icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

delideli
2. dec 2011

@beautina : dakujem a aj ja drzim palce, nech studium zvladas v pohode, vela stastia na skuske..🙂 dufam,ze nevadi tykanie, ja vykanie nevyzadujem ,nie som az taka stara ,aspon dufam 🙂)

sara07
2. dec 2011

@delideli čo sa týka toho odberu tak imunologička ho bola ochotná robiť o mesiac a pol, malý jačal tak ako som ho nepočula, pol dna po tom nebol ochotný sa dat ani vyzliecť, mal 5 mesiacov, ked sme tam prišli o mesiac len čo ju zbadal tak krik ani dotknut sa ho nesmela ...tvrdili že preto že je kojený, lenže dva týždne od týchto jatiek brala pediatrička a bolo to v pohode.... a ked potreboval dalšie tak som povedala a dosť, pediater nám ho zobral do troch dní, malý v pohode, bez kriku ešte sa pozeral čo robi teta dokotorka..tak to sa hovorí profesionalita..za čo má dosť ...o to mi ide že takýto lekari nech idú preč,doplácajú na nich iný, preto aj verejnosť nestojí za lekármi..pre zlé skúsenosti

titkovamiriam
2. dec 2011

11:44
Ako práve informuje na tlačovej besede český minister obrany Alexander Vondra, českí vojenskí lekári prídu na Slovensko počas víkendu. Zostať tu môžu maximálne 60 dní. Prevoz zabezpečuje Slovensko, ktoré hradí aj všetky organizačné náklady. Lekári zrejme pôjdu hlavne do Bratislavy a Trnavy. "Očakávam, že v priebehu víkendu budú lekári na mieste," dodal Vondra.

denduska
2. dec 2011

@zuzkat1 nechodis k doktorovi? a naco si sla rodit do porodnice a cakat aby ti zdravotnici ukazovali ako sa prebaluje a koji dieta? Ved rodit, a kojit je vysostne vec zene prirodzena, na nu netreba doktorov..aspon vacsinou 😉
Ja som mala tiez neprijemne zazitky v nemocnici - ale kedze nie som velmi pokojna povaha hned som im to tam vytmavila, ze sa muz za mna hanbil. Ale ja mam ciste svedomie, neohovaram ich po forach, povedala som im to do oci.

denduska
2. dec 2011

@sara07 tak v tomto mam rovnaku skusenost - na imunologii s odberom katastrofa ani sa nepodaril..len skoda slziciek a revu hrozitanskeho. Tak sme si to vybavili na detskom a tam sice s placom ale chytro a na prvy sup.

martina2001
2. dec 2011

Neviem či pozeráte správy, ale už idú lekári proti lekárom a označili to za porušenie hippokratovej prísahy, na účel politiky, o to celé tu celý čas ide.

sara07
2. dec 2011

@zuzkat1 obdobná skúsenosť,,,prvorodička, priložila mi ho sestra prvý raz tak rýchlo že som nestíhala,,,druhý raz som poprosila nech mi pomôžu a pozru či to idem robiť dobre..odvrkal mi sestra že nemá čas a plesla dverami,,,to ako fakt nemala čas cca kolko 30 sekúnd sa na nás pozrieť,,samozrejme malý ma hned dohrýzol pre zlé priloženie..potom začala húkať po mne doktorka že čo som robila tak som jej povedal čo má za personál na oddelení..na to chodili sfučané a odmerané obe setry ,,že mi bolo zle z nich...dovolila som si otvroiť ústa

to si zober, že k doktorom sa všetci snažia chovať slušne, z ohnutým chrbátom..taký učitel ja nechápem čo si rodičia k nim dovolujú,.ved vieš sama najlepšie, a to by vám stačilo 50% z toho chovania

titkovamiriam
2. dec 2011

@martina2001 sledujem jak diva 😉

sara07
2. dec 2011

@denduska hej a to som zabudla že imunologička ho napichávala na 6 razy všade inde vraj má zlý a tenký žilný systém a pediatrička na prvý raz bez akýchkolvek problemov, problém bol v tom že to bolo prvý raz tak to človek nevedel zhodnotit

amouramour
2. dec 2011

@lauritka bohuzial mmt im ide len o mzdy...a len tak pre info v porovnani k nasobku minimlnej mzdy u nas lekari zarabaju ako lekari vo finsku ci britanii,nemoze sa porovnavat len vyska mzdy...ale globalna ekonomicka situacia v state...a jednoducho na navysenie o 800 eur mmt nie je aj ked sa postavia na hlavu

