Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@labaga lekári s 30r. praxou zažili služby,ked sa po nočnej makalo dalej a trvalo to rokyodzrkadlilo sa to nielen na ich zdraví,,teraz sú skúsenosťami daleko pred mladými a kto im môže zazlievať,že už nie sú plní elánu?položme si otázku-prídeš ako pacient s nejakými príznakmi a nejasnou dg alebo s úrazom vyžadujúcim akútnu oparáciu,tak komu sa radšej zveríš do rúk-starému s paxou a skúsenosťami aj ked sa neusmieva alebo mladému s elánom,ktorý je nabitý vedomosťami ale nie praxou poučený ako čo najlepšie sa postaviť k prípadu...?
@labaga Čo všetko čoho sa lekári navyvádzali je právne napadnuteľné a hodné trestného stíhania... Aj papiere zo zdravotných kariet sa nejedenkrát záhadne stratili... A nakoniec koľko fušerov z radov lekárov bolo za svoje prešľapy spravodlivo potrestaných? Myslím, že mnohý pacienti by si zaslúžili minimálne slušný prístup a nie arogantné predvádzanie lekára. Nie je veľa takých čo sa vedia aj chovať.
@minewka nemam rada ked sa praca lekra porovnava s pracou predavačky vodiča atd. to sa jednoducho neda porovnavat, niepreto že by niečo bolo viac či menej ale je to iné. a plat 5.r.praxe defakto pred II.atestaciou, čoznamená možnost mat vlastnu ambulanciu?? 55O je vela?? aspon 900. ako spolužiaci zo základnej čo robia murarov
@minewka plat mesačný neviem,ale za operáciu kolena artroskopickú za 2 hod operáciu zarobil necelých 15 eur..a nemocnica "prerobila " na tej jednej operácii 2 300 eur,to viem,lebo to uviedol aj v mediach,ked vysvetloval ako nemocniciam narastajú dlhy a prečo..čiže hodinová mzda 7 niečo eur...
@bubulka722 maš pravdu ale starí pojdu prec a mladí su o inom aspon vacsina. ja to vidím že mladí su ochotní porozpravat sa vysvetlit...
@bubulka722 a je smutné, že pod "chovaním sa" ja osobne rozumiem základné slušné správanie - dobrý deň, ďakujem, dovidenia... 😅 😅 😅
@labaga No o tom nie som tak 100% presvedčená už len podľa vlastných skúseností a lekári si aj tak budú vzájomne kryť chrbáty.
@minewka mudro pises 😉
@minewka To som tým myslela.
@bubulka722 navyvadzali... neverila by ako lahko je niekoho obvinit nepravom za to čo abs.nemohol ovplyvnit. lekarov asi nemas rada 😒
@bubulka722 a kde sa majú sťažovať lekári a zdravotníci na opitých.vulgárnych,smradľavých,zavšivavených a nevystatých premúdrelých pacientov,ktorým ideš pomáhať a on ťa pošle do pííííp 😒 je to naša povinnosť ich všetkých ošetriť,čo sa aj vo veľkej väčšine stane...chcem tým povedať,že lekári by mali byť ideálni a pacienti? máloktorý podakuje,myslím slovne,však načo,pooperoval ma,je to jeho popvinnosť a hotovo...
@labaga prečo nemáš rada, keď sa to porovnáva? Ja si myslím, že v mnohých veciach je to porovnateľné..ale potom sa stráca ono mystické zachraňovanie "toho najcennejšieho"....
A opäť - dobrý murár(!) zarobí 900eur...okrem toho - murár je na 99% súkromník...a je rozdiel 900 eur v hrubom alebo čistom...murár si musí kúpiť náradie, zarátať réžijné výdavky...a už to nebude tak celkom 900eur...a ak murár živnostník dobrý nebude, zákazky nebudú (aj keď momentálne zohnať dobrého remeselníka je umenie,) nebudú ani peniaze a skončí na ÚP.
To je to, o čom píšem...dobrý lekár kľudne nech zarobí aj 2000eur...ale opäť otázka - aký je to vlastne dobrý lekár? čo by mal spĺňať?
