icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

lauritka
19. nov 2011

@pici a to este nehovoriac o kulture, ako su ohodnoteni v divadlach, filharmonii....

proste SK je robotnicky stat a takym aj zostane.

majina.b
19. nov 2011

pici nepoznam žiadneho robotnika čo by bral tolko, ak prijde k tebe domov je tam naklad za dopravu ,pracu. ....
zavolaj si lekara domov , zaklad je 9 e / všeobecný /
to akože robotnik ma robiť zadara??

pici
19. nov 2011

@irriss nie nemycham. lebo u nas skoro vsetci delnici su sukromny. lekari zatial nie , ak ano, verim ze aj u nich to bude za desat minut 60 eur a si vybavena
@lauritka samozrejme. lenze tu je ten rozdiel medzi sukromnym a verejnym sektorom. aj ked teda ako kde
taka sekretarka ministra urcite nema mensi plat ako sekretarka v sukromnom sektore
ale druha strana. kultura, zdravotnictvo, skolstvo je zatial vsetko statne a na hovno. lebo sa moc moc kradne. ked bude ale vsetko sukromne.. tak budem musiet zacat kradnut aj ja. lebo na to mat nebudem

pici
19. nov 2011

@majina.b nie nie. urcite by nemal robit zadara. uz som to tu niekde pisala. oprava kotla v zaruke, rozumej revizna kontrola 40 EUR za ... no nech neklamem 10 min... vymena tej voloviny cim sa taha zaluzia 20 eur za 10 min prace. nehovorim ze nema tolko zarobit... ale preco sa potom cuduju ze aj ini , v tomto pripade konkretne lekari zarobit chcu?

mandragora22
19. nov 2011

@pici ja len pre predstavu. mne tiekol hajzel asi pred rokom, opravar prisiel, dopravil sa, poskytol material na opravu, opravoval asi 30 minut, odskusal 3x splachnut a cakal, ze co, takze plus dalsich 15 minut vratane vyuctovania a odchodu prec, vzal mi 15 €. opakujem, doprava a material v cene. kebyze mam kupit tento material v baumaxe, dam zan minimalne 6-7 €, v lacnejsom obchode tak 4-5 €, ktory by som vsak musela vypatrat a vycestovat za nim, takze by ma to v konecnom dosledku vyslo tiez na 7 €. cize suma sumarum, robotnik na opravu hajzlov si odo mna vzal 8 € a to vratane benzinu, ktory minul, aby sa ku mne dostal.
mozno tak blava, kosice su fakt drahe mesta na tieto veci, ja som tiez z pomerne velkeho mesta, ale nemam taku skusenost ako ty, a to som si volavala v minulosti (no vlastne aj teraz) mnozstvo opravarov, tak neviem..

mandragora22
19. nov 2011

@pici no a lekar ti domov tiez zadarmo nepride, ak si ho zavolas, to je fakt. vynimka je ohrozeny zivot a privolanie zachranky, ale keby si si ho zavolala domov na klasicke osetrenie, zdarma to robit tiez nebude, povie ti, aby si prisla do ambulancie, takze ono tieto veci porovnavat je trochu scestne

lauritka
19. nov 2011

napojenie pracky na potrubie v domacnosti 100 eur. osobne som bola pri tom... ako sorry. ale to je nehorazne. 😠
svagrine to bolo vela, tak napojil hadicu aby viedla len do vane, 50 eur.

pici
19. nov 2011

@mandragora22 ano lekar domov zadarmo nepride. ale ty s hajzlom asi tiez tazko prides k robosovi domov nie?
to nie je kadernicka v kadernictve a ja chcem aby prisla ma domov ostrihat... ???????????
ja hovorim o osobnej skusenosti...

majina.b
19. nov 2011

no naspäť k lekarom
ak dostanu požadovaný plat, tak nech potom nesu aj zodpovednosť za svoju pracu, aj trestopravne!!!!!

lauritka
19. nov 2011

podla mna su tu pomylene hodnoty, lekari, pomahajuci ludom, ucitelia, odovzdavaju vzdelanie.. kultura, poskytuju kulturne vyzitie narodu su podcenovani.
robotnici naopak, vynikajuco plateni, aj to je vizitka naroda. vsade inde si vazia ludi so vzdelanim.

