icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

latvia
7. dec 2011

@denduska este chcem doplnit, ze podla stavu sa aj boduje pacient, a pokial nespada do normy pre dotycne oddelenie, poistovna to nemusi preplatit. tak ako na aro nema co lezat pacient ktory nepotrebuje resuscitacnu liecbu a je stabilizovany, schopny doliecit sa na inom oddeleni, tak zrejme ani u nich nema co robit pacient dlhsie ako den? 😕 predpokladam. verim ze by nepozlali nestabilneho pacienta 😉

denduska
7. dec 2011

@latvia ved ja to beriem, len ved to ze ako vidis podla toho co pisala lenka_da ze asi nevedia 😨 ...ja neviem asi som blba ale poslat niekoho s infekcnou endokarditidou a poskodenou chlopnou lezat priamo na infekcne a odtial este dalej sa mi nezda ako dobry napad ☹ Preco ho nemohli poslat trebars do MT kde je samostatne kardioddelenie ale v ramci UNM? Ved je to za kopcom...

latvia
7. dec 2011

@denduska neviem preco ho posielali kade tade....ale infekcna endokarditida sa lieci aj na internom,tam lezia aj chlopnaci aj kardiaci, myslim ze ho neposlali uplne "do džezu", az na tie presuvacky, to hej..
a neviem ake maju kriteria kardiooddelenia...mozno tam mohol ist, len sa nikto neunuval zavolat, alebo volali a nechceli ho zobrat, to by sa trebalo opytat priamo akterov ako zmyslali

denduska
7. dec 2011

@latvia ved ja praveze skor beriem to interne (teda ak vynecham to ako to nakoniec dopadlo) nez infekcne... no ale nevieme preco a ako, hadam sa lenka ozve ako dopadli...dufam dobre.
Ze chlopnaci 😀 😀

latvia
7. dec 2011

@denduska tak to vies, niekto vidi bakteriu a hned vola infekcne 😅 popravde by ma to asi nenapadlo ako prva moznost, ak by ma vobec napadla 😀 ja by som vsetkych presuvala na aro 😀

denduska
7. dec 2011

@latvia ale tak na druhej strane dobre, kedze na tom infekcnom aspon tie atb dostal, ak si dobre pamatam a prave na internom nie 😅 kocurkovo fakt.
No nic, idem lebo pisem pre mm prednasku z geriatrie a toto su este len veci, len tak kukam..

lenka_da
7. dec 2011

@veve39 diky, viem, ze v kardio centre sa o neho postaraju, je to spickove centrum. Ibaze tam ho iba odoperuju a odlezat si to bude musiet zase v rooseveltovej nemocnici. Stve ma, ze tito primitivni lekari nie su schopni ani dodrziavat liecbu, ktoru im nakaze kardiolog. On nieco nariadi a oni bez porady s nim jednoducho liecbu prerusia. Aby ma zase @latvia neobvinila, ze si len tak utieram hubu (takto to nepovedala, to hovorim ja) o lekarov na oddeleni, tak po mojom nocnom telefonate na interne a vyhrazani sa, ze ich dam do Markizy, sa zrazu rano v nemocnici zazracne objavili ATB, ktore uz udajne nemali. Je mi jasne, celu noc obvolavali distributerov... 😠 36 hodin mi nechali MM bez akejkolvek liecby, dokonca bez toho, aby sa na neho prisiel pozriet akykolvek lekar. Teraz ho z interneho vypoklonkovali, mali by ho sanitkou previezt na znovuotvorene infekcne, je to blizsie ku kardio centru. Samozrejme, bez liekov.

latvia
7. dec 2011

@lenka_da tak vidis ze ti to vyhrazanie sa nebolo uplne na nic 😅 aspon ze sa to pohlo.a na infekcnom mu lieky daju, interne nema posielat lieky na infekcne, oni si to zaobstaraju. ja na tvojom mieste este zavolam na infekcne , vypytam si osetrujuceho lekara a vysvetlim situaciu - ze interne v noci "zhanalo lieky" a ci teda ich na infekcnom maju a ci ich dostane, samozrejme pospominaj pre istotu aj markizu ak by boli rovnako ochotni podat informacie ako na internom.

denduska
7. dec 2011

@veve39 este som chcela k tomu prevazaniu - jasne ze naco tam bude niekto lezat ak ho poriesia aj inde, ved kardiodiagnozy su hadam najcastejsie vobec, ale myslela som to len v tom zmysle ze zas takato endokarditida zdaleka nie je na programe kazdy den, tak sa mu mohli trosku viac povenovat..len z toho ludskeho hladiska, no bohuzial v tomto pripade ekonomika asi nepusti. Ja som napriklad doslova uprosila po porode nech ma nechaju o jeden den navyse lebo ma nemal vtedy kto odviezt domov (33km)..mali volne tak ma nechali...pri druhom porode som im to vratila, vypytala som sa o den skor..a to boli nadseni, lebo mali zas natrieskane 😀

latvia
7. dec 2011

@lenka_da este chcem dodat, ze na internom pracuju tiez kardiologovia, nielen v kardiocentre, tak mozno to posudzoval kardiolog 😕

denduska
7. dec 2011

@lenka_da teda fakt nerozumiem preco mu tie lieky nedali..??? no dufam ze uz vsetko pojde bez problemov!

