Váš názor na referendum
ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem
@adsumus čo sa týka tejto problematiky, sledujem hlavne zahraničné média na internete, takisto zahraničné dokumenty na túto tému. Vedecké štúdie, reálne prípady reálnych ľudí. Zisťovala som si, ako reagovali na všetky tieto veci v zahraničí a poviem ti, že pozitívne ohlasy to teda nemalo. Dodnes sa aj v týchto krajinách presadzujú názory, že homosexuáli by deti vychovávať nemali. V Nemecku a v Švajčiarsku boli napríklad búrlivé protesty proti zavádzaniu sexuálnej výchovy do škôl a v USA sa zas dodnes presadzujú názory, že by homosexuáli nemali vychovávať deti. Lenže LGBT skupina je silnejšia než by sa niekomu mohlo zdať.
@adsumus ak by moje deti raz patrili do skupiny LGBTI, tak ich budem milovať rovnako ako teraz. Aj keby z nich vyrástli pedofili, tak ich budem milovať rovnako. Lenže túto ich odchýlku sa budem snažiť riadiť výchovou. Ak budú homosexuálne orientovaní, budem akceptovať ich partnera, podporovať ich, ale vysvetlím im, že hoci sa to na prvý pohľad nezdá, predsa len sú trochu iní a tak budú mať niektoré veci v živote inak. Treba byť realista a uvedomiť si a prijať fakt, že homosexualita nie je úplne normálna, ako sa to niekto snaží presadiť. Takisto je veľa problémov, ktoré majú heterosexuálne deti, na prvý pohľad "normálne". Nebudem predsa v slabozrakom dieťati živiť nádej, že raz z neho bude automobilový pretekár, len preto, že po tom túži. Alebo nebudem dieťaťu bez hudobného sluchu klamať, že z neho raz bude svetoznámy spevák. Takisto dieťa s vrodenou srdcovou vadou asi nebude môcť robiť kondičné športy. Takmer z každého dieťaťa (mimo špecifických psychických porúch) sa dá vychovať človek, ktorý bude sebavedomý, vyrovnaný a zároveň pokorný, tým pádom šťastný. Bez ohľadu na akékoľvek okolnosti, sexuálnu orientáciu, pôvod, či sociálne zázemie. Šťastie je relatívny pojem a vnútorný stav. Niekomu stačí k šťastiu to, že svieti slnko a niekoho neurobí šťastným nič. Dokazujú to aj mnohí homosexuáli a pedofili (o tých ani nevieš, sú na školách ako učitelia, tréneri a pod., ale nesprávajú sa ako devianti práve z uvedených dôvodov). Tí homosexuáli, ktorí sú pokorní a vyrovnaní nebudú stáť v prvej rade a kričať, že majú rovnaké právo na dieťa ako matka a otec, pretože si uvedomujú, že výchova dieťaťa nie je lotéria a nie je to vôbec jednoduché. Takíto ľudia by neriskovali duševnú nepohodu svojho dieťaťa, len kvôli svojim sebeckým záujmom. Pretože tu vôbec nejde o deti z DD, ale o túžbu naplniť si svoje potreby za každú cenu. A takýchto ja podporovať v adopciách nebudem!
samozrejme sa ho zúčastním, ved ide o budúcnosť nielen mojich budúcich detí
neviem co vsetko si mam o tom referende mysliet. podla mna su ovela dolezitejsie veci a tak sa vyhadzuju peniaze za blbosti. nejsom este presvedcena ci pojdem hlasovat. kto chce mat deti tak aj bude mat podla mojho nazoru. Poznam jednu 40 tnicku, ktora je sama a bolo jej smutno. Zmyslela si, ze chce mat dieta. V pohode jej adoptovali male babenko, ale ona ho ani tyzden nemala a vratila ho, lebo to bolo romske. V pohode jej adoptovali DALSIE dieta. To mala trosku dlhsie, ale nedalo jej to a zistovala si povod. Matka biela, ale zistila si kdesi, ze otec by mohol byt polorom. A ako to dopadlo? Samozrejme, ze aj to vratila. Je to normalne? Podla mna, nie. To radsej mozu dat homosexualom, ktorí sa naozaj chcu starat o dieta s laskou. A nie ako henta chodit ako do pozicovne aut. A co brani tomu, ze aj homosexual by si sam dosiel a zatajil svoju orientaciu a adoptoval si? Neviem ako funguju adopcie. Ale ocividne to nieje nic zlozite, ked si panicka moze dojst vybrat a vymenit.
