Váš názor - Fíha Tralala, Spievankovo, Dúhalka
Aky je vas nazor na tuto detsku spevacku(fiha tralala)?
Mne ten jej prejav pride hrozne afektovany a neprirodzeny, jej kostym sa mi vobec nepaci a jej spev hodnotim ako priemerny az podpriemerny. Normalne som zirala, kolko ma na youtube zhliadnuti.
Take spievankovo alebo duhalka je podla mna ovela lepsie. Aky je vas nazor?
Neberte to,ako extra hejt (hoci,ked to po sebe citam,presne tak to znie :D)
Inak klobuk dole,ze si ziskala tolko detskeho publika, to sa musi uznat, prajem jej uspech,len mi akosi nereze...
@lucilaines staré české filmy sú točené klasicky, nezrýchlené zábery, žiadne preblesky, prestrihy, plné prírody, bežných ľudských situácii, taktiež dokumenty, malé dieťa by malo byt v prvom rade pozorovateľom a prijímateľom - keď je film v pomalom tempe, je kopec času si veci vysvetliť, rozprávať sa. Áno, môžem pustiť modernú rozprávku kde to hučí, bliká, bude sedieť ako zhypnotizovaný a ja budem mať od neho pokoj, lenže to ja nechcem. Ilúziu nemám, staršia už má pubertu, tak ale čo sme zasiali, snáď nám dobre vyrastie.
Nenazvala by som Fihu spevackou, pretoze tie zvuky ktore vydava, su priserne a rozhodne nie su tym, comu sa hovori spev.
Ku vzhladu sa radsej nevyjadrim.
Miro J.je sympos ako sa snazi, ma pekne tanecne videa, ale spievat nevie. Tam to drzia tie deti co sa tyka spevu.
Spievankovo najkvalitnejsie co sa tyka hudby, nastrojov, obsadenia, filmy su pekne urobene.
Duhalka nas obisla, nepoznam.
A chvalabohu mladsi trochu popozeral tieto hrozy a ide si radsej AC/DC 😂
Sprvu na mna posobila infantilne, ale yz som si zvykla. To bol tiez ten prvotný sok 😆
Pre mna je vrchol infantilnosti ta zenska, co sa oblieka za snehulienku. Kua, na jej vek dost nevhodné 🙈
@zorkahorka usmievanka je veru asi to najhorsie co som videla z detskej tvorby 😂
@elizabet173 že brak 🤭 ok
Vieš, uznávam, že také predstavenie paci pac je totálne falošné a zle, ale deti sú šťastné, tešia sa, tancujú
A fíha? Krásne, farebné divadelné predstavenie, kostýmy, deti sa opäť tešia, tancujú ...
Mne fiha ani tak nevadi, za mna fajn, rovnako ako spievankovo, smejko a tanculienka, malinyjam,.. čo ale neznesiem, nepustam a povazujem za absolútne otrasné je Jaroš.. tie jeho skryté reklamy v skoro každej pesničke alebo klipe.. najstaršia mala chvilku tendencie si to pýtať, lebo škôlka.. našťastie ju to nechytilo ..celkovo minten človek nesedi, nieje mi sympatický jeho zjav, prejav, či hovorene slovo alebo spev, prostr celé zlé..
Týchto nepocuvame vôbec.U nás ide Miro Jaroš,on má pekné pesničky,aj klipy.
fiha tralala mi trha usi, nemam hudobne vzdelanie, ale podla mna je obcas dost mimo, aj ked sem tam sa jej niektora piesen zadari, ako dino diskotekus,
spievankovo nejak nemusim,
duhalka niektore piesne celkom fajn, ma celkom uroven, ale niektore piesne sa mi zdaju, ze su lebo bolo treba natocit,
skor sa mi paci smejko a tanculienka,
este spomeniem taku simsalalu, ta je ovela na nizsej urovni oproti duhalke, a este k tomu susle, no sykavky jedna hroza.
Fiha bola druha po spievankove,takze v tej dobe nebolo na vyber. Len posledne roky spevaci zistili,ze je diera na trhu a zacali viacej tvorit pre deti. Ja fihu mozem,takisto aj Jarosa. Su zabavni,pesnicky aj poucne. Navyse fiha ma krasne kostymi a predstavenia. Spev hodnit neviem,nevyznam sa,ale netrha mi to usi,takze je to pocuvatelne.
