icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

sirinka
14. dec 2011

@veve39 http://meduniwien.wordpress.com/dr-reinhard-kre...
veru ani v AT neziju len sami slusni ludia 😉
http://www.buergermeisterzeitung.at/oesterreich...
napriklad ake su velke rozdiely, medzi sukromnymi a statnymi poistencami...

suem
14. dec 2011

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/smer-ov...
Najdolezitejsie pre pochopenie motivov je vyjadrenie Fica a Kollara 😀 Peniaze hybu svetom 😉

lucia2905
14. dec 2011

@andreah25 ja sa nenaťahujem 🙂) snažím sa len niekomu niečo vyvetliť, ale nedokáže to pochopiť. Myslím že to skúšali viaceré, ale každá rozumná osoba komunikáciu s ňou radšej skončila, lebo to nemá význam. Inak daná dáma prestrelila poriadne. Čítam si tvoje príspevky, máš rozumné názory, prehľad a triezvy rozum.

suem
14. dec 2011

@katja78 No Vianoce 😀 , len aby na nich aj realne bolo - vid ČR. 😉

vejinka
14. dec 2011

@marian2011 sa cudujem ze nechapes ale ok . Profik je kazdy lekar a zaroven ten ktory nezobere uplatok. To ze 3 boli "neschopni" a 4 bol ale az ked si dal uplatok svedci o ich charaktere. Otocila by som sa na opatku a hladala inde. Ale nechajme to tak. Sto ludi sto chuti sto nazorov.

katja78
14. dec 2011

@suem - neviem síce, čo si mala na mysli tým "viď ČR", ale od Vianoc nečakám nič viac ako pokoj a rodinu, hoc môže byť veľa ruchu, ale pokoj v srdci by som priala každému, kto oň stojí 😵 😉

KLOPEM NA OTVORENÉ DVERE

Znovu nám taký čas nastal,
keď pre chudobu
najvhodnejšia je maštaľ.
Pozri Bože zhora, čo svet stvára.
Volám k Tebe, možno už neskoro,
príjmi ma za mlynára,
založíme Božie mlyny s.r.o.
A keď nie je voľné miesto,
tak aspoň za výpravcu bleskov.
Lebo z mamony sa škerí antikrist,
ver, že trafil by som presne
a biednym svietil cestou,
nech vidia kadiaľ ísť.

Nie som Mojžiš, Jozef ani Dávid,
len tak Ti tu píšem,
lebo neviem ako žiť a čo spraviť
aby si ku mne prišiel.
Som taký, ako mnoho iných,
maštaľ prázdna,
skúsim vymiesť aspoň pavučiny.

(Adam Mihalčin)

🙂 🙂 🙂

vejinka
14. dec 2011

kraasne..poziciam si to 😉
@katja78

katja78
14. dec 2011

@vejinka - pokojne, aj ja som si 😅 😉

canama
14. dec 2011

@andreah25 ja co poznam lekarske rodiny, tak su to vsetko lekari v statnych nemocniciach. jednu rodinu poznam co maju sukromnu stomatologicku prax, tak obe ich dcery dali prednost studiu ineho odboru. a na ziskanie atestacie je potrebna prax ktora musi byt v nemocnici pokial viem, takze nie je mozne aby absolvent isiel pracovat do ambulancie, coz je jedine dobre, ved preboha dnesni absolventi nic nevedia. naroky na studentov zrejme skutocne rapidne klesli, lebo ked som bola na morfologickom UZV, tak tam boli na praxi 2 medicky a doktor im podava vysledky mojich tripple testov, ze mu maju povedat ake mam riziko na razstepy a down-a....no a tie baby kukali ako teliatka na ten papier niekolko minut a nevedeli to ani precitat z toho papiera. ☹ co uz. co sa tyka odlevu absolventov mediciny do zahranicia, tak tomu sa nemam preco cudovat a nie je to zdaleka problem len mediciny, rovnake je to aj inde. proste na slovensku je malo firiem ktore mozu absolventovi ponuknut ziskanie kvalitnej praxe a rozbehnut mu slusnu karieru. kto je schopny, chce viac a nema kontakty, tak preco by nesiel do sveta? to je ale ina tema.

