icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

adriana7
18. nov 2011

baby, ja som tiež za "druhú nežnú", aj vtedy na námestí v ba mi robilo 55, ale opalatilo sa, nie? 😵

adriana7
18. nov 2011

"že opalatilo, nuž pici, aj ja idem radšej do sprchy...chcela som napísať, že "oplatilo sa"

tinusiatko
18. nov 2011

@minewka povedala som skoro...

zuzitka7
18. nov 2011

@labaga som rada ze tu je tato tema a este som radsej ked citam nazory ktore su vlastne aj mojim nazorom. naozaj sme sa stali rukojemnikmi lekarov a u nas lekari chodia do prace na 10 hodinu pritom ludia cakaju aj od siestej rana a este si davaju kavicky a same navstevy atd atd. ......bez toho aby si im dal nieco do kapsy ta pomaly ani nevysetria su to obycajni nenazranci....cest vynimkam stale im je malo.........co sa tyka vysokorizikovych lekarov tak tam klobuk dole nech sa prida...ale obvodakom a takym co si len v kancliku sedia..to nieee

tinusiatko
18. nov 2011

@minewka a inak vlakom trvá cesta z BA do Košíc 4,5hod. Takže prídeš! To znamená ,že štyri hodiny necestuješ nikdy .A nemusíš mať auto ani mi ho nemáme .
okrem toho v nemocnici sa dá v prípade tehotenstva dohodnúť ,že ťa hospitalizujú skôr ako máš termín !

libka1
19. nov 2011

@nejra osobne si myslim ze je to viac o platoch ako o akciovkach 😉 momentalne teda uz urcite ano, ale aj od zaciatku som mala ten pocit...
v TT nemocnici som mala problem najst 1 milu sestru, v GA nemocnici som mala problem najst 1 neprijemnu 😉 ked sa spytas sestry ze ci ti pomoze s kojenim a ona ti povie "moja mila viete kolkym som ja uz dnes pomohla, to keby mam pomahat kazdemu..." - tak ta nebude mila nikdy..., ked ti pichnu epidural v momente ked rodis lebo neni toho kto by ta vysetril pred jeho pichnutim, ved naco... ked ti rano o pol 7 siedmej lekar povie ze si si len vymyslela ze ides rodit len zato ze si prvorodicka a posiela ta naspat domov aj ked si v termine a potom o 10 je dieta na svete... ked porodna sestra neustale hovori tvojmu muzovi nech sa tolko okolo teba nemota ved to bude 100x horsie a potom co bude robit?.... to nie su najprijemnejsie skusenosti a hlavne nie s 1 lekarom ale s celym ansablom ludi tam, preto som si tam porod uz ani nechcela zopakovat, naco, ked bola ina moznost ktora dopadla vynikajuco... a to som tu nevymenovala vsetko, to by bolo na roman...mne je z takych ludi smutno a absolutne nesuhlasim aby sa im zvysovali platy, nech idu robit cosi inu ked ku svojej praci nemaju vztah 😝
lekarom co ludia na mieste by som zvysila hoc aj na 10nasobok 🙂 zasluzia si to...
a pochybujem ze nejaky pediater sukromnik urobi dietatu chirurgycky zakrok 😉

pici
19. nov 2011

@bobocka a preco nie? slovak je clovek ustrachany s totozneny so situaciou a nadava doma za pocitacom a tv. nikto sa nikde nestazuje. ked ta zle ostriha kadernicka, zaplatis , zaplatis aj druhy krat aby to niekto opravil. ked ti nechtarka dodrbe nechty a urobi ti na nej mykozy az po lozko, hygiene nenahlasis, maximalne si povies, ze je to pip a viac tam nepojdes.. a takto je to vsade. kazdy sa boji otvorit hubu. potom sa lahko smeje tomu kto ma hojno, ze akí su ludia prisposobiví kazdej situacii , do ktorej ich vlada dostane.

pici
19. nov 2011

@libka1 co sa tyka nemocky v ga musim suhlasit. okrem toho ze nie je vizualne pekna, personal je velmi ochotny. nezazila som jednu neprijemnu sestru ani doktora.

