Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
Ahojte, ja tiez pridam svoj nazor. Kludne by som PNkarom poslala kontrolu zo socialnej poistovne a aj od zamestnavatela. Hlavne tym, ktori sa hecuju na FBooku. Urcite pri tom lezia v posteli.
U svojho zamestnavatela som tahala od 7.rana do polnoci ako tehotna v 6.mesiaci a este mi vynadal, ako som si mohla dovolit ist domov. Kolegu, po dvoch mesiacoch v nemocnici po operacii isiel sikmac skontrolovat domov a rozkazal mu, ze ked okamzite nenastupi do prace, vyhodi ho. Co mal chalan robit, ked prave zobral uver?
Nase oddelenie si cez chripkove obdobie, a ked mali kolegovia zapal pluc, muselo kreslit grafy teplot a kto nemal 39, musel do prace!
Nemam pochopenie, ked si niekto zo stresu zoberie pnku.
Vsetka cest nemocnici v Kosiciach, ze to tahaju 🙂 Chudaci na nudzovych linkach, ked uz prosia, aby boli k nim pacienti zhovievavi, kedze oni zostali v sluzbe 🙂
@denduska .Nikto nikoho nevyháňa,iba sa treba trochu uvedomiť aká je situácia.Pracovné povolenie nie je tvoj
problém.To určite vie vláda poriešiť v takejto kritickej situácii a ukrajinec si veľmi rád spočíta a poteší aj eurám
zarobených u nás.Problém je skôr v tom,že napriek tomu ako málo zarábajú doma tak sa nehrnú do zahraničia ako naši lekári za vidinou peňazí.Majú k tomu totižto diametrálne iný prístup!
@crazybabenka trocha si ma prekvapila.ako každá mama sa rozčuluješ,že je to dieťa,ani na dieťa neberú ohlad,nemáš skôr termín.Vieš to je tak,každá mama si chráni svoje dieťa,aj ja osobne by som hocičo spravila aby mojim deťom vždy bolo čo najlepšie,ale prepáč ako si sa vyjadrila,ked ide o dospelého tak kašlať na to.A ked konkretne ide o teba dospelého tak kašlať na to?Ked nám dospelým sa niečo vážne stane lebo sa nedostaneme na vyšetrenie zavčasu,tak čo bude s našimi detičkami?Nad tým si ešte neuvažovala?Ked ide o prechladnutie tak to rodič zvládne sice ked aj poštvornožky ale sa stará o dvoje dieťa,ale su aj oveľa vážnejšie veci...Samozrejme že to nám najviac bolí,ked svojmu najdrahšiemu neviem pomôcť,ale aj dospelí su ľudia.Ináč ja ťa chápem,že od nervozity sa tak vyjadruješ,ale s tým si nepomôžeš.
@delideli ja osobne by som lekarkou nechcela byt, je to prilis zodpovedne a tiez neviem ci by som dokazala na 100% byt tym ozajstnym lekarom, ale ako vidim, mozno by som to lepsie zvladla ako tito nasi strajkujuci, kedze v lekarstve nejde o to o co b y prvom rade malo, a tak som "obycajna"ucitelka, ktora ani nevykonavala pracu ucitelky a vobec som ani nebola ohodnotena ako sa vysokoskolskym pedagogom patri, minimalna mzda mi musela stacit a taku mam aj teraz matersku a rodicovsky..preto si nemyslim, ze lekari sa maju tak razantne stazovat na svoj stav, maju praci, ktoru studovali, maju iste miesto, nerobia za minimalnu mzdu...hoci si zasluzia viac, lebo ich praca a poslanie je naozaj neocenitelne, mohli by sa ockom mrknut ako ziju ostatni, tiez vzdelani ludia a tiez na to aky je vobec dany stav nasho statu, ktory nedokaze pokryt vsetky potreby kazdeho jednotlivca, hoci aj zasluzitelne..
ahojte.
ja len jednu vetu k strajku lekarov. ak by sa nieco stalo mojim detom kvoli lekarovi ,ze nenastupil do pace, tak by ma poznal osobne a to by nechcel zazit. 🤐
@gabuci ja som to tak nemyslela....že kašlať na dospelých....ale predsa detičky sú najdôležitejšie....a to či je už moje alebo cudzie
jej aka tema🙂 len strucne moj nazor... absolutne nesuhlasim s tym co robia... podla mna im uz ide len o prachy... mali sa im.. a treba pozriet kto dal vypovede - ti co najviac zarabaju...osobne nepoznam lekara co byva v lacnom byte a nema auto alebo si nemoze dovolit dovolenku... vacsinou byvaju v domoch auta maju 2 a chodia na luxusne dovolenky... z coho ked tak malo zarabaju?? chudatka... 🙄 ine profesie si nemozu dovolit dat hromadnu vypoved... z coho by platili najom ked by ostali doma?? napriklad ucitelia... s 25 rocnou praxou zarobia 500eur v cistom... z toho sa vypoved dava tazko!