bv_alexandra
2. dec 2011

@martina2001 určite je to porušenie prísahy, podla mna sa to mohlo riešiť inak nie tak že si to zas odsáče pacient 😒

gajdosovam
2. dec 2011

tiež si myslím že to preháňajú s tým navýšení ....ok určite si mohli prilepšiť ...ale o 800eur???? Bola by aj o tie navyšené ich platy lepšia starostlivosť a postoj k pacientovi??? Mám dobré aj zlé skúsenosti s lekármi. A prečo nedostanú prilepšenie aj sestry? A teraz si myslia že čo dosiahli tým čo nepodali výpovede tý sa nadrú ako kone aby zabezpečili bezproblémovú starostlivosť. A to sa im páčiť od kolegov veru nebude. Najviac si to odnesie pacient, uvedomia sa až keď sa niečo stane. Vláda im o 800e neprilepší ani keby sa na hlavu postavili lebo nato nemá. Nech sa pozrú naokolo na rómsku komunitu kam všetky peniaze utekajú. Nová vláda koľko krát mala pokus siahať na dávky rodičom na materských a rodičovských dovolenkách? Prečo nesiaha iným, prečo neznížia ceny potravín, prečo neznižujú svoje platy ....len a len obyčajný ľudia na to doplatia, dvyhne sa zas DPH. Som sama zvedavá ako to všetko dopadne.

dadis
2. dec 2011

je mi z toho vsetkeho zle...za vsetkym su peniaze a zakaz poberat sponzorske od farma firiem..ved preco by podavali vypovede prave k datumu, ked zacal platit novy zakon o liekoch, ktory obedzuje "marketingove" aktivity farma firiem u lekarov...

sara07
2. dec 2011

lekárom čo sa zbabelo presunuli na pN naordinovať to čo vo Švejkovi ..klystýr a chinin..a hned bolo všetkým lepšie

dadis
2. dec 2011

@sara07 presne tak..

sirinka
2. dec 2011

@sara07 dufam, ze potom budu to iste oni predpisovat nam...a nebudeme mat zbytocne vydavky na chorych ludi a zdravotnictvo sa vyhrabe z krizy... 🙄

sara07
2. dec 2011

@sirinka na pn som šla len ked som bola vážne chora, nikdy som ju nezneužila ani len netrufla,,,všetci vieme prečo išli na pn

dadis
2. dec 2011

@sirinka ja som tiez nikdy pn nezneuzila (snad hadam iba na strednej, ale predpokladala som, ze su lekari zodpovednejsi nez pubertiaci)
keby cele roky nepozerali len na svoj blahobyt a nepredpisovali by zbytocne vela liekov a zbytocne drahe lieky, tak by mozno nebolo zdravotnictvo tam ,kde je teraz, aj ked ruku na srce, aj zdravotnictvo je iba odrazom moznosti krajiny, nase HDP a celkova ekomicka sila v krajine sa nemoze vyrovnat napr. Nemecku alebo Kanade...ale v ramci moznosti to mohlo byt skromne, ale aspon slusne... ale to je o ludoch a kriza moralky a moc penazi je vsade, kam sa len pozries...

lauritka
2. dec 2011

stale nevidite, alebo nechcete vidiet hlavny problem, kam sa stracaju peniaze z odvodov na zdravotnicke poistenie. je jednoduchsie si ponadavat na lekarov. .... a financne a zaujmove skupiny nech si pekne nabaluju vrecka, dosiahli co chceli. narod maju, kde ho chceli mat. blahozelam. tlap tlap tlap. ved si spomeniete, ked bude horsie. 🙄

dadis
2. dec 2011

@lauritka zeby na lieky? farmafirmy su podstatne financne silnejsie nez nejaka Penta, ale to lekarom nevadilo s nimi spolupracovat, pretoze si s nimi nabalovali vrecka aj oni...

suem
2. dec 2011

@sirinka Nehnevaj sa tak toto je vrchol trapnosti, dat sa vypisat PN. Neviem kde je Soc. poistovna, ale takto sam seba dehonestovat v ociach ludi, ze sa necham vypisat to uz je skutocne nechutne. Su to dospeli ludia, tak nech sa neskyvaju zbabelo, ale nech nesu dosledky svojich slobodnych rozhodnuti 😠 😠 😠

katti77
2. dec 2011

@lauritka @lauritka ok pochopila som, peniaze kradnu poistovne, ale potom preco lekari nestrajkuju len proti poistovniam, ale strajkuju len za svoje platy (a nehovor, ze nie, teraz to dokazali na plnej ciare)
a za druhe, preco nie vsetky nemocnice su zadlzene a niektore su? a preco to lekari riesia teraz a s touto vladou, preco to neriesili za fica a hlavne vtedy ked bola ina financna situacia?