marian2011
14. dec 2011

@vejinka Píšeš: Profik je kazdy lekar a zaroven ten ktory nezobere uplatok. To ze 3 boli "neschopni" a 4 bol ale az ked si dal uplatok svedci o ich charaktere. """ Zase len Tvoja "logika". To vobec nesvedčí o ich charaktere, ale že Nie sú profíci. Nechcem to paušalizovať, ale títo neboli profíci. To si sama potvrdila. /profík je keď vie+neberie. Títo nevedeli=nie sú profíci/. Moja logika=profík je čo vie. Tvoja logika=profík je každý. To ale vyvracia fakt, že nevedeli. Keď nepoznáš logiku, buď sa vyjadri ináč, alebo uznaj, že si niečo povedala nelogicky.

lauritka
14. dec 2011

@canama prave to je smutne, ze vela schopnych ludi odchadza... aki nastavajuci lekari budu liecit dalsie generacie.?
Miesto toho aby sa tu vytvorili lepsie podmienky a lekari nam ostavali na Sk, nechame ich ist.. myslim, ze sa to neskor vypomsti a zase si to odnesie hlavne pacient...
good night. 🤐

canama
14. dec 2011

@lauritka je to smutne, ale to je politika...zo slovenska sa stali montazne zavody, vysokoskolsky titul je tu skor prekazkou ako vyhrou, ak sa chces zamestnat. sama s tym mam problem, uz mi x-krat povedali na pohovore, ze som prilis prekvalifikovana, pritom mam po skole len 10 rokov. co bude za dalsich 10??? ☹

sirinka
15. dec 2011

@monnaa fuha, to uz vazne nemaju co preberat a riesit....

marian2011
15. dec 2011

Smutnosmiešny príbeh z nemocnice 01. Čakáreň, predoperačné vyšetrenie, ja a ešte jedna pacientka, ktorá prišla za mnou.Príchod doktorky, ktorá po pozdravení s kolegyňou v otvorených dverách pošepkala: vonku sedí moja dobrá známa. Bohužiaľ či chvalabohu som to počul. Kolegyňa odišla, po chvíli sa dvere otvorili a namiesto sestry, ktorá bežne volávala pacientov, prišla doktorka a čakajúcej pacientke: nech sa páči. Aj keď prišla za mnou. Potom som prišiel na radu ja, volala ma sestra a hoci som mal bolesti, prišiel mi na um nápad, čo by sa stalo, keby som povedal AJ JA som dobrý známy tej doktorky, čo u Vás bola pred chvíľou. Lenže tak ako pred pacientkou predo mnou, aj pri mne bola doktorka viac ako nervózna.A tak som si hrýzol do jazyka a nepovedal som nič. Snažil som sa vetdy a aj teraz byť nad vecou. Preto som sa ani vtedy, ani teraz nesťažoval.

denduska
15. dec 2011

@marian2011 prepac som z toho jelen a ta TVOJA doktorka co ta mala vysetrit videla kto z vas prisiel skor?

sirinka
15. dec 2011

@marian2011 inac ja som tiez nepochopila, kto komu posepkal a kto odisiel, ale kedze sa nestazujes, tak je to jedno 😉

marian2011
15. dec 2011

@denduska Slušnosť káže, že keď neviem kto prišiel skor, spýtam sa alebo poviem ďalší.
sirinka Polopate: Vnútri ordinovala "originál" doktorka, prišla cudzia doktorka, zaklepala a pošepkala. Potom odišla tá, čo šepkala. "originál" doktorka otvorila dvere a bez opýtania kto je na rade pozvala pacientku. Pretože sme tam sedeli muž a žena, nemohlo dojsť k zmýleniu, že má pozvať mňa. Ešte niečo nejasné ? :-

marian2011
15. dec 2011

Smutnosmiešny príbeh 02. Rontgen, kde som chodil v tom mesiaci viackrát. 1 rentgenológ, dve rentgenologičky. Jedna z nich je viac ako nervózna a nemá vobec empatické a jemné jednanie. U nej som si musel dať dolu nielen rifle, ale aj trenky na pol žrde. A založiť ruky podľa jej veľmi zvláštneho predpisu /samozrejme viem, že sa nemožu klásť cez rontgenované miesta/. A ak som ich čo len trošičku pohol, zvýšeným hlasom mi po nich nacápala ako malému neposlušnému decku. Druhá rontgenologička pravý opak. Dobrý deň, nech sa páči, príjemná, jemná s účasťou k mojim bolestiam. Kľudne povedala, stiahnite si trochu rifle a do videnia. K rukám žiadne pripomienky, lebo boli pri tele. Rentgenológ kliďas, len si chyťte kovové gombíky a dajte nabok, ruky nekomentoval. Keď som mu spomenul jeho kolegyňu a jej správanie, len sa pousmial a rozprávali sme sa o príjemnejších veciach. No povedzte, nedali by ste radšej menší úplatok, len aby vás rentgenoval niekto iný ako táto nezdvorilka? A znovu, radšej nadhľad ako si brať mikrofón a kameru a nahrať ju ako sa dlhodobo správa a sťažovať sa. Berte tieto dva príbehy pred Vianocami skor smiešne ako smutné príbehy. A že pozdravujem p. doktorku rontgenologičku a verím, že aj po zvýšení platu bude stále smutnosmiešnym maskotom svojho oddelenia. Dievčatá a máte už umyté obloky?

