Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@vejinka Neviem, ale tá strana tých 99% na mňa vôbec nepôsobí dobre - majú masívnu mediálnu kampaň s vyhlásenia, ktorým absolútne nerozumejú a len tým masírujú mozgy obyčajných občanov, ktorí tomu tak isto nerozumejú. Chcela som si nájsť ich program, čo vlastne chcú robiť a hlavne ako to chcú robiť - no buhužiaľ som nikde nič nenašla. Hold, ako vždy ide len o hlúpe reči a bežný občan im zase určite naletí . . .
@cmulinko nebol to 1 prispevok, boli to 2 prispevky a tymi dvomi bolo vsetko v poriadku, padli tu aj ostrejsie a zmazane neboli. ak si tie 2 niekto zle vysvetlil, zle ma pochopil. ale kto sa na ne urazil, urazil sa pravom. /teda podla mna. ale ved nemusi kazdy so mnou suhlasit./ ja len, ked si budeme vsetci hlavne medove motuzy popod nos tahat, vobec si nijak nepomozeme. a ak by som aj pisala o 4:30 rano, co je na tom. pre tvoju informaciu /ked uz ti to v hlave vrta/ som prave mimo a je tu velky casovy posun.
no ale vpadla som sem necakane, do tejto diskusie, to si uvedomujem a ludia nevedia, ako si to vysvetlovat, lebo ma tu nikto nepozna. ja som googlila transformaciu nemocnic a vyhodilo mi tu medzi prvymi tuto diskusiu 'strajk lekarov'. kliknem, citam....... no miestami mi tlak s t u p o l ............. no ale musim sa zaregistrovat, aby som sem mohla prispiet, ja som to chapala tak, ze je to uplne verejna diskusia. takto sa sem dostali asi viaceri....
ale uvedomujem si, ze vy ste tu asi uzavretejsia komunita ludi, co sa aj dlhsie 'poznaju' takze si skor mozte dovolit aj hocico povedat. no a na takom FB, kde nas kazdy pozna dobre, by sme si vsetci viacej hryzli do jazyka. ale preco si hryzt, ked sa tema ludi ocividne dotyka.
aaaach, neda sa mi vela citat teraz, pocitam si v sobotu. pribuda tu par stran kazdy den..... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ale na NorikuM som klikla, neodolala som... 😨 😨
@zmslprmjr k tvojmu prispevku verejne len tolko,ze osobne nerobim rozdiel medzi uzivatelkami,ktore su tu 1 den ci 6 rokov...spravam sa slusne ku kazdej z vas a snazim sa to udrzat na ludskej urovni aj v pripade,ze si nerozumieme v danej teme....lebo urcite je ina tema v ktorej sa nase myslienkove pochody zlucuju.na ostrejsiu vymenu nazorov a na nazor mimo temy je k dispozicii IP.
@andreah25 tak som nasla na ich stranke, ze obcania mozu pomoct pri tvorbe programu - dame navrhy ? 😀
http://www.99percent.sk/index.php?option=com_co...
@lauritka To som našla aj ja, no príde mi to smiešne a pôsobí to na mňa tak, že sami nevedia, čo vlastne majú chcieť. Inak by som sa na to pozrela, keby mali nejaký program a chceli by ohľadne neho ešte návrhy na zlepšenie, prípadne ho inak pripomienkovať. Takto mi len potvrdili, že vôbec sa ekonomickým a teda štátnym veciam vôbec nerozumejú - to môžem ísť rovno kandidovať aj ja 😀 . Netvrdím, že viem, ale aspoň mám o čo-tom šajnu, no oni viditeľne ani len šajn nemajú - stačí mi vidieť tú ich reklamu a dvíha sa mi tlak 😠 .
juj ake odmeny si porozdavali na ministerstve vnutra 😀 hlavne, ze musime utahovat. no jooo a dalej budem papat travu 😀
akoze min. vnutra minulo na odmenach 10 milionov 😠 😠 😠 😠 😠 😠 hlavne ze pre lekarov nemaju v rozpocte 🙄 🙄 🙄 🙄 prave preto lekari urobili dobree.....a dufam ze spravy kukaju aj tie, ktore hundrali ze stat nema na platy lekarov 🙄 MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezis, tie spravy mi tlak zdvihaju!!!!
............... nemam fakt priznacne slova, asi budem volit Mojsejku hahahahah 😀
ja planujem vystahovanie sa 😎
@lauritka tak maju byt solidarni, lekari maju hladiet na ludi co zarabaju 300 eur a vzdat sa svojich 300 eur navyse kvoli par debilom ktori si daju za pol roka 6tisicove odmeny???? 😠 😠 😠 😠 😠 hovno robia, sedia na stolickach a pisu si odmeny ako keby vyriesili spor o Gazu!!!!brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
...cesty horsie ako na Ukrajine.. no radost 😀 kto ma nizky tlak, mal by povinne pozerat spravy, pozitivna bodka bude len na zaver 😝
o co viac sa ludia uskromnia, o to si ti hore mozu viac rozdelit 🙂
WOW 😀
Vážená predsedníčka vlády SR,
Váš otvorený list, ktorým ste poďakovali za prácu lekárom, čo zostali v nemocniciach, sa ma osobne dotkol, nakoľko ste zrejme zabudli, že svoju prácu vykonávali tisícky lekárov v neštátnych aj štátnych ambulanciách. Ďakujem teda, že ste mi (ako ambulantnému lekárovi) nepoďakovali! Hoci za Vašej vlády mi tak evidentne klesli platby zdravotných poisťovní, že zvažujem – ak medzičasom nevyhlásite napr. vojnový stav – opustiť túto loď.
