icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

janka196
11. nov 2011

@labaga ako nechapem preco mi to pises. ja som reagovala na to co napisala titkovamiriam ohladom toho platenia v nemocnici ze aku som mala skusenost to je vsetko. asi to bolo trosku od temy ale snad sa nezblaznime teraz ze 😉

maggie2
11. nov 2011

@labaga prepáč, ale v USA je a bola akosi tradícia, že ľudia celkovo nemali vo zvyku si platiť zdravotné poistenie. Na SK je POVINNOSŤ mať uzatvorené zdravotné poistenie ak je človek zamestnaný. Rovnako si môžu platiť poistenie dobrovoľne nezamestnaní sami. A takisto by si mohli platiť aj Američania zdravotné poistenie, neboli by to až také veľké pálky pre mnohých . Si zober koľko platia dobre zarábajúci zdravotné poistenie na SK. Ale jednoducho tam to nie je zvykom. Minú peniaze na všetko možné ale na zdravie nemyslia. Až ke´d je neskoro a ochorejú, potom sa čudujú. A robia dokumenty o zlej Amerike, všakáno.

titkovamiriam
11. nov 2011

@janka196 a to je dalsia kapitola zdravotnictva u nas-dostupnost k liecbe a diagnostike ☹

labaga
autor
11. nov 2011

@maggie2 no kolko zaplatís mesacne ty do poistovne???, nezabudaj že stat platí min.odvody na studentov, deti nezamestnanych a crninu

czechzuzanaba
11. nov 2011

@maggie2 me zase nebavi uz ty tvoje vylevy furt dokola.....nemas rada doktory, s tim souvisi ze nechces ockovani, amniocentezu a ja nevim co vsechno, ale to by mi az tak nevadilo, spis to, ze se vzdycky tak hnusne obujes do nekoho, kdo se snazi diskutovat z druhe strany, nez jsi ty. Strasne by me zajimalo, kdyz tady tak zdupes mladou dotkorku, jak jsi pro spolecnost prinosna ty.....

usacek79
11. nov 2011

nemyslim, ze je vhodne, aby sme sa tu obuli do jednej z diskutujucich, nic zle nepovedala, len svoj pohlad na vec. Znizovat ju kvoli veku, ci kvoli tomu, ze u nas je skolstvo zadarmo je viac ako neslusne.
Takze hoci som v principe proti vypovediam lekarov a ich poziadavkam, som v prvom rade za slusnost a vynechanie osobnych utokov..
@maggie2

cmulinko
11. nov 2011

zakladom problemu je clovek a jeho postoj a nie jeho profesia.uz davno neplati,ze usmev a laskave slovo je na nezaplatenie....v tomto svete si uz kupite naozaj vsetko...aj ten usmev a laskave slovo zdravotnikov.

maggie2
11. nov 2011

@labaga ako sa to so mnou bavíš Ty? Kto tu trepe? Veď je to pravda, že lekári študujú za štátne. Nech si ide kam chce, mne to je jedno, ja som len povedala, že v iných štátoch lekári majú omnoho ťažšie pracovné podmienky a to hovorím napr. o Taliansku len nech tá Mudra nehovorí, že bojuje za nás, za mňa. Keď sa so mnou podelí o vybojované fifty fifty, môžem jej chytiť stranu. Ale prd makový, úplatky budú lekári pýtať naďalej, prácu neskvalitnia, hajzlák do nemocky tak či tak sebou, nič ničové nič sa nezmení, akurát že si kúpia o triedu vyššie auto a presťahujú sa od plebsu čo najďalej do milionárskych štvrtí, medzi svojich, ktorí už stačili nahrabať.

seminkads
11. nov 2011

@labaga este si sa asi nestretla s lekarom, ktory sa sestry pyta ci da taky liek alebo taky, ja nevravim, ze lekari nemaju velku zodpovednost, ja len tvrdim ze sestry ju maju porovnatelnu, v dnesnej dobe nie je sestra len robot ktory spravi co jej lekar kaze, SESTRA=PARTNER LEKARA a ma kopec svojej prace o ktorej lekari casto ani len netusia, musi byt samostatna,pohotova... ked sa pac stane neico akutne sestra musi rychlo jednat nez pride lekar(aj ked ide len o 2-3 minuty, zrejme pracujes ako lekarka,urcite si sa s tym stretla-ked lekar prisiel a bolo po vsetkom, keby sa pac.nieco stalo vsetci by sa pytali kde bola sestra nez prisiel lekar.Lenze problem vasciny slovenskych lekarov je pochopit kto su vlastne sestry a aka je ich praca.

