icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

mamabiba
25. nov 2011

@lucka1987 pretože otázka znie : Váš názor na štrajk lekárov. Platy lekárom určite neschvaľuje minister pôdohospodárstva, alebo poslanec za sns pán Rafaj. Schvaľuje ho minister zdravotníctva a to iba v štátnych nemocniciach. Ale rada by som sa dozvedela tvoj názor na štrajk lekárov. Či im fandíš a prečo, alebo súhlasíš s všetkými bodmi, alebo iba s niektorými a prečo?

lucka1987
25. nov 2011

idem ja k drobcovi... ked tu budem sediet za PC a riesit platy tak aj tak s tym nic neurobim... ako hovori moja babka CHLEBA LACNEJSI UZ NEBUDE 😀 takze sa tu majte .... 😉
ked sa nahodou bude riesit zdvihnutie kamionistom, tak dajte vediet... to sa ma uz tykat bude viac. aj ked mm zaraba viac ko mnohí lekari... takze to este potrva kym im zvysia

lucka1987
25. nov 2011

@mamabiba keby citas dozadu.. tak moj nazor som uz povedala v prispevkoch co som odoslala ine dni 😉 nie neschavuje icH p. Rafaj ani nikto z tych... ale min, zdravotnictva.. a ten je co... od macochy? ten nepatri k politickým cinitelom?

mamabiba
25. nov 2011

@lucka1987 patrí. ale riešite platy poslancov. za prvé...minister nespadá do poslancov, za druhé... to je, ako by ste teraz začali riešiť platy riaditeľov nemocníc, účtovníčiek v nemocniciach a iný podobný personál. Tak isto zamestnancov ministerstva zdravotníctva, ktorý s tým absolútne nič nemajú. A prepáč k tej výzve o názor, nevšimla ☹ som si, idem si prečítať 😉

ajca123
25. nov 2011

Cauky teraz si citam topky.sk... Nemam nic proti romom,ale co je moc to je moc Vlada pomoze Romom:da im 753tisic € na podporu socialnych a kulturnych potrieb....
No na to stat vie najst korunky 🙂 a aj aby tie mamicky co tam rodia ako potkani mamicky dostanu aj matersku...
Som len zvedava kam to az pojde s tyma lekarama :( lebo sa zacinam obavat toho najhorsieho... Co ked sa niekomu nieco stane a nebude ho kdo operovat a hlavne ked to bude dieta :((((
No som aj zvedava kdo ma odrodi 🙂 ked sa nedohodnu....

lauritka
25. nov 2011

citujem jeden zaujimavy prispevok na inom fore 🙂

"Myslím si, že so štrajkujúcimi lekármi je to rovnaké ako s učiteľmi -- organizátori štrajku majú politické motívy, ale problémy štrajkujúcich sú reálne a roky neriešené.

Aj v zdravotníctve aj v školstve sú už roky veľké problémy, na ktoré ľudia, čo sa ich to týka, dávno upozorňujú, a väčšina ľudí na nich kašle, s postojom: "držte hubu a slúžte nám". Na rozdiel od iných profesií, mzdy sú v zdravotníctve aj školstve regulované štátom, a nielen mzdy, ale aj peniaze, ktoré celkovo nemocnice a školy dostávajú. Takže aj keď má zamestnanec na papieri dohodnuté nejaké podmienky, tie podmienky sa v praxi každý týždeň porušujú... keby to robil zamestnancom súkromník, tak je z toho reportáž na Markíze, články v novinách, rozhorčení občania, pokuta súkromníkovi. Ale keď to robí štát, tak samozrejme nad tým štát aj priviera oči.

V inej profesii môže nespokojný človek odísť do inej firmy, tí aktívnejší si môžu založiť vlastnú. Keď pekárovi zaplatia málo, pôjde do pekárne, kde zaplatia viac. Keď mu viac nezaplatia nikde, môže si skúsiť založiť živnosť alebo družstvo. Čo ale môže urobiť učiteľ alebo zdravotná sestra, kam majú ísť, keď ich profesiu má v celom štáte pod palcom jeden zamestnávateľ? Pekár má právo na trhovú mzdu, učiteľ alebo lekár nemá. Prečo zamestnanci vybraných profesií nemajú zákonníkom garantované rovnaké práva ako ostatní zamestnanci v tejto republike? Len preto, lebo MNE viac vyhovuje, keď takéto práva nemajú? Lebo JA mám vďaka tomu služby za nižšiu cenu? Čo je toto -- otrokárska spoločnosť? Zdvihnite ruku, komu by sa páčilo robiť každodenné nadčasy za symbolický tabuľkový plat v stresujúcom prostredí, bez nádeje na zlepšenie!

