Váš názor na referendum
ahojte 🙂 tato tema nieje vytvorena pre konflikty alebo zistovanie kto ako bude hlasovat .. nezaujima ma obsah vasich hlasovacich harkov .... ide o referendum ako take ..neviem sa z toho vysomarit .. vsade citam clanky o nejakom vyhratom boji .. uprimne vobec neviem co si mam o tom mysliet, tie zle polozene otazky aby sa ludia mylili ..koho to cele bol vlastne napad? .. same agresivne kampane pre alebo proti ..clovek uz fakt nevie co si ma mysliet ..a preto voprec dakujem vsetkym ktory sa v klude vyjadria aby mi to objasnili ..dakujem
mozno vas bude zaujimat ... "Rád by som tu spomenul štúdiu Roberta Spitzera, publikovanú v roku 2003. Napriek jeho ,, ospravedlneniu“ homosexuálnej komunite za jej publikovanie, nenachádzajú sa v nej žiadne nové údaje, ktoré by boli v rozpore s jeho pôvodnými zisteniami. Výskum Dr. Spitzera zostáva stále vedecky správnym a jeho pôvodný záver- a síce že niektorí veľmi motivovaní jednotlivci s neželanou homosexualitou sa môžu zmeniť - naďalej platí. Práve kvôli tomu Dr.Kenneth Zucker vydavateľ Archives of sexual Behavior odmietol uverejniť odvolanie tejto štúdie. Je dôležité vedieť, že to bol práve Dr. Spitzer, ktorý v roku 1973 napomáhal pri deklasifikácii homosexuality ako duševnej poruchy. Celých tridsať rokov veril, že zmena orientácii nie je možná. Potom, čo absolvoval stretnutia s viac ako 200 bývalými homosexuálmi, dospel k názoru, že každý z nich zažil určitý stupeň zmeny, ako aj iné pozitívne dôsledky, ako napríklad zvýšenie sebavedomia, 66% žien uviedlo dobré heterosexuálne fungovanie. Nikto nezažil, žiadnu ujmu. No potom, čo svoju štúdiu publikoval, stal sa Dr. Spitzer objektom intenzívnej diskriminácie a obťažovania nie len zo strany homosexuálnych aktivistov, ale aj zo strany tých, ktorých považoval za profesionálnych kolegov, a to len preto, že publikoval politicky nekorektnú, avšak vedeckú štúdiu. "
"Boli sme uvedení do omylu: Hamer, LeVay a ostatní nikdy nepotvrdili, ani nedokázali, že homosexualita je vrodená. Hamer v 90. tych rokoch udáva tento genetický výskum s cieľom nájsť príčinu homosexuality. V roku 1993 bol tento výskum uverejnený. V tlači bol označený, "ako dôkaz“ pre genetickú príčinu. Hamer sám povedal: ,,či môže byť sexuálna orientácia určená iba biologicky, určite nie“ V roku 1999 sa pokúsila jedna kanadská výskumná skupina zoskupená okolo Georga Riceho zopakovať Hamerove zámery. Hoci Kanaďania uskutočnili svoj výskum s väčšou skúšobnou skupinou, ako to urobil Hamer, nemohli nájsť žiaden dôkaz genetického vplyvu. Martin Dannecker profesor sexuologického inštitútu univerzity vo Frankfurte nad Mohanom zahrňuje vo svojom posudku terajší stav biologického výskumu: ,,Všetky v minulosti nastolené pokusy, biologicky odôvodniť homosexualitu, musia byť označené ako stroskotané“ "
(spomina to v rozhovore pre cestaplus.sk byvaly gay Jozef Demjan)
a tu odkaz na video...je v anglictine
a k tej sexualnej vychove ktora sa opiera o vyskumy...prosim ..tu je video a posudte sami na akom pociatocnom vyskume sa zaklada sexualna vychova od utleho veku...upozornujem...len pre silne zaludky http://gloria.tv/media/JniA7pWfgCf
@viera27 nemusí byť len homo alebo hetero, môže byť aj pedofil, zoofil, nekrofil a pod. Lenže to sa nikdy nedozvieš, keďže evidentne medzi tebou a dieťaťom nie je dostatočná dôvera, keďže máš problém s ním hovoriť o vlastnej intimite medzi 4 očami. Ako matka, by som chcela vedieť, aj keby trpelo moje dieťa niektorou z uvedených úchyliek, pretože by som robila všetko preto, aby som ho aspoň naviedla na zodpovednú cestu životom a nenechala ho len tak "tikať" ako časovanú bombu. Komu inému sa má dieťa zdôveriť so svojou sexualitou a prebrať s ním aj prípadné problémy. S učiteľom? Tvoj postoj je taký, že dôležitú konverzáciu s dieťaťom je lepšie radšej odpáliť do outu a pre tvoje pohodlie, nech to radšej vyrieši škola. Súhlasím s aletkou.
