icon

Váš názor na stopnutie finančnej pomoci Ukrajine

27. okt 2023

Ahojte. Neviem, ci ste zachytili, ze Fico sa v Bruseli vyslovil proti financnej pomoci Ukrajine. Aky mate na to nazor? Myslite, ze nas to nejako negativne ako krajinu ovplyvni?

vanilkovazmrzka
27. okt 2023

@janagem ano, to mas pravdu. A taku istu ambiciu ma (mala) aj ukrajina. Pozdvihnut svoju uroven, napredovat, rozvijat sa, byt clenom unii, ktore jej garantuju progres a nejaku formu ochrany. Ale bohuzial to nestihli, lebo niekomu sa nepacilo a nepaci, ze by sused mal napredovat, ked on storocia stagnuje a jeho siroky lud (mimo par vyvolenych elit) zije a navzdy bude zit v biede.

sss777
27. okt 2023

@kluska
Pokiaľ viem, tak dostanú príspevok zo štátneho rozpočtu, takže im pomáhame všetci, nie?

kluska
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka kedy Putin povedal, ze po dobiti Ukrajiny, ma v plane dobit Malilinke brechajuce, ale neskodne Slovensko?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
janagem
27. okt 2023

@vevesh myslím, že sme v dosť iných rokoch a spolkovej teraz

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vanilkovazmrzka
27. okt 2023

@tamtumdo vies pre mna je dolezitejsi ten postoj. Pomoct tak, ako to nase moznosti dovoluju. Je samozrejme, ze maly stat nepomoze takym objemom, ako nasobne vacsi a bohatsi stat. Ale ked prispievas napriklad na nejaku zbierku choremu dietatu, tiez posles podla svojich moznosti. Posles 5 eur, aj napriek tomu, ze iny moze poslat 5000. Ale vo vysledku sa kazda pomoc pocita, ked ma konkretny ciel.

joesvk
27. okt 2023

Naše oficiálne zbrojárske podniky, ktoré teraz vyrábajú hlavne delostreleckú muníciu,môžu teda začať pomaly prepúšťať ľudí.
A mňa v týchto súvislostiach najviac zaujíma - ako na tom celom zarobí náš najznámejší slovenský obchodník so zbraňami, ktorý je momentálne minister obrany.

Chcem mier,tak ako každý normálny človek. Ale neverím, že s Ruskom sa dá dohodnúť.

kluska
27. okt 2023

@sss777 vsetci dostanu?

viestta
27. okt 2023

@kluska pred dvoma rokmi zverejnit mapku. Sfara jeho vplyvu, zahrnovala vsetky byvale sovietske republiky v Europe, vybranych byvalych clenov Varsavskej zmluvy, vratane Slovenska a polovice Polska. Nechcel len Cesko

vanilkovazmrzka
27. okt 2023

@kluska to uz ma davno rozbehnute, a je smutne, ze to nevidis ;)

kluska
27. okt 2023

@chodec15 Tak ci Tak SME uz obsadeni americkymi vojakmi

vevesh
27. okt 2023

@janagem vobec nie. Aj predtym bolo rakusko-uhorsko v spolkoch a v kazdom case si mysleli, ake super dohody maju oproti minulosti, ake super spolky uzatvorili...a vo vojnach ostali sami. A kazdy cas si mysleli, ako je spolocnost popredu....tak ako nam ukazala vojna na ukrajine a v izraeli, z chyb minulosti sme sa vacsina nepoucili. Kazdy si bitku musi vybojovat sam u seba. A ti rozumni sa na bitku pripravia, ti druhi budu prevalcovani....

simca06022011
27. okt 2023

@chodec15 bohužiaľ nevidím jediný dôvod vykopnut nás z EU lebo tým ze sa niekto PYTA a nesúhlasí s niečím, nič neporušil. Ale to je také progresívne... kto má iný názor, ukamenovat.
Vidno to na utečencov, menšinach. Krajiny doteraz proti tomu sa ozývajú sú za zlých, teraz už západu ostali len oči pre plač. Na kriminalite, nepokojoch, agresivite na uliciach.
My sme na rozdiel teda od Ukrajiny museli splniť prísne kritériá na vstup do EÚ a na všetku pomoc. To nebolo a nie ej zadarmo. A nie je to navždy. Za to sme dlhé roky poskytovali lacnú pracovnú silu celému západu, obmedzením produkcie sme zabezpečili odbyt západným firmám, reťazcom... nevidím dôvod nevyjadril názor, nemať požiadavky. Zelenskyj môže vykrikovať požiadavky a vyhrážať sa na všetky strany? Jeho pozícia v eu je aká? Nech už je jeho situácia akákoľvek zúfalá
A ešte uvidíme co bude po amerických voľbách.

vanilkovazmrzka
27. okt 2023

@kluska 😂😂😂 bluznenie o amrickych vojakoch nam tu chybalo, teraz to uz mame komplet

stanulienkat
27. okt 2023

@kluska ja nemám byť na čo hrdá. Prezraď mi, na čo si hrdá ty?

