icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

zuzkat1
2. dec 2011

@cmulinko nemusis verit ale je to naozaj tak... doniesli ju rano o pol 6tej a len mi ju podali ze kojte... a uz jej tam nebolo... ledva som sa stihla spamatat... dodam ze na druhy den po navrate z porodky som mala 40ky teploty a ked som tam volala (lebo nam kazali volat do porodky keby daco) ze mam teplotu takmer 40 tak mi povedali ze to nic, ze si mam dat paralen...

effkaa
2. dec 2011

@czechzuzanaba nikto by ma do roboty nepovolaval, keby som odisla ako normalny a slusny clovek

erzebet2
2. dec 2011

@vejula nikto a to som si ista 😕

czechzuzanaba
2. dec 2011

@effkaa asi kdyby dali vseci na atomke vypoved, tak za ty dva mesice by tam nasli nove lidi, ne? 😕 Ty proste delas, jak kdyby odesli ze dne na den, bez upozorneni....

grace90701
2. dec 2011

@vejula vies ono je to tazke, samozrejme nie je pekne ak ti niekto da pocitit, ze si spina a handra...kazdy by sa mal usilovat vychadzat s ludmi slusne,...ale ked si predstavis ze lekar je vlastne 32 hodin v robote a spi mozno 2 hodiny prerusovanym spankom (spat ma dovolene, lebo na druhy den robi normalne ako v ine dni), je psychicky a fyzicky vycerpany...to sa neda byt mily...samozrejme ze to nie je vina pacienta...ale ani doktor nie je pan boh, je to len clovek so svojimi prirodzenymi potrebami...preto treba zmenit zakonnik prace...tuto ani tie peniaze ti nenahradia stratene zdravie a to, ze nemozes travit volny cas s rodinou,, sluzby si nezaplatitelne...takto fungovat sa naozaj neda, niekto to vydrzi na urcity cas, ale ked ai mam predstavit, ze by som takto zila stale...tak to urcite nie...

heni79
2. dec 2011

Možno úplne od veci, ale existuje relevantný údaj, koľko tých lekárov myslelo výpoveď vážne? Myslím tým, koľkí reálne už pracujú niekde inde? Lebo ak má lekár napr. už novú zmluvu a nastúpil niekde inde (neviem kde, asi nie na Slovensku), nemôže predsa od neho nik hccieť, aby sa vrátil späť. Či áno?
Samozrejme, vychádzam z hypotézy, že taký lekár/lekárka existuje.

erzebet2
2. dec 2011

@zuzkat1 no dobre ti poradili 😀

mianc
2. dec 2011

@januska191 ja by som zdvihla platy.. ale prvým tým čo sú v službe a ani ich nikto volať nemusel!!!! A ak by ostalo tak tým ostatným! Lebo tým prísaha nič nehovorí.. hlavne, že študovali aj za naše dane a naše deti teraz trpia..!!!! Och.. chudiatka!

erzebet2
2. dec 2011

@heni79 teraz sa to urcite neda povedat,ale ja co viem,tak dost ludi sa fakt nastvalo a odisli prec a prajem im to,lebo isli do lepsieho

czechzuzanaba
2. dec 2011

@effkaa Nemyslim si ze si farebna, v klietke, ani tomu prirovnani nerozumim, abych pravdu rekla 🙂

Ale podle me podat vypoved, zustat 2 mesice ve vypovedni lhute a pak odejit je normalni postup slusneho cloveka.

effkaa
2. dec 2011

no... nerobi mi tato tema dobre, idem vylozit nohy hore, nech nemam krcove zily. a radsej pohladkam maleho, ako sa tu rozculovat. budem ho len ticho presviedcat nech si to este rozmysli. pojdeme pozriet toho dobreho uja doktora v pondelok, s ktorym som dnes telefonovala a ten pride urcite do prace a postara sa o nas... tak ako normalny slusny clovek ... skoda reci... aj tak prd zmenim, ale mozno som uz do buducna nieco zmenila, chvalabohu

mianc
2. dec 2011

@grace90701 áno.. ale sú lekári ktorí robia podľa zákoníka práce nemajú 32 hodinové šichty a predsa sa nevedia slušne chovať ku pacientom! Ako sú dobrí lekári tak sú aj zlí lekári a to je v každej profesií...