S tou povinnou sexualnou vychovou som tiez v rozpore. Citala som vela clankov a diskusii. A na jednu stranu je dobre, ze by bola povinna z toho dovodu, aby bolo dieta chranene. Chapem, ze to je kazdeho vec. Ale ani mne by sa nepacilo, ak by moje dieta niekto sexualne obtazoval. Tou vychovou by vedelo, ze nieco nieje v poriadku a maju ucit deti o tom aby sa zdoverili ak by mali podozrenie na zneuzivanie. Nejedenkrat bol aj buuum ako v katolickej cirkvi obtazovali malych chlapcov, atd...dokonca aj v rodinach zneuzivanie vlastnych deti. A preto davam za pravdu, ze tymto ich chrania. A myslim si, ze takuto vychovu by mali robit specialne skoleny, ktori vedia akou primeranou formou im podat informacie a v akom veku.
Referendom podporime aj prava rodicov. Co sa deje v okolitych krajinach, ale uz aj u nas... Nezatvarajme si oci pred realitou. Slovami ceskeho gay aktivistu Hromadu : Nam nejde o prava homosexualov, nam ide o deti.
http://rutube.ru/video/3a37d223c324f423661cd5fa...
Vypočula, prečítala a pozrela som si rôzne diskusie na tému blížiaceho sa referenda a v podstate som sa iba utvrdila v tom, že:
1. Manželstvo má byť výhradne zväzkom muža a ženy, pretože som za zachovanie tradičnej rodiny.
2. Nesúhlasím, aby si homosexuálne páry mohli adoptovať deti, pretože túžba dospelého po deťoch nemôže stáť pred právom dieťaťa na otca a matku. Na Slovensku máme dosť overených tradičných párov, ktoré čakajú na právne voľné deti z domovov (pomer je cca 12 rodín na 1 právne voľné dieťa). Navyše som presvedčená, že výchova detí homosexuálnym párom nemôže mať dobrý vplyv na zdravý psychický vývoj dieťaťa a jeho následný život. Ani nie v tom zmysle, že za z nich automaticky stane homosexuál, kedže je to genetická záležitosť. Skôr som presvedčená, že takéto dieťa bude mať v dospelosti problém nájsť si partnera a založiť si tradičnú rodinu.
3. Som rozhodne za to, aby rodičia mohli odmietnuť sexuálnu výchovu a otázky eutanázie v školách a školských zariadeniach, pokiaľ s tým nesúhlasia a to bez následných postihov a trestov.
@marika007 je pravda že ak chce niekto mať dieťa za každú cenu, tak sa k nemu skôr či neskôr dopracuje. Už teraz sa môže napr. gej dohodnúť s lesbou, že spolu budú mať biologické dieťa a budú ho vychovávať napr. v striedavej starostlivosti. Ale úplne iná situácia nastane, ak budú adopcie legálne, tomu ver. Ak sa bude dávať homosexuálna rodina na rovnakú úroveň ako tradičná rodina, tak to nemôže dopadnúť dobre.
