icon

Váš názor na referendum

maribell
20. jan 2015

ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem

liebling98
31. jan 2015

@adsumus Amen
Lepšie to napísať nešlo.

mima4
31. jan 2015

@adsumus

ja len doplnim,ide o stanovisko konkretneho zboru, nie cirkvi ako celok, ci kazdeho prislusnika ecav.

Inak, po dlhsom uvazovani musim konstatovat, ze ohladom tych troch otazok na slovensku chyba kvalifikovana diskusia. Namiesto nej sa vedie zakopova vojna a pravdaze ozyvaju sa hlavne tie najvacsie extremy...ktore by zvolili pomaly upalovanie na hraniciach clenov tej druhej skupiny...

Vela clankov, prispevkov co citam, neobsahuju konstruktivnu kritiku, myslienku,resp. triezvost...ale su az presytene emociami, nevrazivostou, agresivitou... a ci nastrane odporcov, tak aj privrzencov

adsumus
31. jan 2015

@liebling98 ja som sa veľmi potešila, ked mi to manžel ukázal a som nesmierne sťastná za toto vyhlásenie.
@mima4 vdaka za upozornenie. 🙂

adriana132
31. jan 2015

@kiki68 to je jedno ako to vytrhli? to nemyslis vazne toto... ked niekto zamerne vytrhne vetu ktora bola citovana...teda veta inej osoby a hovorila o upne inom probleme a povie ze to bolo povedane o homosexualoch a tebe to je jedno? precitaj si aj toto.... http://www.grkatpo.sk/?spravy&id=1999 a toto http://www.grkatpo.sk/?spravy&id=1998

ewellina
31. jan 2015

Komu záleží na tom, čo si o referende myslia evanjelickí biskupi, tak nech sa páči:

http://www.dennikrelax.sk/Aktualne-dnes/Slovens...

"Ja pôjdem, budem hlasovať trikrát áno. Som za kresťanské hodnoty a celé referendum vnímam ako vyjadrenie prorodinného vzťahu," povedal agentúre SITA generálny biskup ECAV na Slovensku a predseda Ekumenickej rady cirkví na Slovensku Miloš Klátik."

inkinka
31. jan 2015

@ewellina ak podporia agendu RKC budete linkovat aj nazory "heretikov" odtrhnutych od jedinej pravej "C"irkvi? Ale nie vsetci evanjelicki duchovni zdielaju ten nazor
http://www.velkykostol.sk/kazne/kazen-na-stedry...
ludska a oblubena pani fararka v nie malom zbore niekde v hornej dolnej
http://zena.sme.sk/c/3774047/evanjelicka-farark...

inkinka
31. jan 2015

@mima4 cirkev ako celok? Ake bolo stanovisko cirkvi ako celku v pripade biskupa Bezaka? Stotoznovali sa s nim vsetci prislusnici danej cirkvi? To urcite nie, mnohi boli rozcarovani a takisto tomu tak nemusi byt ani v tomto pripade. Nedegraduj to na stanovisko jedneho zboru.

ewellina
31. jan 2015

@inkinka Nie, to som tu dala preto, lebo niekto sa tu oháňal stanoviskom evanjelikov, tak aby to bolo vyvážené. Presne ako píšeš, že nie všetci majú na vec rovnaký názor. 😉 A na SME sa určite nedá nájsť nejaká reprezentatívna vzorka. Tam dostanú priestor väčšinou takí kresťania, ktorí zdieľajú názor redakcie.

inkinka
31. jan 2015

@ewellina biskupi vyjadrili svoj sukromny nazor, nie nazor väcsiny ludi, ktori sa hlasia k ECAV. Co je reprezentativna vzorka v tomto pripade, si netrufam odhadnut 😉

ewellina
31. jan 2015

@inkinka ok, aj tie príklady, čo si tu dala ty, treba chápať ako súkromné názory osôb.