Nikto si nedovolí takýmto spôsobom kecať do práce pekárovi -- určovať, koľko má robiť nadčasov, na koľko hodín spánku má právo, len aby NÁM to viac vyhovovalo. Prídeš do obchodu, je tam pečivo, je tam uvedená cena: kúpiš alebo nekúpiš. To je zákazníkovo právo! Keby to pečivo bolo zle upečené, alebo obsahovalo nesprávne prísady, nech si pekára podá inšpekcia. Ale ak je všetko v poriadku, tak moje právo je len: kúpim alebo nekúpim. Koniec. Nemôžem pekára nútiť, aby mi predával rožky za polovicu, ani aby ich piekol dvanásť hodín denne, len preto, že MNE by sa viac páčilo, keby tých rožkov bolo viac a za symbolické ceny. Ak sa pekár rozhodne pracovať iba osem hodín denne, zákon stojí na jeho strane. Prečo nemôže rovnako stáť aj na strane lekára?

Žiaden človek nemá povinnosť robiť druhým OTROKA. Ak jeho služby považujem za veľmi dôležité, v slušnej spoločnosti sa to rieši tak, že mu za ne primerane zaplatím... tak, ako je zvykom platiť za pivo, za cigarety, za internet, za mobil, za chlieb a za rožky. Lekári sú tiež ľudia, majú svoje rodiny, koníčky, zdravie, akým právom si to niekto trúfa zrušiť slovami: "nech pracujú dlhšie, aspoň budú mať viac skúseností". Lekár nepotrebuje po práci oddych? Lekár nepotrebuje byť so svojimi deťmi? Nemá nárok ísť raz za čas do kina? Prečítať si knihu? Je to ešte človek, alebo je to len náš OTROK?

Lekár má právo povedať "osem hodín a dosť" a keď to nestačí, tak jednoducho treba zamestnať viac lekárov. "

andreah25
25. nov 2011

@mamabiba ja som nepovedala, že ja som bola arogantná, písala som, že niektorí moji kolegovci rezignovali a chovali sa potom tak, ako väčšina klientov. Uviedla som len príklad toho, že keď je lekár nepríjemný, má mu to pacient vrátiť. To sa mi stalo a mne osobne sa to osvedčilo. Byť však navzájom všetci k sebe nepríjemný, to nie je cesta k úspechu, bolo to použité len ako príklad. A čo sa týka chovania lekárov k pacientom, zažila som tiež kadečo, keďže som podedila po rodine kadečo, čo so 100% zdravím nemá nič spoločné, no aj tak ja nehádžem všetkých do jedného vreca, chápem ale, že väčšina ľudí to tak robí, čo už, snáď sa to raz zmení....

andreah25
25. nov 2011

@canama Keby len po 60, dnes sa stáva, že 40 rokov akoby bolo hraničných a nikto už človeka nechce. Bohužiaľ, niekedy si to ľudia aj robia sami. Príklad z praxe: známy ostal nezamestnaný, mal len učňovku nič viac, inak veľmi šikovný chlap, vedel čokoľvek na čo si si spomenula. Keď som mu ale povedala, urob si na všetko čo ovládaš papiere, nech sa máš čím preukázať potencionálnemu zamestnávateľovi - odpoveď bola - načo mi to bude. Moja odpoveď potom bola - načo budeš ty zamestnávateľovi??? A či sa deti potom majú starať o svojich rodičov? Bude to znieť tvrdo, no ja sa o moju mamu starať nebudem. Má svoj vek, normálne sa jej robiť nechce, má len kadejaké kšefty, v zamestnaní bola max. pol roka a už ich vymenila niekoľko, úverov si nabrala toľko, že nestíha spláca a ich výška presiahla 40 000 eur a odo mňa potom chcela pomôcť. Ochota z mojej strany bola, chcela som však ako záruku prepísať polku domu po dobu, kým mi dlh splatí a s podmienkou, že budem kontrolovať jej rodinný rozpočet, pretože neskutočne míňa peniaze na hlúposti - neviem, ale asi má chorobu na nakupovanie. Dopadlo to tak, že vraj idem len po majetku a podobné debilné reči. Takže ak mi ktosi povie, že sa mám postarať o rodiča, sorry, klopete na nesprávne dvere. Poistenie nemá žiadne, normálny príjem taktiež žiadny, takže s normálnym dôchodkom veľmi rátať tiež nemôže. Ja sa už viac starať taktiež nebudem..... A teraz ma ukrižujte, že aká som.....

