Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@bambola lenze ta cesta do nemecka nieje len myslim si ze oni uprednosnia ine narodnosti kedze napriklad vo viedni beru ukrajincou,rumunou ako mi tu osadikou proste na podradnu robotu su fajn cest vynimkam myslim ze v inych statoch to inak nebude tak navyse pokial nebudu lekari aj absolventom ukrajincom daju hned viza este im zabezpecia byvanie kedze nemocnice maju svoje ubytovne a doma su naskok tu ziskaju prax a potom sup ho inde.
@zuzana_m neviem, nečítala som si všetky príspevky, iba som reagovala na začiatočné a po skúsenostiach z iných tém, kde som sa stretla aj s tou..čo som už písala. Podľa mňa...raz poviem svoj názor na niečo a pokiaľ na mňa dotyčná začne útočiť, nemám sa s ňou ďalej o čom baviť. Je tu dosť rozumných a inteligentných mamičiek, tak prečo zahadzovať náš drahocenný čas takýmito rýpavkami? Ale pre zaujímavosť, idem si dačo prečítať 😉
mam na vas lekarov otazku...existuju na lekarskej fakulte skusky z psychologickeho pristupu a komunikacie s pacientom?dakujem za odpoved
@labaga vies je vela sukromnych klinik dokonca na antolskej je gastro sukromna cast krasna prerobena strasne vela ich ma svoje ambulanice a ver ze prave ty co maju zadne vratka tie vypovede dali.ani jeden z nich by neohrozil svoju rodinu ze by dosiel o komplet prijem cesi im ukazali ze to ide a oni to skusili je mozne ze 1 den pred skoncenim ich hromadne stiahnu tazko povedat.k tym zmluvam no sukromne mozno aj daju kedze ide o peniaze!a tam ani brat brata nepozna!
@nibiru myslim, ze nemci predsudky davno zahodili, bohuzial my na slovensku este nie 😒 dokazuju to tu aj reakcie pritomnych , ze niesu rasistky ale.......
ver mi, ze ked je ukrajinec alebo rumunec donuteni okolnostami odist z domoviny tak urobi vsetko preto aby sa mal v cudzine dobre a zase len nezobracil. lekari-cudzinci casto vedia lepsie a viac ako nasinec lebo maju silnejsiu motivaciu
@labaga chcem diskutovať, pretože sa chcem niečo dozvedieť. Prečo na mňa útočíš..Pitva sa vraj po 70-tke nerobí..Ak nie sú závažné dôvody. Tie neboli...Prečo ma odvolávaš na úmrtný list? Nemám ho..tak mi už prezrad čo sa tým píše..
Inak, ak si ty lekár, tak si typická vzorka namysleného a arogantného lekára..ale podľa tvojho vyjadrovania by som ťa tak zaradila k sanitárom..sorry ale vyprovokovala si ma.
@labaga Áno , máš pravdu, veštica 😝 ....už sa s tebou nemám o čom baviť, nereagujem....ale absolutne ti odchadza pointa všetkych prispevkov,na ktore utočiš....zobud sa a ked si taka inteligentna ako sa tu snažiš prezentovať, tak ti poradim,komunikuj normalne, neutoč tu na ludi ktori maju iny nazor...alebo maš komplex menejcennosti a takto cez net si snažiš niečo dokazovať?... 😵
😀 😀 baby, je cas ist do postele, my 15 rocne este uceseme babiky, kopneme kamilkovy cajik a prilozime lopuchove listy a budeme si citat Bravo pod perinou... 😀
prenechajme tuto diskusiu odbornikom na slovo vzatym, neurazajme ich nasou pritomnostou a primitivnymi nazormi a uz vobec nie otazkami z ich vznesneho odboru, ked to predsa nemozeme pochopit, na to treba biely plast 😀 aj ked v niektorych pripadoch by som skor odporucila kazajku 😠
uz fakt nenahanajte vodu na mlyn miestnym pseudolekarkam, len im tym robime radost a to predsa nechceme 😉
@labaga nejdem nikoho osocovat,ale len pre porovnanie...odbor vseobecna sestra zahrna tento predmet bud ako samostatny v niektorom rocniku alebo ako podkategoriu pocas celeho studia...aj na vysokej skole medzi najhlavnejsie predmety...vsade zdravotnym sestram omielaju 2 hlavne veci...psychologicky pristup-empatia a komunikacia s pacientom a potom druha najvatsia hovadina je osetrovatelsky proces a urcite vsetky sestricky somnou suhlasia.
@bambola stym zase suhlasim mne zomrel brat a patolog bol neviem aka narodnost ci arab alebo nieco ine bol velmi mili,ochotny a dal si tu namahu ze urobil nieco naviac aby sme vedeli preco brat umrel sam povedl ze bezne sa napise z nezistenych pricin no on si dal tu namahu a zistil preco koli dalsiemu bratovi aby sa to neopakovalo zlaty ckovek a do smrti mu budeme vdacny.
@bambola mám bohaté skúsenosti so zahraničnými lekármi a ver mi,je to katastrofa.Ale ako som písala sú aj vínimky ale tých je pomenej.Keby sa tak dala zaviesť kamera do nemocníc a pozrieť si tak prácu slovenského lekára a porovnať ju s prácou ukrajinca,boli by ste prekvapené.My sme skoro plakali...
@labaga takych lemrov je v kazdej kategorii zdravotnikov.....kavicky funguju ci an sesterskej ci na lekarskej izbe.....ako by si nazvala lekara,ktory nema cas dostavit sa na oddelenie,aby sam potvrdil exitus?extremy su vsade a lahke je na niekoho ukazovat prstom...radsej ten prst nasmerujme na seba a snazme sa robit veci troska lepsie....nie dokonala...to od nas nikto neziada,ale len troska lepsie.snazme sa aj v tom zdravotnictve ukazat,ze zdravotnik je tu pre toho pacienta a nie pacient pre zdravotnika...na slovensku zatial funguje otazka ''prosim co si zelate'' z ust pacienta smerujuca na zdravotnika a nie opacne.
.............a toto je presne to,prečo naš štát stojí tak ako stojí.....lebo sme všetci "JEDNOTNÍ" 😉

@mamabiba hm ,skor s ami zda že @labaga ma totalne primitivne prispevky, a to vyjadrovanie...utoči tu na každeho,kto ma iny nazor...a prekruca vety....vačšina z nas tu piše o poznatkoch realnych, zo života a z prehladu...