fcchelsea
31. jan 2015

@vitazoslav ano v tom máš pravdu bola to chyba matky ale ked je rodič zodpovedny a uvedomuje si to že jeho deti alebo dieťa aj dospieva tak naozaj nepotrebuje sexuálnu výchovu v škole skor by ju potrebovali rodičia už je proste iná doba deti dospievaju skor a my tiež musíme mat k nim iný prístup

fcchelsea
31. jan 2015

@sibare počuvaj ty kde žiješ ja som ženska milujem futbal a nie som emocionálne rozklepaná troska je ti na tom niečo divné to si len vy chlapi teda mylím kvázi chlapi si myslíte že ženské su slabšie keby si bol chlap na správnom mieste tak by si niečo také ani z ust nevypustil si uvedom kolko musí žena zvládnut starat sa o deti v poriadku jedna vec a starat sa vám chlapom o váš lenivý zadok na to si už asi zabudol maš ty vobec nejaku žensku lebo podla toho čo si napísal si myslim že máš chlapa

mima4
31. jan 2015

@inkinka je to stanovisko konkretneho zboru, napr. .ecav ako cirkev ma ine stanovisko.
S panom Bezakom sa nepoznam, takze k tomu sa neviem vyjadrit.

miaka
31. jan 2015

Napriklad Evanjelicka aliancia v Bratislave naliehavo vyzyva k ucasti na referende. Myslim si, ze medzi evanjelikmi je len malo ludi, ktori zmyslaju tak ako presbyterstvo v Starom meste.
Ja idem na referendum hlavne kvoli mojim detom. Je to mozno posledna sanca ochranit nase deti pred zlom, co sa sem vali.
Mozno si myslite, ze prehanam, ale uplne staci ak si najdete ukazky osnov pre ziakov materskych a zakladnych skol z rodovo a ideologicky spravnych ucebnic.

sandracs
31. jan 2015

@miaka Ale ak som to pochopila spravne ani presbyterstvo nevyzyva k neucasti, ale distancuje sa od kampane

aletka
1. feb 2015

evkasus Z toho vyplyva, ze je naucena. 😀 Ako fyzika...

memini
1. feb 2015

Ja na referendum určite pôjdem a zahlasujem 3x áno.
1) Manželstvo patrí odjakživa mužovi a žene, preto nevidím dôvod, prečo by sa to malo meniť. Homosexuálom by som povolila registrované partnerstvo, aby mohli po sebe dediť, aby mali právo na informácie o zdravotnom stave a pod. Avšak jedine pod podmienkou, že by sa nemuseli automaticky schváliť adopcie. Argumenty že im niekto zakazuje lásku a právo na deti sa nezakladajú na pravde. Lásku im nikto nezakazuje, ani sex a právo množiť sa im tiež nikto neodopiera. Tak ako napr. nevidiaci, nemôže riadiť auto hoci by túžil byť od detstva napr. automobilovým pretekárom, tak by aj oni mali prijať fakt, že niektorých vecí sa skrátka budú musieť vzdať. Na Slovensku sú mnohé iné diskriminované skupiny ako napr. hendikepovaní, matky s deťmi (napr. v práci), ľudia zo sociálne slabších rodín a okolo toho sa taký humbuk nerobí. O čo sú práva LGBTI dôležitejšie, ako práva týchto ľudí?

memini
1. feb 2015

2) Som absolútne proti adopciám homosexuálmi a argument, že deťom by bolo lepšie u milujúcich homosexuálov ako v DD neberiem. Tu je jeden z dôvodov...
Istá štúdia amerického sociológa menom Mark Regnerus, rozprúdila búrlivú debatu v USA. Bola to štúdia zameraná na prieskum kvality života detí, vychovávaných v tradičných, ale aj homosexuálnych rodinách. Výsledky boli šokujúce! Tento prieskum okrem iného ukázal, že z 3000 opýtaných až 23% dospelých, ktorí vyrastali v homosexuálnych rodinách, bolo v detstve sexuálne zneužívaných. Následne mnohí z nich trpeli depresiami a mali sklony k sebevražde.