a najma ma stve ze medicina na slovensku nema uroven - nie nemocnice alebo zdravotne zariadenia... ale starostlivost... menila som pediatra lebo mal blby pristup, mala po jeho "odbornych" radach preplakala cele dni... ked dojdem od zubarky do hodiny mi vypadne plomba, v porodnici mi spolubyvajuca musela ukazat ako sa prebaluje dieta a aj to ako ju mam nakojit...doniesli mi ju, hodili a povedali kojte... a to zdaleka nie su moje najhorsie skusenosti s lekarmi!! a oni sa idu burit??
@lauritka ani netusis ale toto je presne moj nazor, napriek tomu, ze viem ze ty si to myslela ironicky a s plnym nasadenim sarkazmu🙂 uprimne povedane sama so sebou k lekarovi nechodim... vobec! na gyndu som musela ked som bola tehu a s malou na poradnu, ale inak nic... ja neverim ziadnemu lekarovi! nemam dobre skusenosti a ani vacsina mojich znamych ich nema... je to zial problem tejto spolocnosti ze tolerujeme taky upadok urovne zdravotnictva a ze ich v tom este podporujeme...
PS: kedysi sa ludia liecili vylucne bylinkami a boli zdravsi 😉
inak mile mamicky evidentne sa zastavajuce strajkujucich hajzlov v bielych plastoch,neviem ci by ste sa ich zastavali aj v situacii ak by odmietli starostlivost o vase tazko chore dieta...par takychto pripadov sa stalo...su lekari este ludia ked im ich zvysenie platu stoji aj za cenu takychto obeti?kde maju svedomie?
@lauritka a ano pripadaju mi bohati...ale nemyslim ze vsetko ziskali na platoch - vacsinu ziskali na pacientoch ktorym je jasne ze ked chcu operaciu absolvovat a dokonca prezit tak musia zaplatit...
a ja som napriklad ucitelka a poburuje ma ked sa ohanaju tim ze oni predsa studovali...aj my ostatni sme studovali a na co? aby som mala 500eur?? ved v den vyplaty to miniem na seky... a oni ze potom este museli kvalifikaciu a specializaciu a kadeake ine veci... a to ze my sa musime tiez vzdelavat a ziskavat kredity kazdych 7 rokov xy kraditov aby nam zvysili o par sto korun plat a ked tie kredity dalsich 7 rokov opatovne neziskame na inych kurzoch tak nam to navysenie platu vezmu akoby sme osprosteli - to nikoho nezaujima..kazda profesia sa musi priebezne vzdelavat.. aj pravnik, aj ucitel, aj uctovnik, aj uradnik...a ano aj lekar ...ale NIELEN on
Slovenskému národu prajem dve veci: 1. Veľa veľa veľa zdravia - lebo to jediné čo vám tu zostane ak budete v tákýchto urážlivých a nechutných rečiach o lekároch pokračovať je nádej že vám, vašim blízkym a deťom Pán Boh nadelil pevné zdravie...A ak nádej nepomôže tak vám všetkým prajem veľa veľa veľa peňazí aby ste si svoje zdravie šli "adekvátne zaplatiť" niekde do Rakúska alebo Nemecka...
ja napisem len tolko ak sa vedeli dohodnut na 9 z 10 bodoch tak im islo len a len o platy, to zaprve
za druhe, ak by som ja dala vypoved mojmu zamestnavatelovi tak so mnou nevyjednava a posle ma kade lahsie
mozno nemaju platy ako v nemecku, mozno si ich aj zasluzia mat take vysoke, ale co potom iné profesie, tie si to nezasluzia, vsetci by chceli mat plat ako nemec, ale to sa neda
mam riesenie pre vsetkych lekarov, im dame platy ako v nemecku a my budem platit dane 40% aby oni na tie platy mali, myslite, ze uz konecne nastupia do prace?
hamba im, ved im dali v priemere 300 € o rok mozu s ficom zase vyjednavat o dalsich eurach, vydierat znova a znova a my budeme drzat hubu... a medzi nami kde boli doteraz, fico rozprava ako tato vlada zlyhala ale vsak on im mohol zvysit platy ked bol vo vlade a tieto protesty by teraz neboli, ci si myslel, ze zdravotnictvo je na tom super a lekari su nadseni? je mi zle aj z jeho populizmu, aj z vladnej bezmocnosti aj hlavne z lekarov, ktori malu ludi ako rukojemnikov
@suem : dakujem ale neboj,aj ja si viem zanadavat a rozculit sa 🙂 a hundrat- to je moje.. 🙂 ale zase tu kym nieco napisem,tak sa snazim najprv porozmyslat a trebars aj trocha rozdychat prvotnu reakciu 🙂,lebo okolo tejto temy je privela emocii, bohuzial najma negativnych a tak nechcem prilievat do ohna..na druhej strane ma vela ludi skreslene info- casto nie vlastnou vinou a tak mi pride,ze je dobre to vysvetlit - teda ak do toho aspon trocha vidim,lebo aj pre mna je vela veci v zdravotnictve a najma jeho financovani zahadou a niekedy sa uz stracam aj v informaciach poslednych dni...
