icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

minewka
16. nov 2011

@labaga murár je platený najprv zálohou a potom vyplatený za odvedenú prácu. Ak prácu nedoviedol dobre, prachy nedostane...ak ju odviedol dobre, tiež sa môže stať , že ich nedostane...
A prečo mnohí živnostníci sa snažia platiť minimálne odvody? Pretože ich platíš rok spätne...tj ak sa ti jeden rok darí a zákazky sú - druhý rok to máš platiť v odvodoch..a ak ti druhý rok zákazky nejdú - máš smolu...a nejak musíš prachy vyčarovať...

nikto ti nepreplatí nadčasy, svoje chyby si musí zaplatiť, nemôže si dovoliť ochorieť...ak začína podnikať - a náhodou sa mu prvý rok niečo stane - je úplne v keli - keďže nedostane nič - ani len dôchodok...
Nemôže čakať žiadnu podporu svojej "kasty" - ak niečo pokašle - lebo konkurencia je veľká a na jeho klientov čaká 20 ďalších murárov....

bubulka722
16. nov 2011

@labaga Neviem prečo sa stále porovnávaš s inými povolaniami. Veď si skús robiť pár dní murára aby si vedela, že tých 900€ je zaslúžených.

janinah
16. nov 2011

@minewka nem. prerobila,teda výkon stál istú sumu a nemocnica od poisťovne za operáciu dostala o 2300 eur menej ako to stálo..a to je jedna jediná operácia...
@bubulka722 zrejme sa s pacientami stretávaš dennodenne/ ja áno/ tak to vieš posúdiť...napr. včera sme mali na operačke tak smaradľavého pacienta /jednodnovka,čiže ráno došiel na op.z domu / že som šla odpadnúť samý moč,operačka naša nemá klimu a okno sa smie otvoriť až popoludní po programe 😒

bubulka722
16. nov 2011

@labaga Povedz mi koľko vyvolených slovákov čo sa živia len svojimi dvomi rukami nežije od výplaty k výplate?

janinah
16. nov 2011

@bubulka722 labaga si ambulanciu nemôže otvoriť,nemá na úplatky ľuďom,ktorí o tom rozhodujú a asi by ani nemala nervy na pomaly na kolenách poisťovne prosiť,aby jej zaplatili za vykonanú prácu 😒

mandragora22
16. nov 2011

@janinah akoze s tymi smradmi ti davam za pravdu, avsak ani toto nevyriesi bohapuste zvysenie platov. to by vyriesili niekdajsie zachytky, ktore tu teraz chybaju a "sluzili" prave takymto smradlavym asocialom. toto je chyba v systeme, ktoru opat nevyriesi zvysenie platov. zas len toho smrada budes musiet osetrit, ako tu uz niekto spominal predavacky, ved aj oni sa stretavaju s ozrancami smradlavymi a tiez ich musia "obsluzit", take su fakty 🙂

minewka
16. nov 2011

@labaga to aj ja. Ale ešte som jej nikdy nepoďakovala za to, že tam sedí a vykonáva svoju prácu - pekne sa pozdravím, som trpezlivá, atď..na druhej strane - rovnako, ako mi vadia nevrlé predavačky, vadia mi nevrlí lekári.

Aj keď prídem k lekárovi - sa pekne pozdravím. 😀

bubulka722
16. nov 2011

@janinah Chceš povedať, že si slušné správanie od lekára nezaslúži slušný, čistý a nesmradľavý človek? Ja som písala o správaní sa lekárov k normálnym ľuďom, nie k asociálom.

labaga
autor
16. nov 2011

@bubulka722 skus robit mesiac lekárku a pochopila by si že 600 eur je až až

bubulka722
16. nov 2011

@janinah Vy sa osobne poznáte, keď vidíš čo si nemôže dovoliť?

janinah
16. nov 2011

@minewka ja predavačke podakujem automaticky,ak ti o to ide...

bubulka722
16. nov 2011

@labaga Ja by som to fakt robiť nemohla, nie kvôli tým 600€ ale kvôli štandardom zaužívaným v školskej medicíne. Inak vieš, že mnohí chudáci čo zarobia ledva 300€ by sa tvojej ponuke potešili?

janinah
16. nov 2011

@bubulka722 spomínaný pacient dostal všetko čo dostať mal ako som už vyššie písala,že ošetrený je každý,asi ma nechceš pochopiť,aj my sme len ľudia a robíme tak špinavú prácu hocikedz,že....kto z vás napr. by prebaľoval pokakaného dospelého chlapa a bez rukavíc? ja som to robila x-krát ako mladá sestra na internom..a kto napíše,ved som vedela čo idem robiť...nie,nevedela,mala som 14 rokov,ked som šla na zdravotku a o sestričke som vedela asi tolko,že nosí uniformu a otvára dvere další prosím

minewka
16. nov 2011

@janinah jasné - ale to je už zase na inú debatu - nie je to jednoduché - ale zase by som sa mohla opýtať, prečo zaplatila menej...atď...

