Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@minewka na margo tvojej ironickej poznamky, ze sa staram o svoje zvierata, preco by som sa nestarala, radsej sa staram o zvierata ako o ludi, tie su uplne bezmocne, a nie su zavistlive. Zial nie su nam dopriate deti.. zatial, neviem preco ta to tak vytaca, ze su mnohi ludia nezamestnani, robis aj na romov. Mimochodom nemam potrebu tu vypisovat ci mam, alebo nemam pracu, lebo si myslim, ze do toho okrem mojej matky nikoho nic nie je. zrejme si velmi frustrovana, ze podnikas, potom to treba vzdat, ak mas pocit, ze doplacas tolko na nezamestnanych ludi.
Druha vec, myslis, ze niekto odpisuje na zivotopisy, ktore clovek posiela firmam ? Za den im dojde 600 emailov na jedno pracovne miesto moja zlata, Takze si mozu fakt vyberat.Tam uz hra velku ulohu vek a vzdelanie takisto.
Si inteligentna osoba, takze trocha diplomacie nezaskodi. Netreba takymto nasilnym sposobom presadzovat svoj nazor. Staci to poznamenat a hotovo.
@veve39 nemôžem si pomôcť tiež mi príde nachystané a myslím že väčšina tých lekárov do toho len bola navlečená ani nevedia ako. A potom len príde "volakto" kto nás akokože "zachráni".
@veve39 nebuď pipi, lekár vie veľký prd o tom, že existuje nejaká arogancia a úplatkárstvo. (aspoň sa tu tak veľká väčšina tvári)
čo myslíš, komu dá ošetriť svoje dieťa? Fušerovi?
Vybaví protekčne dobrú starostlivosť.
A ak vyhlásia núdzový stav? čo myslíš, koľko z nich nemá kamoša, spolužiaka v súkromnom centre? Koľkí z nich čušia o svojich súkromných ambulanciách? Lieky si predpíšu, ošetriť si svoje deti ošetria.
Práce je dosť, v susedných čechách predsa ponúkajú 2násobné platy...
Takže, smiešne sú tie kecy, že sa boja a podobne. čoho? Neboj nič, veľmi dobre si to zvážili.
@martuska75 presne tak!!!
@minewka ja som nikdy nepovedala ze nie som rada ze pan Dr Krcho je....samozrejme ze vela taha on...ale ma alebo mal tam super lekarov...mali fantasticky pristup k detom....isteze k rodicom kedy ako...ale to mi nevadi...zachranili mi deti...ja vela penazi nemam teraz na materskej ale veci co mi ostavaju po detoch tam stale chodim davat, viem ze sa zidu...a mne to len doma bude stat.....na ucet im velmi nemam s coho poslat..mozno az ked sa vratim do prace...preto mi na tu kliniku nesahaj,,,vlastne tahaju vsetko skoro z nicoho.
@monnaa len keby sa ozvali, myslim ozvali tak ako teraz, ze idu do krajnosti, za Fica, v case, ked HDP dosahoval 10% rocne, aj zvysenie platov o pozadovanych priemernych 707,-€ snad mohlo prejst, avsak v case narastajucej dlhovej krizy Europy, stale dlhsej predpovedaehj recesie a tym padom aj nas (kazdy pruser Europy je aj nasim ekonom.pruserom) je tak vysoke narazove zdvihnutie platov skutocne ekonomicke sci-fi a sposob jeho pozadovania je v tejto situacii vydieranim - kde je jeden, jediny rukojemnik - pacient...
a reci typu "kolko maju poslanci, ktori nic nerobia " su pre mna v tejto situacii populistickou lavicovou odrhovackou....
kazdy vladny cinitel a kazdy zakonodarny zbor civilizovanych krajin je zaplateny nadstandard...a mame takych poslancov, akych sme si zvolili....
iste su aj nemocnicni lekari v civilizovanych krajinach zaplateni lepsie ako u nas ...avsak v tejto situacii je to skokove navysenie naozaj nerealne
a Radicova predsa spravne hovori, ze su dosluhujuca vlada - nema mandat naslubovat nieco, co bude na pleciach stat.rozpoctu buducej (este neznamej) vlady....
v komunikacii Radicova - Kolar pre mna ako ta zasadovejsia, realnejsia vyznieva jednoznacne Radicova ...uz teraz nemate len argument o Uhliarikovej neschopnosti...a nie, nemam vymyty mozog mediami kupenymi triednym nepriatelom Pentou...
môj názor na štrajk lekárov je že je to celé na hlavu padnuté a som z toho všetkého smutná ☹ včera môjmu manželovi bolo povedané v decembri sa nemôžu čerpať žiadne dovolenky ani volná nakolko oni budu kvoli štajku v pohotovosti nad rámec svojho volna-robí záchranára na RZPčke ..tak im nestačí 300€ ja by som skákala od radosti keby nám tolko pridali 🙄 môj manžel zarobí málo a pritom má presne taku zodpovednosť ako lekár 😕 ale robí tu prácu rád radšej si odrobí 220 hodín aby pár ečiek doniesol nazvýš 😒
Moj nazor je taky, ze na cest obrovskym vynimkam a to lekarom v ambulaciach, lekarom na onkologickych oddeleniach a lekarom co maju srdce!!! Ich by som odmenila aj milionmi lebo si to zasluzia a maju zlate srdce a zlate ruky.