A taká otázočka. Z tvojho príbehu vyplýva, že ak môže nejaká ženská nakladať s deťmi ako s tovarom, dvakrát dieťa vrátiť, tak potom už kľudne môžeme dať právo na adopcie aj homosexuálom, hoci nik netuší, aký dopad to má na psychiku dieťaťa, ako sa bude dieťa správať v dospelosti ako partner k opačnému pohlaviu v prípade, že by bolo hetero? Chceme aby sa takéto jednanie stalo normou a z adopcií sa urobí holubník? V tomto prípade evidentne zlyhal ľudský faktor na oboch stranách a ďalšia adopcia mala byť jednoznačne odmietnutá. Dieťa nie je tovar a je jedno či je biele, čierne alebo žlté!!!
Poviem to takto. Pre mňa znamenajú moje deti všetko, a všetky ostatné deti našu budúcnosť. Záleží mi na tom, aby čo najviac detí mohlo vyrastať v čo najlepších podmienkach, obklopení láskou mamy a otca, ktorí ich milujú a ktorí im dajú dobrý príklad do života. Adopcie homosexuálov nič nevyriešia!!! Tie rómske deti, postihnuté alebo príliš veľké sú preto v DD, lebo záujem o ne je minimálny. Tak to ostane aj keď budú deti adoptovať homosexuáli. Takže vzniknú akurát tak situácie, kedy sa bude o rovnaké dieťa uchádzať hetero pár, aj homo pár a aby sa náhodou gejovia necítili ukrivdení a niekoho neobvinili z diskriminácie, budú mať v adopciách prednosť. A tak sa dieťa, ktoré mohlo mať normálnu rodinu s mamou a otcom dostane do homosexuálnej, ktorú by si možno nikdy samo nevybralo! A to nehovorím o náhradných matkách, ktoré budú gejom plodiť deti ako tovar za peniaze. Lebo aj toto príde spolu s adopciami. Toto chceme??
Ak niekomu naozaj záleží na deťoch v detskom domove a na tom, aby deti nepribúdali, treba to riešiť úplne inak ako adopciami homosexuálov!
@marika007 ak chceš deti chrániť, tak musíš zabrániť tomu, aby bola sexuálna výchova povinná!! Však ako nepovinný predmet sa to vyučuje už aj teraz. Ide o to, že ak bude tento predmet povinný a tebe sa nebudú páčiť osnovy, tak do toho nebudeš môcť zasahovať a tvoje dieťa sa bude musieť učiť aj to, čo je v rozpore s tvojimi morálnymi zásadami. Ak tam dieťa nedáš, budeš platiť pokutu!
Ak nie si rozhodnutá, prečítaj si túto príručku, ktorá má slúžiť učiteľom k sexuálnej výchove http://www.rodicovstvo.sk/sexedu/Metodicka_prir... Môj názor je, že je tam veľa užitočných informácií, ale niektoré zachádzajú príliš do detailov. Taktiež nie každé dieťa je v 12 rokoch pripravené, na túto formu vzdelania a dokonca praktické cvičenia, ktoré sa tam uvádzajú. Ja ako matka sama najlepšie viem, ako to svojmu dieťaťu vysvetliť a kedy. Ty nie? Ak nie, tak by mala byť táto príručka možno voľne predajná a slúžiť ako návod rodičom. Ale nie aby to bol povinný predmet preboha 🤐
1. homosexuali chcu registrovane partnerstvo. A som za
2. ohana sa tu pravom dietata na matku a otca. Halooo, u nas je legalna adopcia dietata osamelym rodicom, tento argument je teda poriadne mimo
3. suhlasim, aby sexualna vychova bol povinne volitelny predmet v kombinacii s inym predmetom, ako nabozenstvo/etika
ale na referendum nejdem. Nema ziaden zmysel, absolutne nic nemeni, nech by bol vysledok akykolvek. Vnimam ho len ako kampan pred volbami.
@viera27 tvoj názor, ale raz si možno budeš tĺcť hlavu že si nevyjadrila svoj názor keď si mohla. Nejde o to, či toto referendum niečo zmení hneď teraz. Ale je to postoj obyvateľstva k pripravovaným zákonom!