veve39
7. dec 2011

@denduska no jasne - peniaze nepustia 🙂
ja som v statnej nemocnici v porodnici zase lezala 10dni na nadstandarde (platila som celu izbu 66,-€/noc, ja hlupa 😉 ) a lezali sme, lezali, lezali....mala bola trochu viac zltackova 😉

lenka_da
7. dec 2011

@latvia to mi je jasne, ale ten "kardiolog" asi potreboval 36 hodin porozmyslat, ci bude pokracovat v naordinovanej liecbe 😒 Cele je to o peniazoch, uz minuly tyzden nam MM-ov osetrujuci lekar (uz ma asi stvrteho osetrujuceho lekara) povedal, ze nie su nadseni, ze MM u nich lezi, lebo ma drahu liecbu 😖 ale on to nemyslel zle, nechcem nan teraz utocit, len nam objasnil situaciu. Ale su hajzli ti, co mu tie ATB nedali, keby nam dali vediet, ze to zavisi od penazi, nabehneme tam a radsej nezerem ale lieky mu zaplatim. ☹

zmslprmjr
7. dec 2011

@pici uz vcera som chcela: a ja ti dom, ani auto, ani ze sa dobre mas nezavidim. ja by som sa o dom nemala cas starat, ani keby som nan mala, tak naco by mi vobec bol. ani to, ze niekto ide na dovolenku nikomu nezavidim. skor sa cudujem, co sa ludom na tom tak paci, mne to skor pripada dost ako ostara niekde sa s kufrom premiestnovat. mozno kym som bola bezstarostne dieta, tak ma chodit na dovolenku aj bavilo, ale odvtedy ma to nejako prestalo zaujimat. ale to som ja. hocikto si za svoje poctivo zarobene peniaze moze ist na kolko len chce dovoleniek. za to, ze mas dom, auto a ze biedu netries sa vinna citit vobec nemusis. a ziadna zena co sa perfektne stara o muza, o rodinu a zabezpecuje cely chod domacnosti a musi byt v podstate v pohotovostnom stave 24 hod 7 dni v tyzdni aj viac ako polovicu svojho zivota sice zato nikdy asi nedostane ziadne peniaze, ale keby sme zacali tie kilojouly, nervy a vsetko sebazaprenie zratuvat, zasluzili by si mnohe kazdy mesiac aj viac ako 2-3 platy.

denduska
7. dec 2011

@veve39 tak to podla mna z teba boli celi happy 😀 ja som im bohuzial okupovala len obycajnu 😅

veve39
7. dec 2011

@lenka_da prajem vela sil...
a zozbieraj v sebe energiu na stazovanie sa, ci aj ostrejsi ton, ak to bude potrebne - vidis, ze efekt to ma...

latvia
7. dec 2011

@lenka_da stalo by za zaujimavost odfotit si dokumentaciu tvojho muza, a prejst si jeho liecbu s poistovnou....kolko poistovna hradi a kolko nie. ze kvoli comu je tak predrazeny pacient...lebo my na aro podavame tiez drahe lieky, mame niekolkotisicovych pacientov, a nie vzdy nam to poistovna preplati, tak ale liecbu neupierame kvoli tomu...

veve39
7. dec 2011

@denduska to teda boli 😉
vies poporodne hormony mi akosi zablokovali ekonomicke zmyslanie, vsak ked som si to zratala, stacilo mi 😉
ale zase neobvinujem ich z celkoveho uctu - ved som mohla poziadat, aby tam dali spolubyvajucu, len nam tam bolo s manzelom super 😉

lenka_da
7. dec 2011

@veve39 Dakujem, pomohlo mi, ze som sa tu vcera mohla odreagovat, aj tak som nespala celu noc, iba revala do vankusa, dali ste mi pocit, ze aspon niekto ma pocuva... a vie pochopit...
@denduska
@latvia

lenka_da
7. dec 2011

@latvia skusim to urobit. Aj ked sa obavam, ze po vcerajsku nam uz jeho dokumentaciu do ruk nedaju 😒

andreah25
7. dec 2011

@lenka_da Držím palce a verím, že všetko dobre dopadne. Hlavne sa nevzdávaj a naber silu do bojovania, stojí to za to 😀.