https://www.youtube.com/watch?v=s60Jd7B1yZ4

(mám aj link na tú štúdiu). V súčastnosti podporuje homosexuálne sobáše v USA viac ako 55% obyvateľstva a tlak na verejnosť v otázkach LGBTQIA práv je veľký (u nás zatiaľ známe len LGBT, prípadne LGBTI). Logicky preto musel prísť okamih, kedy bola horeuvedená štúdia spochybnená. Napadnutý bol spôsob formulácie niektorých otázok, katolícka viera autora ako aj údajne konzervatívny inštitút, ktorý štúdiu financoval. Nemôžem sa ubrániť pocitu, že niekto zámerne hľadal údaje, ktoré by sa dali spochybniť, v snahe o manipuláciu verejnej mienky. Názor si urobte sami...Nepochybujem o tom, že sú na svete deti, ktoré vyrastali v šťastnej LG rodine a viem si predstaviť, že to pre ne nie je ľahké. Ale ak je to číslo z uvedenej štúdie len z polovice pravdivé, stále je to príliš veľa v porovnaní s 2% zneužití, ktoré boli zistené v biologických, resp. heterosexuálnych rodinách. NEPODPORUJEM EXPERIMENTY NA DEŤOCH!

memini
1. feb 2015

3) Nahliadla som do príručky pre pedagógov, ktorá by mala slúžiť na výuku povinnej sexuálnej výchovy. Nepopieram, že je tam veľa dôležitých aj užitočných informácií, no niektoré témy zachádzajú zbytočne do detailov. Z môjho pohľadu, je to aj možný nástroj sexuálnej manipulácie detí, ak sa dostane do rúk nesprávnej osobe. Ja ako matka poznám svoje deti najlepšie a preto najlepšie viem, kedy a ako podať jednotlivé informácie. Každé dieťa je iné a to, čo môže jednému 12 ročnému dieťaťu pomôcť, môže druhému uškodiť. Sexuálna výchova by preto mala ostať dobrovoľná!!!
Tu je link na tú príručku, ak by ste mali záujem: http://www.rodicovstvo.sk/sexedu/Metodicka_prir...

adsumus
1. feb 2015

@memini Veľmi ma potešilo, že neupierate homosexuálom právo množiť sa a mať sex. Len sa trochu obávam o čom bude vaše dalšie referendum.

