uvazujem, inak by som urcite volila len sprchovy kut.
Skusim sa este poradit o tom s architektom, co nam bude robit navrh interieru, mozno nakoniec zvolime vanu so zastenou.

marse
13. apr 2017

svagrovci to maju tak ze maju sprchovy kut iba ale s hlbsou vanickou a dceram to v pohode napustia (maju 4 a 6r.) a uplne v pohode

lilu7
13. apr 2017

Mali sme v byte malu kupelku a vtesnali sme sprchovy kut aj vanu-zrezana, aby sme mali priestor oproti pri umyvadle- vyuzivali sme kut ale v zime prip.pri chorobe horuca vana dobre padla a tiez sa v nej kupavali deti. Vana by mi urcite chybala.

googlinqa
13. apr 2017

Jednoznačne vaňa

1katyka1
26. jún 2020

@hettinka my sa chystame tiez teraz take kupit kvoli detom. Mate niekto skusenosti s umyvadlom na dosku? Je to ok aj pre domacnost kde budu male deti? Alebo je lepsie klasicke?

Strana
z2