Labaga a ty máš koľkoročnú prax?
smutne je, ze tak "inteligentny" narod, ako su lekari, stale akosi nerozumeju tomu, ze my nie sme 60-80 rokov po totalite, ale zial, iba 22 (zajtra, ze?), lahsie sa existuje narodu, ako su rakusania, ktori buduju uz od druhej sv.vojny, nez nam, ktori sme min. 10 rokov po pade komunizmu iba kradli a vykradali (pisem samozrejme obrazne, dufam, ze nejaka schiza si to tu nevezme opat uplne doslova a dopismena), a budujeme ako-tak nanajvys 10 rokov. co je velmi malo na to, ako daleko sme za opicami v porovnani s rakuskom. a teda z toho vyplyva, ze nemozeme mat tak krasne vysoku zivotnu uroven ako maju oni. nie je normalne porovnavat nase platy s ich platmi, bohuzial. a navyse, rakusania su narod, ktory pracuje jeden pre druheho. slovaci nie. slovak hrabe kazdy sam za seba, to je tvrda pravda. lahsie sa buduje tam, kde je v jednote sila, nez tam, kde kazdy je samostatna jednotka. takze vazene, tu este velmi dlho nebudu ani platy ani uroven take, ake su v rakusku, ci dalsich krajinach, ktore buduju od vojny a nie len poondietych par rokov 😉
nebudem tu obhajovat primitovov ktorí sa najdu medzi lekármi, ale pochopte že to krytie chrbtov je nieco prirodzené, je to u policajtov sudcov ucitelov. je to tom že vieš že sa ta niekto zastane. každý lekár sa správa tak ako bol vychovaný z akého prostredia pochadza.... teraz ide o to aby si všetci uvedomili že so zdravotníctvom je niečo choré. iste ide o platy... z vdaky hypoteku nesplatíme...
@labaga Nemám s nimi najlepšie skúsenosti, čo je na sk úplne normálne. Tlačiť recepty z kopírky a brať bakšiš od dealerov nie je také náročné. Je pár ozajstných odborníkov. Je čas vytriediť zrno od pliev a tí ktorí zložili hipokratovu prízsahu aby vydierali, takých asi naozaj žiadny pacient nepotrebuje. Chovajú sa ako kohúti na hnoji a na konci je chudák pacient, ktorý si platí celý život zdr. poistenie.
Záujmy Penty som nikdy neobhajovala a nesúhlasím s transformáciou nemocníc, ale v tomto momente už fakt ide len a len o nenažranosť lekárov.
@janinah ja som mala po porode komplikacie, musela som sa z domu vratit nazad do nemocnice (nastastie nic vazne mi napokon nenasli), ale vyfasoval ma mladucky lekar, nemohol mat viac ako 30 rokov. ten chlap bol nesmierne zdvorily, pytal sa ma x veci, vsetko dokladne zvazoval, potom mi pekne vysvetlil, co sa bude so mnou dalej diat a preco, ake vysetrenia ma cakaju a kedy budu vysledky. tak ti poviem, tomu by som prihodila. a to bol mlady clovek, a bolo vidiet, ze svoju pracu berie zodpovedne, bol slusny a ohladuplny, taki keby boli vsetci, nepoviem pol slova. ovela radsej sa zverim do ruk jemu, nez nejakemu 60-rocnemu trasucemu sa paprdovi, zavislemu na nervy ukludnujucich liekoch, ktory ma bude pokladat za nevzdelaneho a nechapaveho debila, lebo ked sa ho opytam, co ma caka, tak ma odignoruje. zial, takato je pravda ☹
@bubulka722 vieš lenže výpovede dali tí s tabulkovými platmi nie tí na sukromných ambulanciach
@janinah Nedramatizuj. K mnohým pacientom sa chovajú nadradene a pritom vyštudovali za totáča z ich daní. O feťákoch a alkoholikoch to nie je.
@mandragora22 alebo sa ten inteligentný národ nas.al a konečne ho prestalo baviť to ako všetci dookola kradnú a potom samozrejme niet na platy napr....naša nem. bola v správach,predchádzajúci riaditeľ /lekár dosadený monistrom/ podpísal taký "výhodnú zmluvu",že by ju nepodpísalo ani 10ročná priemerne inteligentné decko,dotyčný sa nabalil a nabaľujú sa všetci,čo sú len trochu pri koryte/,a nielen v zdravotníctve/ a že to nie sú obzčajní lekári od oper.stolov a z oddelení je snád každému jasné....za toto sme štrngali kľúčmi v 89tom? komusti akože odišli a zlodeji a chrapúni nám vládnu,dokedy? a kto sa má ozvať,ak nie inteligenti? automechanici to asi ťažko začnú...
@bubulka722 ale no tak nezachadzaj... kto nevyštudoval zadarmo???
@labaga Otvor si ambulanciu aby si sa nabalila.
@bubulka722 nechcem sa nabalit, ambulanciu si otvorit nemozem, chcem mat plat taký aby som nežila od výplaty k výplate
@janinah to je v poriadku, ja viem, ake svinstva sa robia na najvyssich postoch, nemocnice nevynimajuc, ale zvysenie platov lekarom to nevyriesi. vyriesilo by to jedine to, zeby sa odhalovala aktivnejsie korupcia, ale ako tu uz niekto uvadzal, ruka ruku myje.

@janinah ako som písala vyššie - bavme sa priamo...aký plat mal tvoj brat?