bad_delight
1. feb 2015

Pôvodne som ani nechcela, ale keď vidím tie referendové postoje, nakoniec rada vyjadrím aj svoj názor. Referenda sa nezúčastním !!! Z vlastnej skúsenosti, resp. z toho, ze poznám nejeden homopár, čo má deti , či malé či väčšie, dokonca aj dospelé a majú deti vlastné. Sú to skvele matky, ich deti nemajú žiadnu poruchu, vrodenú vadu, chorobu, ba neboli za ich RODINU nikdy ani ukrátene, otĺkané či šikanované , alebo deťmi doberané v školskom veku, kedy môže byt dieťa skôr šikanované za to, ze je tučne, má predkus, či nosí okuliare.... Referenda sa nezúčastním ,pretože aj takto vyjadrím svoj názor a ani nevidím zmysel sa ho zúčastniť, ak viete, že odškrtnete trikrát nie. Referendum má síce krásny názov, pretože je na ochranu rodiny, ale nie je tomu celkom tak. Je jasné, že je to verejný boj proti homosexuálom. Už prvá otázka je, či súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou. No... je to v ústave. Navyše manželstvo obsahuje zároveň PRÁVA a povinnosti. Oni však žiadne práva nemajú..(!!) Referenda sa nezúčastním aj pre to, Ze si jednu vec ľudia neuvedomujú. S referendom vyplávali na povrch najhoršie príklady homosexuálnych párov a sociálne siete obiehajú fotky z Love Parade z Nemecka, kde sú odfotení dvaja chalani v latexovom oblečení. A potom je logická otázka: Takým ľuďom chcete zveriť naše deti? Ide však o manipuláciu a stratégiu, v ktorej porovnajú krásnu, usporiadanú RODINU a homosexuálny pár odfotený niekde na gay festivale. Ak by "tradičnú rodinu" porovnali s ľudmi kt. Žijú v v homosexuálnom vzťahu, len sa neukazujú, ich deti sú milovane až zavideniahodnou láskou, sú šťastne, zdravé a maju zázemie a nič im nechýba, možno by zistili, že sa tieto rodiny až tak neodlišujú ......Referendu hovorím nie, pretože celá kampaň pred referendom vytvára len strach a skreslený obraz o homosexuáloch pred verejnosťou. Nepovažujem to za správne použiť v reklame promiskuitných homosexuálov, pretože promiskuitní sú aj heterosexuáli, ktorí menia priateľky a podvádzajú svojich partnerov.... Treba si uvedomiť, že to, že referendum zamedzí manželstvám homosexuálov, nepotrestá tých promiskuitných, pretože oni o manželstvo ani nejavia záujem(!), ale potrestajú ľudí , ktorí vyznávajú konzervatívne hodnoty, podľa ktorých je RODINA základ. Chcú sa o ňu starať, záleží im na deťoch a dbajú na ich výchovu a vzdelanie.ale takéto rodiny často ľudia nepoznajú, pretože im nestojí za to sa pretŕčať na gay pochodoch ani sa hádať a obhajovať svoje pocity. či referendum prejde alebo nie, ak homo pár raz chce mat deti, verte mi, ze ich mat bude.... A tie páriky ktoré má polovica našej zeme pred očami, keď sa povie homosexuál, tak tie o deti nestoja.. Aj u nás je to len otázka času a výmenou staršej generácie, než budeme mat registrované partnerstvá a ostatné zákony, ktoré už roky fungujú v rôznych krajinách a vidíte- svet sa nezrútil. Nuž a hovorím nie referendu aj hlavne pre to, ze aj môj syn/ dcéra môže byt homosexual. A ja nechcem o ich udúcnosti rozhodnúť takto. Aj vaše ešte čerstvo narodené dieťa môže byt homosexuálom. A tiež bude chcieť mat deti.... Na koniec by som rada pridala ešte jedno výstižne video, ktoré ukazuje REÁLNE deti, ktoré majú dvoch ocinkov alebo dve maminky. Pretože to je skutočné. nie umelo natočené videá, kde dvaja muži hľadia malého chlapca a robia z nich pedofilov. REFERENDU HOVORÍM NIE, PRETOŽE SRDCU NEROZKÁŽETE.https://www.facebook.com/video.php?v=828161...

angelos
1. feb 2015

@bad_delight zdielam tvoj nazor.Tu ide o homofobnu mobilizaciu a nie o o ochranu rodiny.Rodinu je ohrozena v prvom rade nelaskou...a dalej napriklad alkoholizmom ,gemblerstvom a takdal a takdal...Keby islo o ochranu rodiny hadam by si dali zalezat na gramotnejsom zneni otazok .

memini
1. feb 2015

@bad_delight to je milé že poznáte takých úžasných homosexuálov, verím, že takí sú. Nikdy som o tom nepochybovala. Lenže nie je pravda že tí promiskuitní nebudú chcieť deti. Resp. právo na adopciu budú mať tým pádom všetky osoby rovnakého pohlavia, ktoré budú vystupovať ako homosexuálny pár. Vo svete je veľa prípadov, kedy sa dostali nevinné deti do rúk homosexuálov, resp. pedofilov vydávajúcich sa za homosexuálov. Všetci to beriete príliš na ľahkú váhu a nejde o to, že by som bola homofób. Kampaň AZR vôbec nesledujem, sledujem udalosti vo svete a tie ma ovplyvnili konať tak, ako som rozhodnutá konať. Nie je pravda čo tvrdíte, že svet sa nezrútil. Ešte nie, ale smeruje to k tomu. Predpokladám, že vy patríte k tým pozitívnym ľuďom, ktorí sa snažia na všetkých vidieť to dobré. Veľmi si to na ľuďoch vážim, ale tu ide bohužiaľ o deti! Nielen o tie, ktoré sa dostanú do dobrých rúk, ale aj o tie, ktoré budú zneužívané. Keby ste si pozreli to video z USA, možno by ste sa na to pozerali trochu inak. Koľko detí by ste boli ochotná "obetovať" kvôli túžbe homosexuálov mať deti? Ak z 10 adoptovaných detí, bude mať 6 dobrý život a 4 peklo na zemi, je to tak správne? Už teraz deti trpia, dokonca vo svojich biologických rodinách čomu nejde zabrániť až do chvíle, kým sa to neprevalí a ja mám podporovať takéto experimenty? Máte pravdu v tom, že tí, čo naozaj túžia po deťoch si spôsob nájdu, to im neberiem. Ale legalizácia adopcií narobí viac škody ako úžitku. A k sexuálnej výchove na školách sa vyjadrilo 332 odborníkov, lekárov, psychológov a iní a všetci majú rovnaký názor pod ktorý sa podpísali. Tento typ vzdelávania označili ako mrzačenie psychosexuálneho vývoja detí. Ak máte záujem, prečítajte si viac https://rodovescitlivovanie.wordpress.com/ Neverím, že rodičia, ktorí majú zdravý rozum dopustia, aby bola na školách zavedená povinná sexuálna výchova.

