Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@labaga z vlastnej skusenosti ti to mozem potvrdit, ked sa bude rodit zavolajte mi, ked bude mat pac XY tlak taky a taky dajte mu to a to,potom zmerajte a keby neklesol az potom mi zavolajte, keby prisiel prijem zavolejte mi, alebo zavolajte mi az budete mat odbery a ekg, a odobratu sest. anamnezu, zmerany TK,P,TT... lekar pride-ako spite co vas boli-sestra posleme na RTG,SONO-ziadanky vypiste,zariadte, ..... alebo ordinacie po telefone, lieky podla potreby... a vrcholom drzosti je podla mna ked ti lekar povie idem si lahnut...
@mandragora22 vies je to otom že ambulancia si vyrobí dost na tob aby zaplatila jedinu sestru a jedinho lekara pri trapnych nakladoch. neporovnavaj to so zlcnikom...---- a sme tam ...kde sa to straca
@czechzuzanaba ved nech si maju, co maju, ale naco im je viac preboha? my tu na slovensku riesime stale dokolecka len lekarov a ciganov, uz nic poriadne v telke ani nevidis...
@titkovamiriam ja som bola v septembri s malou v nemocnici. kedzem ma uz 4 roky musela som si platit pobyt a strava, ranajky 2.20, obed 4 eura a vecera 3 . ja som skoro odpadla. sak za 2.20 som sa naranajkovala za cely pobyt. a vsetci vieme aka strava je v nemocnici 😖 nechapem skadial si tie ceny vymysleli, prosto katastrofa
@mandragora22 ale vidis, dneska byl ve zpravach chlap, co tocil kockou za ocas a sel s tim po ulici. Tak sem se nasrala, ze sem to hned vypla radsi. To jen tak mimochodem...
sestra je zdravotná sestra presla klasika nemocnicou no poroch skoncila v sukromnej sfere,to co museli ako sestry robiť a kolko hodín a casto si ich ani pisat nemusela-segra dokonca zazila tak spiteho doktora že sama šila....neverím že v tých kolosoch sa to dokaže zmenit.Bracho je diabetik-mal uraz na nohe-kramare jasne prsty prec -mal 25r.-z nemocnice zdrhol inam a tam mu nohu zachranili...
@seminkads aj ja som mala podobnu skusenost. pri porode. akoze lekar fajn, sranda atd, ale ked sa mame bavit o tom, kto to "taha" v nemocniciach, tak mas pravdu. ja som lekara zbadala az vo chvili, ked som zacala tisnut dieta von, vtedy prenho sestricka utekala. vytiahol dieta, zasil, pracicka tak na 15 min a odisiel. sestry (3 sestry tam boli) a to sme boli nastastie iba 2 pacientky, lebo keby nas tam bolo 5, tak neviem, makali, odkedy ma prijali, to bolo okolo 11 dopoludnia (bola sobota, takze som tie iste tvare videla aj vecer) a makali aj ked som odchadzala zo saly, to bolo okolo 18 vecer, lekara som videla pri prijme asi 5 minut, potom o 3 hodky prisiel, pozrel, prepichol, skonstatoval, to bol asi 10 min. no a porod 15 min. cize 30 minut bol u mna, ako u pacientky. sestry boli 7 hodin a to nas tam bolo v ten den viac pacientiek ☹
@mandragora22 sestričky si to vynahradzujú nočnými službami, opýtaj sa hociktorej, ak bude úprimná, tak Ti povie, že celé to robí len preto, lebo máva i nočné a tým sa to akosi ten nízky plat vykompenzuje... pospí si a oddychne (ak má šťastie a nie sú akútni pacienti alebo príjem) a plat ide. A preto sú tak nasraté a neochotné najmä keď niečo treba v noci robiť. Lebo práve vtedy najviac myslia na to, akú sabotáž ich stratégii v práci pacienti spôsobujú 😀
@janka196 je to zufale ☹
@labaga uz niekolko mesiacov maju lekari po sluzbe den volna...
cest vynimkam ale vacsina lekarov je arogantnych a neprijemnych. k pacientovi sa spravaju ako k poslednemu h....u a nedaj boze sa clovek nieco opyta tak sa tvaria akokeby mali prezradit statne tajomstvo ze co si dovolujeme sa pytat. myslim ze s nasim zdravotnictvom to ide od 10tich k 5tim. hlavne ze chcu vacsie platy. figu borovu im ide o pacientov. myslia len sa seba. hypokratova prisaha im uz davno nic nehovori 😠
@mandragora22 ja som sa na internom odd. v BA v nemenovanej nemocnici stretla s celým tímom a ich správaním, a jediným kto sa slušne choval, bol doktor černoch, aktívny, profesionálny, veselý so skutočným záujmom o pacienta. Ostatní lekári len šušušu medzisebou a kyslé nekomunikatívne xichty. A podotýkam, jediný tento pán doktor podal pacientom ruku.