labaga
autor
11. nov 2011

@labaga kolko odvedies??? cudovala bysisa kolko stojí KO, dif.ko... nehovoriac o serologii.... das 25 eur za malický udaj ze borelioza??? ci 3 eura za alt??

maggie2
11. nov 2011

@labaga neviem presne ale je to okolo 300 eur

maggie2
11. nov 2011

@czechzuzanaba najprv Ty sa pochváĺ svojim prínosom a neprovokuj

labaga
autor
11. nov 2011

@seminkads lekar sa nepýta, lekar urcuje sestra poda... o com hovoris..lekar podpíse... inac sivsimni co je na kazdom lieku v prib.letaku...lekar rozhodne o tom ci ho mas užit či prinos presiahne riziko ktoré podstupis ked ho zoberies. nediskutujme o ulohach sestry a lekara.... pracuju spolocne.. zodpovednost rovvnaka ale............. rozhoduje lekar sestra robí

seminkads
11. nov 2011

a povedzte mi ktory lekar utiera pos...tu zadnicu, zvratky, alebo pomocenu podlahu??? ziadny robi to upratovacka,ta uprace a ide prec a kto potom???no hadajte sestry a sanitari

maggie2
11. nov 2011

@labaga lekár nerozhoduje o tom či pacient má užiť liek alebo nemá. V konečnom dôsledku rozhoduje o tom pacient a lekár to musí rešpektovať.

czechzuzanaba
11. nov 2011

@maggie2
Skoda slov. 😒

labaga
autor
11. nov 2011

@maggie2 300 eur do zp??? meggie ak by si mala prijem10 OO0 v hrubom platila by si 89 eur.. 300 je odvvody celkom invalidne nemocenske rez.fond.... fakt prepac pozri poriadne kolko prispievvas

desszi
11. nov 2011

Ja napisem len jedno - mam strednu zdravotnicku skolu odbor laborant - na prvej hodine biochemie vstupil do triedy pan doktor, ktory viedol onoho casu oddelenie biochemie v miestnej nemocnici a ktory nas mal ucit a povedal hned prvu vetu. To ze z vas budu laboranti neznamena, ze ste nieco viac a ze sa mozete nad inych povysovat, lebo keby nebolo sanitarov, tak nemate jednu skumavku, jednu pipetu, jednu petriho misku, tym padom neviete nic robit a tym padom ste len velke nic. Nikdy na tuto vetu nezabudnem. A chcela som nou povedat len tolko, ze toto by si mali uvedomit aj lekari - mnohi by boli bez zdravotnych sestier len velke nic 😔 Doprajem lekarom platy, ale adekvatne by mal dostat aj stredny zdravotnicky personal.

System odmenovania na Slovensku je celkovo postaveny na hlavu, ti co makaju zarobia akurat tak na prezitie, ti co hovno robia si zliznu smotanu - myslela som to vseobecne, nielen konkretne na zdravotnictvo.

labaga
autor
11. nov 2011

@seminkads no to je bohovsky zodpovedna robota utierat sracky a zvratky. krcmarkam pridajme

seminkads
11. nov 2011

@labaga vidim ze name zmysel tu diskutovat,kazdy mame svoju pravdu, len by som potom chcela vediet preco uz vela lekarov povedalo ze by si to so sestrami nevymenili, ale to je uz o inom, kto chce nech si ide prec, kto nechce nech nejde,lekari su uz aj tak davno rozhodnuti co urobia, maloktoremu naozaj zalezi na pacientovi, zober si kolko lekarov pochybi,ale len amloktore veci vyjdu na povrch, co sa da ututlu a kryju jeden druheho
ty si lekarka? a kolko mas rokov, resp ako dlho pracujes?

labaga
autor
11. nov 2011

@seminkads pozri lekarka nie je kucharka... keed dodrzis recept vsetko bude o.k, tak ako lekar nie je automechanik ktorý vymení suciastku posklada a auto ide....