neboj, nie som vynimka, to len situacia je taka vyhrotena,snad uz dlho nebude..
aj Tebe vsetko dobre
🙂
@katti77 presne o tom to je... ludia by na lekarov nenadavali - aspon nie v takejto miere, keby sa "uskromnili". aj ked navysenie platu o 300 eur nenapoveda o skromnosti...im sa mali navyse to, z coho musia ine rodiny zit cely mesiac... opakujem maju to navyse!! nestaci im, tak nech sa necuduju ze ludia su proti nim...
zial bylinky ti pri akutnych stavoch, kde ide o zivot nepomozu.... 🙂
nikto nepodhodnocuje ine zamestnania / mozno okrem podhodnotenia mzdovych podmienok/, ale riesime tu lekarov, ktori sa otvorene postavili proti systemu. Ak by strajkovali ucitelia, alebo ini, tak sa to tiez bude rozoberat. Su aj dobri, aj zli lekari, nepochybne. kazdy ma mozno zlu skusenost, ale rovnako stretnes aj neprijemnu predavacku, alebo nevraziveho pravnika.
V globale treba pochopit preco sa tak stalo... este raz opakujem, nie je to ich chyba. Je to dlhodobo krizovy stav.
Nevidte zase len za vsetkym ich mzdy, uz je to unavne.
@zuzkat1 zial si obetou medii ako vela ludi. nejde tu len o tych posranych 300 eciek, ktore v konecnom efekte aj tak nebudu. ale skus si precitat nejake clanky na internete, pripadne diskusiu dozadu, vsetko sa tu uz rozoberalo.
zase porovnavas- a ini a ini.. a sused ma mercedes a ja nemam, paneboze....
@delideli máte môj obdiv pani doktorka🙂 som študentka medicíny a keď vás, lekárov, vidím v akej ťažkej bojovej situácií ste tak klobúk dole že to takto zvládate...je to náročná ale krásna práca (takisto ako štúdium) a ja dúfam že raz bude v tomto štáte patrićne ohodnotená a nie len platovo ale hlavne spoločensky...drzím Vám palce (ja sa idem učiť za pár týždňou mám prvý predtermín 😉 )
jasne ja som za dajme im platy nemcov ale niekto to bude musiet na nich vyrobit a kto to bude? ja uz teraz platim dane ako besna ale nevadi, dam aj 40% len nech sa nemusim kazdy den bat, ze nedaj boze budem potrebovat lekara, ktory je dostava plat z mojich dani a on sa mi otoci zadkom... takto sa na to nikto nepozrie? ci to len ja vidim takto? halo kde to zijete kto im tie platy zaplati? odkial brat peniaze na to? ci ja sprota co platim poctivo dane mam dat kazdemu aj ucitelovi, aj policajtovi, aj lekarovi lebo ak zacnu strajkovat tak sme v ..... tak sklopme usi a platme dane raztolko aby mali oni, a my mozeme aj zdochnut...
vzdavam to, musim pracovat, setrim na novy dom. 😀 pekny den.
@jankka21
Ok, mas uplnu pravdu, takto sa neda zit...zakonnik prace sa nedodrziava, ale prirodu neoklames, spanok je potrebny pre kazdeho cloveka. A lekar je takisto len clovek...ani natlakom sa neda nic dosiahnut. Toto treba poriesiť...
@zuzkat1 prečítaj si ich 4 požiadavky na www.loz.sk
@zuzkat1 urcite nie je zdravotnicka starostlivost idealna,ale z nejakych dovodov ti neverim,ze ti priniesli dieta,hodili a povedali...kojte.nemam rada nadprirodzene vyjadrovanie sa hlavne za ucelom dramatizacie problemu.myslim si,ze aj bez toho s tebou mnohe suhlasia,ze v starostlivosti o pacienta este su chyby a je na com popracovat.

@sara07 : s tymi odbermi je to niekedy tazke povedat..zatila je situacia totiz taka, ze samozrjeme niekedy ide o ochotu a pristup lekara, niekedy o limity, niekedy lekar urobi ja odber,ktory na zaklade obmedzenia robit nesmie a to vtedy bud nezaplati poistovna jemu alebo labaku,co sice znie nelogicky,ale je to tak..