icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

czechzuzanaba
1. dec 2011

@lauritka no pekne mluvi te Ficko, jako vzdycky....moc hezky se to posloucha. Skoda ze potom vetsinou zustane jen u tech reci.....

floyd
1. dec 2011

@andreah25 .Ja nikoho nenútim!Ja im prajem a keď chcú nech idú na lepšie,ale musia pochopiť že toľko
lekárov naraz nahradiť nie je možné,tak nech to nezneužívajú.Nech nestresujú celý štát sú aj iné problémy.
Nikto nie je nenahraditeľný ani lekári a ani ich nikto nevyháňa,ale keď sa dajú na PN a OČR v takejto situácii je na smiech a detské.To neviem kto im poradil.Ja som také robil,keď som bol v poberte!

monnaa
1. dec 2011

@lauritka - no to sa dalo čakať 😉 , hlavne to tu treba už upokojiť, a hranol nás teraz všetkých zacháni.

anibas
1. dec 2011

@monnaa hranol ?? 😅 😅 kto ?

czechzuzanaba
1. dec 2011

@monnaa Hned jak zacal mluvit, tak pouzil slovo fikcia a me napadlo, jak je to podobne - fico - fikcia 😀

mataharyy
1. dec 2011

@floyd No a v čem je problém, však oni jdou pryč?

Nějak se tu nechytám vlákno, oni neudělali nic jiné, než to co může udělat každý zaměstnanec, nelíbí se jim tak řekli jdem pryč, tak v čem je problém, v tom že najednou vláda nechce aby odešli, no tak s tím asi musí něco udělat, protože co je tu drží?? No bordel ve zdravotnictví, mizerný plat a hodně odpracovaných hodin to asi nebude, že...?

czechzuzanaba
1. dec 2011

Ja si pamatuju o tom zisku zdrav. pojistoven mluvil stejne uz v r. 2005. Pak mel moznost, sak byl pri moci, a nic.

monnaa
1. dec 2011

@anibas hranol= Fico 🙂

mataharyy
1. dec 2011

@monnaa No je to takové dřevo ten Fico 😀

lauritka
1. dec 2011

pozri sa na to z pohladu lekara
@floyd bol zahnani do kuta a vyhrazali sa im. Polka naroda ich odsudila. Ja sa im necudujem. Nebola to ich chyba, ze to doslo do takychto rozmerov. Poviem ti, ze ak by som bola lekar, tak asi urobim vsetko preto, aby som z tohto statu vypadla, od naroda, ktory bol taky "nemilosdrny" k mojej profesii. Zufala situacia si vyzaduje zufale ciny. Oni nie su naprogramovani roboti, ako by ich chceli poniektori mat.

lauritka
1. dec 2011

@czechzuzanaba Fico sa tiez vyjadril, ze zisk poist. bol 100 mil. eur. Preco Radicova nediskutovala s poistovnami...

teodorka
1. dec 2011

@floyd vsak gtakto reaguje kazdy zamestnanec ,da vypoved ale ak ho po uplynuti vypovednej lehoty niekto bude nutit ist este do tej roboty nebodaj pod hrozbou trestneho cinu tak ako v tomto pripade tak mu neostava nic ine ako sa dat na Pn vsak to je logicke ...hadam kvoli tomu ma byt este aj sudeny ze dal vypoved?to kde sme ?

teodorka
1. dec 2011

@lauritka no preco asi? vsak si ju uz davno kupili

czechzuzanaba
1. dec 2011

@lauritka Toto nevim. Jen z ciste laickeho pohledu - ty poistovny jsou prece soukrome instituce, nemuze jim nekdo jen tak rict - tak dajte zisk, my ho potrebujem. Museli by prijmout nejaky zakon urcite, a i tak nevim, ci by se ty pojistovny nekde nesly soudit potom....
Pamatuji si, ze Fico tenkrat navrhoval neco v tom smyslu, ze by byla jen jedna poistovna, teda statni, ne soukroma, ze vsechny povinne zdrav. odvody by plynuly do ni. Ale rikam, nakonec nic z toho.

effkaa
1. dec 2011

@lauritka preco to Kollar vobec nespomina? Radicovej to je mozno jedno. Ale presne toto by som od LOZ cakala. Preco nehovoria o poistovniach? Myslim, ze aj ludia by to inak vnimali.