A boli časy, keď tu liminity neboli - ojojoj, to bol Klondajk (neviem, ako sa to píše a nechce sa mi googliť )
Jasné - že radoví dr z toho nič nemali - ale poisťovne musia byť prísne (či je to aj vždy spravodlivé, to je o inom - ale taký je už biznis)

janinah
16. nov 2011

@mandragora22 však lekári bojujú aj za zmeny v systeme,aj ked sa to teraz vo verejnosti prezentuje len ako boj o platy

labaga
autor
16. nov 2011

@bubulka722 skutocne netusis o com je medicina... . tvoje skusenosti vychádzaju z tvojich subj. zážitkov, netusis co je resisuscitovat cloveka ktorý fibriluje a nikdy nezažiješ pocit ked ho privedieš z druhého sveta, a vieš že len vdaka tebe prežil, pričom on to nikdy nebude vediet

labaga
autor
16. nov 2011

@minewka tiež sa mi nepačia kapitacie pre všeobe. lekárov 😔

minewka
16. nov 2011

@janinah ale no tak - poďakuješ sa predavačke v kase???že ďakujem, že ste mi to nablokovali? Ako tu nieto písal, že sa mám poďakovať dr, že ma odperoval?

A v ktorej nemocnici nemáš k dispozícii rukavice?

My sa snažíme povedať - že všetci robíme aj to, čo sa nám nie vždy páči, v rámci našich profesií....toto pre mňa nie sú argumenty na zvyšovanie platov v ekonomickej kríze...

To že si nevedela, čo ideš robiť - to je pravda...no ale čo ja s tým mám, že si sa v svojom povolaní nenašla?
A ak by si zarábala 2000eur - to by ti už umývanie pokakaného človeka bez rukavíc nevadilo?

janinah
16. nov 2011

@minewka poistovne musia byť prísne? poistovne musia hlavne zarobiť,aby mali na mramor na chodbách,na odmeny pracovníkom,na zájazdy /pardon služobné cesty/ vyššie postavených do celého sveta...a kto je šedou eminenciou ? treba písať ako to v skutočnosti je?

labaga
autor
16. nov 2011

@minewka kríza tu je 22 rokov, mimochodom clovek prežíva pocity aké prežívali tí spred 22. rokov

janinah
16. nov 2011

@minewka dnes sú rukavice všade,pred 28r. nebolo o nich ani chýru na bežnom oddelení...a svoje povolanie mám rada,inak by som v nem. nevydržala skoro 30rokov

minewka
16. nov 2011

@labaga laik si to ťažko môže uvedomiť....ale teraz nechápem...keď budeš zarábať viac- bude ti to jedno, či si to uvedomuje, alebo nie? Neviem, čo si tým chcela povedať.

minewka
16. nov 2011

@janinah o aké zmeny bojujú?

A jasné, že musia byť prísne..ak si zarobia na ten mramor, nech si ho majú. Je mi to jedno..rovnako, ako mi je jedno, keď si šikovní dr nejak privyrobí..ale ak dostane prachy od pacienta - ak je dobrý..

V svojom okolí poznám dosť dr, ktorí si pokradli z nemocníc prístroje, založili si súkr. ambulancie...keď sa preplácali neexistujúce výkony..

labaga
autor
16. nov 2011

@minewka pridana hodnota práce nie je o utierani hovien, o vozením mrtvol.je to o tom že robiš niečo čo niekto iný nevie,pretože je to do tej miery zložité že sa to nedá .........zaučit....ako sa tu niekto vyjadril

minewka
16. nov 2011

@labaga asi už je neskoro, alebo čo - ale aká kríza? v čom? ako v medicíne?

labaga
autor
16. nov 2011

@minewka no a predstav si že zresuscituješ takého pacienta, ty osobne, rodina donesie sestričam dezert kavu a na dverach ti zavadí do ramena a este krivo pozrie a zafrfle... vieš ako sa ptom človek cíti?? moja kontr.skusenost... velmi neprijemna 😢

janinah
16. nov 2011

@minewka o čo bojujú si kukni na nete,je mi to veľa písať...poistovne už dávno zarobili a mramor a moje oddelenie v nem. nezarobilo ešte ani na najjednoduchšiu klímu na oper.sály a robíme v lete pri 36-37st. horúčave v oper.oblečení..to sa ti zdá v pohode? a dr. niečo pokradli?neviem si to predstaviť,prístroje sú evidované a niekto za ne nesie hmotnú zodpovednos aj v nemocnici,ť,skôr ich od nemocníc lacno odkúpili si myslím

minewka
16. nov 2011

@labaga s tým súhlasím....o tej pridanej hodnote práce...a asi všetci sme sa tu zhodli - že platy na SR sú všeobecne nízke - všade. Rovnako súhlasím, že majú byť určité stupne, čo sa týka ohodnotenia povolaní....vzdelania, atď...
Ale - nepáči sa mi čas, kedy sa dr rozhodli štrajkovať, ich argumenty ma bohužiaľ nepresvedčili a ani ich prístup k pacientom...

labaga
autor
16. nov 2011

@minewka kedy by mali strajkovat ked si bankari naplnia vrecka??? ved system v celej europe a na celom svete je na pokraji zrutenia... virtualne peniaze...

janinah
16. nov 2011

@minewka lekári avizovali nepokojeskoro od zač.roka,len minister tomu nevenoval pozornosť,až ked začali dávať výpovede