Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@lenka_da tak ked sa nechces stazovat a chcela si sa len vyzalovat, mohla si si odpustit narazku na doktorov ze oslavuju zvysenie platov 🙄
kolko operacii srdca sa da zvladnut? viac nez jedna, viac nez tri, tazko ti clovek odpovie presne...
inac, toto nie je problem strajku, kedze lekar dostupny JE, len liek zrejme nie, pripadne neochota lekarov (a mozno maju dovod preco nehladaju nahradu, nevidime do karty, nevieme)
@lenka_da presne to je najhorsie - blizki pacienta, hlavne v tazsich dg maju dost starosti a stratenej energie pri obavach o vyvoj zdravotneho stavu a dalsi priebeh liecby ci jej zvladanie pacientom a nie sa angazovat v masinerii staznosti, ci medialneho zviditelnenia...
ak vsak najdes energiu. stoji to za to - aspon to co zvladnes
tak ako ti radili - minimalne sa rozpravat s primarom/prednostom a ustne sa mu stazovat a podla reakcie zvazit aj staznost dalej
nikdy nevies, ci tam manzel opat v nejakom case nebude lezat
hlavne drzim palce, aby to vsetko manzel dobre zvladal a operacia dobre dopadla
@lenka_da držím palce, nech všetko dobre dopadne.
Jedna dobrá rada - ak to budeš riešiť ďalej - všetko dávať a žiadať písomne!
akýkoľvek tvoj podnet - písomne a dať si potvrdiť (paličkovým písmom meno, podpis a pečiatka) príjem - jeden originál nech vždy ostane tebe.
Akúkoľvek odpoveď zo strany nemocnice - žiadať písomne, na papieri.
ak nechcú dať kartu(chorobopis?) - vezmi prázdny papier - napíš odmietol odovzdať - kto, čo, kedy, dôvod, pečiatka a podpis.
Nedajú sa dať lieky? - Papier, napísať nie je možné podať žiadnu liečbu z dôvodu ..., kto..kedy...pečiatka, podpis.
ľudia sú múdry len dovtedy, kým sa pod svoje tvrdenia nemusia podpisovať.
Uvidíš tu zmenu 😉
@lenka_da tak pozrite do chorobopisu, co zaznacili tam... lebo ked by si sa chcela niekedy aj v buducnosti stazovat, musis reagovat rychlo...lebo minimalne do choraku by mali zaznacit, kedy a z akeho dovodu lieky nedostal, no je tu ta charta prav, pacient ma pravo byt informovany o liecbe a aj o jej zmene....a lekar ma povinnost mu to oznamit, takze urcite by som sa stazovala...
@sirinka v papieroch je udajne iba "liek nie je dostupny". Ibaze mal by brat viac liekov, nedavaju mu ziadne. A navyse, to, ze sa liek uz nevyraba... hadam niekto sleduje zasoby, tak ked beriem z poslednej skatule, tak vidim, ze o par dni uz dojde, nie? Charta prav v rooseveltovej nemocnici- take tu este nepoculi... Uvidim, ako to bude pokracovat zajtra, zajdeme osobne na to nove infekcne sa porozpravat s lekarom... aj to je nonsens, ze nemoze lezat v kardio centre, lebo je to drahe, tak sup-sup niekde, napr. na infekcne... ale to je uz ina debata, nie to ma momentalne trapi...
@lenka_da neboj sa vsetko dobre dopadne! Ale na tvojom mieste by som volala tomu vasmu kardiologovi, popisala situaciu a ak je len spolovice normalny, tak by som ho poprosila aby tam zavolal osobne a zistil co je vo veci..neboj jemu by nikto nepapuloval...to som si ista. Aj by si si ty hlavne usetrila nervy ☹
Drzte sa a urcite bude vsetko OK!
