icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

stardust
28. nov 2011

@monnaa nevie, lebo len kvaka.

cmeliatko
28. nov 2011

@monnaa myslis kolko ja robim mesacne?🙂 ci oni?:D

andreaju
28. nov 2011

@monnaa ano,len to este nevedia..uz mi to je ozaj smiesne..ale na konci budeme vacsina plakat..a bude neskoro..ked budeme platit niekomu na jachtu,alebo vylet raketou..ale to je predsa daleko..ci blizko?

aha1
28. nov 2011

@andreaju Prepáčte ale nie som obeť médií účtujem neštátnych lekárov a lekárom z nemocnice robím DP nakoľko nechcú RZ aby sa v nemocnici nevedelo koľko zarábajú. 😲 A tiež robím 12 hodín denne 7 dní v týždni. V čase DP aj 20 hodín

monnaa
28. nov 2011

@czechzuzanaba - médiá klamú , a to strašnéééééééé, aj pemiérka klamala a zavádzala národ že LOZ chce spoplatniť všetky sanitky a obmedziť kúpu prístrojov do nemocníc, čo nie je pravda. LOZ chcel len spoplatniť výjazd RZP ktorý by nebol indikovaný / takých je dosť , ľudia využívajú RZP ako taxík často / a nekupovať predražené prístroje, ale lacnejšie napr. od konkurencie . Ale v médiách to vyznelo tak, že sú lekári neľudský voči občanom ☹

andreaju
28. nov 2011

@aha1 odpoved my to jasne povedala..vidite len tie peniaze..ako kazdy..a tak to dopadne..precitajte o com hovorim..a ked nepochopite,tak tato diskusia uz nema pre mna vyznam..
http://umlaufoviny.com/www/res_publica/reportaz...
..a co ma sukromna sfera so strajkom?resp.platy v nej?nepochopila som..

monnaa
28. nov 2011

@cmeliatko - myslela som lekári a koľko vychádza podľa tvojej výplatnej pásky plat lekára prepočítaný na hodinu ? Napríklad taký s 20 - ročnou praxou, po 2 atestoch ?

aha1
28. nov 2011

@andreaju A lekárom nejde o peniaze lebo ja som pochopila že hej no ak zlé chápem ?

monnaa
28. nov 2011

@aha1 - keby im išlo o peniaze, tak by dnes podpísali všetci do jedného to premiérkine memorandum. mnohým boli ponúknuté aj tučné sumy aby stiahli výpovede, koľko z nich myslíš to podpísalo?: Bude dnes po 18.00 o tom info. Tu ide aj o boj voči veľkým finančným skupinám, ktoré skupujú všetko čo sa dá, takže je to aj o ľuďoch. ja pevne dúfam, že verejnosť za chvíľu pochopí túto celú akciu 😝

aha1
28. nov 2011

@andreaju A mám dojem, že iba na peniazoch sa nedohodli tak o čom rozprávať veď ostatné body dohodli. Mne nevadí ak niekto chce za prácu riadnu plácu ale musia to byť reálne požiadavky.

czechzuzanaba
28. nov 2011

@monnaa No sak prave proto to rikam, ze s nima chce vlada vydrbat. Jenze clovek, ktery jen precte obcas nejaky clanek o tom, muze mit predstavu, jak doktori chcou zvyseni platu o tisice EUR a o nic jineho jim nejde. Jenze to nemuzes lidem vycitat, protoze odkud jinud mame informace, kdyz ne z medii? Vzdyt ne kazdy ma znameho doktora, ktery by mu rekl, jak to je. A videla jsi vcera v tom Na telo, Kollar se sice snazil neco vysvetlit, ale on zase neni dobry recnik podle me a prvni co na nej Zlatka vychrlila: 300EUR se vam mali??? No mel by za sebou mit nejakeho ekonoma, ktery mu vypracuje grafy a nejake strucne a jasne odpovedi na tyto otazky. Vzdyt doktor prece tezko uhada politika, nebo redaktora.
Ja jsem na strane lekaru, i kdyz mam rodit kazdy dnem a reknu ti, ze ta predstava, ze prijdu do porodnice a oni mi reknou, ze jsou zavreni, neni nic moc...Ale myslim si, ze je to vina te vlady, pokud takovy stav nastane...

lauritka
28. nov 2011

ale jasne, ze ide AJ o peniaze, ved nie su idioti, ked sa citia nedoceni za sluzby ktore odvadzaju. furt dookola sa to tu omiela, nechapem, co vas to to tak slate stve. zdravie je na prvom mieste u kazdeho cloveka, viac nemam co dodat. 😠 .. p.s malo by byt...

aha1
28. nov 2011

@monnaa Budem rada ak sa tvoje slová potvrdia ale zatial ma nepresvedčili o inom

cmeliatko
28. nov 2011

@monnaa to ti tazko poviem kedze lekar ako zivnostnik zaraba inac ako ten ktory je zamestnany 😉
ja mam len zivnosnitkov teda sukromnych doktorov, ktori vsak spolupracuju samozrejme zo vseobecn. poistnovnou. mesacny zisk hruba 70.000 (zubar 😉)

mne akoze vobec nepride nejako ze maju malo penazi. mozno ti kt nemaju ziadne atestacie, myslia si ze skoncili skolu a zjedli mudrost sveta a argumentuju tak debilnymi hlaskami typu "ako mna chces nahradit?" (zial niektori z nich su moji kamosi a uplne ze hnus co oni vykrikuju ked nemaju ziadnu prax dokopy resp sa dostali do meniny vdaka protekcii atd!)

lauritka
28. nov 2011

@monnaa kde bude info???