maggie2
11. nov 2011

@labaga si sa ma pýtala koĺko odvádzam. A nie kde odvádzam. Nie som na SK A zo svojich príjmov sa Ti spovedať nebudem. Ale ukľudni sa, milionárka nie som, takže nemáš čo závidieť.

labaga
autor
11. nov 2011

@seminkads diskutovat zmysel ma 😅

labaga
autor
11. nov 2011

@maggie2 neber to osobne, chcem povedat že do kasičky prichadza príliš málo........ len o to ide

maminuska
11. nov 2011

No toto je téma ku ktorej sa môžem relatívne vyjadriť. Externe pracujem s nemocnicami , vidím do ich financií, vidím do ich chodov a aj to že sú tam veci , ktoré ja ako človek z súkromnej sféry veľmi ťažko chápem .
Majetok ktorý nemá pána , lebo pánom je každý je vždy vydaný napospas drancovaniu , neekonomickému nakladaniu.
Zdravotníctvo je biznis, o ktorom sa mnohým ani nesníva, len je treba tam dosadiť ľudí ktorí tomu rozumejú. Ak nemocnicu vedie lekár a nie ekonóm alebo právnik , tak sa potom aj to naše zdravotníctvo je v takom srabe v akom je. Lekár je lekárom a tak ma aj zostať.
Na druhej strane aby som sa zastala aj nemocníc sú vystavené neúmerným tlakom a monopolom poisťovní a vzoprieť sa takej zmluve s poisťovnou ,ktorá je pre nemocnicu nevýhodná je nesmierne ťažké.
Darmo vy tu nadávate len a len na nemocnice, ak ona dostane od poistovne len limity a nie za všetko čo musí vykonať ( ústava ) o akom podnikateĺskom prostredí tu všetci hovoríme preboha?
Si predstavte že ako subjekt urobíte prácu , ošetríte pacienta, vykonáte všetko čo sa dá a zmluvná strana sa rozhodne že toto Vám neuzná a toto vám neuzná a tu ste už cez limit a zaplatí vám polovicu . Určte by ste neskákali dva metre. Príjem máte polovičný , ale náklady 100 %.
Z čoho tie nemocnice tých lekárov maju platiť ? To čo lekári žiadajú je jednoducho nereálne a to už z ekonomického hľadiska. Napriek tomu si lekárov ja osobne vážim , vážim si aj sestry a rozdiel medzi lekárom a sestrou vidím v tom že ten kto rozhodne v kritickej situácii je lekár , nie sestra a preto by takáto zodpovednosť mala byt cenená viac ako u sestier.
lekárov si treba vážit aj z toho hľadiska že tu ide priamo o život. Aj ja mám hodne stresové zamestnanie, ale nikoho pri tom nezabijem , mne ide iba o peniaze a toto riziko sa dá poistiť.

maggie2
11. nov 2011

@seminkads nemá zmysel diskutovať sú tu členky ktoré si zohrievajú vlastnú rodinnú polievočku. Biela mafia je najhoršia

maminuska
11. nov 2011

@maggie2 tak biela ako aj talárna. Nič v zlom . 🙂

janka196
11. nov 2011

@labaga ano malo to mas pravdu lebo najvacsim neplaticom je stat. lebo teraz som na materskej odvody zamna odvadza stat ale iba na papiery. v skutocnosti to niesu peniaze. a tych "par" ludi ktori realne tie odvody odvadzaju, myslim riadne pracujucich ludi zdravotnictvo nezachrania no 🙄

adrina
11. nov 2011

ahoj...ja si myslím, že je potrebné a rovnako dôležité každé povolanie...od upratovačky,cez udržbara.....právnika,učitela...až teraz toľko vyzdvihovaných lekárov.....keby začali všetci štrajkovať,ktorí sú nespokojní so svojim platom...tak by sme dopadli....v dnešnej dobe nieje asi žiadna profesia docenená....

cmulinko
11. nov 2011

nemalo by sa porovnavat neporovnatelne.....slovenske zdravotnictvo funguje na uplne inom principe ako hociktore ine zahranicne...ale jedno maju spolocne,ze za kvalitu zodpovedaju financie a az potom personal....i ked kazdy si inak definuje dobreho lekara.