@denduska diky moc. Jasne, za tym kardiologom zajtra zajdeme... ibaze to kardio centrum je uplne ine zariadenie, s rooseveltovou nemocnicou nema nic spolocne, len to, ze si posuvaju pacientov ☹ v kardio centre si nechavaju len pooperacne stavy, ostatne vsetko davaju do nemocnice. Je to cele naprd, nervy mam nadranc, na dcerku som riadne naziapala, lebo ked som telefonovala s tou uzasnou mudr., robila hluk, nepocula som vlastneho slova. teraz ma to mrzi... a strasne, strasne sa bojim o MM.
@lenka_da myslis SSUSCH? No v jeho VUSCH obdobe pacientov co nemaju trvaly pobyt v KE okrese tiez vypoklonkovali hned ako sa dalo a vlastne vsetko co sa dalo riesit aj inde, odislo hned ako to bolo mozne😖 a to je presne preto, ze je to a.s., len niektori nechcu pochopit co to znamena ak by sme tu mali same akciovky😒
@denduska aj ked si posuvaju pacientov - mozno prave preto, aby mohli ako vysokospecializovane pracovisko kapacitne zastresit tych, co k nim diagnosticky skutocne patria - kiezby bola vsade taka starostlivost a pristup ako v SSUSCH - mojej mame tam po rokoch prehadzovania si v inych nemocniciach skutocne pomohli
a nehovorme si, ze ine. statne nemocnice si pacientov neprehadzuju
@lenka_da neboj sa, manzel v tomto zariadeni bude skutocne v dobrych rukach
@veve39 to je sice pekne a to schvalujem 😉 ale - neviem ci to este plati - ak pacient nemal trvaly pobyt v okrese KE, a bol prevozuschopny, tak do 24 hod po vykone bol prevezeny, co som vtedy nepochopila ako preco, mozno mi to niekto vysvetli. O kapacite viem toho dost, mavaju tam aj prazdne oddelenie 😉
A samozrejme ze si ich prehadzuju, napr. inoperabilneho pacienta s chirurgickou diagnozou poslu na interne lebo su na nom len stratovi... 😒
@denduska prevazaju ich preto, lebo uz nepotrebuju ich specializovanu starostlivost. ak je pacient v stabilizovanom stave, prevazovat ranu a davat atb do zily vie aj ine oddelenie, oni na to nie su aby sa postarali az do uplneho vyzdravenia. nam tiez takto prevazaju pacientov od nich.myslim ze maju dost velke naklady na operacnu liecbu, nevidim dovod preco by si ich tam mali nechavat pokial sa spadovo o nich postaraju ine oddelenia
@denduska to neviem, ako je to s prevozmi
moja mama podla trvaleho pobytu do SSUSCH spadala, hospitalizovana bola podla potreby a zdrav.stavu, vzhladom k predchadzajucim hospitalizaciam s inym zdrav.problemom (tiez bola presuvana hore-dole) bezprostredne pred zakrokom v SSUSCH sme vedeli porovnat uroven celkoveho pristupu tam a v inych nemocniciach - rozdiel bol naozaj markantny

@latvia
@veve39
@odrik
@sirinka Mozem sa stazovat hoc aj na ministerstve, aj keby mi hned dali za pravdu (hoci som skepticka), MM ma dvojdnovu prestavku v liecbe, hoci kardiolog nas este minuly tyzden presviedcal, ze MM v ziadnom pripade nesmie ist z nemocnice domov, nakolko je nutna minimalne 6-tyzdnova licba!!! Ja nemam energiu sa stazovat a vyhrazat sa mediami, buduci mesiac mali operovat mojho MM, podotykam, ze nova chlopna ma zivotnost cca 10-15 rokov, tak ma momentalne trapia otazky, kolko operacii srdca sa da za zivot zvladnut??? a ze mu len tak prerusia liecbu, ved coskoro ho aj tak prevezu inam, tak uz vlastne ani nie je ich pacient - tak to by ma v zivote nenapadlo, ze nieco take sa moze stat ☹