delideli
25. nov 2011

@dusika11 : na zelanie teda pridavam nieco o tom kde je problem a najma problem poistovni- text nie je moj,je prevzaty, ciastocne upraveny, ale lepsie by som ho nenapisala :
Podstata problému je v nasledovnom :
-samotny stat neodvadza za svojich poistencov (nezamestnani, deti,studenti atd,) dostatocne percento odvodov
-ludia,ktori si platia povinne zdravotne postenie davaju peniaze do sukromnych poistovni. Ono to vsak nie su v podstate poistovne ale iba institucie na prerozdelovanie verejnych zdrojov a aj ked by vsetci ludia naraz ochoreli, nezaplatia ani euro viac ako vyzbierali a je im to jedno. A to neni vsetko – oni ani nerozdelia vsetko co vyzbierali – na zaciatku roka povedia, kolko bude na konci roka zisk a kolko daju lekarom, nemocniciam. Maju na to limity. Povedia, ze jednemu lekarovi vyplatia mesacne sumu X, bez ohladu na to, kolko pracoval. Ked tzv. poistovna nezaplati ani to, co zmluvne slubila, neda sa moc pohnut. Nemocnici nezaplatia povedzme 3 mesiace nic. V normalnom obchode by prisiel exekutor a poistovni by zobral co by bolo treba. V pripade tohoto rezortu nic take neexistuje.
- ako si moze sukromna poistovna naplanovat zisk uz na zaciatku roka a nikdy neniest podnikatelske riziko?
- ako je mozne, ze slobodny obcan musi povinne posielat nieco nejakej sukromnej firme?
- ako to, ze na poistovnu sa nevztahuje obchodny zakonnik, ako na kazdu inu sukr. firmu (exekuzie neplaticov)?
- ako si moze poistovna povedat, ze ked niekto vylieci jeden mesiac viac pacientov, tak mu to jednoducho nepreplati (limity)?
Na záver : do nemocníc ide iba cca 25% toho čo vyzbierajú ZP..Bezne nemocniciam poistovne nezaplatia viac nez 2/3 vykonov, ktore urobili a bodka, bez diskusie, proste svojvolne , casto bez udania akehokolvek dovodu rozhoduju o tom,co ,ci a kedy zaplatia a takto dlh narasta a narasta..No a to co sa do nemocnic dostane sa casto navyse rozkradne cez politicky dosadených riaditelov št.nemocníc, ktorí sa správajú klientelisticky,korupčne podpisujú predražené zmluvy-bohužial v kazdom volebnom období ..

mamabiba
25. nov 2011

Prepáč, nevedela som, že si doktorka 😉 , ak áno, máš pravdu, zle som to napísala. mala som na mysli, keby si bola zamestnancom v nejakej firme a správala by si sa arogantne ku zákazníkom, či by si mala miesto isté. Bola to iba básnická otázka. Ja sa snažím byť vždy k doktorom úctivá a slušná. Ale pokiaľ to nejde a lekár je na mňa naďalej arogantný aj po upozornení, že ja sa k nemu správam s úctou, naplno využívam svoje právo sťažnosti na dotyčného lekára jeho nadriadeným. nepatrím k drzniam, k lekárom sa správam s náležitou úctou a slušnosťou, ale ani po hlave si nenechám skákať. Nemám strach podať sťažnosť a boh ochraňuj lekára, ktorý by mi to potom chcel vrátiť. Ale ako tu čítam, som asi svetlá výnimka. Možno by aj pomohlo, keby sa ľudia naučili sťažovať a potom aj toto by bolo jedno z kritérií, aký plat dostane.

cmulinko
25. nov 2011

@ajca123 pravdepodobne ta odrodi sekundarny lekar na gynekologicko porodnickom oddeleni,lebo on si taky luxus ako vypoved nemoze dovolit a na pomoc si privola porodnu asistentku,ktora este v ziadnom strajku nie je....momentalne...ale mozno o par mesiacov sa to zmeni....mozno lekarom zvysia platy a budu nadalej pracovat a od noveho roka nastupuju do strajku porodne asistentky alebo instrumentalne sestry,ktore su dolezite pri cisarskych rezoch...darmo tam bude pan doktor cakat na operacnej sale,ked '' particka '' nebude kompletna.