mandragora22
19. nov 2011

@lauritka toto je fakt prehnane. a este kosice? no neverim, ze keby si si pretukla 6-7 firiem, ktore to robia, ze nenajdes lacnejsiu. a navyse, vobec sa cudujem, ze ste si nekupili pracku v obchode, kde je samozrejmostou dovoz a zapojenie uplne zdarma, pricom aj ceny su perfektne. dnes uz aj tychto obchodov je dost, a neverim, ze v KE tieto moznosti nemate 😖 😖 😔

kaja73
19. nov 2011

@mandragora22 K nam nas Dr chodi a nic za to nepyta. 😉 A viem že chodi aj k inym-cestou z prace sa zastavi,ked treba a vysetri decka-ak sa nevieme dostavit do ordinacie-ordinuje v inom meste a byva v nasom.
A tiež sa mi stalo, že napr opravar pracky zapytal za 20 min roboty 10 euro a to som suciastku platila zvlast.
A s tou revizou kotolov ma pici pravdu-pytaju strasne vela ,aj my sme platili nieco okolo 40 euro-presne si nepamatam- za 10 min prace.
a napr nas zverolekar nezoberie nikdy nic-len za použity material a lieky berie.
Za cestu k nam nikdy nic nepyta a vždy pride najneskor na druhy den ako ho volam.

irriss
19. nov 2011

@pici

tady je delnik soukromnik, nebo delnik co u soukromnika pracuje tudiz ma PLAT - oficialni a podle tabulek ...
je tu soukromnik lekar nebo lekar co u tohoto lekare pracuje a nebo je ve statnim zdravotniictvi..tudiz ma plat take podle tabulek
Soukromnik okrada - protoze jeho vynalozene naklady nejen nedpovidaji realite, ale on je ani neodvadi....a ten, kdo si nerekne o fakturu, protoze usetri par euro,-ho v tom podporuje...
Pokud budeme mit lhostejny pristup a budeme jim platit "za nic"..nic se nezmeni.
tady uz lide reknou NE a daji jen to, co jim patri..10minut? max.20Euro kvuli tomu, ze prijel autem...jinak 10

😉

pici
19. nov 2011

@kaja73 a hlavne revizia za kotol aby nepadla zaruka lebo potom ti zadru taku cenu za obeles

lauritka
19. nov 2011

@mandragora22 prisaham. preto mam na to nervy kolko zarabaju ludia so vzdelanim. a este ked ukazuju priemerny platna SK 760 eur 😠 svagor uci v hudobnej skole klavir a nema ani 400 eur plat. jeho zena hra na husliach v divadle a ma len nieco malo nad 400 eur.
Brat mohjo mm hra na basu v narodnom divadle v Bratislave, plat ma 500... 😖

mandragora22
19. nov 2011

@pici ved aj ja o osobnej, ale este podotknem k tomu, ako si uvadzala, ze ked nie si spokojna s lekarom, vymenis. to je super, zial, nie vsade sa to da, nie vsade ta lekar vezme, lebo je preplneny, a preco? lebo je jeden z mala, ktori su normalni, ludski a nie su nenazrati. a prave o tom to je. ked je lekar vyborny, nech ma aj 3000 (mozno prehnane cislo, to len ako priklad) pacientiek, nech ma kazdorocne od nich pisomne prejavenu spokojnost s jeho pristupom, sluzbami, sposobom liecby, komunikaciou a nech si na zaklade poctu pacientiek, ako aj na zaklade tychto pisomnych vyjadreni poziada naozaj o zasluzene zdvihnutie platu. a obycajny lúzerko, ktory je debil, hlupak a nenazranec a tymto aj prichadza o pacientov a ma ich dokopy tak 50 (mozno opat prehnane, opat len priklad), tak nech nedostane nic navyse. akym pravom ziadaju zvysenie vsetci? aj ti, ktori naozaj zachranuju zivoty, aj ti, ktori maju chovanie, pristup a komunikaciu na vysokej urovni a pacient je velmi spokojny, ale aj ti, ktori dokopy hovno robia, su sprosti, povysenecki atd atd???

lenze zial, u nas to takto fungovat nemoze, lebo bohvie, kolko takychto zvrhlikov je cez siroku-daleku rodinu poprepajanych az na clenov parlamentu a vlady a kdeze, aby oni svojim nieco ukratili, to radsej pridajme vsetkym, nech im na chvilu zavrieme usta, ze? a o rok budu zase poskakovat a o rok zase... a mnohi z nich bez vysledkov...