@viera27 ešte si sa pýtala na tú anti propagandu. No tak si pozri niektoré FB skupiny ako horlivo bojujú za to, aby ľudia na referendum nešli. Pozri sa čo sa deje v médiách, ako už teraz sa snažia ovplyvniť ľudí vyhláseniami, že referendum asi nebude platné..........to si potom mnohí povedia že, veď načo tam ísť keď aj tak bude neplatné. Útoky na tradičnú rodinu vidím na blogoch, na FB a hrozné na tom je to, že si pília pod sebou haluz aj ľudia, ktorí ani nie sú LGBTI. Tejto skupine evidentne veľmi záleží na tom, aby to referendum nebolo platné. Ak by to bolo také nepodstatné, tak to jednoducho odignorujú tak ako to je. A nedržali by sa hladovky za homosexuálov a nehanila by sa v takom rozsahu tradičná rodina ako sa to teraz deje...Aj toto je taktika a evidentne zaberá. A never tomu že homolobby neutratila ani cent. Len majú inú stratégiu...
@katkagab to nie je pravda. Toto tvrdenie má korene v minulosti, kedy jeden zvrátený chorý mozog robil pokusy na deťoch. Ak sa nedogrcáš, tak si to pozri, možno pochopíš o čo tu ide...
https://www.youtube.com/watch?v=cNYP0NDumI8Tak malé deti ako hovoríš nemasturbujú! Spoznávajú svoje telo, zisťujú, ktoré dotyky sú im príjemné a ktoré nie, ale nerobia to s cieľom dosiahnuť orgazmus. Práve v tom dokumente sa spomína, že takéto malé deti pri orgazmoch trpeli, tvár sa im zvraštila v bolestnom kŕči, stŕplo im telo akoby boli v šoku a pod. Malé dieťa nie je sexuálna bytosť!! Je to krehké nevinné stvorenie, ktoré spoznáva svet. Dať dieťaťu v 3 rokoch sexuálnu výchovu je to isté, ako dať mu v 3 rokoch vodičák s tým, že jazdiť môže až v 18-tich. CELÉ ZLE!
@marci77 som si to pozrela. Bohužiaľ, niektorí ľudia sú tak strašne zaslepení a ich mozgy sú tak vymyté, že v snahe byť za každú cenu liberálni sú schopní všetko vyhlásiť za podvrh, hoax, demagógiu, alebo nad tým len mávnu rukou že "čo už, veď stávajú sa aj horšie veci"......kým sa to neudeje priamo im.
@adriana132 ono v podstate dodnes nie je jasné, čo túto odchýlku zapríčiňuje. Preto ma tak trochu prekvapuje, ako sa mnohí bijú do pŕs, že len tá ich pravda, a to že homosexualita je vrodená, je tá 100% pravdivá. Však tie vedecké výskumy dokazujú len jedno a to, že sami vedci v tom majú riadny guláš a doteraz sa nevedia zhodnúť...Idem kuknúť ten dokument, dúfam že sa nedogrcám, lebo už raz som mala na mále pri tom dokumente o praotcovi skorej sexualizácie detí
toto video vystihuje vlastne uplne VSETKO co si o tomto referende myslim..... A je uplne jedno, ze je to farar, ide tu o podstatu, ktory dotycny dokonale vystihol... treba to pozriet cele....
@katkagab kde to žiješ medzi akými ľuďmi??? 😅 no teda neviem či je to tvoja skúsenosť zo škôlky alebo to máš napozerané u druhých detí, ale keď mám hovoriť sama za seba, v škôlke som nikdy nemasturbovala 😉 mám tri deti, neviem teda čo robili v škôlke, ale doma nikdy nemasturbovali 😅
@adsumus prosím ťa, mohla by si ma citovať, kde presne som sa vyjadrila o homosexuáloch s takou dehonestáciou ako ty v tvojom príspevku? Mám to chápať tak, že ty ľudí rozdeľuješ podľa orientácie, rasy, zdravotného stavu atď do 1., 2., 3. ľudskej kategórie alebo koľko ich vlastne máš? Lebo ja NIE a ani som to nikde nenapísala, tak mi láskavo neprisudzuj tvoje osobné vyjadrenia.
