Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@minewka neviem , prepodkladam ze kazdy normalny clovek by cakal ze sa to za tie dva mesiace nejak vyriesi a najde sa nejaky kompromis a nedopustia aby to zaslo az tak daleko... 😨 priznam sa ze aj ja som cakala, ze sa dohodnu. A urcite vsetci nove zamestnanie nemaju a nemozu si dovolit teraz vegetit doma,..a potom este je moznost ze ich z vedenia postrasili 😒 (nepustim ta na atestaciu..atd)
@denduska hmm..hej, aj to je možnosť...ale tak si budem nejak naivne myslieť, že aspoň väčšina z tých, čo stiahli - to zvýšenie dostali - ale samozrejme nie 35 ečok... Inak - tými 300ečkami garantuje vláda zvýšiť tabuľkový plat?(nebavme sa teraz o príplatkoch ap od)
No nič, idem umyť aspoň jedno okno, kým mi decko spí - som si dnes dala záväzok.
@moonlightka už vidím ako nejakej asociálke naučtujú tú záchranku
http://www.jetotak.sk/editorial/virtualne-zdravie
No konečne nieko napísal pravu o médiách !
@minewka : to premierka sice povedala,ale to je asi tak vsetko..len reci, v skutocnosti ako vidno, to tak nie je..vidno to uz na prvych predlozenych navrhoch pre lekarov..o tych 100 eurach z 300 po volbach radsej ani hovorit nebudem..a ucitelia v skole tvojej maminy mali stastie na serioznu a ferovu sefku, nie vsade to bolo tak..taku vyplatnicu som vtedy videla..:(
@veve39 : zareagujem na vetu : "...keby aj napr. bol povolebny vysledok tak jednoznacny a zostavenie novej vlady extra rychle, a minister zdrav.menovany napr. 25.3.2012...prve co spravi bude znizenie nastavenej upravy miezd ???? " a praco nie? staci povedat- ja som to neslubil,niet na to penazi..nebolo by to prvy krat,co sa nieco slubene nedodrzalo..skor naopak..a okrem toho podstatne je,ze ani ta prva cast- t.j. 200 eur, nie je realna, pozri na prve realne cisla navrhov,ktore dostali realni lekari..ako som napisala vyssie,taketo "zvysovani" som uz raz v praxi videla a stacilo..
@delideli realne, ak si robila niekedy so mzdami, v praxi sa to neda stihnut, pripravovane upravy budu nastavebne skor, aby mzdy k 1.4.2012 boli zvysene - to ak by bol ten novy minister zdrav.znamy hypoteticky uz napr. 25.3....
ale ak su predcasne volby 10.3.2012, istotne nova vlada nebude skreovana a funkcna k 1.4.2012 - ak aj ano, tak len pro-forma a neviem, ktory novy minister - samovrah pokial uz by aj bol pri vykonnej moci (co je sci-fi) by k takejto politickej "samovrazde" (rozumej stopnutie schvalenej upravy) pristupil...
ak sa budeme chciet slovickovat, kazda nova vlada moze de facto aj de jure stopnut a zrusit kazde terajsie navysenie miezd, aj ak bude v sulade s poziadavkami odborarov....nech bude akokolvek legislativne osetrene...kazda nova vlada ak bude mat parlamentnu, alebo dokonca ustavnu vacsinu moze vlastne vsetko...
@teada - len v zarážkach:
- v zdravotníctve je špecifická situácia tým, že momentálne sa javí, že nie je nedostatok financií, len sa veľmi zle prerozdeľujú, podľa mňa je tu kombinácia oboch
- videla si reakciu Radičová+Uhliarik minulý piatok? čítala si svedectvá iných zúčastnených na rokovaní (kam sa odborári horko-ťažko preboxovali)? nevôľa rokovať zo strany vlády, ultimátum, osočovanie, nepravdy, štvavá kampaň cez médiá ..... prečo, keď VšZP vykazuje za pol roka zisk 89 mil.eúr, nie je vôľa riešiť nedostatok peňazí odtiaľto, napríklad???
@teada
- a čo lekári, ktorí majú napr. postihnuté dieťa, viacero detí (moja zubárka má 5 detí), hypotéky, oni sú takí istí ľudia s problémami, ktoré musia riešiť, a ich postavenie v spoločnosti + ohodnotenie v práci im v tom nijako nepomáha, teda väčšine. Lekár nedostane v potravinách chlieb zadarmo len preto, že je lekár! Ani môj manžel nevládal viac ťahať 4-člennú rodinu, tak som šla od 1,5-ročného decka do roboty. V EU je to už štandard.
