Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@cmulinko ale ja nevravim, ze sestra si nezasluzi, vsak som pisal, ze kazde zamestnanie si zasluzi.....ale presne nie na rovnaku uroven......ja som reagoval na viacere prispevky aj z inych stranok.....mna len trapia take reci tych deti: ludia ked je nieco v neporiadku chodte sa stazovat na lekara, ak sa vam nieco nezda.....fatk treba porozmyslat a pocitat si nieco viac nez daco vypustim do sveta
@veve39 urcite...ale aj tam sa to budovalo roky a aj tam su aj arogantni lekari...
podla mna to suvisi s tym, ze rakusania uz za cias monarchie boli pani a potom aj po vojne nimi ostali, tak su hrdi a nenechaju si len tak hocico, kdezto slovac vzdy sklanala chrbat a mlcky prijimala rany...tak doteraz sme taki odovzdani svojmu osudu...
dufam, ze to, ze sa vzopreli lekari teraz sposobi vlnu dalsich vzbur a jednou z nich bude aj vzbura pacientov...ale to je na nas ludia a na vas...prestat len nadavat, ale skutocne nieco robit a vydrzat...mozno uz k nasim detom vyrastie nova generacia naozaj slusnych lekarov, pre ktorych uplatok bude urazka...
@student6 aj ja ľutujem teba - lebo si sa asi pri svojom prenáročnom štúdiu ešte nenaučil porozumieť písanému textu. Ono treba aj rozumieť, nie len sa naspamäť bifliť na skúšku a onedlho polku pozabúdam, však??
Nikto nepíše, že lekár nemá zodpovednosť. Bavíme sa o VYVODITEĽNOSTI nejakej sankcie pri tejto zodpovednosti.
A pri tej zodpovednosti - nebavíme sa o zodpovednosti pri náhlych , akútnych komplikáciách či traumách...ale o HRUBOM ZANEDBANÍ zdravotnej starostlivosti. Vieš čo to je?
Ty naša elita...študovaná 😀
A v Ukrajine - tam sú všetci lekári polodementi a ľudia skapíňajú ako muchy...vraždiace stroje asi... 😎
Trošku si serkáš do svojej pusinky študovanej - lebo spomínaš tu alkáčov - ktorých treba ošetriť...ale kto má počas štrajku plné ústa toho, ako hrozne nechce a je proti spoplatňovaniu výkonov....v hesle všetci máme právo na starostlivosť zdarma? (aj keď už toto je klamstvo - lebo platíme už teraz a zadarmo nie je nič...možno ti vysvetlí kamoš ekonóm...)
Promovaníííííííí inženíííííííííííííři.... 😀 😀 😀 😀
ku zisku poistovní http://ekonomika.sme.sk/c/6110613/penta-prehral...
penta chcela od štátu miliardu eur - opakujem 1 000 000 000
@labaga , cez víkend som sem nestihla ísť čítať, zato som sa stihla povadiť s polovicou rodiny na oslave, smutné je, že najviac lekárom závidia zvýšenie platov vojaci, že načo išli študovať medinu, mali ísť k armáde, my sme tam išli, lebo sme vedeli, že sa vždy budeme mať ja prasce v žite...ale lekári vedeli, do čoho lezú, tak teraz nech čušia...túto debatu som predýchavala dlho 😠 ☹
a este jedna vec...co sa uplatkov tyka.....NIKTO NIKTO NENUTI DAVAT LEKAROVI PRED ZAKROKOM ZIADEN UPLATOK....on je povinny vas osetrit odoperovat tak isto aj bez uplatku ako s nim....a ja ako buduci lekar nikdy nevezmem ani hrozno pred vykonanym zakrokom....ak bude pacient spokojny po operacii, ze namal velku pooperacnu traumu, mozte si studovat co to znamena.....a pride za mnou a bude sa mi chciet podakovat a da mi ja neviem co to je uplne jedno, nevidim dovod, preco by som to potom nemohol prijat........toto nie je uplatok....ak vezmem nieco predtym ako dany vykon vykonam je to uplatok.....ale to nevezme kazdy lekar.....poznam ich plno ktori vas poslu s tym do zadku....ale nieeee vseeeetci lekari beru uplatky si to uvedomte....preberte sa
@student6 s tymi trapnymi recami treba ratat...hlavne ak si lekar ci uz buduci lekar...budes mat pacientov samoliecitelov a samodiagnostikovatelov,ktori nebudu prijemni a budes musiet zvladnut aj tuto skusenost na profesionalnej urovni...hlavne teraz budu ludia cakat viac...ak sa teraz neusmejes v nemocnici alebo v ambulancii,tak bud si isty,ze Ferka z Hornej Dolnej hned napadne tych tvojich 300 eur 😀 a ja sa len dopredu bojim,ze kde budu nove hranice co sa tyka ocakavania od lekara pri zdravotnej starostlivosti....to budu este do neba volajuce poziadavky....vsak mate to zaplatene.
@student6 ty nebudeš musieť dávať úplatky - pretože ako zdravoťák si zabezpečíš ozaj kvalitnú zdravotnú starostlivosť...sa uvedooooooooooooooom.... 😀
A chcem vidieť - ako nedáš úplatok - ak budeš rodiť, grcať do lavóra od bolesti, pôjde ťa roztrhnúť a budeš si myslieť , že skapeš - a príde dokyno, ktorý ti jemne naznačí, že za nejkú sumičku môže spraviť CS.. 😀 😀 😀
ojojojoj...budeš pekne platiť...teda v sci fi filme ...lebo ako zdravotník, či lekár...ti budú inak skákať okolo zadku.
