Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
kamaratkina mama robi v nemocnici sestricku..
😔
a nebudem ticho, ze o tom viem, lebo je to uplne hrozne...
Som presvedčený, že nielen my pacienti, ale aj lekári by mali týmto rodičom tu vyjadriť svoju účasť. Ja týmto tak robím. Hoci uznávam, že im to nepomože a nevráti, ale mali by vedieť, že nie všetci ľudia sú ľahostajní. Skutočne, veľmi ma to mrzí, neviem však ináč pomocť.
A mali by tak urobiť čím prv najma tí, ktorí sa spytovali, "čo sa takého stalo?" A "aké škody vznikli?"
@zajo79 no to je velmi zle, co sa stalo babatku...
kolko anesteziologov v tom case chybalo v praci a kolko im trvalo, kym ho zohnali? ake boli komplikacie?
a co sa tyka tt nemocnice, tak tam by som nesla ani v case nestrajku...ta nikdy nemala bohvieaku povest...
@marian2011 urcite ta rontgenovala doktorka? vacsinou to robia laboranti, nie? ja by som kvoli rontgenu urcite nedala ani symbolicky uplatok...
@marian2011 @sirinka ma pravdu, rontgen nerobi lekar,ale laborant, lekar na radiologii ti robi ultrazvuk-laicky sono, popisuje CT, MR takze tam nemas moznost sa s nim ani stretnut a maximalne robi kontrastne vysetrenia,takze to urcite neboli lekari co si s nimi prisiel do styku 🙂
To bola diskusia zastavená, alebo nemajú lekári a ich prívrženci k tomu strašnému prípadu čo povedať?
je to hrozne, co poniektori lekari svojou zavislostou na strajku, urobili, alebo neurobili co mali..nevedno ako ich svedomie..a ze v prvom rade budem hajit zaujmy a zdravie ineho nez to svoje, bla bla bla......cest vynimkam lekarom, ktori zostali verni aj napriek silnemu tlaku ich vlastneho pracovneho okolia...
@marian2011 Tiež sa čudujem....ale čo si. Nič sa nezanedbalo, všetko bolo ok. A nechápem, ako si vôbec môžeš myslieť, že to nebolo v súvislosti so štrajkom. Veď si čítal, že nič nebolo zanedbané, všetci boli na telefónoch, všetci mali ten telefón furt pri sebe, na cestách žiadne zápchy...nešlo o šťastie, že sa nič nestalo..ale o pripravenosť..a toto...hm...toto už asi bolo bohužiaľ nešťastie a hlúpa náhoda.. (pre lekárov to sú vždy len hlúpe náhody, nie niečia neschopnosť)
A všetci vieme, že rodina pri súčasnom systéme nedokáže nič a už vôbec nie teraz, keď sa lekári budú veľmi snažiť,aby to predsa len bola nešťastná náhoda.
@marian2011
@minewka ale ved ja stale cakam na info z prvej ruky, kolko lekarov vtedy chybalo v sluzbe... 😉 a kludne to tu skopirujem a preposlem niekomu do medii, nech sa to zverejni...nech to presetria...len musi zajo dat blizsie info...
@marian2011 a ty tiez neodpovedas na otazku...kde to robia rontgeny priamo lekari?
@marian2011 akoze co cakas ze to tu budeme rozpitvavat? A ze ta dotycna mamicka moznoze aj sem chodi na MK a si to precita ako jej to padne ze ju tu rozoberame ? Ja som napisala ze je to strasne, nemam k tomu zatial co viac povedat kedze neviem nic blizsie ani ohladom porodu ani toho ako dlho cakali kym volali anesteziologa, ani ako dlho trvalo kym nakoniec prisiel... Je to vec rodicov aby to nenechali len tak a maju nato plne pravo aj ked zdravie dietata to nevrati 😔 ja sa na takom nestasti tuna anonymne odbavovat nebudem.
@teada tak co? same stazovanie a dovolat sa prava? ociernovanie na zaklade jpp...? napisala som, ze je to strasne a ver, ze kazdeho rodica, ktoremu sa nieco take stane, chapem, pred deviatimi mesiacmi sme prezivali podobne muky, behali sme potom po vysetreniach....viem ake to je, aj ked u nas je nastastie vsetko v poriadku...
ale neznasam take reci, kazdy presne vie co a preco sa stalo ale fakty ziadne, preco to nedat presetrit a preco to nezverejnit? nech je to vystraha pre dalsich doktorov, nech je to vystraha pre dalsie rodicky, aby si vybrali, kam pojdu rodit?
len mlcat a padat zo stoliciek od lutosti....to nam vsetkym pomoze...
