icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

mandragora22
11. nov 2011

@titkovamiriam presne. a nehovoriac o tom, ze kolko penazi sa preperie tak, ze o nich ani nevieme, ze? zakroky, ktore nam nerobili, navstevy lekarov, kde sme ani neboli atd atd, ved uz to raz aj prepuklo, ze si lekari, ako aj poistovne navysuju tie svoje ukony, len aby nahrabali. no fuj....

titkovamiriam
11. nov 2011

@danka.k to urcite nie 😠 no nech to skoncí už akokolvek take kolosy ako Kramare/o iných neviem kedze tu zijem/tam sa nezmení nič...a co je najmutnejsie ak tam robi lekar vo svojom pracovnom case a je tam neprijemny ako brusny papier-ked robí par hodín v sukromnom centre-sa zmení jeho prístup k pacientov/jeho peniazom/ na nepoznanie...

tinki
11. nov 2011

@labaga sorry, ale môj manžel keď ešte robil v strojárstve a makal pri centre a chcel lepšiu výplatu, tak robil jeden deň ráno 12-tku, druhý deń nočnú 12-tku a ráno keď sa vrátil mal voľno. Druhý deń znova ráno, potom nočná. Dvanástky, bez ohľadu na víkend. V noci nespal. Posledné dni mával v robote po stojačky mikrospánok. Za ten mesiac zarobil 20000. To bolo v posledný rok, čo sa platilo v korunách. Takže nie až tak dávno. Čiže ak chceš zarobiť, musíš sa zodrať..Našťastie už to robiť nemusí, ale 1000 mesačne ešte nemal.

czechzuzanaba
11. nov 2011

@mandragora22 ahoj, a mohla bych se zeptat, odkud ty vis vsechno, co tu pises? Nerikam, ze to tak neni, nebo tak, je by me zajimalo, odkud mas takovy nazor... 🙂

labaga
autor
11. nov 2011

@titkovamiriam fakt si myslis že cena za op.zlcnika je 150 eur??? dvaja lekari 1.op.sestra, sala asist, material stroj pre a pooperačna starostlivost 150 eur to je tak na dezerty a kavu 🙂 🙂 🙂 🙂 ..... juuj

seminkads
11. nov 2011

@labaga dovolim si s tebou nesuhlasit, ani si nevie spredstavit aku zodpovednost maju sestry- lekar napr napise nejaku infuziu-podat musi sestra-podpisuje informovany suhlas, ale kto ju informuje??? lekar???stretla som lekara(a nie jedneho)ktory nevedel ako sa pichaju injekcie,infuzie... a mohla by som pokracovat. Lekar pride do nocnej a spi-sestricka zobudte ma keby nieco-sestra v noci polohuje,prebaluje, robi papiere, injekcie,infuzie,antibiotika,tlaky,kontroluje pacientov a uprimne- dnesne sestry maju vacsinou 3 alebo 5! rokov vysokej skoly, kde na nich ziadny vyucujuci neberie ohlad ze su len sestry, vychovavaju ich ako rovnocennych partnerov, ucia ich rovnaki lekari,chodia na staze, maju tie iste ucebnice(ak im nejake ostanu,lebo lekari maju prednost) tie iste skusky a k tomu z klinickych predmetov este osetrovatellsku cast o ktorej lekari casto nemaju ani ponatia, lekari casto nevedia o pacientoch NIC, a ked sa nieco poserie vzdy sa to zvezie na sestru

mandragora22
11. nov 2011

@danka.k hmmm, tak ked im tak velmi zalezi na blahu pacienta, preco stale krakaju o zvyseni platov? ved to je smiesne, aki su priehladni 😝 😝 😢

mandragora22
11. nov 2011

@czechzuzanaba videla som vyplatne pasky par lekarov a to boli "iba" obycajni obvodaci, mam par znamych, preto viem, kolko taky lekar zarobi. podotykam, ze ti obvodaci spadaju pod nemocnice.

labaga
autor
11. nov 2011

@mandragora22
@jankka21 lenže v nemocnici ta nebude osetrovat a nastavovat liecbu 50 rocný,- ten je za vodou ale 28 rocna mlada kompetentna doktorka pri zmysloch

mandragora22
11. nov 2011

@seminkads jasnacka, sestry makaju, o tom niet pochyb, to mas uplnu pravdu. a lekari beru a beru a beru...

danka.k
11. nov 2011

@mandragora22 myslim ze o tie platy ide skor lekarom z mensich miest ako tym z vacsich.. u nas teda velke platy urcite nemaju ☹

mandragora22
11. nov 2011

@labaga nuz tak to si este zrejme nelezala v nemocnici 😀 😀 😀 😀 😀 ze tu toto vobec napises, sa ti cudujem 😀 😀 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
11. nov 2011

@labaga jasne kolegina bola minulí tyzden je to laparoskopicka operacie na druhy den bola doma 😉

ja mam v poslednej dobe okolo seba same priklady:
kamoska je hospitalizovana na infekcnom s 5r.dcerkou na Kramaroch a za prve 4 dni platila pobyt/ze stravu/ 75 eur!!!!naco si platit poistenie????

