icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

dusika11
28. nov 2011

@erni no ja neviem tu su take nazory..este ma spetne zaujal naźor s ktorym sa nestotoznujem...o zubarine ako sa to vybavilo za si platim za zuby---to co je za volovina....ja som nebola dat dokoncit svoj zub lebo na to nemam platila som 150 eu za zub len vypln..a cistenie kanalikov pokazili sa mi po tehotenstve..a nebola som z detmi lebo na to nemam...takze tak vyriesili zubarcinu v nasom state,...a poznam kopec ludi co neidu k zubarovi lebo na to nemaju..takze tak sa vyriesil stav zubov...

ja som porodnika nevybavovala isla som na blint nikto odo mna nic nechcel...a boli ku mne perfektní........

dusika11
28. nov 2011

@andreah25 ved to kazdy si je zodpovedny sam za svoj zivot a ak sa mne nedari tak daco robim zle...ale na sk sa zazera na suseda ked sa ma lepsie...proste tu je taka natura

lauritka
28. nov 2011

@dusika11 nechces mojho zubara ? je mlady, sikovny, teraz som bola na preventivke, nejake male kazy mi upravil, vycistil zubny kamen ultrazvukom a platila som 15 eur. este sme tam zobrali aj malu neter, tiez jej poopravoval co sa dalo, este ma aj mliecne zubky, tiez sme platili asi len 10 eur.
ak chces kontakt napis mi IP.

dusika11
28. nov 2011

@lauritka ak berie daj mi prosim cez IP zavolam mu lebo moje je dorby ale nemam na neho...ja nemozem predsa nekupit detom mlieko ja mam hore na terase nad druzbou ale to su palkyyyyyyyyy

andreah25
28. nov 2011

@dusika11 Bohužiaľ, zažívam dosť často, že ľudí zaujíma osud iného človeka, nie ale toho, čo mu je zle aby mu pomohli, ale toho, čo sa má dobre a riešiť, že aha ako sa on má dobre a ešte aj čosi žiada, furt má málo a podobne. Neriešia, prečo sa má dobre, že sa snaží zlepšovať svoj život vlastnými silami, že sa vzdeláva, že naberá skúsenosti, že pracuje aj 24 hodín denne, len aby sa mal lepšie. Nie, oni vidia len to, že má ktosi auto, dom, psa, ide na dovolenku, má to alebo ono nové. Nikto nerieši - čo môžem urobiť pre to, aj by som to mal aj ja? Všetci riešia len to - aha, čo ten má, on je taký a hentaký - a ešte lepšie ak to riešia v krčme pri pive a pol deci 😀 . Tam si iste zlepšia svoju situáciu 😀

dusika11
28. nov 2011

@andreah25 ja viem ..

andreah25
28. nov 2011

@minewka Ja som už musela včera skončiť 😀 a ísť spať, na kúpanie som už nemyslela, počkala ma ranná sprcha 😀 . Seminárku mám momentálne na tému ,,Stabilizačná politika" - nič moc, len také žvásty, no má tam byť aj niečo moje, tak tam zapojím aj čosi zo štrajku lekárov. Minule som ale mala zaujímavejšiu tému - štrukturálne fondy EU - to ešte len bolo písanie - a tam sú ešte len špinavosti - lekári a zdravotníctvo ako také je proti tomu len špička ľadovca. Ja nemám ani veľa obrázkov v seminárkach, mám ale problém, že má byť tak cca do 10 strán max. - no mám problém, že keď si k tomu skutočne sadnem, tak často má moja práca aj 25 strán 😀 - čo už, profáci si už zvykli 😀

monnaa
28. nov 2011

@erni - ok, jasné, ja som to zle pochopila z tvojho príspevku 😉

suem
28. nov 2011

@monnaa KOnecne niekto priznal prepojenie LOZ na politiku 😖

monnaa
28. nov 2011

@suem -z čoho tak usudzuješ ?

suem
28. nov 2011

@monnaa vid http://www.sme.sk/c/6157975/profesor-valansky-b...
Predpokladam, ze si to citala cele, ked si vlozila odkaz!

monnaa
28. nov 2011

@suem jasné že čítala, ale z ktorej konkrétnej vety ti to vyplýva ?

zuzi118
28. nov 2011

Z "vybrali sme" bol odstraneny clanok viceprezidentky pre pôrodnú asistenciu SKSaPA -Mgr. Iveta Lazorovej, o tom, ze porodne asistentky su plne schopne odvadzat fyziologicke porody. Alebo inymi slovami zachovajme paniku, bez lekarov sa rodit neda.. Kto tvrdi nieco ine? Aha, dake porodne asistentky. Sups, radsej to zmazme, aby sa to nahodou nedozvedeli aj zeny. Teraz potrebujeme vydierat, ze bez nas to nejde, malia sa nam peniazky a radsej spravime bu bu bu, ze zeny budeme prevazat cez hranice, akoby sme priznali, ze k 90% porodov lekara vobec netreba.