minewka
25. nov 2011

@dusika11 pocuvaj ty mudra dusa- Krcho ako jediny zo svojho oddelenia vypoved nedal, ma uz prijatych novych lekarov..a starych nemieni prijat spat.. Preco asi?? On je lekar taky, aky ma byt- a jemu som aj poslala financny prispevok. Miesto roznasania letakov s fotkami radsej pochop rozdiel medzi statnym a nestatnym lekarom.

mamabiba
25. nov 2011

@delideli výborný príspevok, iba k jednému bodu mám poznámočku a to je, že slobodný občan musí posielať súkromnej firme.... nie nemusí. Môže si zvoliť štátnu poisťovňu a prispievať do nej. Treba skôr položiť otázku,prečo občania skôr platia do súkromných ZP ako do štátnej? prosím..neútoč na mňa, ani ja odpoveď nepoznám.

andreah25
25. nov 2011

@minewka no neviem, asi som zle prečítala, to je jedno. Ale, je pravda, čo bolo pred 20 rokmi je dnes úplne inak, to isté však môžu o ďalších 20 rokov o nás písať iné babenky na nete 🙂 . A áno, veľa dôchodcov sú vyslovene hypochodri, no ani nie preto, že chcú ísť k lekárovi ako takému, ale preto, že sú sami a do čakárni sa idú porozprávať..... Nikdy však ale nevieš, či mi nebudeme také isté. Možno nie, máme napr. net, kde sa môžeme vykecať, no nie každému to stačí a potrebuje spoločnosť - a to je skôr problém dôchodcov, prečo chodia k lekárovi.... Vieš, až na materskej som pochopila, že samota nie je dobrý spoločník, preto to akosi tým dôchodcom neberiem, i keď by som išla radšej si inde pokecať ako do čakárne 🙂 . A čo sa týka zabezpečenia sa na dôchodok, ja nielen svoje dieťa, ale i seba i muža mám poisteného + máme šetrenia a neviem čo ešte, lenže, bohužiaľ, dnes si to nemôže dovoliť každý. Je pravda, že dnes na to mám, môže sa mi teda stať, že odsudzujem ľudí, ktorí sa nijako nezabezpečili, no zajtra môže byť situácia úplne iná, kedy budem rada ak budem mať čo vložiť do úst a na nejaké tie poistenia nebudú peniažky, potom bude môj pohľad na zabezpečenie iný, pretože na to už mať nebudem..... Snáď bude pochopené, čo som tým chcela povedať...

denduska
25. nov 2011

@delideli presne sme s mm minule srandovali ze zachvilu to bude tak ze poistovna da chirurgickemu oddeleniu limt - 5 slepakov, 5 zlcnikov, 5 nadorov atd / mesiac. Pride niekto s akutnym bruchom a dostane odpoved - prepacte, ale uz ste 6. v poradi na slepak tento mesiac. Mozete si to sam zaplatit, ale ak nie, tak musite vyckat este tyzden....alebo ak mate zaujem, mozeme vam teraz vziat aspon zlcnik, este su 4 volne 😅 😅 😅

canama
25. nov 2011

@andreah25 uff, to ma mrzi. 😒 aj to, ze na slovensku je velmi male percento ekonomicky aktivnych ludi, ktori platia do systemu ako by mali. a uz su dost nastvani....a kazdym dnom pribuda viac tych co radsej robia na cierno, papierovo za minimalnu mzdu alebo vobec a cicaju od statu co sa da....myslim ze to uz davno presiahlo hranice nasich tmavsich spoluobcanov.

