icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

minewka
17. dec 2011

@latvia Prečo potom potrebovali záruky vrátiť sa na svoje pôvodné miesta?

ty dáš zamestnávateľovi výpoveď, ale obratom si vyžaduješ, aby ťa prijal späť?

andreah25
17. dec 2011

@minewka Čítaš vôbec čo píšem? A rozmýšľaš vôbec nad tým, čo píšeš Ty? Prečítaj si naše - moje a svoje príspevky dozadu, porozmýšľaj, čo tam bolo napísané a potom odpovedaj.
A s tým, že máš, lebo makáš - to je fajn, aj ja makám, ale niekedy rozmýšľaj, čo by bolo, ak by si nemohla makať, to je jedno z akého dôvodu alebo prekážky, ale ak by si nemohla a nemala na dane a poplatky - toto som myslela, že sa prosím nevyvyšuj nad niekoho iného kto nemá, alebo nemôže makať, pretože to že môžeš - to je šťastena, snaha je len doplnkom.

sirinka
17. dec 2011

@minewka ono je lahke povedat, nemali to urobit, nemali brat pacientov za rukojemnikov...ja ti ale neviem, ci to skutocne moze fungovat aj inac, pretoze co som pocula, resp. sa docitala o lekarskych strajkoch, vsade to dospelo do bodu, kedy lekari hromadne oznamili odchod z ambulancii ci oddeleni....

minewka
17. dec 2011

@katja78 ešte dlho sa budeš tváriť, že tie výpovede boli akože normálne výpovede a nie forma protestu a nátlakovej akcie?

Ty keď dáš výpoveď v zamestnaní po skončení výpovednej lehoty sa chceš vrátiť späť do tej istej práce?

To je podľa teba bežné a normálne pri výpovediach?

minewka
17. dec 2011

@andreah25 Čítaš vôbec čo píšem? A rozmýšľaš vôbec nad tým, čo píšeš Ty? Prečítaj si naše - moje a svoje príspevky dozadu, porozmýšľaj, čo tam bolo napísané a potom odpovedaj. 😀

Už som tu raz písala - že sú prípady, kedy človek skutočne nemôže za to, do akej životnej situácie sa dostal. Ja osobne sa snažím týmto ľuďom pomáhať. Ale nie všetci sú na tom takto.

A stále si mi neodpísala, ako dokážeš "neoprávnenosť" PNky? Ako dokážeš, že Jožko Mrkvička skutočne 25.11.2011 nemal u lekára horúčku, sople, kašeľ? (napr.)

minewka
17. dec 2011

@sirinka jasné, že to asi inak nejde...ale potom nekrákam, že to robím pre pacienta a že som "len" dal normálnu výpoveď.

minewka
17. dec 2011

@andreah25 a ešte k tej hipp. prísahe - napísala som, že ak platí hipp prísaha pri výhr. svedomia - potom by mala platiť aj v ostatnom. A nie vyberať si, ako a kedy sa mi to hodí.

minewka
17. dec 2011

@sirinka k tomu "čo by bolo keby"..

keď kupuješ byt - aj vtedy sa istíš práve pre "čo by bolo keby",...

Teoreticky aj ústna dohoda je dohoda a malo by ti to stačiť.

Lekári a aj vláda mali jednoznačne obrovskééééééééééééé šťastie, že sa počas tých 2-3 vyhrotených dní nič vážne nestalo. Spoliehať sa na to, že niekto je na telefóne...resp. tým argumentovať, že nič sa nemohlo stať, lebo to bolo "ošetrené" takto...

minewka
17. dec 2011

@sirinka

A k tým limitom - nejaká forma limitov musí byť, aby si lekári nerobili mirnix dirnix čo sa im zachce a aby aj troška rozmýšľali čo a prečo chcú spraviť. (ako som už dala príklad pri zubarine - prečo boli limity zavedené (je to len jeden z príkladov) - zubárka zaplombovala zub, o ktorom už v tej dobe bolo jasné - že sa dá spraviť len korunka. Tento výkon si vyúčtovala od poisťovne. Potom o mesiac na to to obrúsila a dala spraviť korunku. Tiež si to vyúčtovala u poisťovne..alebo ako sa to tu písalo - ale z opačného hľadiska - nech sa nedáva klinec tam, kde stačí sadra)

sirinka
17. dec 2011

@minewka ked kupujes byt, istis sa dopredu...efka tu ale stale vymysla cosi, co uz bolo, co sa nestalo, ale co sa podla nej stat mohlo...skusenosti aj z inych statov ukazuju, ze najviac su postihnuti pacienti, ktory mali planovane vykony a to tym, ze boli presunute, ale nic tragicke sa nedialo...
teoreticky sa moze stat taka vazna vec, ze budeme vsetci v akutnom stave a aj ti lekari a aj tak nas nebude mat kto osetrit...teoreticky nam sem zhodia par atomovych bombiciek, teoreticky nam otravia vodu, teoreticky tu pristane aj ufo....

minewka
17. dec 2011

@monnaa pýtala som sa to aj Lauritky a opýtam sa aj teba..

