Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@dusika11 skús si prečítať článok, ktorý je o pár príspevkov vyššie. pôrodné asistentky majú prípravu na zvládnutie prirodzeného pôrodu a lekár môže byť vždy na telefóne ak by sa asistentkám dačo nezdalo. Ja som mala prvý pôrod komplikovaný, tak tam bol lekár skoro stále, ale pri druhom som si doktorku skoro ani neuvedomila. Prišla iba na tú poslednú fázu a aj to iba na kontrolu.
http://umlaufoviny.com/www/res_publica/reportaz...
trosku reality..
@minewka - zase odbáčaš od koncových nemocníc k pekných zrekonštruovaným poliklinikám. Tam výpovede nedal asi nikto. Toto je oblasť zdravotníctva, kde sa dá vyžiť z preplácania výkonov od ZP a nadštandarných výkonov, ktoré verejné zdravotné poistenie nezahrňuje.
Katka, nie som posiťovák, ale teraz nedávno som jednu životnú poistku uzatvárala. A poviem Ti, je to dosť obsiahla veda to poisťovníctvo, kde sa výška dávky musí veľmi dobre zohľadniť k poskytovanému dopredu presne stanovenému poisteniu na daný účel. všetko je to o štatistike, modeloch pravdepodobnosti a poisťovňa vie zhodnotiť, či bude alebo nebude na základe uvedených dát v zisku, lebo to podľa zákona musí byť.
@minewka
Tie zdravotné výkony, ktoré sú poskytované v koncových nemocniciach, stoja reálne veľké peniaze, lenže poisťovne ich nehradia na 100% podľa diagnózy, ani omylom. A keby sa na ne mal niekto pripositiť na základe údajov o svojom zdravotnom stave (čiže starí pacienti sú najchorejší, mali by najvyššiu výšku pripoistenia), tak si ani neviem predstaviť mesačnú splátku podľa týchto všakovaných modelov na bežné stavy a výkony, aby potom, keď k tomu výkonu dôjde, musela zdravotná/komerčná poisťovňa uhradiť pacientovi v reálnom čase určité precento z reálnej ceny výkonu/operácie/hospitalizácie.
To, čo dnes máme (čo mi dílerka ponúkala) - no veď sa pripoistite na najčastejšie choroby vyžadujúce hospitalizáciu, keď ste mladá, budete platiť len o 13 eúr mesačne viac, minimálne 30 rokov. A my vám garantujeme to, že nieže z časti preplatíme tú hospitalizáciu, ale dostanete jednorazový príspevok vo výške 10% z nejakej poisťovňou stanovenej sumy (napr. 1500 eúr). Pričom bypassová operácia na srdci a starostlivosť počas hospitalizácie stojí mnoho-násobne viac! A ak by mal o tento produkt záujem starý chorý človek, platil by mesačné poplatky niekoľko-násobne viac ako ja - mladý zdravý človek.
@minewka
Opakujem, zdravotná starosltivosť poskytovaná v koncových nemocniciach môže dosiahnuť ohromné sumy (teda tie, čo na to špitál minie) a súčasné komerčné poistenie toto nezohľadňuje, preto by som v ňom nevidela nejakú spásu pre tie ústavné zariadenia.
Ak bude systém - platby do ZP, ktoré si ich prerozdelia podľa svojho uváženia + sprivatizované koncové nemocnice, kde o postupoch a zvolenej liečbe rozhoduje majiteľ, tak kvalita zdravotnej starostlivosti bude ešte nižšia ako v súčasnosti.
