Varovanie biskupov pred voľbami
Kresťania, dnes v kostole ste si mohli vypočuť varovanie biskupov pred nebezpečnými stranami, ktoré neradno voliť. Ak by ste náhodou v kostole neboli, tu je odkaz na ich vyjadrenie:
@maranta_leuconeura V tom videu pasáž o voľbách začína 11:52.
Kresťania by mali napodobňovať príklad Ježiša Krista keď sa chcú nazývať kresťanmi. Keď bol Ježiš na zemi Židia boli utláčaný pod nadvládou Rimanov. Niektorý čakali že ich oslobodí a urobí "poriadky", ale Ježiš neorganizoval protivládne protesty ani sa nezapájal do politiky ani sa nebúril proti vtedajšej vláde.
Jeho nasledovníci nevkladali nádej do ľudských politických vládcov. Keď ho chceli urobiť kráľom Ján 6:15 https://biblia.sk/citanie/seb/jn/6
Keď Ježiš spoznal, že chcú prísť a zmocniť sa ho, aby ho urobili kráľom, odišiel znova na vrch, aby bol celkom sám.
Ján 18:36 https://biblia.sk/citanie/seb/jn/18
Ježiš odpovedal: „Moje kráľovstvo nie je z tohto sveta. Keby moje kráľovstvo bolo z tohto sveta, moji služobníci by sa za mňa bili, aby som nebol vydaný Židom. Lenže moje kráľovstvo nie je odtiaľto.“
@autorka v kostole bolo povedané, v minulosti, aby nik nevolil Zuzanu Čautovú za prezidentku. Ak bude, bude to jeho ťažký hriech. Po zvolení jej biskupi dávali požehnanie. Vodu kážu, víno pijú.. Stačilo. Veľa kníh Vatikán zadržal. Nezverejnil všetko, čo je pravda. Len to, čo im sa hodí.O živote Ježiša. V Biblii nie je všetko zo života Ježiša zverejnené
tu su skupiny pre veriace zeny / matky a tam si mozte pridavat tie vase krestanske veci. Tak nebudete drazdit "inych" ludi.
https://www.modrykonik.sk/group/2055/
https://www.modrykonik.sk/group/10032/
Dobre sa v slovenskej republike teda môžu mať len heterosexuálni kresťania...ale tým popisom koho nevoliť vlastne diskvalifikovali všetky strany 😀
Ale chod niekam... Voliť by mali ľudia podľa svojich presvedčení a nie na základe toho čo im v kostole natlačila do hlavy jak slepým ovciam. Dúfam, že za tieto dobre mienené rady ste hodili aspoň 100€ do kasičky 🙈🤮
aha, takze podla teba iba krestania maju patent na moralku? a vies, ze moralka vobec s nabozenstvom nesuvisi? to, ako biskupi a spol hriemu na ostatnych co nezdielaju ich pohlad na svet je isto velmi moralny
Okamžitá odluka cirkvi od štátu a okamžité zrušenie náboženstva v školách. Slovenská republika nepodlieha žiadnym ideológiám, ani náboženstvam. Je to v ústave, napriek tomu ich máme všade v riti strcenych. Budú hovoriť ľuďom, či majú ísť na potrat a koľko krát majú do mesiaca t**rtkat.
Škoda že konferencia biskupov nerozposiela listy, aby farári netrtkali malé deti.
Čo sa čudujete, vždy sa čítali biskupské listy v kostole, pred voľbami. Odjakživa to tak bolo a bude. Rozhodnutie je na každom z nás.
@janetinka27 Vidím, že máš úplnú pravdu. Nechápem, odkiaľ sa tu berie toľko zloby a nenávisti.
@janetinka27 velmi sa mylis. Nekrestanom je srdecne jedno cim sa krestania riadia. Nenavidia jedine to, ako sa krestania snazia uplatnovat svoje zasady na nekrestanov, vid. Zaborska... Hawk.
Mne úplne vážne, keďže ide o kresťanské usmernenie chýba v tej skupine nevoliť ani tých, čo žijú mimo manželstva a majú tak deti či toto podporujú. Či toto je mimo ideologickej kolonizácie? Alebo hádam v súlade s kresťanstvom. Či kedysi nebolo a teraz v pohode?
KDH zrejme klesajú preferencie, naopak strane čo je napr. za registrované partnerstva stúpajú, tak sa bije na poplach.
A najlepšie keby bola jediná kresťanská strana. Potom by to len bolo zaujímavé sledovať ako tie kresťanské strany proti sebe bojujú. To by bolo odporúčanie voliť katolícke strany myslím.