andreaju
28. nov 2011

@aha1 ide,ale to nie je jedina vec..len sa o nej najviac media zmienuju..pretoze Slovac je zavistliva a vedeli,ze na toto zaberie,o toto vlastne "par ludom" islo, zakryvaju sa podstatne veci..Cesi to pochopili..my zial nie..a vy ste jasny priklad..pozrite videa s prejavmi Kollar,Radicova..a uvidite,na kolkom mieste bola poziadavka platy.. videla som ich pred spravami a neverila som vlastnym ociam co z toho nastrihali...a mam skusenost s novinarmi..robila som odborny rozhovor.."pani redaktorka" zaslala pred uvedenim clanok na upravu mne..upravila som..a nestihala som sa divit co v novinach vyslo..totalne neodborny clanok,kde nebola ani jedna moja veta..zhnusena som sa zaviazala,ze nebudem s takymi to ludmi spolupracovat..

cmeliatko
28. nov 2011

este by som chcela podotknut ze napriklad v rakusku su nenormalne poplatky, dane a vsetko.
zarabaju tiez slusne a stale kvazi hundru 😉 no rakusko je napriklad velmi socialny stat a vacsina lekarov tu pracuje na dobrovolnu cast! stat to velmi podporuje a aj ocenuje - nie zrovna peniazmi ale skor inak. pre tunajsich doktorov je to motivacia byt oceneni za to ze nieco dobre spravili dobrovolne a teda maju "nalepku" ze su to ochotni ludia. nerobia to pre peniaze pretoze peniaze z toho nemaju. robia to pretoze to robia radi a motivuje ich ocenenie od statu.
pochybujem ze slovaci by nieco take spravili. zial slovensko je total korupcia..ale total. a doktori si zial myslia ze su nenahraditelni no trosku sa mylia - pretoze nahraditelni su - inymi doktormi a lekarmi, napriklad aj tymi dobrovolnikmi z inych statov 😉

monnaa
28. nov 2011

@cmeliatko - jemine ale tu ide o štátnych nemocničných lekárov, nie o živnistníkov !!!! To je sakra rozdiel, pozor!!!

andreaju
28. nov 2011

@aha1 pozrite tie videa,nezhodli sa nie len na peniazoch..ale to nik nepovedal..Radicova klamala..ako vzdy..ta zena tam uz nema co robit..tak ako som jej fandila,tak ju nemam rada..a nie je to jedina kauza..pred casom riesila NADSME..absolutne neinformovana,smiesna babka v niecich rukach..hanba jej..prepacte,neberte to osobne,ale uz sa mi nechce stale mliet dookola to iste..idem s malickou von..to je osoznejsie ako niekomu,kto nechce pochopit,vysvetlovat ..pekny vecer

monnaa
28. nov 2011

@lauritka - neviem kde, ale vraj má Pentliarik najskôr informovať NR SR dnes o 18.00 hod, že kolko lekárov posťahovalo dnes výpovede, tak asi o tom bude info na TA3 , i ked tejto televízii sa tiež nedá veriť.

monnaa
28. nov 2011

@andreaju - ja som na tom so Zradičovou podobne

lauritka
28. nov 2011

suhlasim, ak budes mat autonehodu, tak ta odvezu k sukromnikovi ?? mne je sakra jedno kolko mesacne zaraba, mne pojde o to aby mi zachranil zivot jeden spokojny a oddychnuty lekar a anesteziolog, ktory netaha uz neviem ktoru sluzbu za sebou. 😠

lauritka
28. nov 2011

@monnaa no dufam, ze poinformuje kolko lekarov nas pride zachranovat zo zahranicia a jak stiahnu armadnych lekarov z vojenskych nemocnic. 😕 uspia tam pacientov, aby ich nepotrebovali ? 😕

akova
28. nov 2011

@czechzuzanaba dnes ma prepustili z Antolskej z rizikoveho, doktor povedal, že Antolska bude fungovat ako jedina porodnica v Bratislave... takže sa už pripravuju, prepušťaju koho sa da, mne povedali, že "keby niečo" mam si volat zachranku a prisť naspať 😒 Takže na Kramare ani nemusiš chodit. A kto by chcel ist do poradne už do nemocnice tak nech si radšej zavolá, či vobec budu ambulancie ordinovat, nakolko budu musieť všetci doktori byt hore na porodoch... to sme sa teda dopracovali.. ☹ držim palce všetkym rodičkám, ktoré maju v najbližších dnoch termín...

cmeliatko
28. nov 2011

@monnaa statnych tiez poznam 🙂 dokonca takych kt su v ke. jeho plat prekracuje 1300 eur v cistom - a to je na vychode
takze neviem 😉

dusika11
28. nov 2011

@andreaju ahoj..ja mam tiez skusenosti z mediami ked sme strajkovali viem co popisali a co bolo pravdive a viem ze sa postrihat da kadeako...preto neverim ani stvrine v spravach preto tu som lebo som si mysela ze tu prispejua j ludia od fachu...no dost som rozcarovana s tych hluspoti a nekonstruktivnych hadok..

mamabiba
28. nov 2011

@dusika11 posledná fáza je pre teba vykúpením 😀 😀 😀 a je ti jedno, kto ťa zbaví toho utrpenia 😀 😀 😀

dusika11
28. nov 2011

@lauritka dakujem velmi pekne

mamabiba
28. nov 2011

@monnaa ok ešte upresním..nemyslela som, že by volali gynekológa, čo je doma, ale čo má ambulanciu, alebo sa nachádza v nemocnici. Vždy tam predsa dajaký musí byť a zažila som to...a nie raz...keď som ešte mala gynekológa v nemocke, že ho jednoducho z ambulancie odvolali a museli sme buď čakať, alebo sme si so sestričkou dohodli iný termín 😉