Keď som už pri tých “prachoch”, rád by som sa dozvedel Váš názor na skutočnosť, že za núdzového stavu plat predsedu predstavenstva štátnej (“Vašej”) zdravotnej poisťovne – Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. – činí mesačne 20.246 euro (!).
Za jeden jediný deň zarobí Vám podriadený šéf štátnej zdravotnej poisťovne 675 €, cca 20.349 Sk!
To je núdzový stav?! Toľko nezarobím mesačne, čo zarobí Marián Faktor za jeden deň! Za čo si zaslúžil takúto odmenu? Za prepad ratingu Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. z AA+ (ako ju prevzal od Zuzany Zvolenskej) na dnešné jediné “A”? Za zdržiavanie platieb poskytovateľom zdravotnej starostlivosti?
Mimochodom – kresťanský demokrat Marián Faktor zarobí viac, ako predseda Európskeho parlamentu a o niečo viac, ako je vôbec najvyšší plat v rámci EÚ – viac, ako predseda Európskeho súdneho dvora pre ľudské práva!
Handrkovali ste sa o nejakých pár smiešnych eur pre lekárov. Keby tak Marián Faktor plus ďalší dvaja členovia predstavenstva VšZP odovzdali zo svojich extra ordinárnych platov rozdiel medzi priemerným zárobkov v zdravotníctve a “ICH” odmenou, keby to robili mesačne a keby to urobili aj nimi dosadení riaditelia na všetkých stupňoch riadenia kartelovej VšZP a iní zbytoční ofukovači papierov na regáloch nič neznamenajúcich listín a formulárov, azda by sa tých 300 euro našlo.
Tento otvorený list dávam k dispozícii médiám, ako aj každému, kto je rovnako – ako ja, zvedavý na názor “unavenej dámy z nekonečných rokovaní o peniazoch s lekármi, ktorým išlo len a len o peniaze”, na “prachy Mariána Faktora” – generálneho riaditeľa štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s. – v riadiacej pôsobnosti vlády SR (vedenej “unavenou dámou z nočných rokovaní”).
S prianím rýchleho načerpania síl do rozdávania extra ordinárnych odmien “rovnejším” a zároveň vyhlasovania núdzových stavov “rovným”.
MUDr. Vladimír Hacek, Krupina, 3. december 2011,
ambulantný lekár, ktorý pracoval, no nestojí o žiadne otvorené ďakovačky politikov a chce iba názor, či skôr vysvetlenie na jednoduchú otázku.
Kauza vojny proti lekárom je pre občanov Slovenska pochmúrnou prognózou. 28.11. tento štát po druhý krát nedokázal predať štátne dlhopisy, keď sa to ešte pár krát zopakuje, bez pomoci Európy štát zhruba v polovici roku 2012 – dúfajme, že nie skôr – zbankrotuje pre neschopnosť refinancovať dlhy, do ktorých SDKÚ a Smer krajinu priviedli. Dôsledkom bankrotu bude vyhrotená a dlhá sociálna kríza, prepúšťanie ľudí, rýchly vzostup napätia v spoločnosti. Kríza, do ktorej Slovensko neodvratne smeruje by bola zlá vysoko nad rámec predstáv väčšiny ľudí aj s kompetentnými ľuďmi vo vláde. Budúcnosť s diletantskou a do špiku kosti skorumpovanou vládou to bude omnoho horšie.
ja som myslela ze nic horsie nez teraz je vo vlade a co aj bolo uz hadam nepride ...a ak ano tak panboh s nami ...
si predstavte, znamej dcera si udajne zlomila nohu, dostala dlahu. po tyzdni jej urobili sadru, ktora sa im doma uplne rozpadla. kedze kamoska je tiez sestricka, vybavila ineho chirurga na novu sadru a tam zistili, ze noha vobec nie je zlomena... 🤐
@sirinka tvoj príbeh mi pripomenul, ako si "zlomila" ruku v zápästí moja babka, 6 týždňov v sádre a babka furt hrozné bolesti, stále jej dr. tvrdil, že ona je už stará a preto sa to horšie hojí a bolí ju to, iste je tam už aj osteoporóza atď...Nakoniec teta vybavila vyšetrenie u iného dr. vo vedľajšom meste a ajhľa, zacviknutý nerv a žiadna zlomenina. Bola potrebná operácia...Nuž ale ja sa ani nedivím, lebo keď si spomeniem, keď mne naposledy robili rentgen a na tom obrázku bola len čierno čierna tma, tam sa podľa mňa fakt nič nedalo vidieť, tak nečudo...ktovie aký už starý rentgen majú v našej nemocke 😖

@vejinka len aby sa mohla vobec s niekym spajat musi mat aspon 5%. A to si myslim nedosiahne, lebo to uz mohla mat aj ta volajaka kapurkova v minulych volbach. Teda pevne verim ... Dufam, ze nebudem prekvapena.