Zeny nenechajme umlcat! Pokial mozte dajte si tento clanok do statusu na FB, alebo na svoje web-stranky. Nebudme ticho a netolerujmu tuto spinavu hru!

http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/duly-a-por...

minewka
28. nov 2011

@katja78 Bohužiaľ, tak sa chová väčšina lekárov - a mimochodom, ak lekár spraví nejaký kiks, je v jeho eminentnom záujme nepustiť z ruky kartu, pokiaľ to "mierne" neupraví.
Celkom určite s úsmevom na tvári pacientovi nedá kartu a ani mu ju neprefotí.

Dovolím si ťa opäť poopraviť - problém je AJ preplácanie poisťovní - a nie výlučne LEN problém preplácania poisťovňami.

Reforma zdravotníctva je komplexný proces, do ktorého sa musia zapojiť všetky zložky - nie len poisťovňa a štát - ale aj lekári a najmä lekári.

Pripoistenie určitých jednotlivých orgánov funguje aj dnes. Prečo sa dávame pripoistiť, keď ideme na dovolenku k moru? Tam to funguje, ale u nás by to nefungovalo?Pripoistenie určite nemocnice nezachráni, ale pomôže.

Nemusí sa to zavádzať tak, aby platil povinne každý - ale mala by tu byť možnosť, aby si spoločnosť mohla vybrať a každý nech si povie, čo je pre neho najcennejšie - keď už tu tak operujeme mystickým zdravím.

Socializácia spoločnosti prináša aj socializáciu lekárov - a teda zmýšľanie ľudí buď sú všetci dobrí alebo sú všetci zlí.

Puašálne zvýšenie platov nebude nijak motivačné - prečo sa jeden lekár má snažiť - ak dostane rovnako , ako najväčší blbec oddelenia - a ešte sa mu ten blbec bude smiať?

minewka
28. nov 2011

@dusika11 oháňaš sa tu anonymitou..ty sa voláš dusika 11?

K tej zubarine - kto alebo čo ti bráni využívať služby štátneho zubára?

A @lauritka ti odpovedala dobre - každý zubár - neštátny, si sám určí, koľko za to budeš platiť.

suem
28. nov 2011

@monnaa Nebesa, co nevies citat? Tuto: "
Prečo ste neprotestovali trebárs v minulom volebnom období?

„Lekári na celom Slovensku prostredníctvom Slovenskej lekárskej komory roky signalizujú nespokojnosť. Ja, samozrejme, nemôžem vylúčiť, že odborári majú nejakú väzbu na Roberta Fica a jeho stranu. Ale nebude to práve on, kto sa bude musieť týmto problémom po voľbách vážne zaoberať?“

monnaa
28. nov 2011

@zuzi118 - áno, fyziologický pôrod zvládne žena sama aj bez lekára, aj bez pôrodnej asistentky. Ale čo ak nastanú komplikácie? V tejto dnešnej dobe dosť časté ? A bude treba sekciu? A čo ak aj po fyziol pôrode bude treba dieťa resuscitovať ? Vtedy je bohužiaĺ ten gynekológ anesteziológ a neonatoológ naozaj dôležitý .

monnaa
28. nov 2011

citujem: Ja, samozrejme, nemôžem vylúčiť, že odborári majú nejakú väzbu na Roberta Fica a jeho stranu. Ale nebude to práve on, kto sa bude musieť týmto problémom po voľbách vážne zaoberať?“

...nemôžem vylúčiť... - to akože podľa teba to tým potvrdil ????? Podĺa mňa to znamená, že o tom nevie, nie ?

zuzi118
28. nov 2011

@monnaa ked nastanu komplikacie, porodna asistentka privola sluzbokonajuceho lekara. Nikto nevravi, ze lekari nie su potrebny, ale to neznamena, ze su potrebny pri kazdom porode. Mame tu vyskolene, plne kompetentne odbornicky na fyziologicky porod. Preco o tom media mlcia? Preco vymazali clanok z "vybrali sme"na ktory kliklo uz vyse sto ludi? (to bolo asi pred hodinou, ked tam este bol). Sucasna situacia so strajkom by sa dala zmanazovat aj za krizovych podmienok, ak by sme vyzili ten potencial co mame. Preco to nespravime?

minewka
28. nov 2011

@katja78 môžeš chodiť vedľa do polikliniky.(veď predsa všetci lekári sú rovnako dobrí a poskytujú rovnako kvalitné služby)

Som ochotná to platiť vzhľadom na servis, ktorý mi poskytujú - a servis myslím AJ čisté, nové toalety, čisté nové prostredie, moderné vybavenie, milý a ochotný prístup, objednanie na presný termín a čas, sms notifikácia o objednaní.