slovakboy
27. okt 2023

Ukrajinci nás momentálne chránia pred vojnou. Za hrozných bolestí a strachu tam zomierajú ľudia. Rusi si nevážia život človeka, znásilňujú aj deti a keď sa rodina bola sťažovať veliteľovi, popravili celu rodinu. Fico si naivne myslí, že Rusi nepôjdu ďalej. Ale my nemáme žiadne zbrane a ani vojakov. Ak Rusi sa dozbroja a porazia Ukrajinu tak budú mať aj zbrane a aj dostatok vycvičených vojakov nie na cvičiskách ale priamo v boji. A dosť sadistov v tyle, ktorí budú robiť vojnové zločiny. Ak Ukrajine nebudeme pomáhať, ak to ona vzdá, potom bude scénar ešte horší, pretože sa otočia proti nám zbrane, ktoré sme im tam dodali. To že sme v Nato nás neochráni, pretože Nato sa ešte pred tým nás môže ako nespolahlivych vzdať a hranicu kontaktu posunie viac na západ. Ak nás aj Rusi nenapadnú a ostanú v Užhorode, tak my budeme tou hranicou kontaktu.

vevesh
27. okt 2023

@joesvk za posledny rok je zaznamenane najvacsie zbrojenie v dejinach- ako si prisla na prepustanie? Jedine, zeby tie strely leteli inam, ako maju namierene alebo nevedeli lietat vobec (vtip...)

bejbypd
27. okt 2023

@kluska som úprimne pobavena🙂 asi som jedného z vojakov aj z okna videla,sympaťák 🙂 trosku menej pozerať dezinfo veci pre kľudný život odporúčam

kluska
27. okt 2023

@viestta o Malilinke slovensko sa bije Amerika s Ruskom, uz Len sa rozhodnut pod koho pojdeme

sss777
27. okt 2023

@kluska
Viem, že musia splniť nejaké podmienky, napríklad nemať dlh voči štátu, čo je v tomto prípade logické.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kluska
27. okt 2023

@bejbypd napodobne, menej pozerat televizor 😉

tamtumdo
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka úplne s Tebou súhlasím...každá pomoc sa ráta a pomáhať treba....ja tým,že sa s ukrajincami stretávam a poznám ich názory tiež v tom.nemam jasno....každopádne akúkoľvek vojnu odsudzujem nemalo sa to stať....ale ozaj si myslím že eú už im nemá čo poslať...preto je na rade Amerika...ta nevidí že to malo nejaký postup tiež načas pomoc stopla čo sa týka zbrojenia ako to dopadlo nakoniec neviem...mňa desí to....že celá eú už aj Amerika je v podstate skoro bez zbraní....toto ma ozaj desí....zatiaľ čo Putin ma ,,dobre" vzťahy s cinou,koreou a čo ja viem s kým....takže toto je na to nebezpečné....ako neviem o čo mu ide ...lebo podľa mňa keby Putin chcel ukončiť konflikt dávno dá Ukrajinu ,,dole" to si myslim...načo to takto naťahuje....zbytočne umiera neskutočné množstvo ľudí ..

kluska
27. okt 2023

@sss777 ukrajinci museli splnat nejake podmienky?

stanulienkat
27. okt 2023

@kluska ale to behajúce a neškodné Slovensko im robilo 40 rokov rohožku a handru a poslúchalo ich na slovo. Pred Rusmi sme boli jedna z ekonomických veľmocí z celého sveta. Akonáhle sme sa dostali pod rusky vplyv, tak sme boli v riti. Skús počítať trošku histórie, ale nie tú, ktorú písali Rusi a komunisti.
A ešte mi prezraď -od koho vplyv by si chcela ísť ty????? Chceš sa mať ako ľudia na západe (ano, aj na Sk sa mame velmi dobre), alebo chceš žiť ako ľudia v Rusku? Predtým ako odpovieš skús zapojiť mozgové bunky.

viestta
27. okt 2023

"Ak nepomôžeme Ukrajine, tak aká je vlastne alternatíva? Že Rusko vyhrá. Čo bude potom? Prečo si myslíte, že si potom v bezpečí, keď zabudneme na Ukrajinu a nebudeme ju práve teraz podporovať ich práve teraz? To je otázka, na ktorú v podstate neodpovedajú. Takže si myslím, že sa musíme ďalej rozprávať,“ povedala na vrcholnej schôdzke dvadsaťsedmičky estónska premiérka Kaja Kallasová.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/686500-est...
skuste odpovedat ti co s Ficovym rozhodnutim suhlasite

kluska
27. okt 2023

@vanilkovazmrzka presne ako tvoje bluznenie o Tom, ze ked Bude najhorsie, ze vsetci sa budu that o to aby nam pomohli a nebudu kukat na vlastne zadky

bejbypd
27. okt 2023

@kluska joj škoda, že si netrafila 🙂
Hovorili na nejakej Slovan televízii ci co to je ?
Televízor ja osobne pozerám minimálne chvalabohu ..
A už vôbec nie správy aspoň nie tie podávané, na to mam zdravy rozum a keď chcem tak iné zdroje 🙂 Ale ďakujem za radu ,môj rozum ešte funguje ,hoci neviem ,oddnes sa pozerám kde všade sú americkí vojaci ,že by sme dali nejaký dobrý hamburger a pokecali o dezinformatoroch🙂

nikaa951
Odpoveď bola odstránená