denduska
7. dec 2011

@lenka_da tak tym sa nedaj odradit, mas pravo si ju ofotit 😉

lenka_da
7. dec 2011

@denduska @veve39 @andreah25 Dakujem. Dam potom vediet, ako to cele dopadlo.

latvia
7. dec 2011

@lenka_da daju, a musia hned.mas na to pravo, bez nej neodchadzaj. povedz ze mas pravnicku. okopirovat dokumentaciu ti maju, minimalne ty mas pravo hned nahliadnut do celej dokumentacie! nemozu ti povedat ze nemozes.dufam ze nekecam, uz sa to tu niekde pisalo. mozno poradia pravnicky co tu su... @andzi ?

teada
7. dec 2011

@lauritka no to je pravda, ale vies, niekto rozkrada, ten dalsi tiez, niekto uz aj cosi usetrit, niekto viac rozhadzat a dat stat do dlhu, ale u obcanov vyzniem ako ten dobry, atd...to uz je politika, kde sa vsetci dobre poznaju a pred ludmi hraju hru boja a zapasu si myslim...

teada
7. dec 2011

@pici ano podme strajkovat teda vsetci vsetci vsetci, ale ako by to dopadlo?uvedomujes si potom tu krizu?podme aj cez mrtvoly, ja budem mat, ostatni ma nezaujimaju, moje deti a deti ich deti ako sa budu mat, ako ja zadlzim stat svojou jesitnostou, to ma uz ako nemusi zaujimat??nasi otcovia nam setrili, sebe si odtrhli od ust radsej a my mame byt teraz ti co ako stale su s niecim nespokojni?ano mame malo.a ked niekto odide do zahranicia, nech si ide.kazdy je nahraditelny, ci lekar, ci ucitel, ci pekar...strajkujte pekari dva mesiace, odidte z prace a kto bude hladny???ja, ty aj oni..strajkujte upratovacky dva mesiace, kto potom uprace???muz ci zena s titulom sa hanbi predsa, ved mame vzdelanie, rozum ale niekedy bez tej mudrosti, a co sa stane??nakazy, infekcie, virusi rozsirene z necistoty atd, nejdem spominat dalsie"podradne"zamestnania...donekonecna sa vyhovarat len na ministrov, politikov, ano maju na rovasi a teraz co???ja musim nieco urobit ak chcem nieco zmenit a ak myslim aj na ostatnych a na nase deti, aj na ich buducnost, nebudem sa tvarit, ze mame z coho rozdavat...dopadneme ako grecko, ktori sa stazuju, vsetci vychadzaju do ulic, strajkuju, pretoze sa im zda ze maju malo, no v skutocnosti maju mnoho, to tu netreba rozoberat, no za svojim sa biju, ale co tym dokazu?ved nemaju im z coho rozdat...dokazu len to ze sa rozpadnu...tak mi tu nehovorte, ze chodte vsetci strajkovat, kto ma malo...ako by sme dopadli ako celok?hlavne ze ja budem mat o jeden chlieb denne viac...naozaj nechapem ako to moze niekto tak jednoducho videt, vieme ze ralita je uplne ina...az ked zacnu ine skupiny a odvetvia titez rovnako strajkovat, a uvidi, ze vsetci su dolezity a bez nich by to takisto neslo, ale???kazdy ma svoju pravdu...najradsej mam, ked mi niekto povie, chodte aj vy strajkovat......

lauritka
7. dec 2011

ano, ohnime chrbaty, ved nejak vydrzime, sme zvyknuti na tyraniu, zase nech sa vsetko pozvysuje, ved slovac sa uskromni, nebude sa dozadovat nicoho. mzda zostane rovnaka a ceny pojdu zase hore, najom sa zase zvysi o 50 eur, huraaa. zvladneme to , budeme ticho. 😅 mozno zvysia minimalnu mzdu o 5 rokov o 10eur. huraaa 😝

veve39
7. dec 2011

@lauritka co navrhujes ty ? ake je podla teba spravne riesenie ? ist do ulic ? ist volit stranu x ci y ? alebo nevolit ?

lauritka
7. dec 2011

Ja by som vyhlasila obciansku vojnu. 🙂 Lebo si neviem predstavit, ked este pojde vsetko hore a ludia tu budu mat prijmy ake maju, ako tu budu vobec zit. Poumieraju nam dochodcovia od hladu ?? Alebo co bude.???
Ved zase chcu vsetko zvysovat, To sa predsa neda donekonecna ??? Pripadne nech nikto nejde volit, tento stat speje ku krachu, skor ci neskor. Sme maly stat, je nas len 5 milionov a prelievaju sa tu miliardy eur. Neverim, zeby sme sa nemohli mat lepsie, keby sa tu tolko nekradlo.

effkaa
7. dec 2011

ja nechapem ako moze niekto napisat ze by vyhlasil obciansku vojnu a hodit za to este smajlika ☹