lauritka
1. dec 2011

ejha to ma nenapadlo , ake jednoduche vysvetlenie. 😀 neschvalia predsa poziadavky, ktore su proti ich zaujmom, ze ? 😉

aduskatt
1. dec 2011

@czechzuzanaba ved jedna poistovna sa uz, myslim, kvoli tomu sudila a prehrala.........

lauritka
1. dec 2011

@effkaa lebo je to umyselne zavadzanie, ale kto taha nitky.. to uz je na mna vysoka politika.. 😨 😨 😎 tiez som nazoru, aby sa konecne povedala pravda, ale kto ma pravdu. my sme len nemi divaci a mozme sa pozerat,,,

effkaa
1. dec 2011

@czechzuzanaba ved nech maju zisk, ked preplatia vsetko, co preplatit treba. a nie, ze preplatia 50 - 70 percent, ostatne si maju nemocnice z prsta vycucat a este vytvaraju zisk. Nech maju zisk aky chcu, ale nech si plnia svoje povinnosti. Teda ja to beriem ako ich povinnost.

czechzuzanaba
1. dec 2011

Nelibi se mi, odkad sypou ta cisla...min. 942 EUR...Jak oni ted vi, jaka bude prum. mzda za posledni kvartal? Nerozumim tem vypoctum.

mataharyy
1. dec 2011

@czechzuzanaba No nevím, ale to by byl celkem děs jen jedna pojišťovna a ke všemu státní 😅 Já vím jakej jsem v čechách měla problém, měla jsem všeobecnou a jak jsem přišla na gyndu, nebo k zubaři, tak jak zjistil že mám VZP, tak řekli že mě vzít nemůžou pač neplatí a mají od ní moc lidí... 🤐

effkaa
1. dec 2011

no ja castejsie vidim ako niekto niekoho navadza aby nesiel do prace, namiesto toho, aby spomenul poistovne. este pozriem stranku LOZ, ci to aspon tam maju...

lauritka
1. dec 2011

jj 😒

czechzuzanaba
1. dec 2011

@effkaa
@aduskatt

No ja jsem si tenkrat prave rikala, jak pekne mluvi ten Fico, ze je to pravda, proc by nekdo mel mit zisk na povinnych odvodech? Vzdyt to nedava smysl. Jenze rikam, u tech reci zustalo, a nic se nezmenilo. Kdyz jsem prisla na Slovensko, me se libilo skoro vsecko, co Ficko hlasal....Az casem jsem zjistila, ze to jsou jen reci. Cisty populismus, sliby a vysledky zadne.

lauritka
1. dec 2011

@czechzuzanaba no nic lepsie si pred volbami ani nemohol priat 😅 😅

aduskatt
1. dec 2011

@czechzuzanaba v tomto suhlasim

czechzuzanaba
1. dec 2011

@mataharyy No tak samozrejme ze by to muselo byt jinak vedene, nez je tu v nasich koncinach zvykem 😀 A ne ze budou vsichni odvadet a na druhem konci se to bude rozkradat a tvarit se ztratove......

Ona je to totiz fakt utopie, chtit aby se podnik choval ziskove, ale zisk odvadet zpet do statni kasy.....To je napr. velky problem STV. Kdo uz by byl tak cestny u nas, aby vedl podnik ziskove, kdyz ten zisk neni pro nej....Podle me toto je velka podstata vsech problemu statniho rozpoctu, toto mysleni.....

mataharyy
1. dec 2011

@czechzuzanaba No jo, jenže kolik let je potřeba a by se to začlo dělat jinak než se to dělá posledních dvacet, třicet, či čtyřicet let...? No a obávám se že místní (a nejen ta místní) ekonomika tolik času nemá, uď se začnou dělat velké změny, nebo to tu půjde do háje a pak zdravotnictví bude ten nejmenší problém, to spíš hrobníci budou mít velké obraty, pač tu z toho kde koho klepne 😉

dusika11
1. dec 2011

@lauritka jemini 100 milionov???? som sokovana nesledovala som si mi vyrazila dych

lauritka
1. dec 2011

@dusika11 no ale netes sa, ako sa tu vyssie spomina, nedaju nic.. 😀