1) V prvom bode sa veľmi mýliš. Oni už nechcú reg. partnerstvo, oni chcú MANŽELSTVO, alebo aspoň registrované partnerstvo pričom v tomto prípade je ale automaticky nutné, schváliť im adopcie.
2) Tento argument vôbec nie je mimo, HALÓÓ. Je sakramentský rozdiel, či dieťa vychováva jednotlivec, väčšinou matka / žena, ktorá btw stále má šancu, že si nájde partnera opačného pohlavia a tak dieťa má nádej že bude mať aj otca. A je rozdiel, či vidí dvoch homosexuálov, ako spolu žijú a tvária sa že sú normálna rodinka a vlastne všetko je rovnaké ako v tradičnej rodine. Deti preberajú vzory svojich rodičov. Takže keď príde malý chlapček do škôlky a bude chcieť tľapkať kamarátov po zadku, alebo hrať sa na otecka a otecka tak je to podľa teba OK?
3) Toto som nepochopila........POVINNE voliteľný predmet? Tak si vyber, môže byť buď povinný, alebo voliteľný a v tom je teda tiež obrovský rozdiel.
bože, ja si neviem predstaviť našu malú adoptovanú, žeby mala dvoch otcov,,,,,,,,,,ja som nie proti ked chcú, nech si žijú spolu, ale vždy niečo ešte chcú-načo,,,,deti? ved ja čo poznám, to sú skôr také chodenia a po čase si nájde iného,,,a dieťa bude akurát len v šoku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,brrrrrrrrrrrrrrrr, 😎 ,,,len dúfam, že im to neprejde,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Najprv som si myslela, ze nejdem, ale pojdem a budem hlasovat 3xano. Vsetci kydaju na cirkev, aku spinavu kampan robi, ale ak sa pozriete na druhu stranu, vobec nezaostava. To je jedno ktore noviny otvorim, den co den su tam clanky o stastnych homosexualnych paroch a ich stastnych detoch, studie alebo linky, ktore potvrdzuju, ze z takychto deti vyrastli normalni a nepoznaceni jedinci.O blogoch ani nehovorim, tolko spiny a kydov som uz fakt dlho necitala. To PR zo strany LGBTI je uz aj pre mna silna kava.
Myslim si, ze od nepamati je normalny vztah muz a zena. Vztah rovnakych pohlavy sa vyskytuje, ale to este neznamena, ze je normalny a prirodzeny. Je to proste odchylka. Priroda nas tak stvorila, ze muz a zena sa jednoducho doplnaju...Jedna lekarka to tiez potvrdila, maju v sebe proste nejaky iny gen ako maju hetero ludia. Proste su ini, tak by to bolo fajn akceptovat.
Myslim, ze drviva vacsina ludi nema problem s homo ludmi, ak ziju normalne. Su to fajn ludia, co robia v spalni je ich vec, nikoho to nezaujima. Ja sa tiez neprezentujem, ze som hetero, mam dieta, pozrite sa vsetci. Vsetky tie pochody a love parade, kde sa prezentuje sporo odeti teplosi v damskom obleceni s make upom na tvari im jednoducho skodi a utvrdzuje ostatnych v tom, ze nie su normalni. A tymto stylom urcite nikoho nepresvedcia, ze su sposobili vychovat normalne dieta. Ak chcu mat dieta, tak nech si ho spravia. Ze to nejde? Ked to nejde, tak to nejde...
Co sa tyka sexualnej vychovy - rada by som svoje dieta o tychto veciach poucila sama. Ked bude spravny cas, pripadne postupne, primerane veku davkovala tie informacie. Su to velmi citlive informacie a v hlave mozu dietatu sposobit velky zmatok, takze by som bola nerada, ak by sa tieto veci dozvedal od niekoho cudzieho.