lauritka
19. nov 2011

@irriss ale zas ked potrebujes surne zamocnika,lebo sa ti zabuchli dvere bez reptania mu zaplatis 50 eur, zato, ze ti za minutu otvori dvere. inu moznost nemas. 😅

majina.b
19. nov 2011

@lauritka zlata moja postav sa na nočnu 8 hod, do pekarne , a posýpaj makom , alebo o 2 hod za volant a rozvažaj chleba... a nehovoriac o šičkach, pokladničkach v markete.

lauritka
19. nov 2011

@mandragora22 oni sa stahovali a volali normalne vodara na inzerat. tiez sme boli sokovani kolko pytal. 😠

sunnysummer
19. nov 2011

ja len tak pre ilustraciu, ako nema MZ peniaze, toto je zmluva (volne pristupna na nete) s platom hovorkyne Zollerovej. http://www.crz.gov.sk/index.php?ID=127173&l=en ona inak nema ani VS 🙂 a verte ze takych zamestnancov je na kazdom ministerstve na mraky 😒

mandragora22
19. nov 2011

@kaja73 fuha a mozem vediet, odkial presne si, ze lekar k vam takto chodi? tak ti poviem, my mame super pediatricku, ja som s nou mimoriadne spokojna, aj je pristup sa mi paci, byva vsak o jeden panelak vedla a darmo som mala dieta aj s 38,5 musela som prist do ordinacie, odovzdat moc, popocuvat, urobit odbery atd atd, neviem si predstavit, ze ak mas dieta chore, lekar sa "iba tak" zastavi.. a co moc? krv? vytery? to robi doma v labaku? nerozumiem

pici
19. nov 2011

@mandragora22 ano nehovorim ze je to take jednoduche. ja mam stastie na lekarov a nie raz soom to aj tu na fore pisala. ked som spokojnanebola. isla som k sukromnikovi, zaplatim 40 rocne a objednanie na cas uz neplatim. necakam v radoch plnych, mam lekara na telefone, vysledky mam sprostredkovane... proste parada

irriss
19. nov 2011

@lauritka
tomu se rika: za "blbost" se plati..to same je, kdyz nedas prednost na cervenou a neses si nasledky... 😉

na dvere tu lze zavolat pozarniky - nebezpeci jednotlivce ci skupiny (baraku)- osamocene zvire, zapnuta kuchyn-plyn...varic....
pozarnik je zadarmo 😉

pici
19. nov 2011

@sunnysummer presne tak... hanba sveta

pici
19. nov 2011

@irriss nene zlaticko. tu nesmies zneuzivat na zatvorene dvere poziarnika. inak to takisto zaplatis a bolo by to ovela drahsie este aj s nejakym trestnym oznamenim na hlave

mandragora22
19. nov 2011

@pici no ved aj ja to tak riesim, ale toto nie je riesenie celej tejto situacie. je donebavolajuci hriech zvysit vsetkym, ked fakt maju niektori uroven, odbornost, pristup a niektori su obycajni grazli. prave tam by malo zacat nejake to platove selektovanie a verim tomu, ze by sa to dalo riesit, ale nikomu sa nechce. tu sa urobia plosne veci, plosne platy, plosne vsetko, len aby poslancekovia nemali nahodou viac prace s premyslanim. fuj 😝

lauritka
19. nov 2011

@majina.b prepac, ale nepochopila si ma. bavila som sa u ludoch so vzdelanim versus robotnicke profesie.
samozrejem , ze predvacku v supermarkete nemozes porovnavat s lekarom. 😠

mandragora22
19. nov 2011

@pici v tomto ti oponujem, zabuchnute dvere fakt otvaraju poziarnici 😉 ci uz je to zdarma alebo nie, to netusim, ale nejde v tom pripade o zneuzivanie poziarnikov, oni to fakt robia, samozrejme, prednost ma pripadny poziar, nehoda atd, ale ak su volni, pridu 😉

mandragora22
19. nov 2011

@lauritka vies co je ironia? ze na SK urcite existuju aj ludia s VS, ktorym vsak neostalo nic ine, ako robit predavacku, pretoze ponuka prace je v ich regionoch mizerana a dopyt po praci vysoky 😉 a zarobia nanajvys 300 aj s vikendami ☹ mozno aj s nocnymi, ak robia v tescu

pici
19. nov 2011

@mandragora22 my sme mali bezpecnostny zamok sherlock. museli sme volat sherlock. otvorenie zabuchnutych dveri, aj ked nie v pravom slova zmysle lebo zapadol jazycek, vymena zamku, vyjazd a co ja viem co 330 EUR len aby si vedela ?:D
a zial je to chyba organizacie, xkrat to tu bolo spominane...