irriss
19. nov 2011

@pici
ale toto je i tady, presne, co popisujes...

v Praze jednou sel muj syn nechat ostrihat segry (nove kadernictvi pred domem, takze pohodli a hlavne nase neznalost, jezdime jen obcas..)...prisly ostrihane priserne..bylo pred Vanoci, vlitla jsem tam jak semetrika a zacla nadavat (no vlasy nesly ani opravit ani zpet privazat, takze i zbytecne)...bylo mi receno, ze se hybaly...znam svoje deti...nehybaly...nehybaji se ted, natoz pred 5ti lety, kdyz jim byly 3/4... ☹
Ukazovala mi diplom "rychlostudentky - nejaky rychlokvas kurs"..
Diplom (kopiii)jsem ji roztrhala a vzala sebou domu..a okamzite mi musela vratit penize s tim, ze chci i ty na opravu...holky tenkrat mely ranu..ale pani kadernice ostudu, poslala jsem fotky na urad, kde dostala diplom...vim, ze uz kadernici nedela.. 😠

piacere
19. nov 2011

@tinusiatko ja len tak na margo toho času trasy vlakom KE-BA.... rýchlik 6,5 hod., IC 5 hod. 😉 😀

minewka
19. nov 2011

@tinusiatko no tak pekne po poriadku:
a) ja síce začnem rodiť o 12:00, ale ukecám deco, nech ešte počká, lebo IC ide poobede.
b) občas , ale neviem, to sú asi len ojedinelé prípady, však?? Začne rodiť žena aj 3 týždne pred termínom.. 😀
c) ak aj to vyjde, nezačnem rodiť skôr - rizikovo sa odtrmácam 4,5 hodiny v 9 mesiaci vlakom, na stanici si zavolám taxík - tí menej zdatní pôjdu MHD. V nemocnici si odrodím ťažký pôrod a o 3 dni, zaštopkaná ako ponožtičky, s čerstvým novorodencom sa budem trepať 4,5 hodiny späť domov....
d) ak som si nevybavila CS a chcem rodiť prirodzene, bez vyvolávačiek - to koľko budem hospitalizovaná, aby sme to vymákli? Mesiac?

Si prvorodička???

minewka
19. nov 2011

@tinusiatko no a ešte v tom rýchliku budem dúfať, že:
a) ak som si to vybavila na hospitalizáciu, že nezačnem rodiť, alebo mi napríklad pred všetkými cestujúcimi neodtečie plodovka (čo sa pri tom natriasaní kľudne môže stať
b) ak už rodím - ale predsa len chcem ísť 4,5 hod vlakom - budem dúfať, že nebude nejaká výluka na trati, meškanie, či iné časové straty.

irriss
19. nov 2011

@minewka
vypada to zajimave, muzes mi shrnout, o co jde?
rada bych se zapojila.. 😉

kiwi82
19. nov 2011

Baby, ja neviem, ale zdajú sa mi požiadavky lekárov, čo sa týka zvýšenia platu dosť nereálne, prehnané, vysoké. Nestačí im ani zvýšenie o 300 euro, hmmmm..... keď sa nad tým tak zamyslím, tak môj plat bol niečo cez 300 euro a to mám vysokú školu a pracovala som s telesne postihnutými deťmi, tiež to nebolo ľahké ani na psychiku ani na fyzičku, nakoľko ich trebalo aj dávať piškať,prenášať a tak.... ach sociálna práca.... čo Vám poviem..... Ako tu už bolo spomínané tiež si myslím, že veľa lekárov berie úplatky, majú provízie ked predpisujú tie najdrahšie lieky s vysokými doplatkami,.... Nie som odborník na túto tému ale z ľudského a čisto laického pohľadu si myslím, že ak chcú zvýšiť tak dobre ale úmerne k priemerným zárobkom a nie také horibilné sumy 😕

minewka
19. nov 2011

@irriss pár stránok dozadu sme sa bavili, že že školu zmeníš ľahšie, v prípade nespokojnosti ako nemocnicu, a že nie v každom meste sú na výber 3-4 nemocnice..Tak tinusiatko zastáva názor, že nemocnicu vieš zmeniť rovnako ľahko, ako školu...a že ona sama si vybrala nemocku v inom meste, kam cestuje...že je to len kúsok od jej bydliska a lístok stojí len 4 eur...
(dúfam, že som to dobre zhrnula)...