@sirinka Tebe nech ktokoľvek niečo napíše, máš svoju "logiku". Nerozumieš, alebo nechceš rozumieť. Naposledy som napísal: No povedzte, nedali by ste radšej menší úplatok, len aby vás rentgenoval niekto iný ako táto nezdvorilka?" a hneď v druhom: A to s tým úplatkom samozrejme ber sirinka ako humor. To len aby si pochopila a nenapísala niečo o nedovolenom dávaní úplatkov.
Napriek tomu si napísala:ja by som kvoli rontgenu urcite nedala ani symbolicky uplatok...Bohužiaľ, nepochopila si len máličko skrytý humor. A či to bola lekárka alebo nie, neviem, a je mi to úplne jedno. Nazvimu ju zdravotníčka alebo hocijako ináč. Ak nebola doktorkou, ospravedlňujem sa jej.Napriek všetkému sa mi to skutočne stalo. A o to tu išlo, aj o to, aby sme sa aspoň trošku pousmiali. Ber veci trochu s nadhľadom a objektívnejšie, nie len jednostranne fandiť lekárom.
@sirinka ja osobne by som na to silu nedostala a taketo udalosti sa nedeju v rodinach bezne, kazdy den..ak sa to netyka konkretnych lekarov, tak ruky prec, umyvam si ich ako pilat...urcite to presetrit treba a riesit, len sa aj vzit do tej tazkej situacie, z ktorej sa aj treba pozviechat a nie hned brat to ako "dalsi prosim"....ty by si dala ruku do ohna za lekarov?oni su ti nevinni, len vtedy su vinni ak sa na to pride...a lekarov si pohnevat nie je najlepsie riesenie v dnesnej dobe, sadnu si na teba ako ucitel na bojazliveho ziacika...
@marian2011 mylis sa, ked si precitas moje starsie prispevky, aj ja si myslim, ze lekari su casto zbytocne hulvatsky a nezdvorili...ale prave preto sa snazim tu aj vysvetlit, ze pokial pacienti budu ticho a frflat iba sukromne a pokial sa stale najde niekto s ochotou uplatok dat, tak ani nase deti a vnucata sa ineho pristupu nedockaju...
lenze ludia nemaju tu volu, zmenit to...kolkokrat budu radsej ticho trpiet neprijemneho lekara, ako by mali za inym, slusnejsim cestovat 20-30 km...
@teada nie, samozrejme, ze by som nedala ruku do ohna, lekar je clovek a clovek je tvor omylny...
ale nemozes niekoho obvinit len tak, tebe by sa pacilo, keby som ta obvinila, ze si mi ukradla penazenku, len preto, ze si akurat stala za mnou v rade, ked som zistila, ze mi chyba? asi nie...
a ze si na teba lekar sadne...uf, ten lekar sa bude bat, ze ak sa ti nieco nebude pacit, opat ho budes zalovat...a opat sme tu pri tom, ze pokial clovek zo strachu ostane ticho, nechava volny priestor pre daneho lekara, aby mohol ublizit dalsim pacientom...a v neposlednom rade, ty mas pravo si lekara vybrat...
aj ked tu v konkretnom pripade slo o nedostatok lekarov a nie priame zavinenie lekara, pokial som pochopila...
@sirinka ano, a to vdaka strajku islo o nedostatok lekarov a dopadlo to takto..pokial som dobre citala, nebol obvineny ziaden lekar, takze nemozem ani obvinit pisatela, ktory to tu dal, ze obvinil konkretneho lekara, to som sa nedocitala...v kazdom pripade strajk dobre dopadol len a len pre lekarov, pacienti len a len trpeli..no couz, mame sucitnych lekarikov a opat opakujem cest vynimkam
@denduska ospravedlnujem sa velmi, necitovala som priamo ale prisaha lekarov znie tak nejako..zhrnula som to do jednej vety, vari tam nie je hajit zaujmy ineho nez to svoje?a tiez v prvom rade sa starat o zdravie a zivot cloveka???co potom tam maju obsiahnute ak nie chranit zivot ???
@teada nie, nie je tam ze maju prv hajit ineho nez seba, a to je v podstate aj zasada poskytovania prvej pomoci - nikdy seba neohrozit viac nez je ohrozeny ten, komu pomahas...to polopate znamena, ze neskocim do vody kde sa niekto topi, ak neviem plavat, aj ked mu neviemako chcem pomoct.
Ano, starat sa o zdravie cloveka, ale nie na svoj ukor, akoby to potom vyzeralo, zlomim si ruku ale to nevadi, idem aj tak operovat lebo ma cakaju, na mna s..al pes lebo som doktor?