Ako si predstavuješ, že by začali štrajkovať úplne všetci? Čo by podľa teba nastalo?

minewka
17. dec 2011

@sirinka ja aj Efka sa zhodujeme, že lekári nepoistili nič, len sa spoľahli, že sa nič vážne nestane - napríklad nejaká vážna dopravná nehoda. Ja neviem, majú na telefóne napr. 2 anesteziológov - jeden po ceste havaruje a druhému sa pokazí auto, dostane sa do zápchy, narazí na nejakú nehodu a začne pomáhať tam...potom budú zháňať koho?
AK si ten niekto na telefóne proste zmyslí, že nepríde, lebo nechce?

monnaa
17. dec 2011

@minewka - všetci čo podli výpovede išli do rizika, každý si hľadal zadné dvierka. Jasné, že to bola forma protestu, keďže normálne štrajkovať nemohli. Alebo by bolo lepšie, keby bez ohlásenia odišli všetci na PN ? Takto mala vláda dosť času ujasniť si veci, veď sa vedelo že od 1.12. nebudú lekuári v práci, nie ?
Co ťa to stále štve , že LOZ žialo návrat všetkých ? Ćo je na tom zlé , že odbor si zastávjú zamestnancov ?

K PN- krátkdobú PN je ťažké spatne prešetriť, dlhodobejšiu už áno. V tomto teda lekárov nemajú ako stíhať.

sirinka
17. dec 2011

@minewka no ale v com lekari tvrdili nepravdu? o limitoch?
znamu s poskodenym meniskusom v septembri otocili s tym, ze si pocka (s bolestami a tazkostami pri chodzi) na operaciu do noveho roku... to su ake limity, ze styri mesiace v roku nemaju vykryte?

sirinka
17. dec 2011

@minewka to co si opisala sa moze stat v ktorykolvek iny den a najme cez vikendy a v noci, ked sa takto na prisluzby funguje...takze v podstate podla vasej logiky su pacienti neustale a vedome vystaveny riziku, ze ich nebude mat kto osetrit, este ked k tomu v strese lekar pritomny na odd. dostane srdcovu slabost alebo sa mu nedokrvi mozog... 😉

effkaa
17. dec 2011

@sirinka za normalneho stavu sa neprevaza tolko pacientov, ako to bolo pocas strajku. Preto tam bola vacsia pravdepodobnost, ze sa nieco moze stat ako ked sa lekarovi nedokrvi mozog...

katja78
17. dec 2011

@minewka - tvrdila som niekedy niečo iné? Prečo Ťa tak veľmi vzrušuje, že výpovede, aj keď ako forma protestu, boli legálne??? teda podľa zákona. A že tento protest dal za pravdu tým, ktorí tie výpovede dali, svedčí aj to, že všetkým ponúkli nové zmluvy, a boli i takí, ktorí tieto nové zmluvy nepodpísali, proste sa do nemocnice už nechcú vrátiť...iste majú svoje dôvody.

minewka
17. dec 2011

@sirinka súhlasím s tým, čo napísala Effkaa. A rovnako nebýva v nemocniciach vždy taká vypätá situácia, ako počas štrajku. Neporovnávajme obdobie vyhrotenej situácie na celom SR s víkendovým režimom.

minewka
17. dec 2011

@katja78 neodpovedala si na moju otázku.

katja78
17. dec 2011

@minewka - myslím, že odpovedala 😉

minewka
17. dec 2011

@sirinka pokiaľ čakal na operáciu onko pacient, má pred meniskom prednosť.(môj názor)

A lekári absolútne neinformovali verejnosť, prečo tie limity vlastne boli zavedené, čo mali hlavne riešiť - ale robili bububu o tom, že poisťovne sú hnusné a nechcú platiť a na úkor toho si nechávajú zisk.