- ako by sa do tej reformy mali zapojiť lekári-zamestnanci? 😨
@minewka
- problém onoho 7 eurového poplatku v pro care je, že ak si kúpim od poskytovateľa niečo mimo zdravotnej starostlivosti, tak musím konkrétne vedieť, akú služu to platím. Ak by na účtenke bolo napísané - poplatok na zrekonštruovanie záchodov/časti budovy, tak je jasné, že takýto poplatok by mal byť dočasný, pokiaľ sa nevyzbierajú pacienti na nové záchody, čož samo o sebe ma núti poťukať si po čele. Ak je tam napísané - poplatok za objednanie, pričom ako pacient z vlastnej skúsenosti viem, že takto isto som sa objednávala pred zavedením poplatku, tak fakt neviem, a akú službu ide. Chápeš, čo tým chcem povedať?
- pekná fotka 😉
@skeptik No to ides tu pravu poucat - podnikatelku 😀 😀 😀 Ja viem ako sa da vyrobit naklady tak, ze ti neostane ani 600E v hrubom a realne zoberies z firmy 3600. Poukazovala som na primitivnost dotycneho, ktory tu ide hovorit o tom ze prijem privatneho lekara je 600E. Precitaj si to cele, lebo je to na smiech. Potom sa lahko oblbuje take telata, vsak 😖
Baby, tak reknite mi, budou tam ti doktori od ctvrtka, nebo nebudou........Zajimala by me teda hlavne porodnice Kramare, nemate nekdo info?
@czechzuzanaba - určite tam budú, podľa toho čo sa dnes deje, tak vláda dúfam ustúpi.
@suem ..ale to nie je vyplatna paska z nemocnice!takze kto ma dom a iny prijem mimo prijmu nemocnice nema narok na normalny plat v nemocni ak v nej pracuje?a to akoze kazdy lekar ma dom a vedlajsi uvazok?to je akoze povinnost a pre nemocnicu ma robit akoze zadarmo?to som naozaj nepochopila..a tento strajk nie len o platoch,precitaj a pochopis,to len media prezentuju,aby sa zakrylo nieco o mnoho dolezitejsie!!!: http://umlaufoviny.com/www/res_publica/reportaz...
podla mna robia totalnu kravinu a chovaju sa ako nenazranci.
poznam ix doktorov kt sa vedie dobre. paradoxne ti, kt len nedavno skoncili medinu protestuju lebo im je malo.
stat nemoze povolit lebo to by znamenalo ze sa ludia "rozmaznaju" a zacnu si strajkovat ze ani oni nebudu robit ked im vlada neda viac penazi. najprv to bolo ze 380 eur ci kolko a zrazu ze nie, ze 700 eur ci kolko.
podla mna totalne saskovanie a robia presne to co oni VRAJ neznasaju: vydieranie.
doteraz sa velmi lekari ci doktori neozyvali. prisli vsak vraj o dobry kseft s farmafirmamy a predpisom liekov a zrazu ten kseft nemaju a zrazu je problem. uz nie su pod pyramidkou kde si krmi kazda svoj part a zarabaju si pekne na druhych tym ze predpisuju lieky ktore na miesto toho aby skodili ublizuju a tak biznis stupa.
taki doktori mozu ist s prepacenim do riti. a paradoxne sa ozivaju prave ti kt by radsej mali hubu drzat co si doteraz mohli nakradnut to svoje.
Me staci tato veta: Vezmime si najvyššiu sumu, ktorú požaduje LOZ - 3 násobok priemernej mzdy pre lekára s navyššou kvalifikáciou. Ide o 2307 eur v hrubom, výplata v čistom je teda okolo 1660 eur. Toto by bola teda podľa LOZ zákonom najvyššia možná garantovaná výška platu lekára s dvomi atestáciami s takmer 20-ročnou praxou.
Takze ja bych nikdy nenazvala ty pozadavky doktoru prehnane. Me se spis zda, ze s nima chce vlada pekne vydrbat. Furt se nekde pise o 300 EUR, no ja to v tom memorandu od vlady nevidim. Vcera ta debata Na telo - Ministr rikal jedno a hned na to Kollar rekl v nekterych vecech uplne opak. Tak nekdo asi lze, ne? Sak oni se neshodli ani na tom, na cem se neshodli 😕