Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@mandragora22 toto
labaga ked mu tak zavidis, ze sedi na zadku ako 35-rocny (policajt), tak chod za policajtku! ved predpoklady na to mas, mas VS, inteligencia z teba len tak srsi, tak preco sa stazujes? odmakas si uz iba 15 rokov a budes si zit ako kralovna! tak sa nestazuj a zmen povolanie! toto ber ako odporucanie, dobru radu, nie ako ironiu, ako to ty zvyknes brat
@pici to je skusenost z pred cca 2 rokmi, kde ja sama som bola na pohovor - uvolnilo sa miesto na policii, a osoba, ktorej vyplatnu pasku som videla - lekarka, bola na tom neporovnatelne lepsie, ako nejaky policajt 😉 apropo, ja nemam nejak cas sledovat aktuality, ale u nas je uz minimalna mzda vyssia, nez 300 € ??? tak to je super! 🙂
A pokiaľ ide o to ,že minister zdravotníctva tvrdí ,že zarábajú 2000eur a viac : http://vas.cas.sk/clanok/5016/ukazali-vyplatne-...
@pici neviem, ja ked idem raz za 5 rokov k lekarovi, tak mu poviem, kde ma boli a kde picha a ani nahodou sa nedostaneme k takym debatam, akoze, kto mu opravoval hajzel a za kolko penazi 🙂
@mandragora22 presnu sumu neviem, ale 250 to nie je. nechapem na co dokola porovnavate profesie... porovnajte pocet odpracovanych hodin, mieru zodpovednosti... celkove socialne vyhody atd... nie pekara s lekarom
@mandragora22 tak asi chodim k doktorovi o dost castejsie ako raz za pat rokov... ale nemusis zavidiet, nie je co...
@pici a citala si si celu diskusiu, co sa tyka "vztahu" policajt-lekar??? lebo ak nie, tak nemam chut tu vsetko vypisovat, o com sme sa bavili snad aj 2-3 hodiny dozadu ☹
pre buduce mamicky co maju rodit po 1.12 v BA
@mandragora22 inak tí čo prevážajú prachy,v tých ´vozoch, tí sú potencionálne živé terče, a čo dostávajú plat SBS-kára. Som počula že tí zarobia horšie jak upratovačky. A kamionisti na trase Rumunsko-Turecko-Moskva, tí čo, kurnik šopa, koľko ich tam už zamordovali.
@tinusiatko zakladny plat na vyplatnej paske je vyse 915 €. ja uz fakt nechapem, o com krakaju tie lekarske vrany? opytajte sa ktorejkolvek inej profesie, kolko maju ZAKLADNY plat a snad sa krakajucim vranam zatvoria pusinky
@maznacik007 Tvoj link: Upokojujúce, a snáď i konštruktívne a smer k lepšiemu, pod takýmto napätím a tlakom aj pacienti si skôr ústa otvoria so svojou prípadnou nespokojnosťou a veru sa budú musieť zdravotníci viac snažiť byť sluční a ústretoví.
@pici samozrejme, ze ti nezavidim, ak mas zdravotny problem, ja nie som ziadna svina, aby som niekomu priala chorobu. ale moj priatel ma sakra zlu chorobu, ktorej sa do smrti nezbavi a faktom je, ze sa so svojou lekarkou nebavi o tom, ze kto jej za kolko chodi opravovat hajzel 🙂
@mandragora22 nejak si nepochopila ,každý lekár má iný plat ! Neviem kde si vzala že všetci majú rovnaký základ ,ale asi si z inej planéty .Ľuďom ako ty ,ktorý majú tú drzosť urážať iných sa neoplatí niečo vysvetľovať.O tom ,kto je tu krákajúca vrana pomlčím ...
@maggie2 tak niekto v hajzloch, niekto v ludoch, nechapem naco zbytocne zosmiesnujes
@mandragora22 tak pritom kolko casu travim u lekara zial tyzden po tyzdni, sa clovek rad pobavi aj o niecom inom ako o tom dokolecka co ti je...