jaavaa
2. dec 2011

@lauritka suhlasim s Tebou,ze problem je niekde uplne inde a nie v doktoroch

lauritka
2. dec 2011

ale ved riesia uz 22 rokov 😔 🙄 celu situaciu v zdravotnicte.. pocuval niekto ??.... robilo sa nieco pre pacienta ??
len sa zhorsovali podmienky. keby sa nepostavili ani teraz, dalej by to islo dole vodou so vsetkym..
alee.. asi aj tak to pojde, ked nebude mat kto liecit. 🙄

sirinka
2. dec 2011

@dadis no v nemocniciach to tak celkom nefunguje...teda v tych statnych, zeby tam kazdy jeden lekar spolupracoval s nejakou frmou a na zaklade toho predpisoval lieky...to by sme sa mohli zblaznit...

@suem ale co je nechutne, kopec ludi chodi do prace so zdrav. tazkostami, prechodenymi chorobami a chron. bolestami...tak teraz dali vypovede a chceli byt doma, chceli si riesit svoj zdrav. stav a ked nemaju inu moznost, idu na PN....hej, urobili to naschval, to vidi aj slepy...len si nemyslite, ze vseeetky diagnozy su vymyslene...

lowa
2. dec 2011

@lauritka peniaze z odvodov sa v prvom rade strácajú vo fakultných nemocniciach, teda tých, ktoré patria pod štát. Pri predražených nákupoch materiálov, prístrojov a podobne. Preto niektoré záujmové skupiny nechcú, aby sa z nich stali akciovky, pretože už nebudú môcť dohadzovať kšefty kadejakým firmám napojených na vysokopostavené osoby. Pozri si, aký dlh majú nemocnice a uvidíš, že najviac sú zadĺžené práve fakultné nemocnice. A pozri si, ako hospodária nemocnice akciovky. Pravda, dlhy sú aj kvôli tomu, že fakultné riešia najťažšie prípady, za čo nedostávajú adekvátne peniaze. Môj názor je taký, že lekári sa nechali vmanipulovať do nečistej hry, na začiatku ktorej bola len snaha stopnúť zmenu nemocníc na akciovky. Len sa to nejak vďaka Kollárovi vymklo z rúk. Mne je ľúto niektorých lekárov, ktorí naivne dali výpovede a čo teraz budú robiť? A pritom na čele odborárov stojí Kollár, ktorý ani nerobí v nemocnici, ale má súkromnú ambulanciu ! A to nehovorím o pacientoch! Človek sa len modlí, aby teraz nemusel ísť do nemocnice. Ľutujem baby, ktoré majú pred pôrodom...To, že sa lekári vypísali na PN, to je totálne úbohé z ich strany a nemôžem pozerat správy bez toho, aby sa mi nezvýšil tlak. Ja viem, o čom je práca lekárov, môj otec je lekár, ale toto je sila! Aj on sám je nahnevaný a hovorí, že sa hanbí za to, že lekár.

dadis
2. dec 2011

@sirinka by si sa cudovala..ako zdravotna sestra nemas moznost si "siahnut" na sponzorske zmluvy farmaceutickych spolocnosti s lekarmi...penazi ide do zdravotnictva dostatok, pomer HDP je podobny ako u inych europskych statov (ty si robila v AT, ze), na rozdiel napr. od vzdelavania a vyskumu...

katti77
2. dec 2011

@lowa velmi dobre si to napisala, suhlasim

denduska
2. dec 2011

@dadis to som si aj ja myslela, ale vyviedli ma z omylu ludia od fachu, farmafirmy ako celok su financne silnejsie, ale v ramci Slovenska su az za Pentou, resp. nestojime im za to aby sa tu natahovali a ked pojdu inam, oni absolutne o nic nepridu. Uvedom si ze minister Uhliarik celu svoju karieru zasvatil sefovaniu velkym farmaceutickym firmam, resp. ich pobockam na SK (Sanofi-Aventis, Pfizer, tusim Bristol-Myers a este nieco), bol zabezpeceny na 5 zivotov dopredu a vsetko to vymenil aby pustil ku korytu Pentu...neviem a vlastne ani nechcem vediet o co mu tym islo/ide. No urcite nie preto aby sme sa tu my vsetci mali nadstandardne, aj keby som tomu rada verila 🙂 Mozno ma prekvapi 😀

anelehka
2. dec 2011

@lowa pisem pochvalu za dobry pohlad na vec,bez zbytocnych emocii,s nadhladom,super 😵