Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@molka liecit asi nemozes, ale urcite mozes nieco spravit...napr. kazdy by mal zo zakona vediet poskytnut prvu pomoc,...na to aby clovek naozaj zistil, ze ma robit dobre, nepotrebuje ziadne prisahy...
prikazy nic neriesia...na jednej strane hipokrat. prisaha...na druhej strane zakonnik prace, ktory sa nedodrziava...
preco jedno ano a druhe nie?
Zdravotnícky pracovník plní svoje povinnosti aj v situáciách verejného ohrozenia a pri katastrofách prírodnej alebo inej povahy Úryvok z etického kodexu. Ale Nikto nemôže chcieť aby to robil odpoly zadarmo. Ale táto situacia tu je
@grace90701 baby - žiadna prísaha slub - a dost pozmenený - uznajtte prisahat na antických bohov
nezmenili, mozu, ale neurobia to. niekomu musi velmi vyhovovat tento bordel v zdravotnictve a nekontrolovatelnost toku financii...
@vejinka
Presne tak! Ked to nebude legislativne podlozene, o mesiac im pokojne povedia, ze stat na ich zvysenie jednoducho nema. Ved vieme, ako to tu chodi. A teraz im ani tu, vladou navrhnutu sumu, nechcu dat do zakona! To su vydieraci a nie lekari! Ako rychlo menia sluby, ked to chcu lekari mat v zakone, uz ani tych 300 eur nie je takych istych. Takze usta im idu naozaj velmi dobre! Ale to je vsetko, co im ide dobre.
neviem či ste si všimli dnes správvu- dost zahmlenu udalostami okolo nemocnic- elektrika voda cca 15per.hore, plyn chceli 25 percent - dvadsatpetpercent- kristapana to su aké peniaze pre dochodcu v rodinnom dome?????????????? nič všetci spokojní - len lekári su nenažrané svine
@vejinka ja viem, že neurobili nič. Ale prečo hádžeš všetko vinu len na túto vládu? Predchádzajúca vláda stopla akékoľvek reformy, ktoré sa plánovali, takže nieže nepomohli, ale ešte uškodili.
Zmena je veľmi dôležitá, už včera bolo neskoro, ale nemôžu si lekári brať ľudí za rukojemníkov! Účel nesvätí prostriedky!
vedeli ze tymto svojim gestom dvihnu tlak mnohym ludom ktory ziju na hranici biedy... jednoduche a ucinne
@vejinka
Písala si pre deti, to ma zarazilo. Lebo ich deti si polepšia. Rodina finančne a azda aj otca/matku viac uvidia. 😉
Osobne si myslím, že nielen lekári sú na tom zle, majú vždy viac, ako učitelia, napr.. A nehovor mi, že učiteľ nemá zodpovednosť za ľudksý život. Neoperuje, to iste nie. Ale ak má napr. dozor dajme tomu v aule cez prestávku, kde je práve 100 detí a niekomu sa niečo stane, koho budeš volať na zodpovednosť?
A teraz si predstav, že lekári uspejú a o dva mesiace dá výpoveď napr. 5000 učiteľov a vyhlásia štrajk.
A onedlho to spravia zdravotné sestry, lebo ich zodpovednosť za životy je tiež obrovská.
A potom ďalší a ďalší.
Neviem, či mi roozumieš.
Ja viem, na západe je štandardom štrajk štátnych zamestancov. Za vyššie platy, lepšie podmeinky a pod.. NO to neznamená, že s tým budem súhlasiť.
Je to ostrá metóda.
@labaga my bavame so svokrovcami a budeme v tom dome az do smrti platime a ledva to vychadza co taka babicka na dedine ..jeden obchod jednota hovadsky draha ved tam nieto konkurencia tak netlacia ceny dole...jedfna lekaren kde su take ceny az to boli...a teraz vyzi starka..dakujem bohu ze moja starka sa tohto nedozila umrela by nad zlobou a chamtivostou ludi 😢
@labaga Labaga nehnevaj sa ale lekári sú aj tí ktorí ostali pri pacientoch aj tí čo stiahli výpovede aj tí čo sú na PN. Čiže striktne protestujem proti všeobecnému odsudzovaniu lekárov lebo pokiaľ my tu gibicujeme sú v predlžených smenách poprosím ťa ospravedlň sa tím ktorí sú teraz pri lôžkach Patrí vám vďaka lekári ktorí konáte LEGE ARTIS
@heni79 sestram uz slubili zvysenie platov, otazne je ci to bude naozaj...tie sa predsa s aktivovali uz pre strajkom lekarov.
@heni79 obavam sa , ze ked zvysia zase ceny za vsetko mozne, vzburia sa aj ini, lebo nebudu moct z tohto mala pri takych cenach vyzit. alebo sa dava na najom 3/4 platu aj v zahranici ??? 😕 uz teraz je vela ludi , poviem po lopate uplne v riti. Mala skupinka ludi tu rozpravkovo bohatne, zvysok ledva preziva. Podla mna to je uz pomaly neunosny stav. Podporim kazdeho kto sa proti takemu zlemu hospodareniu v takej malej krajine postavi.
@grace90701
Sľúbili, no teraz je o tom ticho.
Inak, myslím si, že by bolo fajn, keby sa zdravotníci medzi sebou navzájom podporovali. Akože sestry lekárov a lekári sestry. Aj vo svojich bojoch za platy. No skôr sa zdá, že sú to dve protichodné skupiny. 😒
viete ako to dopadlo v cechach?? od 1.1 mali mat 10 percent. - podla memoranda. stiahli to na set a teraz maju dostat tri. reakcia odborov bola že si pockaju na januarovu výplatnu pasku
@lauritka
Postaviť sa proti je fajn, ale takto izolovane to vyznieva kontraproduktívne.
Ono, chcela by som byť rada, že budú predčasné voľby. Chcela by som veriť, že nová vláda zmení zlé veci, že sa pokúsi reštartovať ekonomiku, riešiť systémovo dlhodobo neriešené boľavé problémy.
Že príde niekto s čarovným prútikom. 🙂 Obrazne povedané.
Ale na rozprávky som už stará. A Mesiáš bol iba jeden, aj toho ukrižovali.
Bojím sa, že táto akcia vyvolá dominový efekt a potom sme už naozaj úplne ..... na dne.
@heni79 ja doprajem aj sestram aj lekarom, nech ma kazdy to co si zasluzi...a doprajem aj inym profesiam, ved je to nehorazne, ze niekto zaraba 30 000 E mesacne a to pre spolocnost nic nespravil a ostatni chudaci, ktori dru, zarobia smiesne sumy...to je nehoraznost

@heni79 ja som nepisala o ziadnej akcii..ale o tom ze to co robia nerobia len pre seba ale hlavne pre nas pre ludi