Možno ak by poliklinika vyberala 2,-EUR - mohla by vyzbierať prachy na rekonštrukciu záchodov., alebo na modernizáciu, a klient za to dostane službu.

O tom to je.Niečo robiť, vymýšľať veci, ako získať peniaze..snažiť sa ich získať. A nie čakať, kto dá.

Otočím to : lekár môže pýtať 7-13eur na hodinu, je to opodstatnené, správne, motivačné, oceňujúce - ale zlý kapitalista podnikateľ nemôže, to je zderstvo?

suem
28. nov 2011

@monnaa Ty mas dojem, ze sme z mesiaca teraz spadli. Toto je cista politika a biznis, ziadne presvedcenie a utlak lekarov, tak sa zobud!!!! 20rokov boli ticho jak vos pod chrastou, lebo im vyhovovalo sa valat v nemocnici a teraz v case krizy sa ozyvaju. Kto nebol spokojni, necakal na taketo sproste vydieranie, ale si bud otvoril sukromnu prax alebo uz davno odisiel. Sikovni statni lekari su zahojeni a vedia sa o seba postarat, a ti lenivi otrcaju ruku. Tot moj nazor.

ajca123
28. nov 2011

Cauky som len zvedava kdo ma mozno odrodi 🙂 🙂
Idem rodit do Ruzinova,a tento tyzden sa mam hlasit na poradnu v Ruzinove 🙂
Idem kukat spravy 🙂

minewka
28. nov 2011

@katja78 už som 2x napísala a napíšem to 3x - nezaujíma ma, či berie a koľko berie a za akú prácu.

Zaujalo ma, že na jednej strane je proti všetkému súkromnému, na druhej strane veselo operuje v neštátnej klinike, na základe doplatkov od pacientov a na úkor času v štátnej nemocnici?

Nie je to tak trošku pokrytectvo?

minewka
28. nov 2011

@andreah25 nooo..tie štrukturálne fondy by ma aj zaujímali 😀 ...ja som mala tému fyziologické adaptácie živočíchov na veľké podmorské hĺbky... 😀 A kedže mnoho o tých fyzilogických adaptáciách ešte nevieme, keďže väčšinou živočíchov sa z veľkých hĺbok dostane hore mŕtvych, tak ťažko písať 10 strán 😀

...pre rýpalkov - to len tak na odľahčenie

minewka
28. nov 2011

@dusika11 v zahraničí sa to volá biznis a tu sa to volá biznis alebo percentá za sprostredkovanie služieb.
Normálne a veselo to funguje,

A celkom určite by nikto lekára neodsúdil za to, že PO nejakom výkone dostane od pacienta poďakovanie - nie priamo finančné. Platiť za niečo PRED výkonom je úplatok. Platiť - peňažne za niečo PO výkone - je v štátnom zariadení nesprávne - ale dá sa to ošetriť nadštandardom - a riadnou a oficiálnou platbou.

A úplatok je podľa teba nemorálny len v súdnictve? Inde nie? Tak si to myslela?

minewka
28. nov 2011

@katja78 lekári kľudne nech podávajú trestné oznámenia - premiérka neuvidela žiadne konkrétne mená.

Snáď podajú trestné oznámenie aj policajti - tam sa tiež stále hovorí o úplatkoch....

Pevne verím, že lekári mali dosť rozumu - samozrejme tí, ktorí úplatok vzali, že si to nevkladali na svoj účet. (aj keď pri bohorovnosti mnohých z nich o tom pochybujem)

Inak by ma veľmi zaujímalo vysvetlenie niektorých lekárov o zvláštnych jednorázových vkladoch na ich účet.

minewka
28. nov 2011

@zuzi118 to je pekná otázka, že prečo to nespravíme...no, ktovie, že prečo... 🙂

andreah25
28. nov 2011

@monnaa Ak Ti niekedy politik, poslanec, akýkoľvek manažér a celkovo ktokoľvek vyššie postavený povie: že nemôžem vylúčiť - jednoznačne hovorí: áno je to tak, ale nikto to nepovie nahlas. Ak by povedal rázne ,,nie" tak skutočne to nevie 😀

zuzi118
28. nov 2011

@minewka no pytajme sa nahlas. Ukazme podporu pani Lazarovej a sirme dalej tuto myslienku. Ked bude 10 000 statusov na FB hovorit nieco ine ako sme.sk, mozno sa toho niektory novinar chyti, mozno konecne ministerstvo zareaguje atd. Vsetci sa smiali, ze SASka vyhrala volby vdaka facebooku.. mozno na tom nieco bude. Vyuzime ten virtualny priestor, ktory mame a jednym kliknutim dajme vediet ostatnym, ze aj takato moznost tu existuje.