Ale že boli limity zavedné práve pre šafárenie zo strany lekárov - o tom sa už taktne mlčí. Keď už, buďme objektívny. Systém možno nie je nastavený dobre - ale bol za dobrým účelom vytvorený.

minewka
17. dec 2011

@katja78 Ty keď dáš výpoveď v zamestnaní po skončení výpovednej lehoty sa chceš vrátiť späť do tej istej práce?

minewka
17. dec 2011

@katja78 A tento protest dal za pravdu tým, ktorí protestovali, hlavne pre to, že držali pacienta pod krkom. Nie pre to, že mali vo všetkom pravdu.

katja78
17. dec 2011

@minewka - jajaj, menej teoretizovania a otrepaných fráz, ktoré sú teraz "in". 😝

minewka
17. dec 2011

@katja78 Ty keď dáš výpoveď v zamestnaní po skončení výpovednej lehoty sa chceš vrátiť späť do tej istej práce?

😝

katja78
17. dec 2011

@minewka - ja keď dám výpoveď v zamestnaní, tak chcem skutočne odísť. Keď dám výpoveď v rámci formy protestu (s ktorou sa musím stotožňovať) - hromadných výpovedí, aká bola v našom štáte prvá a ojedinelá, tak dúfam, že hovorcovia tohto protestu dokážu vyrokovať podmienky tak, aby som sa mohla vrátiť do práce. Oba prípady sú legálne, i keď sa na tom budeš pohoršovať ešte asi dlho. 😔
Kati, prosím Ťa, uvedom si, že nikto nechcel, aby to zašlo až sem, lekári boli tí poslední.

sirinka
17. dec 2011

@minewka toto su tvoje pismena 95% v živote je snaha, 5% úspech. Iste , sú ľudia, ktorí čakajú, že šťastie si na nich samo sadne. Ja zastávam názor, že aj na tých 5% - musíš všade nastaviť "pascičky" aby si to šťastie chytila.
a v zapati pises Lekári a aj vláda mali jednoznačne obrovskééééééééééééé šťastie, že sa počas tých 2-3 vyhrotených dní nič vážne nestalo. Spoliehať sa na to, že niekto je na telefóne...resp. tým argumentovať, že nič sa nemohlo stať, lebo to bolo "ošetrené" takto...
hlavne neuznat, ze ti lekari sa predsa len uplne nevysrali na nas na potencionalnych pacientov....

sirinka
17. dec 2011

@effkaa kolko pacientov sa previezlo a v akych vzdialenostiach?

katja78
17. dec 2011

@sirinka - som aj ja toto chcela nadhodiť... 🙄 😅

andreah25
17. dec 2011

@minewka Mám z Teba pocit, že všetko je dobré, nič netreba meniť, nič netreba riešiť. Všetko v tomto štáte je úžasné. A áno, tak prečo:
75% obyvateľov pracuje za mzdu menej ako je priemer v SR?
35% obyvateľov pracuje za minimálnu mzdu?
prečo zomierajú pacienti len preto, že poisťovňa odmietla zaplatiť liečbu v zahraničí, keď v SR ten typ liečby nie je?
prečo zomierajú pacienti len preto, že musia čakať na operácie len z toho dôvodu, že poisťovňa má limity?
prečo musíme čakať na vyšetrenia v bolestiach, len preto, že poisťovňa má limity?
z akého dôvodu nám poisťovňa neprepláca potrebné úkony?
z akého dôvodu si musíme doplácať vysoké sumy za lieky na recept a pritom má poisťovňa neskutočné zisky?
prečo má riaditeľ zdravotnej poisťovne mesačný plat vyše 20tis. eur a poisťovňa tvrdí, že nemá peniaze a musí šetriť?
prečo v SR nie je právna zodpovednosť firiem? Koľkým problémom by sa tak predišlo.
prečo v SR nie je žiadna právna zodpovednosť poslancov, ministrov a kohokoľvek vo vedení ktoréhokoľvek štátneho podniku alebo kohokoľvek kto narába s verejnými financiami?
prečo dostali strany na predvolebnú kampaň 20mil. eur, keď máme štátny deficit
prečo v čase krízy nemajú poslanci a ministri zmrazené platy (to nehovorím ešte aj o odmenách)?
prečo v zamestnaní ak sa Ti čosi nepáči, musíš držať hubu a krok, lebo zajtra už pracovať nemusíš?
prečo keď je v celej EÚ priemerná inflácia na úrovni okolo 2% tak v SR sa blížime k piatim?
prečo je v SR všetko, čo je potrebné k bežnému životu tak drahé oproti EÚ?
prečo nedokáže štát hospodáriť so štátnym majetkom tak, aby vytváral zisky?
prečo sa každá privatizácia v SR skončí tak neskutočným rozkradnutím privatizovanej spoločnosti?
a takto by som mohla pokračovať do nekonečna.
Takže systém možno nie je nastavený dobre - ale bol za dobrým účelom vytvorený. Som blbá, ale ten dobrý účel som nepochopila.