martuska75
25. nov 2011

@lauritka veľmi zaujímavý príspevok cituješ. Len škoda že porovnáva neporovnateľné. Je myslím dosť podstatný rozdiel byť zamestnancom štátu a v súkromnej sfére. Myslím že za normálnych okolností nikoho ani nenapadne sa zamýšlať nad tým že lekári alebo učitelia sú niečo "povinný" robiť - čo nechcú. Mohli dať kedykoľvek výpoved a nájsť si lepšieplatené miesto, nemyslím že niekoho nútia pracovať nasilu. Hlavne v štáte s takou nezamestnanosťou. Čo mne na tejto nátlakovej akcií vadí je, že oni podľa mňa nechcú iné miesta - ale pekne tieto svoje len dobre platené a využívajú len pacientov na vydieranie. Nemajú podľa mňa záujem sa pretlkať po pracovnom trhu alebo podnikať - nechcú brať aj riziká, ktoré má ten pekár a teda že ked ho v tej pekárni nebudú potrebovať tak ho prepustia, alebo že jeho vlastná pekáreň skrachuje. Aj mne by sa niekdy páčili výhody zamestnanca štátu ako napr. skoro nulové riziko prepustenie, plat podľa tabuliek a odpracovaných rokov bez ohľadu na výkon a plán, bezproblémové čerpanie očriek 😉, pracovné nasadenie podľa vlastného svedomia, klienti ktorí nemajú kam inde ísť takže musia držať "hubu a krok". ... 😉
Určite chápem, že takto ako to funguje to podľa mňa nemôže ísť donekonečna. Ale fakt súhlasím s tým začiatkom že organizátori májú dôvody politické a ostatným ide o iné dôležité veci .... hlavne o plat. Ale zase je to ľudské.

effkaa
25. nov 2011

@delideli no a toto mal povedat ten vas kollar...

andreah25
25. nov 2011

@mamabiba idú radšej do súkromnej poisťovne z jediného dôvodu - keď máš na každých druhých dverách ambulancií napísané - poistencov VZP neberieme - tak si v čase možnosti zmeny poisťovne rozmyslíš komu budeš dávať dobrovoľne/nasilu peniaze. A neviem či to bolo myslené na mňa, no nie som doktorka, na to nemám ani zďaleka 🙂 .

cmulinko
25. nov 2011

@denduska ale toto sa moze stat kludne v realnom zivote....mojmu manzelovi povedali v zahranicnej statnej nemocnici 6 mesacnu cakaciu dobu na slabinovu herniu...ale nastastie vdaka dobrej zdravotnej poistke mal narok na operaciu v privatnom zariadeni...a za 3 dni isiel na zakrok....ak by sme tu poistku nemali,tak caka 6 mesiacov....alebo platime zakrok a hospitalizaciu v plnej vyske...co je okolo 4700 eur,lebo tolko nam prislo z poistovne,ze manzelovi preplatili.

alenka600
25. nov 2011

@mamabiba Krasne si to pred hodinkou asi napisala - pediater=tazka praca, nie, nechcela by som ju robit a preto ju ani nerobim!!!!!Alebo tak nejako. A presne o tom to je - pravo volby. Fakt mi pripada byt ubohe to fnukanie, aka strasne hrozna je to praca - tak preco ju lekari robia?????
Ale dolezite je povedat - tato diskusia neodraza realitu. Mne osobne sa este ziaden lekar nestazoval, ze by svoju pracu nemal rad, to uznavam To skor diskutujuci v tejto teme vytahuju ako argument, takze nechcem tymto zhadzovat lekarov.
A tiez este jedna vec - mamicky sa tu do Teba obuvali, na temu porovnanie lekarov a poslancov. Tak toto tiez nechapem - "proti" lekarska strana nesmie porovnavat lekara s predavackou, policajtom a ja neviem co este sa tu casto vyskytuje(lebo to zacne ,"pro" lekarska strana dostavat hned zachvaty ) ale "pro" lekarska strana moze lekarov porovnavat s poslancami a tusim ten clanok od nejakeho lekara par stran do zadu bol o porovnani s automechanikom.
Tak chcu ich porovnavat ci nechcu ? Ci len v tom co je vyhovujuce pre stranu lekarov?

mamabiba
25. nov 2011

@andreah25 nie. ono tá prvá otázka bola iba taká "básnická" na predstavu. Vôbec som tým nemyslela, že si arogantná. Bolo to myslené tak, že keby si bola arogantná vo svojej práci na klientov, či by si aj naďalej prácu tú pácu mala.

canama
25. nov 2011

@delideli toto je ten kamen urazu....dokial nebude nemocnica sukromna a nebude hospodarit ekonomicky, tak dovtedy tam bude bordel ako za sociku a dovtedy nebude mozne zaviest aj skutocne trhove podmienky pre platy lekarov (teda to aby ti najlepsi aj najlepsie zarobili a ti na opacnom konci spektra isli robit radsej nieco ine). na druhej strane dokial sa kompletne nezmeni system zdravotneho poistenia, tak by privatizacia nemocnic mohla dopadnut tak ze pacient zaplati zo zakona povinne odvody a v nemocnici zaplati este raz, lebo nemocnica tie peniaze nikdy neuvidi...takze kde zacat? u vajca alebo u sliepky? a kto ma iniciovat zmenu????? nemali by sme to byt aj my, obcania?

