Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@lucia2905 to mate este dobre, moj muz robi priemrene za 3,22/hod. 😒
a co sa tyka Kollara, nie je to z mojej hlavy ale dovolim si skopirovat nazor kolegu:
jedna poznamocka pre vsetkych vymetencov... ak si niekto mysli ze pan Kollar nic neriskuje tak je na velkom omyle. ako sukromnik sa postavil na celo dobrej veci a to by teda neurobil kazdy. lebo velmi vela sukromnikov by si sedelo vo svojej ambulancii a prdelo do stolicky a radsej znasali istotu ako nieco riskovat. pan Kollar sa dal do boja za zlepsenie podmienok lekarov a pacientov (ktori si to teraz neuvedomuju, ale ak sa vsetko podari, tak ovocie budu chutnat aj oni), a to proti silnej financnej skupine (Penta, ak vam to nie je jasne), ktora ovlada v tomto state skoro vsetko, vratane ministerstiev a zdravotnych poistovni. a tym ze sa pustil do tohto boja velmi riskoval, ze mu penta jednoducho privrie kohutik z dvoch poistovni, ktore momentalne ovlada svojimi ludmi (z nich jedna je len tak mimochodom statna a najvacsia) a tak by velmi lahko prisiel o ten super biznis, ktory novy cas a pan minister tak radi spominaju. lebo to, ze ma poskytovatel zmluvu so zdravotnou poistovnou nie je vobec pravidlo a ani povinnost, ani zo zakona a ani z nicoho. takze tu je vysvetlenie pre tych, ktori si myslia, ze ma super isty biznis a je nicim neohrozeny. lebo ani po tom ako tato akcia skonci nema nic iste, pokial vyssie spomenute institucie vedu tito bezcharakterni ludia
@erzebet2 lekarov zdrbavaju pacienti????? Neviem z vlastnej skusenosti väčšinou zdrbavaju lekari, hlavne ked ideš na pohotovosť v noci a najradšej by spali... KEd som tam bola so synčekom( nevytiahli sme celeho kliešťa) najprv nas zdrbali ako to že mu tam ostalo to hryzadlo, potom mu rozpripali ihlou to miesto a ked plakal, tak ma s drobcom drzo vyhodili za dvere, nech im tam to decko nereve, kym vypisali papiere... Takže by som povedala že je to trošku naopak 😅
...a ešte ma napadli drobné "škrty" - napríklad znížiť plat trenérovi slovenskej futbalovej reprezentácie a pod. 😀 , ozaj a prečo sudcovia vodu kážu a víno pijú...keď sú takí morálni a určujú v štáte úroveň morálky, prečo si aj oni nezmrazili platy?
...baby, ale je pravda, že lekár zarobí horšie, ako napr. úradníčka na kraji a vuc, ktorá je každý deň okrem stredy o pol štvrtej doma a zodpovednosť neporovnateľná (a nepíšte tu prosím invektívy, roky som na úrade robila, platy odtiaľ ovládam)
@lauritka , veď ale ja som sa tu diskutujúcich pýtala, kde by teda našli peniaze a ako by to riešili a nikto nič...
mňa ešte napadá, že napr. lekár by mohol ísť robiť na mesiac napr. sekretárku riaditeľovi nejakého odboru za takých 800 evri a úradníčka by si išla na mesiac odoperovať tých 300 hodín so 6 nočnými a urgentom za 500. a potom by sme si sadli "za okrúhly" stôl...myslím, že lekár by si konečne oddýchol a úradníčku by tam doviezol na kolečku sanitár z toho urgentu 😀 😀 😀
bola som dnes na kramaroch a aj na onkologii a poviem vam ze sami lekari co tam ostali a robia nechapu konanie niektorych ich kolegov.... ako suhlasia s nimi v tom ze treba riesit ale nechat takto napospas chore deti tak to normalny clovek neurobi....
a mozete si tu vypisovat co chcete inak by ste hovorili keby ste vy samy potrebovali lekara v sucastnosti alebo vase dieta ...
nastastie stale su lekari ktori maju srdce na pravom mieste
A ešte sa spytam, lebo fakt neviem.... KEby sa niečo stalo, kto bude niesť zodpovednosť v tomto stave???? Či nikto? 😕
@mimave pises o arogantnom pristupe lekarov k pacientom, ale to co si napisala je rovnako arogantne, agresivne, velmi zle a egoisticke...lebo podla teba...moje dieta je viac ako ostatne deti...ako deti doktorov...ked sa nieco zle stane moju dietatu, nech sa stane zle aj druhemu...to kde sme preboha?