Homosexuála ako takého vnímam ako človeka, tak ako hocikoho iného. Kvôli orientácii nikoho nesúdim, vnímam skutky človeka, názory, správanie a na základe toho si vytváram obraz o človeku. Ale ľudia si nemôžu byť nikdy vo všetkom rovní, pretože nie sú rovnakí! A nepoznám človeka, ktorý by dosiahol v živote všetko, po čom túži. Môj postoj k referendu je preto taký, aký je, pretože predstavitelia LGBTI tu riešia požiadavky, na ktoré si nárokujú čisto zo sebeckých dôvodov, majú potrebu neustále na seba upozorňovať a ich vyhlásenia sa nezakladajú na pravde. Oháňajú sa tým, že nemajú právo na lásku, deti, dedičstvo, info o zdravotnom stave partnera.....LŽI, LŽI a zase len LŽI.
1) Právo na lásku sa nikomu neodopiera. Ak sa dvaja homosexuáli navzájom ľúbia, stretávajú sa, sexujú, zdieľajú spoločnú domácnosť, príde im tam ozbrojené komando a odvedie ich v putách za to, že porušili zákon, ktorý zakazuje lásku medzi homosexuálmi? To, že sa nechytia na ulici za ruku je čisto ich zbabelosť, ich vlastná neistota, ich voľba. Nežijeme v stredoveku aby ich niekto za to ukameňoval, keď v médiách sa verejne presúša xy gejov a ešte ich dávajú mládeži za idoly. Ale na manželstvo nech nesiahajú. Keď už, tak registrované partnerstvo....budiž. Ale nakoľko k reg. partn. sa musia automaticky schváliť adopcie, nesúhlasím s tým. Kopec heterákov dobrovoľne žije nadivoko a nikomu to žily netrhá, tak prečo zrovna homosexuálom to ide žily doslova rozdrapiť, že nemajú na vzťah papier. Žeby potreba dokázať sebe aj okoliu, že homosexualita je normálna? Nie, nie je! Preto sa označujú ako sexuálna menšina...
2) Právo na dieťa sa takisto nikomu neodopiera. Však ako píšeš, deje sa to. Ak sa chce, chodníčky sa nájdu a biologické dieťa im zakázať nikto nemôže. Ale nech neberú právo na matku a otca dieťaťu, ktoré nesplodili! Načo ten tlak na legalizácie adopcií, keď ten, kto dieťa naozaj chce, si ho zaobstará aj biologickou cestou. A čo sa týka adopcií v rodine, napr. ak hetero pár má deti a náhodou zahynú, aby ich deti mohol vychovávať homosexuálny súrodenec, bratranec atď........toto jediné by som povolila, prípadne, je tu možnosť, že si to dieťa adoptuje ako single rodič, ak sa také adopcie už dejú bez preverovania sexuálnej orientácie. Tak zase sa pýtam, načo ten tlak na legalizáciu adopcií??
3) Vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov nevzniká uzavretím manželstva automaticky právo na všetky osobné údaje o partnerovi. Nikde v zákone nie je zakotvené, že manžel, alebo manželka majú automaticky právo na info o zdravotnom stave toho druhého. Na to má právo len osoba, ktorej sa to týka a môže si slobodne vybrať ďalšiu osobu, ktorá sa k týmto informáciám dostane. Veď predsa lekár nemôže vedieť, či manželia nie sú v rozvodovom konaní a či by ten druhý tieto informácie nezneužil. Známa opatrovala muža, ktorý nebol jej manžel a mala všetky info o jeho zdravotnom stave a bolo to vážne ochorenie. Tak sa opäť pýtam. O čom je táto požiadavka??
4) Právo na dedičstvo má podľa zákona aj osoba žijúca v spoločnej domácnosti so zosnulým, ak spolužitie trvalo minimálne jeden rok. Je tam nejaká hierarchia, podľa ktorej sa majetok rozdeľuje ak je viacero dedičov, ale to je aj v heterosexuálnych rodinách. Nič im nebráni ošetriť si toto závetom, tak ako to robia aj heteráci. Takže opäť tá istá otázka. O čo im do šľaka ide??
A btw, ak tu hráš tvoju obľúbenú hru "kto z koho", tak mňa z toho prosím vynechaj. Evidentne nemáš záujem dozvedieť sa viac, len máš potrebu vyrývať. Ale takáto diskusia nie je mojim koníčkom, takže ak na mňa nenasmeruješ normálny komentár, tak viac neodpoviem.