@margieamatusko ty osobne by si chcela mať od malička dvoch teplých ? za rodičov? myslím, že sa skôr myslí na seba ako na tie deti
@karkana Si si ista, ze si spravne pochopila co som pisala?
@memini chcu partnerstvo ! manzelstvom to nazvali inteligenti, ktori zorganizovali toto referendum.
niekde vyssie sa pisalo o tiom, ako v POHODE niekolkokrat adoptovali nudiacej sa slobodnej 40ke deti, no tak to by som chcela viduet. neexist.
zo zakona sme povinni akcepovat vselijake vyuzivacne svine, co nerobia nic ine, len zakladaju mnohompcetne RODINY len a len reto, aby vycicali stat ebz toho, aby pohli prstom.
ja neviem, ako si to vy predtavuje, ze zakerne homosexualne pary budu terazx atakovat detske domovy a vehementne sa dozadovat adopcii ?? blbost na mraky, citate privela sci fi.
su to ludia ako my, akurát sa im nieco zle nastavilo v bruskach mam, co teraz, postavime hranicu a demonstrativne ich upalime ??
Samozrejme, ze v IDEALNOM svete je rodina ocko + mamicka + stastne deti. zial, svet nie je idealny, co maju pvedat slobodne mamy, ovdoveli a opusteni otcovia ?
trocha tolerancie nam nikomu neuskodi.
@margieamatusko absolútny súhlas.
Ak ste niektorá na FB tak si pozrite túto stránku https://www.facebook.com/pages/Povedzme-nie-nez... Toľko špiny som už dlho nečítala. A mňa ako neveriacu najviac vytáča hlavne to, ako degradujú tradičnú rodinu. Homosexualitu dávajú na piedestál, ako keby všetci homosexuáli boli inteligentnejší, lepší, milujúcejší, lepší potenciálni rodičia atď atď. Áno, lebo všetci gejovia a lesby sú asi zo SUPERHOMO planéty a medzi nimi niet primitívov, deviantov, alkoholikov, gamblerov, oni sú skrátka dokonalí. Je mi z toho na vracanie.
Nemám nič proti homosexuálom. Je jasné že je medzi nimi kopec úžasných ľudí. Ale tí normálni, uvedomelí, vyrovnaní a pokorní nikdy nebudú žiadať právo na deti!! Tí si žijú svoj život, sú radi že sú zdraví, akceptovaní a nebudú si násilím vydobýjať pozornosť. Tí, čo kričia v prvej rade sú presne tí, ktorí si deti nezaslúžia, to vám garantujem.
@memini ja len, ze v rodine mam tiez katolikov. a jedna hovori s takym elanom ako ty. a mi hovorila, ze na kazni im rozpraval o tom ako to bude tazky hriech, ked nepojdu hlasovat za ano. iba si mi ju pripomenula, nic v zlom. sak ide o to, aby kazdy mal svoj vlastny nazor. a nie kvoli tomu, ze ide lebo suseda ide tak, lebo im kazali v kostole,...mna neohrozuje ziadna otazka. ako bude tak bude. a citala si to o tej zbierke? ze vyzbierali kopec peniazov a nakoniec nebola zaregistrovana ta zbierka? clovek i tak nemoze uz nicomu verit, dokonca aj ked si kupi v obchode jablko nemoze verit tomu, ze to tak naozaj je.

@memini ja sledujem aj niečo iné ako mainstream, ved môžeš dať, čo sleduješ ty, lebo ak si porovnám informácie, ktoré dáva niečo iné ako mainstream s mainstreamom, tak sa ukazuje, že niečo iné ako mainstream má silnu tendenciu upravovať si fakty podla toho aké ciele to niečo iné sleduje a to nemám moc rada. Preto som sa informovala podla čoho sa riadiš ty, len tak zo zvedavosti. Môžem vedieť ako by si sa zachovala, ak by sa tvoje dieťa hlásilo o pár rokov ku LGBT komunite?