@titkovamiriam veru vsade kde clovek ide treba platit tak fakt zdielam tvoj nazor ze naco si platit poistenie
@maggie2 ved prave. uz som tu pisala, ze nechapem, preco je take halo okolo vypovedi? dali vypovede? mali im ich podpisat a rozbehnut kampan na prijem novych lekarov. do tych 2 mesiacov by ich nasli spustu. a urcite aj tu nasich mladych slovakov, neverim tomu. ja poznam x starych senilnych paprdov, ktori stale robia lekarov-lekarky (v nemocniciach) a drzia tak miesta mladym ludom. a tvaria sa ako po pohari octu a pozeraju na cloveka, ako na inu formu zivota, ako keby sme boli z inej planety alebo co
@labaga ak robis v zdravotnictve asi si mala stastie 🙂 mozem len zavidiet, nie on si ide lahnut po 12tke, pricom na ood bol mozno hodinu a potom cely den na lekarskej...a vie ze v noci toho moc nebude... ale nevravim teraz o porodnici- tam byva v niektorych beznou praxou ze aby nemuseli rodit v noci-tak radsej povedia mamicke ze klesaju ozvy a spravia SC :( robila som na viacerych oddeleniach a cest vynimkam-pravdaze sa najdu aj taki, mozem povedat,ze lekarka ktoru som mala pri porode bola uplne supeeeeeeeeeeer-mlada neskazena-presne tak ju definovala PA, a presla som si internym-Oddelenie-45 pacientov, JIS,pohotovost a na to vsetko len 1! sestra bez sanitara, novorodenecke-box 10 postielok a deti aj 16, chodis k porodom-obcas aj 12 za sluzbu, k tomu obcas sestonedelie-starostlivost o matky aj babetka a obcas aj kuchynka, LDCH+HOSPIC(sukromne)16 uplne imobilnych pacientov a len 1 sestra bez sanitara, takze mi nevrav ze co trepem a ze sestra nema zodpovednost, lekar napise papiere(v PC dopredu pripravene), vytlaci, urci liecbu a starajte sa. Ja nevravim,ze praca lekara nie je dolezita,JE,ale bez sestier by sa nepohli,tak ako sestry bez lekarov, a tiez maju zodpovednost a fyzicky a psychicky ovela namahavejsiu pracu nez lekari
@maggie2 a by si videla, kolko poserov by vypovede okamzite stiahlo. stejne by som ich kopla do prdele. ked si chcel ist, tak si chod... v inom zamestnani sa ta nikto nepyta, co pre teba mozem urobit, ze si nespokojny? makas ako drak, tiez mas aj nervy aj telo v prdeli, nezarobis ani len polovicu toho co lekari a musis drzat hubu a krok 😠
priklad mojej mami. robi od 18-tich bez prestavky. nastastie bola stale zdrava takze vobec nechodila k lekarovi. nachladenia si preliecila sama a bolo. maximalne preventivne prehliadky. minuly rok ju nestastne seklo v krku. po styroch dnoch v bolestiach isla k lekarovi co uz skoro odpadla od bolesti v cakarni a samozrejme myslite ze ju lekarka vzala. nechala ju sediet v cakarni az ked uz isla asi 4-ty krat klopat ze uz je jej fakt zle a skoro im odpadla tak navela sa spamatali a vysetrili ju. zrejme cakali ze si zaplati poplatok za prednostne vysetrenie 😠 o zle urcenej diagnoze ani nevravim. potom mesiac cakala na magneticku rezonanciu...... a to si skoro dvadsat rokov plati odvody a nakoniec coho sa dockala??? ze s nou jednali ako s poslednou hypochondrickou chuderou 😠
@janka196 jasne tak si zaplat hl.operatera, asistenta tým daj pat eur nahodinu 4 sestry... , udrzbarov, admin.pracovnicky v nemocnici, zaplat izbu jedlo,kurenie vodu, plus...... vsetok material pri operacii a doplat leasing na stroj...... fakt nevies o akých peniazochto je... to nie je obkladač čo ti kachličky v kupelke nalepí s pomocníkom
a este jedna skusenost- v 37tt som sla normalne do poradnevo stvrtok, kedze som mala bolesti tak mi lekar povedal aby som pre istotu prisla v pondelok, v pondelok tam bol iny a ten po mne kukal ze preco som prisla-tvaril sa akoby som ho otravovala, a do knizky mi suverenne zapisal zaver vysetrenia ktore ani neurobil-vobec ma nevysetril a opisal to predchadzajuce vysetrenie!!!len tolko

@maggie2 a myslim, zeby boli uplne nadseni keby robili u nas, ich spravanie voci pacientom by bolo neporovnatelne lepsie, nez sa dozivame od tych "nasich" lekarov atd atd.. a mali by pocit, ze ich plat je kralovsky. co podotykam, aj je 😒