Autorka, citam s porozumenim. Rovnako ako aj pred kazdymi volbami. Dokonca som to dnes v kostole aj pocul. Ako uz boli aj horsie vyjadrenia a pastierske listy, ale proste nedaju si povedat a politikarcia stale. A co sa tyka nebiblickych veci ... ja by som pripomenul jednu biblicku: Miluj blizneho svojho ako seba sameho. Niekedy bolo krestanstvo o vzore, priklade ako zit, dnes ako zit prikazuju a castokrat tak ani neziju.
@pimpa12 moja obľúbená je tiež trojka a aj piata 😁😁😁
Ten list nikomu nič nevnucuje. Nikomu neberie právo slobodne si vybrať. Len je to o tom, že si treba kopnúť do Cirkvi a do veriacich. Lebo oni sú tí mimo. Len preto, že vyznávajú určité hodnoty.
@janetinka27 mýliš sa, ak si myslíš, že svetom a Slovenskom vládne nenávisť voči kresťanom. To, že sa s ich princípmi niekto nrstotozmuje vo a neznamená, že k nim prechováva nenávisť. Ani nesúhlas neznamená nenávisť. Alebo tieto tvoje úvahy vychádzajú z princípu Podľa seba súdim teba?
Zvláštne že že gayovia vo vlastných kruhoch im nevadia.
@lenkasarka keby gayovia, im vo vlastnych kruhoch nevadia ani pedofili.
@aalt až takto som nechcela zachádzať keďže ich boli hlava hlavne z lgbt akoby slovenko nemalo iné problémy
@bloger právo neberú, iba dôsledne odporúčajú či neodporúčajú. A nikto tu nekope do nikoho, len pár ľudí vyjadrilo svoj nesúhlas s danou formou odporúčania. Cirkev žiadna nie je neomylna, aj keď teda si to každá o sebe myslí. A každá prechádza určitým vývojom.
Kedysi napr. samovrahom odmietali cirkevný pohreb. Pochovať ich mohla rodina len mimo posvätnú pôdu. Dnes také neexistuje. To isté postoj k nemanželskym deťom a ich matkám. K rozvedenym ľuďom. Dnes by taký postoj bol v spoločnosti neakceptovateľný.
A cirkev, aby prežila, sa prispôsobila spoločnosti, v ktorej existovala. Lebo ľudia sa posunuli a zmenili svoje vnímanie.
@janage a možno by bolo na čase aby akceptovala vedú a nevyclenovala homosexuov do kategorie menej hodnotných bytosti. Možno by bolo načase aby pochopila, že každá ľudská bytosť je rovnocenni, bez ohľadu na pohlavie a sexuálnu orientáciu. Možno by bolo na čase aby akceptovala princípy rodovej rovnosti a sebaurčenia každej osoby. Ak by to akceptovala cirkev, ak by k tomu viedla aj svoje ovečky bolo by vo svete, aj u nás, menej nenávisti a násilia.
@viestta asi si si moj prispevok zle precitala, pretoze som nenapisala nic o nenavisti na slovensku a ani vo svete voci krestanom, ale o zakladni tu na koniku postavenej na vseobecnej nenavisti voci vsetkemu krestanskemu a na nedostatocnej znalosti. Verim, ze uz si si vsimla ten rozdiel medi tym, co som napisala a medzi tym, co si mi vlozila do ust. A podla mnohych reakcii priamo tu si myslim, ze sa vobec nemylim.
@janetinka27 svet je aj MK, a áno sú v ňom aj indivíduá co šíria nenávisť, je jedno voči komu. Rovnako môžem aj ja poukázať na mnoho nenávisti voči ateistom, ktorá sa na MK, ale aj inde prejavuje. Keby som si robila ťažkú hlavu z tých komentárov, nedajbože oplacala rovnako nemalo by to zmysel. Nesúhlas neznamená hneď nenávisť, ale tak si niekto vyklada, žiaľ...
@viestta mas pocit, ze nieco oplacam ludom, ktori sa nenavistne vyjadruju na mk o Cirkvi? Naozaj ma z toho obvinujes?
Mas pocit, ze niektore komentare v tejto diskusii su cisto vyjadrenim nesuhlasu a nie su nenavistne?
Preco sa prave tvoj nick a tiez niektore dalsie nicky objavuju v kazdej diskusii z oblasti krestanstva alebo rkc?
Cast sveta je aj na mk, prirodzene, no stotoznovat slova "mk", "slovensko" a "svet" mozes vo svojich prispevkoch a nie prekrucat slova inych, ktori sa vyjadrili jasne. Nepotrebujem, aby si moje prispevky prerozpravala svojim jazykom.
Áno, počula som to dnes v kostole. No ja sa riadim heslom "Ži a nechaj žiť", preto si zvolím stranu, ktorú JA uznám za vhodnú.

@janai1 😅👍😉