irriss
19. nov 2011

@kiwi82
ja mam asi nejaky divny nazor...porad se snazim propagovat to, co jsem jako mala slysela..

delnik potrebuje lekare
lekar potrebuje delnika
=
stejne ohodnoceni 😉

minewka
19. nov 2011

@irriss tak diskutujeme....ja si myslím, že v určitých situáciách si pacient veľmi vybrať nemôže - napr pôrod, náhle príhody, a pod....a že nie vždy sa dá všetko naplánovať.

irriss
19. nov 2011

@minewka
Zdejsi situace.."slavna Italie"
Mistni nemocnici zrusili, udelali z ni MISTNI URAD!!!

Muselo se do nemocnice dojizdet..
letos se otevrela v lednu nove postavena nemocnice, ale nejsou prostredky na zabezpeceni chodu, takze chatra...
kdyz jsem jela s dcerkou do teto nemocnice , tesne po otevreni, nemeli pro ni ani tisici prostredek na bolest - mela zlomeny loket - nekolikanasobnou frakturu...dali ji jen obinadlo na krk...cekali jsme na sanitku nekolik hodin...a v dalsi nemocnici mne doslova sprdli za to, co jsem to dala memu diteti na krk...Stare lepici obinadlo..kdyz jsem rekla, odkud jedu, byla jsem okamzite pochopena...
mistni starosta mi rekl, ze nemuzu ocekavat zazraky z nove otevrene nemocnice, protoze teprve cekaji na zasoby (byla mesic po otevren)..

tinusiatko
19. nov 2011

@minewka jáj no prepáč ja som zabudla ,že ty musíš mať vždy pravdu a posledné slovo .Vieš čo ,keď nechceš počuť iný ako svoj názor tak sa nezapájaj do debaty .A mimochodom nemocnica ktorú som si vybrala je 60km od miesta bydliska takže za rohom to nieje a auto nemám a dá sa to ! A dosť pochybujem ,že je na slovensku miesto ,kde sa v okolí 60km nenachádza iná nemocnica .Vieš niekde je problém aj zo zmenou školy ,nie každá dedina má dve či tri - a dosť často je aj tá jedna preplnená . Ale to je jedno ,lebo Ty máš dve deti takže si najmúdrejšia a manžela čo neznáša lekárov ,lebo mu dlžia peniaze takže aj v tom máš pravdu .A mňa už to nebaví .Myslela som ,že je to tu na vyjadrenie názoru ,nie na o aby sa mi niekto neustále snažil vysvetliť aká som blbá ,keď s ním nesúhlasím .

maznacik007
19. nov 2011

@pici no ja mam zasa s nemocnicou v galante zlu skusenost.... ale s detskym ... a s detskou pohotovostou... sli sme tam a malemu nic nebolo ale hlavne ze uz na druhy den lezal na kramaroch na infuzkach a na monitoroch...

potom som si zistovala aj tu kde byvame /sme okres galanta/ a ziadna z matiek co som sa pytala v skolke tam nechodi s detmi ... vacsinou idu na kramare... /aj na pohotovost/ tak neviem.... ako rozhodne to ja uz testovat na svojich detoch nebudem...

ale samozrejme porodnica moze byt nieco ine... a celkovo gynekologia....

takze je to asi aj od oddelenia k oddeleniu....

minewka
19. nov 2011

@tinusiatko kľud....tehotenské hormóny? Keď porodíš a zmákneš cestu vlakom po pôrode s novoredencom - ak to teda spravíš, čo vzhľadom na úroveň tvojich príspevkom pochybujem, že by si to spravila - ak áno, budeš pre mňa krajne nezodpovedná a hlúpa. príď mi napísať. Sorry- ale sama veľmi dobre vieš, že tento blud o cestovaní 3 dni po pôrode vlakom 4,5 hodiny, s 3 dňovým novorodencom, je blbina na ntu.

A dieťa mám len 1ks.