mandragora22
11. nov 2011

@danka.k maju stale viac ako ucitel, robotnik, uradnik, a nevidim na nich nic pozoruhodne, za co by mali dostat viac, nez obycajny clovek, cest vynimkam ako su chirurgovia, ktori sa vrtaju v nasich organoch a lepia nam kosti 😀

titkovamiriam
11. nov 2011

a pozrite sa Koch kolko sa navalo ze porod 1200 eur alebo 1500 teraz tam nestihaju a asi aj keby to dali na 2000 je plno a to iste Hainburg ☹

labaga
autor
11. nov 2011

@mandragora22 ako obvodak pod nemocnice??
@seminkads lekar vnocnej spí??? príde príjem spí?? co to rozpravas???? príjem robí sestra?? liecbu nastavuje sestra ??? dg. urcí sestra??? sestra robí to co jejdoktorpovie. a ak mas na oddelení20 ludí ktorí sa menia každým dnom no prepac neviem o kazdom vsetko

jankka21
11. nov 2011

robim 2,5 roka , predtym som bola na stazi aj v zahranici takze toho viem celkom dost ... robim na detskom, 90 perc. pacientov cigani t.j smrad, vsi, svrab, nadavky a agresivita kazdy den ... do mesiaca 5 sluzieb - 24 hodin non stop - a to si teda ten kto nezazil nevie predstavit - totalne fyzicke a psychicke vycerpanie - pridem domov a beriem rovno lieky od bolesti hlavy a od vracania z toho vycerpania ... a co mam za to ? dalsi den prespim a trapim sa a mozem ficat znova do prace ... uzasny zakonnik prace ... ked mam sobotu akoby som bola 2 tyzdne vkuse v robote... odchadzam z roboty v nedelu o 8-9 ... a v pondelok uz som tam zas... manzel je tiez lekar... niekedy je to smutne v utorok sa rozlucime s tym ze sa uvidime v sobotu .... o babatko sa snazime uz dlho ale takto sa to neda... ja som totalne vycerpana a kazdy mesiac asi 2 tyzdne chora furt daco schytam od nasich klientov... frekventne potraty u kolegyn mi tiez nepridavaju optimizmu... ked sa veci nezmenia asi to zabalim a budem hladat normalnu pracu ... takto sa neda zit ...

labaga
autor
11. nov 2011

@mandragora22 myslís že chirurg je viac než internista??? potom to vidiš len z dialky

czechzuzanaba
11. nov 2011

@ mandragora22 Ja si treba vubec netroufnu rict, kolik by meli dostat doktori plat.

labaga
autor
11. nov 2011

@jankka21 napiš im kolko mas v hrubom v dekrete

danka.k
11. nov 2011

@mandragora22 ale tak ucitel, robotnik ani uradnik ti zivot nezachrani

mandragora22
11. nov 2011

@labaga ano, aj taki su. mozes si oci vyocit. teda aspon o jednej takej viem. no a potom viem o x dalsich, ktore pracuju priamo v nemocnici a to sa podrz! robia len ranne, cisto ranne, vikendy volne, ziaden stres, nic. asi raz alebo dva razy maju sluzbu - to nie je ziadna tragedia dve sluzby za mesiac. a ich paska? 1600 v hrubom. to som videla na vlastne oci. 😠

labaga
autor
11. nov 2011

@czechzuzanaba tolko aby im bolo trapne vziat nieco do vrecka... ale to chce tiež charakter

labaga
autor
11. nov 2011

@mandragora22 rozpravas o ambulantných????????

mandragora22
11. nov 2011

@czechzuzanaba oni ho uz dostavaju 😀 😀 😀 a dost slusny, nebojkaj 😀 😀 😀 viem, o com pisem, aj moj partner je z "doktorskej" rodiny. nikdy netreli biedu, 1-2 dovolenky rocne boli v minulosti u nich samozrejmost, v sucasnosti su to 3-4 dovolenky rocne

labaga
autor
11. nov 2011

@titkovamiriam jasne a poistovna nedoplatila nic.... hahaha. 75 eur prestravovanie prespatie

czechzuzanaba
11. nov 2011

@labaga Vis, ja sem to myslela jinak. Osobne to povazuju za pro me nezdolatelnou metu, delat doktorku, takze bych si nedovolila rict, ze maji moc penez napriklad....nebo malo.

maggie2
11. nov 2011

@jankka21 za mňa nikto nikdy z Vás nebojoval, bojujete akurát tak za seba, kde sú lekári z Ukrajiny, z Afriky? Nech prídu namiesto Vás, ak sa Vám nepáči.

mandragora22
11. nov 2011

@labaga ja neviem, ako sa im hovori. proste maju takuto pracovnu dobu, ale su zamestnankyne normalne nemocnice, nemocnica je ich zamestnavatel.

czechzuzanaba
11. nov 2011

@mandragora22 No ja jim to stejne nezavidim.... 😉