@zorkahorka usmievanka 🤣, ale asi dve pesnicky ma dobre.
davam hlas maliny jam, ozaj pekne pesnicky,
jaros ma dobru vypravu, ma to hlavu a patu, tanec, ale tiez je suslavy,
paci pac som ako tak tolerovala, ale ked odisla stara paci prec a nahradila ju nova, tak za mna nie a popravde, novsie pesnicky som nevidela,
divadlo zabavka ma par peknych pesniciek a tiez mici a mnau.
stryko baltazar niektore piesne ok, ale pri niektorych mi pride ako stary uchyl.
niekto tu pisal, ze nech si to skusime naspievat, nahrat atd., ale naozaj v detskej tvorbe je diera na trhu, tak ked uz to niekto ide robit, nech to ma aspon kvalitu, texty, vyznam, spevaci bez recovych vad...
druha vec su videa na youtube, tam je to este horsie, ja neviem kto prvy u nas doma pustil malemu youtube, ale zahranicna tvorba je daleko v predu pred nasou. obcas pustim malemu, ale slovenske pesnicky pre deti, jedna hroza, modifikovane hlasy, alebo primitivna grafika.
co ma neskutocne vytaca je, ze rik natocil flopyho, ktory kopiruje americkeho blippyho. flopy je neskutocne trapny a nechapem ci si myslia ze detsky divak je totalne primitivny. velky nevyuzity potencial. blippy je obcas tiez preafektovany a prehrava, ale ma super pesnicky o bagre, buldozere, traktore, smetiarskom aute....
@heln joooj, floppy 🙈 iny trapas. Ale deti to vnimaju asi inak ako my.
Pravdupovediac, mam dvoch synov a ti ma tychto pesnickach az tak neslapu. Mne nevadia, deti to zeru, a to je podstatne. My sme vyrastali na zlatej brane, teraz ficia piesne od doobliekanych dospelakov 🤷♀️
Od tej hroznej snehurky nepoznam nic,len na nu semtam nadabim. Nam sa velmi pacili od tanculienky vlk a zajac 😀 jaros je trochu iny level a styl ako ostatni. Je dobry. A ano, ten zahrajko niecim vadi i mne 😆
dám vedieť recenzie na všetkých cca o 3 mesiace - od februára sme sa dali každý mesiac ísť na iné predstavenie 😀 už máme za sebou paci pac a fíhu a teraz v apríli náš čaká miro jaroš 😉 no som zvedavá.... zatiaľ dojmy - pac (akože ten chlap) je kkt, to je také hnusné arogantné hovado až mi bolo blivno a čo sa hudby týka tak oni sú do veku cca 2 rokov, náš syn má cez 2 a už ho to moc nebavilo. a fíha je superská žena, zišla dole z pódia za deťmi a pohladkala ich a oni sa mohli chytiť jej - keby ste videli tú radosť v očkách 😍 a čo sa hudby týka tak bác bác bumbác a idem kva kva kvám sa u nás odvtedy púšťajú denne 🙉 otvorte túto tému máj/jún a zodpoviem aj ďalšie 😀
Tak nam dospelym (myslim, ze za vacsinu) to po par mesiacoch islo hore krkom, vsetci sme to poznali .. a tak.. :DD ale detom sa to paci, tak nehc si uziju. ja som regulovala len dlzku pozerania, aby nam z toho nesiblo, neskor to nahradila Elza a Anna, a Rapuntzel a kadeco.. cize da sa to prezit.
A kedze je to pre deti, je to pre nas ine, afektovane atd. Videli ste Teletubbies ci ako sa volali? tak to je katastrofa a kolko pozeracov to ma?
Nie všetko z toho poznám, ale jedno sa mi páči a deťom to púštam ako podporu ich slovenčiny. Spievankovo je niečo, čo by v pohode obstálo aj v zahraničnej produkcii a je cítiť, že to skladali ľudia, čo majú nejaké hudobné vzdelanie - čo som si všimla, tie staršie veci boli prevzaté skladby, ale tie posledné dva(?) sú kvalitná vec, ktorú sa nebojím deťom pustiť. Dospelý musí samozrejme byť trocha zhovievavý pri textoch, ale je to pre deti. Príde mi ale smiešne, keď vidím to pohoršenie nad infantilnými textami, keď vidím, čo za priblblé texty pre dospelých frčia v rádiach a rebríčkoch.
@annm81 myslím, ze v prupade spievankova je autorom textov zahrajko-riso canaky
Zienky, chcela by som vidieť, čo ste vy vytvorili také, že to zaujme nejaké publikum, alebo či ste vôbec nieco vytvorili, či len na všetko hundrete, hejtujete a pritom samé nič nerobíte, len sedíte na svojich zadočkoch. Nikto vás to nenúti počúvať, a celá táto diskusia je fakt trápna.
Afektované sú všetky. Mám dve deti (4 a 2 roky) a nepoznajú nič z toho. Toto je niečo, čo ja odmietam doma počúvať a pozerať
@heln k tým videam na YT skúšala sú pozriem Nastya tuším sa to dievčatko vola?
U nás jednoznačne Miro Jaroš, boli sme už aj na 4 koncertoch a nie je o čom. V poslednom čase celkom sledujeme Fidlikantov a ich priblíženie ľudovej hudby, nástrojov a folklóru vôbec deťom.
A naopak, absolútne nie má Paci Pac (aj prvá, aj druhá verzia dámskej časti) a Usmievanka. Fíhu nemusím, ale deťom (aj v MŠ) sa dosť páči. Nepáči sa mi ich hudobný prejav a spev ako taký.. akosi mi neladia 🤷🏻♀️

Keď mala 4 roky mala rada fihu, neskôr spievankovo a Jaroša,, duhalku nepoznám a paci pac ci kto to bol tak to bolo úplne mimo