@minewka prosim ta nemas sajnu o com pises.......biflit sa biflit...polku pozabudat...parada si to vyriesila.......ty uz radsej nereaguj nema to uroven..........JA KASLEM NA TYCH 300 uer nie som na ne odkazany, ale je mi preeesne luto ludi ako si ty a tebe podobnych...nemas co robit len sediet za netom a trepat a trepat ach pane boze...................pod pouc ma co je to zanedbana starostlivost pod......
@student6 ja len jednu otazku, a ty si myslis, ze ja ako pacient nemam pravo aby ma osetroval lekar, ktory ma aspon kusok empatie?
ty sam ponizujes ine profesie, aj ked tvrdis, ze nie, a nehadz ma do vreca s tymi co piju pivo a ohovaraju lekara v krcme...
zijeme v demokracii a clovek si svoj nazor moze povedat, aj ked sa nepaci kazdemu....mas pravdu v tom, ze studium za lekara je asi najtazia skola, ale vybral si si ju ty, nikto ta nenutil...
ja ocakavam od lekara len empatiu a profesionalne vysetrenie, to je vsetko, nechodim k doktorovi ked nemusim, neotravujem ho, ale ked uz k nemu pridem tak ocakavam, ze sa ku mne bude spravat ako k cloveku, nie k spine...
@minewka pre boha ty o com pises.....fakt ta nechcem urazat som na tolko inteligentny, ale uz fakt prestan trepat, je to smiesne......navyse ako vidim mas dieta, nebudem sa tu hadat s matkou pre boha.....pravdepodobne mam menej rokov ako to vidim, ale rozumu som pobral viac to je tiez ocividne
@katti77 hej hej hej....nepoznas ma nepoznas.....nemas sajnu aky som clovek.....mas pravo, ja nevravim ze nie, co tu kecate vsetci ze nemate pravo na kvalitne vysetrenie...mate kazdy ho ma...to ze je nejaky lekar somar a sprava sa k pacientovi hrubo, to je jeho vychova a ukazka inteligencie......taky clovek mna nezaujima absolutne...ale to vy hadzete vsetkych do jedneho vreca......boze boze kde som povedal, ze ma niekto nutil???? ci pana jak vidim vsetko ste tu matky s babatkami a to nema vyznam sa s vami hadat
@minewka chcem vidiet lekara,ktory urobi CR za bonbonik a samozrejme,ze sa o ten bonbonik musi podelit aj s operacnym timom...minimalne s anesteziologom s ktorym si musi vydiskutovat indikaciu na CR...okrem toho,ze pacientka grca a velmi to boli a dala bonbon.....a pri serioznejsich uplatkoch sama pacientka sa dopusta trestneho cinu.
pre pana krala pochopte, ze ja som aj na strane pacientov a nesuhlasim ked je lekar drzi k pacientovi, taktiez som to viackrat videl a anepaci sa mi to....ale vsak to najdete vsade inde.........navyse mam natolko inteligncie, ze aj keby ste ma tu do neviem akej guty poslali a vedel by som kto ste aj tak keby ste ku mne prisli na vysetrenie vas normalne osetrim podla toho ako najlepsie viem...podla niekoho to co sa nabiflim bo to len tak 1000 stranove knihy minewka pravdu mas len co pravda.........
@student6 ja nehovorim, o tebe ty este nie si lekar, ja som si svoje z lekarom zazila, nepotrebujem, aby si ma ty presviedcal o niecom, co si ty asi nezazil...a ja predsa ako pacient ked pridem do ambulancie neviem ci natrafim na somara alebo normalneho lekara, co mam robit, chcem aby som bola vysetrena a natrafim akurat na takeho zleho, komu sa mam stazovat, lekar drzi z lekarom, a este mna nevysetria...teba taky arogantny clovek lekar nezaujma, ale mna ano ja som bola u neho v ambulancii a sprava sa ku mne zle, ale druhy lekar je v inom meste, mam sa trepat zakazdnym do ineho mesta, zachvilu mi poviete, ze do ineho statu...
nikto ta nenutil ty si sa rozhodol. byt lekarom a vies do coho ides, ci nie?
@cmulinko názor typu nevidím nepočujem??? 😀 ešte ma presviedčaj, že sa nedá vybaviť CS 😀
Bol to obrazný príklad toho - že keď si človek myslí, že skape, je ochotný spraviť hocičo...a je dosť ľudí, ktorí to patrične využijú...
Ale ok..stále sa tvárime, že úplatky v zdravotníctve nie sú a ak sú---fuj na pacientov!!! 😀
@student6 ja som tie tvoje 1000stranové knihy tiež študovala. Nie každý je úplný blb.
A sám veľmi dobre vieš - že za a) nenaučíš sa každú stranu z 1000 strán
za b) stále píšete testy systémom pravdivé/nepravdivé tvrdenie?
Ešte ma tu chvíľočku presviedčaj, ako si na každú skúšku išiel a vedel si všetko 😀
@minewka asi si zle citala, ked tvrdis "minewka @sirinka ak sa niekto v AT sťažuje - aj niečo dosiahne. Lebo tam je dobrý systém. A jedinú zmenu systému, ktorú naši milí štrajkujúci chceli - je stopka transformácii a platby za výkony."
a ako by si to riesila ty, ked sa ti nepaci odborarsky navrh? konkrene?
ako trestat plosne a pausalne nevhodne spravanie lekara k pacientovi? ako ho kontrolovat?

@adriana7 či ešte jeden polčas?