@mandragora22 mimochodom poznam policajtov ktori robia denna nocna den volna denna nocna tri dni volna.. a maju narok na 40 dni dovolenky... ako chudaci rozhodne nezarobia a v 35 dostanu dochodok pri ktoom este 30 rokov mozu pracovat
@tinusiatko pozri sa, hodis tu link na vyplatnu pasku lekara. neuvedies, kolko ma rokov, kolko ma odpracovanych, ci je to chirurg, ktory "opravuje" srdcia, alebo lekar, ktory si odsmrdi 5x v tyzdni svoju rannu smenu a ide domov...potom sa necuduj, ze reagujem na zaklade vlastnych skusenosti a poznani, co sa lekarov tyka. keby si citala od zaciatku temu, docitala by si sa, ze som mala moznost nahliadnut do 3 vyplatnych pasok lekarok, ktore pracuju len od PO do PIA, v mesiaci maju tak 2x sluzbu (po ktorej maju den volna), a poberaju v cistom cca 1200 € mesacne. tolko k tym vranam 😉
@pici nezosmiešňujem, len je úplne bohužiaĺ bežné, že fachmani radi zneužívajú nevedomosť klientov za účelom obohatenia, to, že Tvoj doktor zaplatil 70 eur možno len za nejakú blbostičku, je jeho smola. Nemôžeš od toho odvodzovať, koľko zarábajú vodári. Na takých somárov od ktorých si môžu zapýtať, s istotou, že nebudú odhalení, natrafia zriedka. Asi sme sa nepochopili.
a este jedna vec.. ten plat anesteziologa s dvomi atestaciami.. za 175 hodin v rakusku dostane pomocna sila v kuchyni presne vam poviem 1100 eur podla pracovnej zmluvy na 40 h tyzdenne a 15h nadcasov je 150 eur k vyplate. cize 1250. bez skoly, bez vzdelania. bez zodpovednosti/ ak neratam zhotovenie salatov a pripravu jedal/. plus ma 13, 14 plat a 5tyzdnov platenej dovolenky...
@pici nuz neviem, odkial mas info, ale uz niekolko poslednych rokov nemozu policajti vo "vysluhovom" dochodku pracovat na rovnakej pozicii, t.j. nemozu robit policajtov v takom zmysle, akom robili. na rozdiel od lekarov - dochodcov, ktori sice idu do dochodku okolo tej 60-tky, ale okrem super dochodku poberaju aj super plat, nie je tazke ukazat prstom, kto z nich dvoch sa ma lepsie. samozrejme lekar 😉
@mandragora22 moja zlatá nauč sa čítať !!!!!! Je tam presne udané aká je prax aj miesto výkonu práce a oddelenie !!!!! Opakujem niektorým ľuďom - vranám nevysvetlíš 😀
@maggie2 ja neviem ci sa tebe niekedy nieco pokazilo, ale mne pracka a zaplatila som palku jak hovado. napriklad. zapadol nam zamok na bezpecnostnych dverach v robote pankovi sme s novym zamkom otvorenim zamknutych dveri zaplatili 330 EUR. pokazili sa mi zaluzie 20 EUR za 10 minut roboty.. .revizia kotlu v zaruke 80 Eur atd.
@mandragora22 lekar ale nema vysluhovy draha. a policajt moze robit hadam aj inu pracu...
@pici ano, ale v rakusku zarobi lekar tych 3000-4000 € ale preboha, to nemozes porovnavat so slovenskom! ved ani na slovensku nedostane pomocna sila v kuchyni 1100 €!!!!!! a k tomu sa teda viem sakra vyjadrit, jedna znama teraz nastupuje tam, a to lekarka bez praxe, rovno zo skoly, a dostane nastup 2000 v cistom, tak asi tazko porovnavat
@mandragora22 väcsina policajtov, ktori odidu do vysluhoveho dochodku makaju ako SBSkari za par supov to ad1. a ad.2. dost z tychto vysluhovych policajtov zomiera v pomerne mladom veku na kardio problem. proste pridu o pracovny stres a ich telo to nezvladne.
@maca_p ja viem...
@mandragora22 to bol ilustracny priklad. neporovnavam, poukazujem

@pici tak ale si mal doktor urobiť prehľad, kto čo pýta a nevolať hneď prvého chytráka.