memini
1. feb 2015

@adsumus tak po prvé, toto nie je moje referendum a po druhé, pre niekoho je možno toto referendum bezvýznamné a škoda vyhodených peňazí, pretože nevie poriadne ani o tom, čo sa deje uňho doma a nie ešte za hranicami tohto štátu. Ale ak niekto sleduje aj dianie vo svete, tak vie, že toto je len začiatok!

wilikiki
1. feb 2015

Nazor slovenskych lekarov aj s ich podpismi https://rodovescitlivovanie.wordpress.com. Je to skor vysvetlenie, co sa skryva za celym tymto gender osialom.

wilikiki
1. feb 2015

A teda kto ma silny zaludok, tak si pozrite toto

https://www.youtube.com/watch?v=mtPUTh1BqhA

ale upozornujem fakt je to pre silne zaludky..

memini
1. feb 2015

Čím viac sa o problematiku zaujímam, tým viac lží zo strany LGBTI pomaly vyplavuje na povrch. Prečo sa oháňajú tým, že nemajú právo na zdravotný stav partnera, ani právo dediť, keď to tak vôbec nie je! To, že nemajú žiadne práva je nezmysel...

Ktorýkoľvek občan Slovenskej republiky spojený s iným človekom v akomkoľvek type vzťahu (rodinní prísušníci, vzdialení príbuzní, nezosobášený pár, osoby žijúce v spoločnej domácnosti, obchodní partneri…) môže ísť za notárom, ktorý vystaví notárske potvrdenie o jeho vôli (tento úkon stojí niekoľko euro). Na základe tohto potvrdenia môže daného človeka v prípade jeho zdravotných ťažkostí navštíviť v nemocnici, či vidieť jeho zdravotné záznamy. Bez takéhoto potvrdenia nemôžu ani manželia nahliadať do vzájomných zdravotných záznamov. Ich právo na súkromie je takto chránené. Uzavretím manželstva vám teda právo na nahliadanie do zdravotnej dokumentácie automaticky neprislúcha. Notárske potvrdenie je potrebné aj v prípade zosobášených manželov. Tieto skutočnosti vychádzajú zo zákona 576/2004 Z.z. - Zákon o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov - §6. (Prehľadné vysvetlenie praktických dôsledkov zákona je na stránke http://www.zzz.sk/?clanok=3621) Rovnako sa postupuje aj v prípade dedenia. Aj tu stačí, aby človek, ktorý chce určiť svojho dediča, navštívil notára. Ten vystaví dokument potvrdzujúci právo na dedenie majetku pre zvoleného človeka. Zo zákona môže po zosnulom dediť aj osoba žijúca s ním v trvalej spoločnej domácnosti po dobu viac ako 1 rok. Podľa §474 občianskeho zákonníka, ak nededia po ručiteľovi potomci, dedí v druhej skupine manžel, poručiteľovi rodičia a ďalej tí, ktorí žili s poručiteľom najmenej po dobu jedného roka pred jeho smrťou v spoločnej domácnosti, ktorí sa z tohto dôvodu starali o spoločnú domácnosť, alebo boli odkázaní výživou na poručiteľa.