@vejula prosim ta, ved to ti doktori hovorili 2 mesiace ,ze nebudu robit,tak co? keby to minister neignoroval tak by to takto nedopadlo...urcite by som si povedala svoje,ale rodiny by som im nevystrielala...ja neviem,co sa cudujes,ze lekari v sluzbe spia,ved po celom dni,ked tam pride 10 ludi zato,ze maju zastevene vetry tak este sa maju doktori tesit...vsak si to raz vyskusaj a uvidis potom...kazdy chce mileho,dobreho doktora co sa nepomyli a kedy si maju ti doktori oddychnut, ja to vidim doma 😕
som po tv spravach v soku... menim svoj nazor. Prosim vladu, aby im dali tie po....ne peniaze, nech ti pacienti a hlavne hlavne deti netrpia, nech rodicia su pokojni a vedia, ze ich deti budu osetrene. Obdivujem a sklanam sa pred vsetkymi lekarmi, ktori su v praci stale uz par dni, vam by mali zvysit platy ako prvym.
Uz nech sa to skonci, ta beznadej v ociach pacientov, sestriciek a lekarov sa neda popisat.
prosim, dajte im tie peniaze...
@grace90701 ved ako tu pred 60-timi stranami napisala @lauritka - ked mne zdochne koza, nech zdochne aj susedovi. O tom to cele je 😒
Ja nechapu, proc porad hlasi, ze prijde pomoc z Cech a Madarska?
Proc uz nejsou davno tady???
@januska191 vyzera to tak, ze sa uz konecne dnes dohodnu. pevne verim a dufam, ze najdu vychodisko.
@erzebet2 nie tešiť, len sa k tebe spravať ako ku rovnocennemu človeku. Ja niesom žiadna handra ani špina aby sa niekto ku mne tak choval a hubu si o mna otieral.
a myslim že nai mimave by im rodiny nevystrielala, to bolo podla mna obrazne. Ale ja si važim lekarov ktorí stale pracuju a važia si život človeka nadovšetko.
@januska191 no vidis, k comu nas doviedli? ved to je hrozne ! vydieraci hnusni...
@effkaa takze ty kdyz das v praci vypoved, a tvuj zamestnavatel nesezene pocas vypovedni lhuty noveho zamestnance, tak ti nebude vadit, kdyz ti pak budou volat domu, at se laskave vratis do prace, protoze tam nikdo neni? Bude to tvoje vina, ze tvoje misto zustalo prazdne?
@denduska 🙂 ti lekari vedia ze som s nimi nebola spokojna takze sa nemusis bat... a nemam pocit ze som tu niekoho menovala takze by som to nenazvala ohovaranim,len konstatovanim zlej skusenosti... a preco som sla rodit do porodnice?? lebo som nevedela ze aj tu je moznost rodit doma...ale druhy porod urcite nebude v statnej-jedine v sukromnej... takze tak... aspon dufam ze sa mi to zadari vybavit - ak sa zadari druhe mimi🙂
@czechzuzanaba jezisi, co som ja farebna a sedim v klietke? ved to dookola opakujem. vypoved si dajte kedy chcete kto chcete ale nie takato narazova akcia a ohrozenie zdravia ludi
@vejula pozri,ked je clovek slusne vychovany tak sa nebude k tebe tak spravat a toboz ,ked je to lekar,aby ta to upokojilo,tak my sme s muzom vypoved nedali a starame sa prave mozno prave o vase deti a to ,ze su pacienti drzi tak to by si este len videla...ale nevidim dovod,aby som bola sttstna ,ked ma v sluzbe 3x v noci zobudia kvoli ozranovi a ten ti bude rozpravat,ze co ste taki upati....ja som sa napr.nikdy nestazovala,ked niekto opravnene potrebuje pomoc,ale to co sa deje u nas nie je normalne 😖
@effkaa no neodpovedela jsi mi na otazku, ale nevadi... 😉 Hlavne ze jsi si ulevila....
SLUSNY clovek da normalne vypoved, ked sa mu nieco nepaci a odide uplne normalne pracovat niekam inam. Keby sa fakt nasrali vsetci na atomke a odisli, ze mame v pazi, tak co? Budu sediet doma a pytat si 10000 eur plat a nahuckaju vsetkych nech tam nejdu, nech si beru PN, tak co? To vsetci budeme takto vydierat a tvarit sa, ze je to OK? dufam, ze pan K. si to odsedi v base !!!

@grace90701 nemyslela kto by to dokazal spravit? chcela som vidiet kolke z vas to chyti za srdce, no a vidis. ked sa to povie takto, aha kolko odsudzovania, ale ked teraz v podstate lekari hazarduju s ludmi, to este maju aj fankluby. toto sa mi veru nepaci. lebo to robia. ale taketo veci nepochopi nikto, kym sa nestane nestastie. treba len dufat aby sa to nestastie nestalo, aby nepotrebovalo akutnu pomoc naraz niekolko ludi. lebo to by tych par lekarov co ostali urcite nezvladlo.