@zuzulik1234 mas pravdu. pozrela som, je skvely, a je naozaj na zamyslenie ze clovek nemoze povedat svoj nazor, inak ho hned vysetruje policia, alebo ide po rodicoch socialka...... ja tiez nemam pocit ze zijeme v demokraciii, inak by sa take veci nemohli stat
Na celom referende sa mi nepáči viac vecí:
Podivne položené otázky, nejednoznačné, napr. Ja som ZA sexuálnu výchovu pre každé dieťa. Je blbosť, aby stredoškolák nemohol mať prednášku o bezpečnom sexe, zodpovednosti k rodičovstvu, o vzťahoch - narážam na pamflet, čo som čítala u nás v kostole "to chcete, aby vašim deťom na cirkevnej škole niekto vysvetľoval, čo to je kondóm?" Do prčic, a prečo nie? Na druhej strane si viem predstaviť aj takú náplň sexuálnej výchovy, s ktorou by som mala ako rodič problém.
Desivo mi vadí tá vlna fanatizmu, silne pripomínajúca davové psychózy babiek demokratiek za misku guláša. Mávam v posledné dni poštovú schránku plnú letákov, okrem oficiálnych "Aliančných" aj 4-5 rôznych po domácky vyrobených, typu: "Poskladali sme sa známi a rodina, aby sme ti poslali toto varovanie.." a nasleduje pár strán, plných červených písmen a výkričníkov, nenávisti, strašenia, hrozieb - hlasuj ÁNO, inak prídeš o deti! dostane ich nejaká lesba, nejaký taký a onaký.. Vadia mi tie argumenty často vytrhnuté z kontextu (a to obe strany veci), neznášam extrémizmus a paušalizovanie, nátlak, hrozby, manipulácia.
@syringa ja by som na to referendum nesla ani keby mi ponukali 100 EUR. A aj neúčasť je vyjadrením názoru na referendum. A to takého, ze ho cele mam na háku 🙂
a este nieco
@memini Prečo by som nemala záujem na diskusii, zbytočne ma obvinuješ, že hrám nejakú hru, nemala by si takto iných podozrievať. Ináč by som tu nepísala, keby nemám záujem o dsikusiu. Jednoducho hladám argument, prečo by LGBT nemali mať to isté právo, čo aj ostatní nazývať svoj vztah manželstvom a adoptovať si detí, či už partenrove alebo z domova. Aby som mohla s kludným svedomím týchto ludí pripraviť na referende o to, čo mám ja alebo ty. Zatial som taký argument nenašla, takže referenda sa nezúčastním, mna by veľmi trápilo, že som zobrala ludom právo na normálny život bez dôvodu. Posielam niečo na zamyslenie.
http://www.aktuality.sk/clanok/269753/tomas-hal...
@memimi Ešte som sa ťa chcela spýtať, lebo vyzerá, že máš prehlad v týchto otázkach, či maju nezosobášené dvojice nárok na vyplácanie vdovskeho? Pomerne podstatná vec, si myslím, môže by t pre niekoho. Lebo ked si jeden platí sociálku rovnako ako druhý, nemal by mať tiež nárok na vdovské? Cisto len na zamyslenie sa pýtam.
Dievčatá!!!! Toto je skutočný problem tohto sveta, nie to co mi tu prudko riešime!!!! Títo mili pani, tiez bojujú za tradične hodnoty. Na spodku strany je video:
http://www.documentingreality.com/forum/f166/is...
