Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@dusika11 - čo sa týka gynekológa ku pôrodu, tak toto je tuším zavedené len v Ba, tam ked chceš konkrétneho, tak si ho aj zaplatíš / ale neviem v praxi či to funguje čo ni / . S tým ja súhlasím, lebo čakať cca 3 týždne na telefóne vo dne v noci dokým ťa pacientka zavolá, no nič moc, ani na oslave si nemôžš vypiť, čo ak dostane pani XY nádou prvú kontrkciu ? 🙂
V iných mestách to funguje asi tou formou" úplatku " v tmto prípade.
@mandragora22 myslím si, že pokiaľ je pôrod v poriadku, mohli by ho zvládať aj pôrodné asistentky...však sú aj na to vyškolené viď ten článok. Dr. môžu byť privolaný pri nečakaných komplikáciách. Pokiaľ sa komplikácie dajú predpokladať, určite hneď odporučiť mamičku na inú, najbližšiu kliniku, kde sa o dieťatko dobre postarajú. Tu sme moc pohodlný. V každej nemocnici by sme chceli mať špičkové vybavenie, odborníkov na všetky problémy...
@mamabiba ja ti davam total za pravdu. mne doktor prisiel pri porode na poslednych asi 10 min. vytiahol decko, zasil ranu a odisiel. viac ho nezaujimalo, stretavali sme sa az na vizite. ale celu tu "frasku" okolo porodu, si odniesli len a len sestricky. tie sa o mna starali sustavne od nejakej 11 dopoludnia, az do 19 vecer. a myslim, zeby to vedeli aj odrodit a zasit, keby nebola ina moznost.. 😉 😉
@mandragora22 no jo ked je clovek sikovny,,,, 😉 😉 tak si aj oddychne aj ma navarene aj deti spia...aj ide na vychadzku....si predstav ze dvojicky tiez spia... 🙂 a si predstav ze mam ten super hrniec kde sa vsetko vari...a predstav si umyvacku a pracku ...a do toho....hm.....hm...teda cudna to vec zehlim rano aj navarim...hm no minule sme sa dvojickarky smiali presne o tom ....ze vieme vsetko ked musime...a dalej malickost dve deticky sa vo velkej ohradke uz zahraju aj same..... ale nemyslim si ze tato tema sa vola ako si dusika vie zariadit zivot s detmi ci sa mylim???
@dusika11 najradsej mam dokonale reci supermatiek 🙂 i ked, mat pokojne babatko, tiez tu vysedavam od nevidim do nevidim 🙄
@mamabiba - ale pozor ! Aj obyčajný fyziologický pôrod sa môže keykoľvek zvrhnúť, napr. klesnú ozvy na CTG / dieťa sa dusí /, čato treba okamžite zvoliť sekciu, aj vpriebehu 5-10 minut, keby sa rodička prevážala inde, je ohrozená na živiote ona aj dieťa. Alebo taká ruptúra maternice......
@mandragora22 no vidis ... 😉 😉 zavid dalej
@dusika11 ja ti nezavidim nic, pretoze tebe niet co zavidiet 😉 😉
@suem Keby si citala aj nieco ine ako bulvar, tak by si uz mozno vedela, ze prijem sa nerovna plat, ale najprv si musim odpocitat naklady. Ked si otvorim gynekologicku ambulanciu, tak mi pekne dlho potrva, kym splatim pociatocne naklady, odhliadnuc od vysokych priebeznych. Najprv musim zaplatit vsetky ucty, platy veskeremu personalu, a potom ked mi zvysi, mozem zaplatit aj sebe.
@mandragora22 co k tebe....asi nic...sa prejavis aj sama
@monnaa neviem, čo je ruptúra 😖 . však ani vo všetkých nemocniciach niesú na takéto veci vybavení a potom sa novorodenec rýchlo preváža. nemyslela som to tak, že gynekológ by bol úplne mimo, ale pokiaľ ide všetko v poriadku myslím si že je to tak na 70% tak nieje potrebný. bol by iba na zavolanie pri komplikáciách. Tým by mohol byť pôrod o čosi lacnejší...ja to beriem tak, že euríčko k euríčku tu, euríčko k euríčku tam a mohlo by sa nájsť aj pár peniažkov naviac.
Ak to nechápeš, bo sa vyjadrujem ako hotentot 😀 tak daj vedieť, skúsim to ináč sformulovať.
Z jednej dnešnej skúsenosti: Moja dcéra má ísť na operáciu dňa 1.12,to znamená,že 30.11 sme mali prísť na príjem do nemocnice.Keďže kôli štrajkom sa rušia operácie,už dva týždne mám snahu zistiť,či sa operácia konať bude a či nebude.Dnes po obvolaní pár čísel,kde ma jedna sestrička prepájala na druhú atď.,jedna mi dokonca povedala,že sa mám obrátiť na MINISTRA,neboli ani jedna schopná pozrieť do počítača a zistiť,že operácia sa nekoná a že ju nakoniec ešte neschválila poisťovna mením názor na to,že sestričky a lekári sú nedostatočne ohodnotení 😠 😠 😠
Nechcela som tu už do tejto témy baby ale ste dospelé a diskutujete, či ste za štrajk alebo nie a nie ktorá je aká matka. Áno obdivujem mamičky, ktoré majú viacej malých detí a stíhajú ale ani matky s jednym dieťaťom to nemajú ľahké. Administrátor by už túto tému mal uzavrieť prečítajte si posledné tri strany veď iba na seba útočíte a nediskutujete. 😢

@minewka
@dusika11 nechcem byt zla, ale mam pocit, ze nudis sa tu predovsetkym ty
@dusika11 lebo kebyze ja mam dvojicky, tak si neviem predstavit visiet tu cele dni. ja mam iba jedno dieta a som rada, ked mam moznost zapnut PC popoludni, ked spi a potom na nejake 2 hodinky vecer, ked uz opat spi. inak sa neda, dieta je dieta, potrebuje pozornost a starostlivost, preto som vazne prekvapena, kolko casu tu travis ty pri dvoch detoch a to tesne pred prvym rokom zivota. vtedy som si ozaj ani na chvilku nevydychla.. 😖