vejula
2. dec 2011

@grace90701 aby som to uviedla na pravu mieru, pracu lekarov si važim, viem že to nemaju lahke viem že si zaslužia lepšie ohodnotenie. Ale takato forma štrajku, mi pride proti ich lekarskej prisahe.... ani sa mi veriť nechce že sme teraz v takom stave, že pripadne ohrozenie života človeka nebude nikoho zaujimať. Pride mi to ako v zlom sne

mianc
2. dec 2011

@effkaa držím palce! 🙂 nech všetko dopadne ako má.. 🙂

effkaa
2. dec 2011

@czechzuzanaba no ze ti stokrat vsetko opakujem, ci si myslis, ze som papagaj? tebe treba narovinu, ze? 🙄

to ti chudaci potrebovali od Kollara nariadenie, aby dali vypoved? to som tym chcela povedat. nemaju vlastnu hlavu a neodidu normalne bez vydierania ludi? a ak si uz toto nepochopila, tak sa chod liecit alebo si tu mel dookola to svoje.

effkaa
2. dec 2011

@mianc dakujem

heni79
2. dec 2011

@erzebet2
Ale ako je to s nimi, lebo myslím, že ich naozaj nik povolávať späť nemôže.
Ak šli do lepšieho, tiež im to prajem. 😉

mianc
2. dec 2011

asi tak lekárska prísaha im nič nehovorí!!!! hlavne, že každý lekár vyštudoval za dane občanov! Či je to "obyčajná" upratovačka, murár, kaderníčka...

tinki
2. dec 2011

Ja som za aby zvýšili lekárom výplaty. Najprv som bola proti, ale keď som zistila, koľko reálne zarábajú, tak je to ozaj málo. Len viete čo ma dráždi? Prečo teraz..teraz, čo je taká kríza. Prečo sa neštrajkovalo za vlády Fica, keď bolo vtedy tak "dobre"? Veď každému len rozdával. Samé príplatky, nám mamičkám, zvýšiť, vytvoril sa príspevok pre začínajúcich podnikateľov. Bolo vytvorených kopec nových pracovných miest v štátnej správe...VTEDY trebalo štrajkovať. Nie teraz...keď nie je z čoho dávať..Mne to príde ako kúpená akcia, na totálne odstavenie terajšej vlády. A pán Fico si môže veselo mädliť ruky a v marci nastúpi do vlády s čistým kontom a plným počtom svojich kresiel..
Ktovie či na tých článkoch, že Kolár dostal od Smeru nejaké chaty alebo pozemky, nie je aj zrnko pravdy..

czechzuzanaba
2. dec 2011

@effkaa jo papagaj... 😀 tak to mi nedoslo.

Skoda, ze jsi se tak rozcilila kvuli me, to me teda mrzi...nebo tu jen diskutujeme, rikam, stejne my dve to nevyresime... 🙂 Ja jen ze cely oktober bylo ticho, zadne rokovani nic, vlada se tvarila, ze se nic nedeje a furt tvrdili, ze maji krizovy plan, a ze je vsecko pod palcem. V tom ja vidim viniky. Meli mit uz davno nachystane nahradni reseni.

Ale ta situace je hrozna, mas pravdu. To ze sou pacienti v ohrozeni.

czechzuzanaba
2. dec 2011

@effkaa a jinac nadavat mi ze "chod sa liecit" v teto situaci....to uz je fakt ironia... 😀

minewka
2. dec 2011

@mediik dávaš otázky - na ktoré ti ani jedna osoba podporujúca štrajk neodpovie...lebo samozrejme, že by to pani doktorovej a pánovi doktorovi vadilo - ak by im hasič, ktorého zavolajú hasiť oznámi - sorry, som PN 😀 je mi ľúto, nech Vám zhorí dom, ja to robím aj pre Vás... 😀 😝