Týmto aj pozdravujem všetkých multi-kulti
@marika007 že sa za referendum vyhadzujú zbytočne peniaze, nechcem ťa uraziť, ale viac by ťa a ostatných čo si to myslia malo trápiť to, že tie peniaze sú vyhodené zbytočne, ktoré budeme musieť dať Čentéšovi, za neschopnosť Gašparoviča, a on to nezaplatí ale chudáci danoví poplatníci, teda aj ty a ostatní,čo frflú na referendum a nie dušovať sa že zbytočne vyhodene peniaze, ved referendum je jediná forma priamej demokracie,tak to ľudia už raz konečne pochopte .... teraz keď môžu rozhodovať ľudia, sa im nechce, ale na politikov nadávajú, tak prečo nejdu proti nim voliť napr. pri voľbách do NRSR
@memini ano, je pravda, ze detska masturbacia nie je taka ako u dospelych, nedosahuju orgazmus, nemozme hovorit o sexualite! V tom sa zhodneme! Dalej to okolo sexualnej vychove nejdem rozoberat! Moje posledne k tomu je, ze s iniciatormi referenda nesuhlasim v nazore na vsetky otazky, ALE Právo rodiča rozhodovať o vzdelávaní svojho dieťaťa tu podľa môjho názoru prevažuje nad záujmom spoločnosti určiť obsah vzdelávania v takejto citlivej oblasti, v ktorej veci nie sú tak jasné, ako že 1 + 1 = 2. Hoci ani tu moja zhoda s iniciátormi referenda nie je úplná. Nevnímam ten problém tak dramaticky ako oni, ani sa neobávam, žeby sa nedal riešiť bez referenda. sexuálnu výchovu neodmietam, považujem ju za užitočnú, len rešpektujem, že druhí to môžu vidieť inak a mať výhrady k niektorým konkrétnym formám uchopenia tejto témy.
Mier! 🙂
@syringa tak ja zijem tam ,kde vy, mozno trosku si o problematike viac nastudujem, nez sa pustim do diskusie. Ja si teda, ako vacsina ludi, moc nepamatam na to, co sa dialo vo veku 0-5rokov... ale viem, ze sa to v skolkach deje a u deti je to prirodzene, pretoze objavuju(ale to vam nemusim predsa hovorit) a ked zisti ,nahodou, ze "toto" mi robi dobre, tak to robi! Samozrejme, tak ako som vyssie spominala, detsku masturbaciu nemozme porovnavat s dospelou, pretoze nedochadza k orgazmu! Tot vsetko 🙂
@adsumus Ok, v tom prípade sa ospravedlňujem. Na vdovský nezosobášené dvojice nárok myslím nemajú. Ale ako som hovorila, nikto nemôže mať všetko. Skôr ma trápi, že ľudia, ktorí sa starajú dlhodobo o postihnuté dieťa, alebo rodiča, žijú z takej almužny, že z toho nemajú šancu vyžiť. A takisto sú to ľudia, ktorí si platili odvody.
@nyusika čítala som metodickú príručku pre pedagógov k sexuálnej výchove. Nikdy by som nesúhlasila, aby sa moje deti učili čo len polovicu z tých vecí a už vôbec nie, aby ich to učil cudzí človek. S mojimi dcérami sa rozprávam otvorene nielen o sexe, ale aj o drogách a rôznych iných nástrahách života. Učím ich tolerancii, asertivite, učím ich mať na veci vlastný názor. Vštepujem im môj rebríček hodnôt, ktorý sama za seba považujem za správny a ktorý mne vštepovali rodičia a starí rodičia. Tak je to prirodzené, tak sa to dialo odnepamäti a priala by som si, aby to tak aj zostalo. Nechcem, aby moje deti považovali eutanáziu za správnu vec, nechcem, aby považovali potraty za správnu vec, nechcem, aby mali z pripravovanej sexuálnej výchovy v škole traumu na celý život. Prajem si, aby zachovávali rovnaké hodnoty, ako my a naši starí rodičia... Som natoľko tolerantná, že nechcem odmietnuť sexuálnu výchovu v škole, ak si to niektorí rodičia želajú. Pokojne im to doprajem ako voliteľný predmet (nie povinne voliteľný). Som zvedavá, ako veľmi by boli triedy naplnené.
@adsumus čo sa týka toho článku. Mne sa tiež nepáči kampaň AZR a chápem, že na mnohých to nepôsobí dobre. Je to naozaj ako hon na čarodejnice. Podľa mňa zvolili veľmi nešťastný spôsob propagácie. Ale odhliadnuc od toho, tie otázky sa týkajú každej jednej rodiny. Nie je pravda že homosexuáli neohrozujú tradičnú rodinu. Tú existujúcu už určite nie, ale rodiny ďalších generácií určite áno. Homolobby vo všetkých krajinách začína pritvrdzovať a ak sa ešte zavedie povinná sexuálna výchova so zameraním na gender ideológiu, tak to veľmi ovplyvní celú budúcu spoločnosť. A teda s vyjadrením, že o dôležitých veciach by mali rozhodovať len zákonodarcovia sa rozhodne nestotožňujem. Tí ľudia čo tam sedia často ani nepričuchli k reálnym problémom ľudí a potom aj tie zákony tak niekedy vyzerajú.

@memini Ak si necitala, tak kuk...
http://www.hlavnespravy.sk/homosexualita-nie-je...