Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
A ak si tu niekto myslí, že slovenská ekonomika je na takej úrovni - ako ekonomika napríklad Nemecka, alebo ak si myslí, že všetky krajiny EU majú rovnako silnú ekonomiku - to svedčí o úrovni vzdelania dotyčného človeka.
podla mna tato ekonomka vobec nebola pripravena na euro. ale to je moj nazor. v tom suhlasim. sme uplne na chvoste.
🙂 jj nemecku povahu na SK 😅
ale kusok z Nemecka tu mame : ceny
😀 akurat platy mame slovenske.
😀 😉 btw, moj kocurik sa tiez vola Cecil 🙂
Tiež chcem napísať niečo k tomu štrajku.Nepáči sa mi to ako väčšine ľudí na svk,to je v poriadku,že majú veľkú zodpovednosť,ale to vedeli už keď sa rozhodli pre štúdium medicíny.A že pomahajú ľuďom ?veď zložili sľub.Každý má svoje poolanie,až na to,že v iných zamestnaniach má človek problém zarobiť viac ako je minimálna mzda a tiež podáva maximum.Máli sa im 300 €?Nechápem.....niekto nemá ani toľko a oni zarobia teraz oveľa viac+300€je im k tomu málo?Hanba 😠
Až predsa len dosiahnu svoje,myslím že čoskoro začnú štrajkovať iné odbory-a teraz keď všade vo svete začínajú s finančnými opatreniami.Ja som s tých lekárov rozčarovaná-ešte pochopým tých čo naozaj podávajú nadľudské výkony,ale väčšinou sa stretávam s prístupom,keď pacient je pre nich nula.Napr.s mojou babičkou som išla na príjem do nemocn.mala problém so srdiečkom,už dosť že sme nevolali sanitku ale sme sa sami dopravili,ja tehotná v poslednom trimestri a ona s príznakmi infarktu sme tam čakali 4 hod,s ďalšími 5 pacientmi a doktora nebolo ani jedného chápete to?4 HODINY!!!Až keď som narobila krik tak sa konečne ukázali a to ešte na mňa ukazovali že aka fúria som.Alebo iné idete k dr.ráno ,privstanete si aby ste sa vybavili čím najskôr,dr.má na dverách ordinačné hodiny od 7,30,dávno je tam a ordinovať začínajú aj okolo 8,30?A vnútri štrngajú šálky?!Do riti ceď nech si ráno tiež privstanú a vypijú si kávičku doma.A TO NEBOLO RAZ A NIE U JEDNéHO LEKáRA........... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@ilijanka Samozrejme, ti co vedia a nemaju zavazky uz su davno prec, takisto ti spickovi aj so zavazkami, len starsia generacia nema moc na vyber a ti bez cudzich jazykov.
Ako preco by mali ostavat niekde, kde si ich pracu nevazia, ked inde im zaplatia niekolkonasobok? V normalnych civilizovanych krajinach su lekari na tej istej financnej a spolocenskej urovni ako pravnici. Ty by si nesla niekam, kde budes lepsie ohodnotena?
Potom mas este takych lekarov (tiez bez zavazkov), ktori idu do vojnovych oblasti (vacsinou aby sa v terene najviac naucili a citia to ako poslanie), ale ti su tiez dobre ohodnoteni (ziadne misionarky).
Ja zasnem z tej predstavy, ze "lekari by si mali uvedomit, ze ekonomika nie je ako v Nemecku" - ved si uvedomuju, nie su blbi, tak pojdu do Nemecka akonahle budu moct.
@miruska320 kazdy jeden obcan ma minimum 1 prijemny a 1 neprijemmny zazitok...nie len s lekarom...aj s ucitelom ci s uradnikom ci s predavackou v tescu....ked budu strajkovat predavacky,tak sa nam to tiez nebude pacit...vsak za co by mali dostat viac?za to,ze nam naschval vydava same centaky?vzdy a za kazdych okolnosti jedinym problemom v strajku budu financie...strajkujuci bude chciet viac-lebo bude mat 100 dovodov preco si to zasluzi a ten co sa ma na to poskladat bude vzdy oponovat ....lebo si v pohode najde 100 dalsich dovodov preco nedat.
@cmulinko myslím,že aj tá predavačka v kľude môže štrajkovať sedí napr 8 hodín v pokladni,čo tiež asi neni sranda,a s koľkými blbými ľuďmi tiež príde do styku?Čo ty vieš prečo nevydáva len cenťáky preto že to ma zhora prikázané 😀 .
A ja viem že sú lekári aj fajn,mám takú obvodnú lekárku a ešte aj internistku-bohužiaľ väčšinou mám zlé skúsenosti a myslím že je veľa takých ľudí,preto sú rozčarovaný zo štrajku lekárov 🤐 .Ináč ty asi pochádzaš s takéhoto lekárskeho prostredia,že?
@miruska320 lekar nie som...az tak dobre som sa neucila 😀 😀 momentalne zijem v zahranici.skoncila som odbor vseobecna sestra a potom som isla studovat za diplomovaneho radiologickeho asistenta.....doma som pracovala na radioterapii....mimochodom zdravotnik si toho denne viac vypocuje od lekara ako pacient 😀 😀
@cmulinko to si viem predstaviť a veľakrát je to tak,že odvedie aj viacej práce-naozaj by som dopriala zvýšiť mzdu sestrám a lekárom len podľa odporúčaní pacientov 😀
@miruska320 😀 😀 a odporucani nizsie zaradenych zdravotnickych kolegov. 😅
inac fakt je smiesne sa pozastavovat nad tym ze dali lekari vypoved ,vsak kazdy rozumny clovek ktory tu nie je ohodnoteny a chce viac tak ide robit do zahranicia tak preco by nemohli aj lekari odist ....kazdy ide tam kde mu daju viac penazi to je logicke ...
bratanec mojho mm , lekar je tiez uz v Cechach, isiel aj so zavazkami - zenou a dietatom. Skoda ho, naozaj mal ludsky pristup, ale uz nevladal tahat, kedze robil aj v zachranke, v nemocnici. niekedy nespal 36 hodin. Platil pozicky ako kazdy iny. odisiel vsak za lepsimi podmienkami. necudovala by som sa , keby tam isli vsetci, nakoniec nam ostanu asi fak len ti " najhorsi" 😉 stale som tom nazoru, ze lekar ma byt v spolocnosti postaveny na urcitej urovni. tu je to zial tolkokrat podcenovane, ale to sme tu uz rozoberali.

@skeptik tak mi povedz, čo robí čerstvý absolvent? Nože to presne popíš? Za čo zodpovedá?
Potom nejak nechápem, prečo moja švagriná, čerstvá absolventka, prijatá r. 2010 do novej nemocnice v KE sa sťažovala, že nič nerobí.