Prisahu mas tu http://sk.wikipedia.org/wiki/Hippokratova_prísaha
a vetu ktoru si asi myslela je tato - Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím.
To čo sa propagovalo v televízii je niečo celkom iné ako to v skutočnosti naozaj je,ale ludia len čítaju počuvaju a nadávaju...namiesto toho aby to naozaj zažili...
nech sa niekto skusi dostať na medicinu a vyštudovať ju,,moja neter tam študuje a to čo ona sa po latinsky musí učiť ja neviem ani prečítať,ona sype ako z rukáva..študuju 6 rokov,ale aby mohli byť lekári a kým urobia všetky atestácie prejdu roky aby mohli mať vlastnu pečiatku.
je rodiel štátny lekár,obvodný platený za karty a samozrejme sukromný lekár,kde možeš platiť aj za prednostne vyšetrenie.
nemocnice spadaju pod štát a aj lekári v nemocnici su štátny lekári a štrajk vyvolali oni...a prečo?pretože zarabaju 750 eur v hrubom a odrobia aj 300 hodín,kedže na oddelení je ich malo štát viac nepustí,,netrpia len pacienti trpia aj lekári,,su unavený a nevyspatý......nemôžu urobiť potrebne vyšetrenie lebo im to poistovna nezaplatí a zas na koho nadavaju na lekárov,,jedno si treba uvedomiť,,ano zložili prísahu ale aj oni su len ľudia,maju deti,hypotéky onu nemôžu pracovať zadarmo len aby pomohli.....a nie su dostatočne ohodnotený,,maju zodpovednost,,ked pochybí unavená predavačka strhnu jej z platu ide dalej,pochybí lekár,ma na hlave sud,možno väzenie,odobratie licencie..toto nevidí nik...a niektorý policajti krorý su na vyšších postoch maju dvojnásobok toho čo lekár..a ked ma policajt 35 dostane vysluhový dochodok ako napr,moj švagor ktorý ma 38 rokov dochodok 690 eur a pracuje dalej za další post?Je toto napr.normálne?Nie je.A to nemaju ani VŠ...takže nesudte ľudí pokial sa nedostanete priamo do ich situácie..lebo sudiť a nadavať je najlahšie ale zistiť naozaj pravdu to už sa nechce nikomu.
@marian2011 Prívrženci lekárov nemajú čo povedať? Isto som podľa Teba prívržencom lekárov i ja. Nie som, som prívržencom každého človeka, ktorý bojuje za svoje práva.
Nechcela som sa vyjadrovať k tomu prípadu čo tu bol uvedený len z jediného dôvodu, čo pomôže ak sa k tomu vyjadrím? Čo ak si to tu mamička alebo jej rodina číta? Najhoršie na takýchto prípadoch je, ak to ľudia, ktorých do toho nič nie je ďalej rozpitvávajú. Je to veľmi smutné, čo sa stalo. Nikto z nás však nevie čo sa presne stalo. Tzn. kedy volali anesteziológa, či už keď ho volali nebolo neskoro, ďalej, nevieš či bol anesteziológ, ktorého hľadali v nemocnici, len ho nevedeli nájsť, alebo bol pri inom prípade, alebo bol skutočne doma - či už kvôli štrajku, alebo kvôli niečomu inému. Jednoznačne je potrebné dať rodičmi prešetriť čo sa stalo a ak ktosi pochybil, tak vyvodiť dôsledky, ak nikto nepochybil, mohlo ísť len o nešťastnú zhodu okolností. Vieš, teraz mi to príde tak, akoby všetko čo sa stane sa hádzalo na štrajk, i keď v skutočnosti to s ním súvisieť vôbec nemusí, samozrejme môže, no nemusí, nikto z nás to tu nezistí a je zbytočné tu vytvárať doménu toho, že keď štrajk nie je, tak sa takéto prípady nestávajú. Povedala by som, že sa stávajú ešte horšie ako počas štrajku, kedy si momentálne dávajú lekári ešte lepší pozor na to čo robia, lebo sú pod drobnohľadom.
A mimochodom, ja mám tiež zlé skúsenosti s lekármi, také, že doživotne kvôli istému lekárovi trpím istou chorobou, no nikdy nehádžem všetkých ľudí do jedného vreca, pretože je aj lekár, ktorý mi s istými problémami pomohol, čo iný nevedel/nechcel zistiť - mimochodom bez úplatku. Takže prosím, ak môžete aj ostatní, nerozoberajte tu takto smutní príbeh, rodine to nepomôže, skôr ak to čítajú, tak len priťaží. Držím však palce a dúfam, že všetko dobre dopadne.

@zajo79 to sa naozaj stalo? este niekto sa ma opyta preco som proti tejto forme strajku...