marian2011
15. dec 2011

A to s tým úplatkom samozrejme ber sirinka ako humor. To len aby si pochopila a nenapísala niečo o nedovolenom dávaní úplatkov.

zajo79
15. dec 2011

@marian2011 smutnosmiesny pribeh z priebehu strajku...

porod, komplikacie, anesteziolog nikde, ked ho zohnali, tak babatko skoncilo na jiske s odumretym mozgom... co nato povedat? este stale sa tu bude niekto buchat do prs, ze strajk neohrozil beznych ludi?

a to je len jeden pripad, o ktorom sa clovek dopocuje ..o kolkych pripadoch sa bude mlcat? 😠 😠 😠 😠

zajo79
15. dec 2011

@marian2011 vlastne to vobec nebol smutno smiesny pribeh...to bol uplne smutny pribeh z koncom, aky si nepraje prezit nikto 😔

marian2011
15. dec 2011

zajo79 Ale veď tu bolo od viacerých a viackrát napísané, že nič sa nikomu nestalo. Žeby mali zlé informácie? Lenže kto nechce vedieť...Z Tvojho príspevku ide na mňa hroza a neviem, ako by som, byť otcom toho dieťaťa, na to zareagoval!

zajo79
15. dec 2011

@marian2011 moj muz to povedal na rovinu- toho doktora by si odsedel...

a myslis ze uznaju, ze nebola starostlivost aka mala byt?

znamy je v tt v nemocnici...bezne zakroky robili v case strajku na izbe, lebo bolo malo doktorov, a vela pacientov.. co tam s nim lezala jedna pani, dostala tak infekciu...a uz nieje....

ZA TOTO OBHAJOVAT LEKAROV NIKDY NEBUDEM, LEBO TAKTO SA VECI NERIESIA... drzat pacientov ako rukojemnikov. ano...chapem ze majuu narok na vyssie platy, ale ak doktorovi nedas do vacku..ani sa na teba nepozrie, pripadne ta necha cakat... ano, kazdy si povie- sme si ich tak naucili... ale ak je clovek chory a s takymto doktorom sa stretne - nehadzem vsetkych do jedneho vreca - tak da aj posledne aby sa z nemocnice dostal

zajo79
15. dec 2011

a to vobec nesnorim po takych informaciach, co doktori nezvladli...ale ked to je zo zdroja ktoreho poznam, tak mam dost... sa len modlim, aby sme boli vsetci zdravy

elis3
15. dec 2011

Banda lekárska do basy s odborármi

elis3
15. dec 2011

Otázočka. Ktorý z lekárov tu tomuto šéfuje ? Možno aj 3 roky som tu mal v profile fotku z obrázkom mojho syna a nikomu to nevadilo, lenže to som nevedel že len čo si dovolím napísať niečo proti užerníckej lekárskej bande hneď si musel niekto riešiť svoje primitívne ego. To je pekný hnus.

andreah25
15. dec 2011

@elis3 Nemusí to byť lekár, stačí ak vytŕčaš názormi z radu a je na Teba poľovačka a mažúúúúú a blokujúúúú čo sa len dá. Takže pohoda, nevšímaj si to.

veve39
15. dec 2011

@zajo79 Bože, to je strasne 😔 😔 😔 ...
toto by naozaj nemalo zostat dokladne nepresetrene a zamietnute pod prah...
a verim, ze nikto ani z lekarov podporujucich protest nebude bagatelizovat taketo pripady....akoze sa "nestali"...alebo nikde nie je "preukazatelne, ze sa stali ako nasledok protestu"....

len je samozrejme, ze nestastni rodicia asi maju teraz "tak trochu" ine starosti, ako natahovat sa s prokuraturou, Uradom pre dohlad na zdrav.starostlivostou...mediami a pod.