A ten zvysok pokryteckej bandy co len nacahuje prsty, odpise vas medzi dverami ze na operaciu kolena sa caka 1 rok a babka chudera musi rok sa trapit v bolestiach alebo rdsej zo svojho uboheho dochodku zaplati aby mohla ist na operaciu skor.
Ja sem rada prijmem aj ukraincov, azerbajdzabcov a kosovcanov namiesto tejto smecky co sa nazyva pan Doktor..
tolko odo mna 🙂
@froschka ako nechcem sa ťa dotknúť, ale ako sa s nimi po odbornej stránke dorozumieš?
Minewka a ty ako vies, ci pracu mam alebo nemam? Za to, ze sem pisem ?? 😕 Alebo ma nejako tajne sledujes ?
Ako vies, ake mam podmienky na zivot, za to ze sa rozculujem, preco by som sa nerozculovala, ked vydim ako tu ludi zdieraju. Nie je mi to jedno, ci mam peniaze alebo nemam.
Nerozpravaj, ze je tolko prace, ked nezamestnanost stale stupa. To fakt asi nikto nechce pracovat a chce sediet doma na socialnych davkach. Ked som bola na urade, tak ziadne pracovne ponuky, ziadne brigady, ziadne rekvalifikacne kurzy. Ak aj ides na nejake miesto, tak je tam strasne vela uchadzacov. To ze je v meste neajky vylepeny plagatik, tak si tam nieco nebude kosher, ked tam nikto nejde. Na emaily nikto ani neodpise. Takze ja mam na to svoj nazor.i
@dusika11 ja neviem, píšem po mongolsky? Jasne som napísala - že šikovný Krcho bez problémov vyriešil situáciu, lekárov prijal - našiel nových Je to super chlap, príjemný, práci oddaný, robí všetko pre to, aby vybudoval oddelenie, dotiahol tam prachy. Založí nadácie, informuje, robí výstavy...zháňa sponzorské dary.
Viem si predstaviť, ako ho asi vytočilo, že jeho "tím" dal výpoveď.
A predpokladám - že jeho lekári pod ním - boli naučení a zaučení práve Krchom a on na to celé dohliadal.
Tým som len chcela naznačiť - že ani zďaleka každý lekár nesúhlasí s tým, čo teraz robí 2000 "odvážnych"
@martina2001 podla mna to by problem nebol a myslim ze ti ludia s tych vymenovanych krajin by boli vdacny za pracu a robili by ju poctivo. Rec nie je problem...a mnohy z nas vedia AJ alebo NJ...
@minewka ked is kosicanka na co si vtedy isla do novej nemocnice???? aj holub uleti ked tam vidi oddelenie gynekologicko porodne....jedno som prosila mojho mm ked som cakala dvojicky...prosim ta nikdy ked by som odpadla ma neodvez do novej nemocnice iba keby islo o deti,,,,lebo je pravda ze novorodenecke co s tyka pristrojov je tam najlepsie...
a na zaklade jedneho lekara..ja som usla z medicinskeho centra..ako sa pan dotycny spraval je nonsenz na moju staznost zareagovali ze vyhodili setricku...ale napriek tomu kvolli jednemu lekarovi nesudim vsetkych tiez som si svoje zazila...a je to o ludoch,,,preto sa mi tvoje prispevky zdaju byt velmi zaujate ...
@lauritka a co praca v zahranici?alebo na zivnost? alebo obchodne zastupovanie? toho je na mraky
teraz nemyslim len na teba lebo ja som si to tu cele necitala ale tiez mi vadi ze sa mnohy ludia stazuju ze kam pojdem robit....problem je v prov rade vo vzdelani, napr predavacka co skoncila uciliste asi tazko pojde robit nieco ine...ale zase kto velmi chce najde si naozaj job, aj ked nie podla snov, ale kazdy podla vzdelania a zasluh....
@lauritka toto odzrkadľuje krásny prístup nezamestnaného človeka - "ani sa nejdem opýtať, lebo tam je nejaký problém"....minimálne 3 z týchto obchodov spravili novú pobočku v Optime alebo Auparku a pre to zháňajú predavačku. A to existuje iba úrad práce? Je milión spôsobov, ako si pomôcť.
Dlhodobo nezamestní NECHCÚ robiť.
A ak si vylepím plagát a nedám inzerát, je to ai pre to - že nemienim strácať čas odpisovaním na mail - ale stačí mi už len to, ako prídeš, akým spôsobom sa informuješ a zaujímaš o inzerát a prácu a dokážem si spraviť názor, či ťa zamestnať chcem, alebo nie.
A ak pracuješ - napíš, kde a v čom.
@minewka paneboze pocujes sa ??? " A ak pracuješ - napíš, kde a v čom " .... to kde som ?? ty si kto ??
neuveritelne, no comment. Mas potrebu vediet, ci som na urade alebo nie ? Nie nie som, Staci ? Odvody za mna niekto plati. staci ? A aj tak budem nadavat na cely tento skorumpovany system . a bodka.
toto uz prirovnavam k osobnemu utoku na moju osobu, nehnevaj sa.

@skeptik to sa asi nemáš až tak zle, keď si môžeš dovoliť upratovačku.