icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

leishmania
4. dec 2011

akoze zasnem jak media vedia spravit brainwash tolkym ludom.... plus slovenska zavist do toho a vysledok je aky je

anjelik007
4. dec 2011

@timona vidíš, a timona písala a to konktrétne citujem ,,24 hodin nevadi, ale musia byt primerane zaplatene.." takže zasa o peniazoch, samozrejme, že by nemali toľko slúžiť, je toho veľa..

stut
4. dec 2011

@lauritka Pozor o práve na PN by som pomlčal na PN má právo chorý človek pokiaľ ktokoľvek opakujem ktokoľvek užíva PN a nie je skutočne chorý zneužíva systém . A pokiaľ tí lekári boli skutočne chorý neboli to v danej chvíli lekári ale už pacienti. Alebo lekár na PN nie je pacient.???????

lauritka
4. dec 2011

@anjelik007 ano to je tvoj pohlad, ja som za tym videla ovela viac, napriklad aj taku jednoduchu vec, ze sa konecne niekto vzoprel systemu a nahlas vyjadril nespokojost, naco ma kazdy clovek v demokratickom state pravo, ci je lekar alebo robotnik. V zahranici sa strajkuje bezne. Ale tu sa stalo nieco velke za poslednych 22 rokov od komunizmu a uffff, vela ludi to nevie stravit. 😅

lauritka
4. dec 2011

@stut -a lekar nemoze byt chory?? pokial viem, prave stres podlomuje imunitu a prave stres je povodca mnohych chorob... 🙂

anjelik007
4. dec 2011

@lauritka ja som tiež za štrajky, je to super, ked si vie človek povedať a bojovať za svoj názor, ale ten má byť pravdivý a nie sa skrývajúci za niekoho. Ak sa má bojovať, tak za seba a nie hovoriť, však to robíme pre Vás, lebo na to tu už máme politikov 😉

sirinka
4. dec 2011

@anjelik007 no oni vlastne aj ked chodia do prace a normalne osetruju pacientov, tak to vlastne nerobia pre nich, ale iba pre seba, lebo si dovolia ocakavat a zobrat za to raz za mesiac vyplatu....chapeme....

vejinka
4. dec 2011

@stut ale oni nezneuzili PN

kkubekova
4. dec 2011

@latvia v podstate ano, tak ako som napisala v prvom prispevku - odsudzujem to, ze sa hodili na PN-ky v case, ked za nich nebola nahrada a MOHLI tym ohrozit zivoty 😉

anjelik007
4. dec 2011

@lauritka ale tak toto musíš aj ty uznať, že to bol vydieracký ťah, však to je ako ked ťa niekto v práci nahnevá a zrovna na druhý deň ideš PN, však to je dooka bijuúce..

timona
4. dec 2011

@anjelik007 ty tomu naozaj nechces rozumiet...tak sa pokusim ti to poslednykrat vysvetlit...tym ze je niekto lekar, tak musi samozrejme ratat, ze nejake sluzby mat bude aj cez sviatky v tej robote bude muset byt , aj cez vikendy, ak s tym nesuhlasi, tak naozaj potom nemoze chcet byt lekar..., ALE ked tam uz musi byt tak samozrejme nie s tym ze 2/3 svojej prace nema zaplatene...

anjelik007
4. dec 2011

@timona si lekárka?

vejinka
4. dec 2011

ako by sme pracovali keby nas do roboty zavolala policia hrozili by nam basou v pripade ak neprideme,,haa? urcite by sa nase vykony podpisali pod ten stres unavu a strach

lauritka
4. dec 2011

@anjelik007 ja to vidim tak, ze to robili aj pre seba / ved nie su uplni blbci/ ale v konecnom efekte aj pre nas. 🙂 ja som im drzala palce a som rada, ze sa aspon lady trochu pohli v tomto zarytom state.

kkubekova
4. dec 2011

@timona asi si si precitala len koniec mojho prispevku - skus si to precitat cele 😉

leishmania
4. dec 2011

@anjelik007 ak by bolo tolko penazi, ze mozme mat tolko lekarov aby lekar nemusel vobec nikdy sluzit 24 hod sluzbu, tak to mohli dvihnut platy rovno o 200%

timona
4. dec 2011

@kkubekova vies-extremne situacie vyzaduju extremne riesenia...

vejinka
4. dec 2011

@anjelik007 boze moj...ty nechapes ze nechceli ohrozit pacienta??? neboli schopni fungovat na plnooooooo

odrik
4. dec 2011

@anjelik007
Ale ved oni sa v otazke platov za nikoho neskryvali, a ani nemuseli, ved kazdy vie, ze platy chceli zvysit pre seba. A v ostatnych bodoch sa tiez neskryvali za pacienta, nie je dovod, pretoze tie su hlavne o pacientovi. Ved ak lekar bude moct dodrziavat zakonnik prace, a po sluzbe pojde, tak ako kazdy normalny clovek domov, nebude riskovat, ze pacientovi nepoda kvalitnu zdravotnu starostlivost.

lauritka
4. dec 2011

@anjelik007 ak by ma nutili ist do prace a stala by som si za svojim, tiez by som to videla ako natlak a porusovanie mojho prava a na PN by som isla. uz len z principu.

anjelik007
4. dec 2011

@leishmania nechápem tomuto príspevku, čo si tym chcela povedať.

anjelik007
4. dec 2011

@vejinka nehovorim, že ohrozovali s PN, o čom teraz píšeš?

vejinka
4. dec 2011

@anjelik007 nechces chapat....to je rozdiel...chces aby som to vysvetlila polopate?

timona
4. dec 2011

@kkubekova a ty keby si si precitala diskusiu o dve strany vyššie, kde som spominala, že to neboli lekari co ohrozili pacienta ale vláda, lebo dva mesiace vedela o situacii a neriesila ju 😉

stut
4. dec 2011

O strese mi neco povídej stres majú tí ktorí žijú s 300 Euro a ten stres je z toho ako prežijú a čo budú mat ich deti pod stromčekom. Pozor toto je len otázka . Stále sa hovorilo že to nie je o platoch tak prečo to na platoch skrachovalo, Prečo sa v celom memorande slovo pacient spomenulo iba 2 krát a prvý krát v 9 článku. A slovo lekár asi 40 krát. Celkom dobrí pomer. Platy treba zvyšovať to je jasné .Proti tomu nič nemám. Ale netreba tvrdiť že o ne nejde.

leishmania
4. dec 2011

@anjelik007 reakcia na prispevok 20.21

kkubekova
4. dec 2011

@timona OK

lauritka
4. dec 2011

@stut ale ved ide aj o to, ale nie len o to 😀

zuzkat1
4. dec 2011

@denduska hej viem na co myslis...lenze ti viaceri lekari boli povacsine moji znamy asi 2ja boli cudzi a boli to tie svetle vynimky (ktore nepopieram ze existuju), ktorym este akotak verim...

kkubekova
4. dec 2011

@timona prepac, ale ja nemam zaujem citat celu diskusiu - nazov je: Vas nazor na strajk lekarov - ja som ho vyjadrila, to je vsetko, ja som na tvoj nazor nereagovala. Naopak, ty si reagovala na moj a to tak, ze si si precitala len cast, a zareagovala s argumentami, ktore som ja napisala v uvode prispevku 🙂