A vieš, že nejak rozkazy o tom, kde môžem a nemôžem diskutovať neprijímam? To len ak by ťa to náááááhodou samu nenapadlo.
cmuk 🙂

PS: Nejde o to, či sa v okolí nenachádza nemocnica. Ale či sa v okolí nachádza DOBRÁ nemocnica.
A niečo ťa naučím - predstav si, že na Slovensku je dosť miest, kde do 60km nie je DOBRÁ nemocnica - napr. Košice - Veľké Kapušany, 84km.

pici
19. nov 2011

@maznacik007 a hovorim o gynekologii a porodnickom, ostatne neviem zhodnotit

pici
19. nov 2011

@minewka nbesuhlasim. su baby z ba , ktore isli rodit do BS. zvladli. ked vyberam inu nemocku, musim zvazit vsetky okolnosti, nestaci "len" vybrat. ja mam ba rovnako daleko ako ga a v pripade porodu mam ale velke jasno ktorym smerom pojdem.

minewka
19. nov 2011

@pici ale jasné, že sa to dá. Autom. Ale ísť vlakom považujem za veľkú nezodpovednosť. Ani nie tak cestou tam - ale cestou späť. A fakt nech mi niekto nerozpráva, že bude mať odvahu ísť v zime, počas obdobia chrípok a prechladnutí, s čerstvým novorodencom, tesne po pôrode, 4,5 hodiny vlakom domov. Alebo že by to naozaj niekto spravil Nemám rada reči typu "dá sa" - ale neverím, že toto niekto z východného slovenska postúpi a vyberie sa rodiť do BA, alebo aj niekde bližšie - o lepších podmienok. Pretože na východe SR sú skutočne mestá - kde sú príšerné nemocnice.Ako prístupom, tak vybavením a celkovým vzhľadom.

A nech ma niekto nepresviedča, že v určitých zdravotných situáciách sa nemocnica mení, resp. vyberá rovnako ľahko, ako škola.

V prípade pôrodu - pokiaľ všetko vyjde tak, ako si naplánuješ - jasno mať budeš. Ale v prípade nečakaných situácií, komplikácií, skoršieho rodenia, alebo v prípade, že pôrod bude postupovať oveľa rýchlejšie , ako si predpokladala - budeš to musieť prehodnotiť. Proste pôrod fakt nie je dobrý príklad.

pici
19. nov 2011

@minewka ale je to tak, kto chce najde sposob. kto nie, najde dovod. su priatelia, rodina, znamy, znamy znamych, urcite by sa nasiel niekto na cestu z porodnice... zbytocne hypotezy...

osobne som toho nazoru, ze nie som spokojna s lekarom, menim. ked viem chodit 25 km jednym smerom, viem ist aj druhym.

co sa tyka porodu. vsetko sa da.. ked sa chce. fakt nie jedna isla do BS rodit.. prave kvoli tomu, co porodnica v BS ponukla, nikto ich nenutil, tu na okoli sa da rodit barskde

majina.b
19. nov 2011

suhlasim * delnik potrebuje lekare- lekar potrebuje delnika = stejne ohodnoceni *

niekto musí liečiť, ale či už na SVK alebo Cz sa lekar považuje za poloboha 😒, a potom su požiadavky ake su. 😖

pici
19. nov 2011

@majina.b delnik za hodinu prace 60, lekar 5 ?

irriss
19. nov 2011

@pici
jak to myslis?

nenacitava se mi zase MK strasne pomalu, tak jsem se nechtela zapojit..budu za vami klopytat 😖

pici
19. nov 2011

@irriss ze delnik za opraveny hajzel zoberie za hodinu svojej prace 60 , dobre to je extrem. "normalny" nech vezme polovicu cize 30 za hodinu prace, lekar vezme 5 eur za hodinu. tak porovnatelne to hadam potom nie je

irriss
19. nov 2011

@pici
zalezi, jakeho delnika mas na mysli..zrejme mluvis o soukromnikovi..
platebni paska meho manzela: 8,55Eur za hodinu 😉
ocni lekar me dcery : 20 minut = 80Eur a to se jeste citil urazeny, ze jsem chtela fakturu

p.s. michas soukromy a statni (normalni) sektor dohromady