effkaa
25. nov 2011

skoda, ze uz som na materskej... odmietla by som ucit lekarske deti... no a co.. ked oni ma nemusia osetrit, ja ich nebudem ucit. kto sa prida? nepredame im benzin, nevezmeme ich do MHD, nepredame im chleba... mna uz nebavi byt rukojemnikom... a ked sa vam to hodi a podplatite ma, tak ani poslanecke deti ucit nebudem.

delideli
25. nov 2011

@mamabiba : utocit by ma nenapadlo, neboj..🙂ano moze posielat aj do statnej, ale bohuzial aj tam to vyzera tak, ze vedenie ma prepojenie na sukromne financne skupiny..najviac ma zaraza,ze v poslednom obdobi spominana sukromna ZP ziskala najviac novych poistencov..ludia bohuzial nevedia ako sa tach ich ZP sprava a potom su prekvapeni,ked ich niekde nechcu osetrit,lebo prekrocili spominane liminty a vedia ze za dany vykon nedostanu ani cent.. (mam takuto skusenost od znamych,ked im este na poistovni drzo do oci povedali, ze oni ziadne dlhy voci danemu zariadeniu nemaju..samozrejme,oni to, ze odmietnu zaplatit 1/3 z vykonov za dlh nepovazuju..takze uz sa neodmietaju iba poistenci VP..bohuzial dovera ma aj ine paky ako donutit zdravotnicke zariadenia k poslusnosti..)..
@effkaa : nikdy som netvrdila,ze kampan je vedena uplne stastne..aj mne ako lekarovi chybala od zaciatku informovanost zo strany odb. zvazu, komory atd.- v cechach priebezne oboznamovali lekarov s postupom,ja co si neprecitam na nete, neviem..

mamabiba
25. nov 2011

@alenka600 práve pre toto porovnávanie do takejto diskusie nepatrí. Môžeme porovnať iba červené jablká s červenými a nie s hruškami. poslanci sú poslanci, učitelia sú učitelia a lekári sú lekári. Ja si rada prečítam názor každého prispievateľa a zhodnotím si v sebe, či sa mi páči, či stojí za komentár, alebo nie. ja rada diskutujem, ale na slušnej úrovni. Niekedy ma vie diskutujúci presvedčiť pádnymi argumentami o svojom názore, ale nemám rada porovnávania takéhoto tipu..porovnávame neporovnateľné.

minewka
25. nov 2011

@skeptik Uroven cloveka spociva v tom, ze si uvedomi moznosti svoje a moznosti protistrany a nebude ocakavat, ze sa hlupy, arogantny alebo prosto len jednoduchy clovek zrazu posunie vyssie. Uroven cloveka spociva v tom, ze sa neznizi k primitivizmu, pokial nie je v ohrozeni zivota. Ozajstnu hodnotu ziskava clovek pokorou a uvedomenim si, co vsetko este nevie.
Ludia, ktori nieco v zivote dokazali sami, vlastnymi silami, zacali od piky si to uvedomuju a nemaju potrebu sa spravat arogantne.

andreah25
25. nov 2011

@mamabiba možno áno, možno nie.... záleží na tom, ako by som bola pre zamestnávateľa dôležitá. To je teda asi hlavný výhoda arogantných lekárov, že ako lekári sú dôležitý, v niektorých nemocniciach v istej oblasti nenahraditeľní a hlavnou chybou je to, že sa ich pacienti boja a tak to nikto nerieši a ešte väčšou chybou je to, že Slovač sa vie sťažovať a nadávať len za dverami, alebo na nete v anonymite, no priamo je každý ticho...

denduska
25. nov 2011

@cmulinko no bohuzial aj ja osobne poznam pripad maleho chlapceka ktory mal herniu..poistovna (konkretne Dovera) odmietla preplatit operaciu lebo ze pacient je stabilizovany, a dali termin o 3 mesiace. Nepresiel ani mesiac a hernia sa mu "zaskripla"..co je nahla brusna prihoda a museli ho operovat akutne..bez pripravy, bez vsetkeho, a teda s vyssim rizikom. Super.