- maminy na RD a zdravotne-ťažko postihnutí ľudia ... to je kapitola sama o sebe, nie je adekvátne pripomínať ich ťažkosti v súvislosti s riešením situácie v zdravotníctve. Koniec-koncov...práve tejto skupine ľudí sú lekári často na porúdzi a snáď aj oporou.
@katja78 Neviem preco by mal zisk zdravotnych poistovni na mzdy lekarov? Ten ma byt pouzity pre nas - pacientov a platcov poistneho, na vybavenie nemocnic. Cast penazi moze byt pouzite na mzdy ale nie tak ako demagog a maser mozgov Kollar propaguje na ich platy. S tym absolutne nesuhlasim 😠 A tym "lekarom" ktori dnes tak nahle ochoreli snad bude PNka stacit, ked to dohnali do krajnosti 😠 A dufam, ze bude poriadne dlha, a nasledne podpora v nezamestnanosti a nakoniec blahobyt v zahranici 😝 Uz to vidim 😀
Vcera bola na TA3 tlacova beseda Slovenskej lekarskej komory....nejake vysvetlenie tych vypoctov platov je v 6:40 minute...pripajam link http://www.ta3.com/clanok/4785/tb-slovenskej-le...
@hiriet tak ti napisem. ja nemam jedovaty jazycek a do nejakych velkych diskusii sa tu uz minimalne par dni nezapajam, to, ze napisem nieco o rukojemnikoch, este nie je jedovate a posledna cast vety: moj cas je prilis drahy na to, aby som ho stracala v komunikacii s niekym ako si ty, kto sa narychlo zaregistroval len vcera a hned citil potrebu tu do mna a mozno aj inych rypat, nebudem ho stracat s niekym, kto sa hanbi vystupovat pod svojim povodnym nickom 😉 pa
@katja78 O tom, ze sa safari v zdravotnictve a ze je to bezodna cerna diera? Ano tak to vnimam. Poistovne vytvaraju nehorazny zisk napriek tomu, ze ich nakladove polozky su bezohladne navysovane do abnormalnych vysok. Uz to, ze sa otvorilo zdravotne poistenie pre viacere poistovne -bola chyba. Zdravotna poistovna mala byt jedna, uz koko by sa usetrilo len administrativnym aparatom, kancelariami, autami, IT vybavenim a pod. Peniaze neidu do zdravotnictva ale sa "stracaju" v systeme. A aj tie co do nemocnic pridu su casto rozhajdakane. 😠
System financovania zdravotnictva je zdegenerovany moznostou poistovni vytvarat zisk a neplatenim statu za svojich poistencov. Nechapem, preco poistenec statu moze byt poisteny inde ako v statnej poistovni. Trochu na hlavu 😖
To vsak nemeni moj pohlad na odmenovanie lekarov a ich vydieracsku bezohladnu kampan.
@lauritka Vies co si podla mna zasluzi vydierac?
O prepracovanych anesteziologoch sa uz davno Kollar nebavi, len o zle platenych. Keby islo o dodrziavanie ZP fandim im vsetkymi desiatimi, ale tento demagogizmus a vyhlasenia typu " my elita naroda! Vitazstvo je blizko " mi velmi pripomina maleho fuzateho nemca, a preto mi je z tych lekarov na grc . 🙄
@suem - ja natŕčam ruku, lebo iného zamestnávateľa ako zdravotnícke zariadenie nemám!
- odvody všetkých platiacich (aj moje) idú do zdravotných poisťovní, ktoré ich prerozdeľujú zdravotníckym zariadeniam nielen pre pacientov, ale aj pre zdravotníckych pracovníkov, aby im vyplatili za ich (aj moju) odvedenú prácu (akože) spravodlivú mzdu.
- celkovo 60% týchto peňazí ide na lieky, tak myslím, že pacienti nie sú určite ukrátení, kdežto zdravotníci chronicky áno. BTW - čo by si povedala na to, keby sa u nás platilo za doplatky liekov toľko, čo v EU alebo v USA, hm?
@suem
- máš zo seba dobrý pocit, že ideš šťastiu oproti - pekná fráza. Ak sa nejakí lekár zamestná u 2 zamestnávateľov (pričom určite pracuje oveľa viac ako 160 hodín mesačne), tak ľudia majú plné ústa poznámok, že čo sa takému lekárovi nepozdáva? Nuž, nadrie sa ako kôň a nezarobí ani toľko, čo majiteľka butiku.

@denduska ok...beriem ťa za slovo... žeby sa všetci tí lekári stiahli len pre 35 eur?Alebo prečo podľa teba tie výpovede stiahli?