adsumus
2. feb 2015

@memini Môžeš ma poučiť o čo ide za hranicami tohto štátu? Dakujem.
@wilikiki Co sa skrýva za gender ošialom? Kukla som v rýchlosti web a napríklad tuná sa pokušaju mladých mužov naučiť chápať a vnímať mladé ženy, tak aby nedochádzalo k brutálnym utokom, znásilneniam, vzájomnej diskriminácii a podobne, označuju to ako gender sensitisation. http://www.dnaindia.com/india/report-cbse-bring... Ty na tom vidíš niečo zlé?

wilikiki
2. feb 2015

@adsumus o.tom.presne hovori tan prvy link ktory som dala a ktory si zrejme teda ani neotvorila.

bad_delight
2. feb 2015

@memini Preoč to všetk hadzať na homosexualov. Prečo vytahovať homosexualov pedofilov. Aj ked to si myslim, že ked je raz pedofil je pedofil a nie aj homosexual, za to, že ho vzrušuju DETI aj rovnakeho pohlavia. Chcem však poukazať na to, že je trochu nefer obviniť homosexualov a zabudnuť na obhajované TRADIČNE RODINY, a na nespočetne množstvo pripadov kedy otec obťažoval svoje neplnolete deti. Toto vôbec nie je vec orientacie ale psychickej deformacii človeka ako takeho. Nechcem nikoho uraziť ale každej jednej manžel/priateľ môže byť pedofil a žena o tom nemusi ani vedieť. Tak ako to nevedeli žiadne manželky, priatelky, až bolo už neskoro. Kolko " tradičných rodín" kt. nemohli mať deti si adpotovali a ocinko sa prejavil ako pedofil. Toto su ťažké a nepríjemne veci, ale vždy tu boli a vždy tu budu a nezabranime im v referende.. jednoducho NIE JE viac pedofilov medzi homosexualmi ako v navonok usporiadaných rodinách. Mimo toho. Homosexuál je normálny človek, kt. nemôže za to, že je jeho orientácia iná. Homosexualita je o vzťahu kde sa dvaja ľubia. Nuž a pedofilia je poruncha , to sa nedá provonávať. Je to postoj JEDNEHO človeka. Nie dvoch . tu nevznika žiadny vzťah, leska..prosite nič. Ale v Našom štáte sa roví všetko proti homosexuálom. Ako som už písala hore, je to verejný boj proti akemukoľvek ich právu. V prvom rade potrebujú uznanie aby spolu mohli žiť, ako druh a družka, aby ich v pripade chorôb brali ako rodinu ktorej môžu podať ifnormácie, aby za seba mohli poberať vdovský dôchodok a mnoho ineho. Jednoducho práva, ktoré maju manželstvá, len by to bolo partnerstvo. Toto je potrebné. Je potrebné si priznať že sú a nechcieť im nedopriať už vôbec nič. Nemalo by ybť žiadne referendum. U nás je priskoro riešiť či si homosexuál môže alebo nemôže adoptovať deti. Všetko sa predbieha. Najprv ich nechajte spolu žiť. Pre boha kolo ludi, adolescentov či v dospelom veku pácha samovraždu, len za to, že sa nestretli s pochopením koli homosexualite. koli odmietaniu či v rodine či na pracovisku a tak ďalej. Vaše dieťa sa narodí nevinné, snažíte sa z neho vychovať najlepšieho človeka a keď by prišlo domov z partnerom rovnakého pohlavia, stále je tu obrovské percento matiek a otcov, kt. to nepochopia. Môžu sa s tým buď zmieriť, alebo svoje dieťa zavrhnuť.Horšie pripady ich nutiť " vyliečiť sa", lebo si myslia, že sa to dá. A tu vznikajú trápenia, samovraždy, plače a nešťastné životy. Nechajte ich žiť, Nič sa nestane a svet nebude horším pre to, že povolíme viac lásky. Nie su to experimenty, vždy to tu bolo aj vždy bude, len sa o tom nehovorilo v takejto miere. Referendum nepodporujem, pretože nepodporujem boj proti homosexualom. Treba sa na to pozrieť aj z tej druhej stránky.