erzebet2
2. dec 2011

@heni79 no neveim si to dost dobre predsavit,niektori maju nove zmluvy ,aj tak je to trapne,aby nahanli policajti doktorov..ako na nutene prace 😀

mimave
2. dec 2011

tak sa verejne priznavam, som arogantna krava len sa zo mna chodte vygrcat, som zla lebo sa bojim o zdravie svoje a svojej rodiny, som zla lebo som napisala oko za oko... ok, ale som rada ze par ludi to tu pochopilo, je uplne nad slnko jasne ze nikdy by sa nikto z nas neznizil na nieco take, chcela som vidiet kolke z vas to tu nastartuje, ked si tu tak vsemozne zastavate tento strajk.
ano, lekari si zasluzia byt zaplateny, bola by som prva co zoberiem napr. politikom a dam lekarom,lenze pochopte to ze my sme len obycajny ludia co s platmi lekarov nic nezmozeme, preco mame teda trpiet my a nase rodiny? hadajte sa tu kolko chcete, neviem kto tuto temu zalozil, nechce sa mi to ani pozerat, ale nesmie tu nikto mat iny nazor, len ten ze bravo lekari, vykaslite sa na nas, drzime vam palce, nech trpia ludia kym si vy vybojujete super platy. drzim vam teda palce, nevadi mi ked sa mi nedostane lekarske osetrenie, aj ostatnym to vysvetlim, len do toho!

grace90701
2. dec 2011

@vejula tak je to pritiahnute za vlasy...ani ja som necakala ze to pojde do takychto extremov...myslela som si ze je v zaujme statu toto riesit, ale nemyslim si, ze je to vina lekarov...bohuzial tie problemy, pre ktore sa toto cele udialo..su naozaj vazne...to sa len postupne nabalovalo po rokoch...a pokial sa na Slovensku niekto nezburi, tak sa nic neudeje...tu hipokratovu prisahu by som az tak nespominala...myslim, si, ze u kazdeho cloveka by malo byt samozrejme niekde zakodovane,ze by mal pomahat druhym,neublizovat druhym, nielen u lekarov. kto je slusny dobry clovek, ten ziadnu prisahu nepotrebuje..

czechzuzanaba
2. dec 2011

@mimave nevim, ale ja myslim, ze tu neni jediny clovek, ktery by takovou formu strajku schvaloval....Jen se tu hadame o viniky.

stut
2. dec 2011

Qo vadis Slovenské zdravotníctvo. Myslíte že je správne nenastúpiť do práce na detské onkologické oddelenie veď sú to deti prečo by mali platiť životom za chyby dospelých či už jedných alebo druhých. Nie je to názor ani tvrdenie. Ale otázka do svedomia stojí život dieťaťa viacej ako tristo Euro ??????

denduska
2. dec 2011

@zuzkat1 nie nie som rodena matka, mala som problem s kojenim dokonca druheho dietata ked som si myslela ze ked som kojila bez problemov 15 mesiacov prve dieta, tak druhe bude malina..nebola.. Ale prebalovat ta nauci hociktora ina matka a na kojenie si si mohla 9 mesiacov pred porodom dat do mobilu cislo na laktacnu poradkynu 😉 Bola by som zvedava keby si rodila doma koho by si vinila ze ta nenaucil prebalovat a kojit 😨 A akoze moznost rodit doma..nechapem to musi byt v zakone napisane ze zena moze rodit doma? Pokial viem, nic take tam nie je, ze treba zbalit svestky a hajde do porodnice 😉 Ja poznam kocky co rodili doma a bez problemov. Ale nechajme to, aj tak je to na inu temu 🙂

grace90701
2. dec 2011

@heni79 jj, myslim si, ze ked ma lekar najdenu novu pracu, tak nie je o com hovorit...a to nemusi robit zrovna vo svojej profesii...kde je napisane, ze vystudovany lekar musi robit svoju profesiu? ak uz ma toho plne zuby, moze ist robit nieco ine...to by mali potoom povolat aj doktorov slovakov, ktori robia v zahranici??

labaga
autor
2. dec 2011

@stut neboj sa náležitá liečba sa poskytne - ako myslíš že funguju víkendy?????