Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
presne ako píše , @pici , tých 300 eur je len veĺké bu-bu-bu od minstra, v reáli to vôbec nebude znamenať terajšia výplata + 300 eur , odoberú sa osobné príplatky / ako nenárokovateľná časť mzdy / a výplata bude rovnaká alebo +- pár ečiek
A ešte niečo k stiahnutiu výpovedí - v KE pár lekárov výpovede stiahlo a viete sa čo sa dialo? Pán riaditeľ im znížil plat a dal zmluvu na dobu určitú.
@labaga Mimo si ty. A poriadne. Sa lekari tvarite, akoby ste ani nezili medzi ludmi, cize nikto nema prehlad ako zijete. A zijete si ako pani na vysokej nohe, tak si tie komentare nechaj. Kazdy kto chce v dnesnej dobe zarabat robi isto aj po 12 hodin denne a riesi problemy, ktore su existencne nie len pre neho, ale aj pre ludi ktorych plati. Vy si este stale hoviete a nenesiete ziadne nasledky za vase nespravne rozhodnutia. Keby po vas isli pravnici, za kazdu chybu vo vasej praci a vazili by ste si pacienta ako cloveka tak zarabajte kolko viete. Ale pri stave nasho zdravotnictva, ktore vytvarate vy, je to na zamyslenie.
Len plat pacient, davaj uplatky lebo inak to pocitis a potom ked das vsimne jeho honoris doctor sa na teba cervika aj pozrie. Je mi z takych lekarov na grc. Chudaci ti normalni .
Zdravotnictvo tvoria aj poistovne tie by maly pod krk chytat 🙂 nech platia ,a preplacaju a vyplacaju ....
Ak sa niekomu nepaci pristup a praca lekara , vsak sa da napsat staznost ...atd ...len malo komu sa chce tym zaoberat ...vsak ze ...
@mamabiba Jasne, ze budu chciet vsetci naspat svoje miesta. Oni predsa nie su hocikto, oni su lekari. Skusila by toto spravit pracovnicka banky, posty, ucitelka ... Ani by si nedovolili taku poziadavku dat. Ale lekari ano, oni su nadludia. Stresuju narod a neriesia to ako dospeli inteligentni ludia, ale sprostym vydieranim, to ukazuje na ich ludsku hodnotu.
@pici bohužiaľ, túto požiadavku o ktorej ja hovorím prezentoval pán doktor Kollár osobne a verejne. Čo sa týka platov, ja by som lekárom pridala aj 5000 eur, zaslúžia si to. Bohužiaľ, každá strana prezentuje iba to svoje a ani jeden nechce pristúpiť na kompromis. Ďalšou chybou je, že lekári neprezentovali svoje požiadavky verejne. Pekne zoznam a odškrtávať si tam, čo dosiahli a čo nie. Preto bežní ľudia majú pocit, že tam stále dačo pribúda. A bohužiaľ pribúda. Ja nemienim chrániť ministra zdravotníctva. to je tiež svojim spôsobom baran zarytý. Ja len dúfam, že po dnešnom rokovaní s prezidentom a p. Radičovou sa to trošku pohne k lepšiemu. Toto vybíjanie testosterónu z oboch strán je trápne a neúčelné. Už mi to pripadá ako škôlkárska hra kto ďalej dociká.
@suem že si žijeme na vysokej nohe... no ja a kolegyne určite 🙂 keby po nas ako hovoris išli pacienti, tak by sa nikto nikoho nedotkol ale vsetko by sa dalo ošetriť inform.suhlasom. Ty lekarov fakt nemas rada 😎 , dufam že raz stretneš nejakých že si povieš super človek a zmeniš názor 😎
@sanmari úplatok je chápaný hlavne finančný alebo materiálny a taká káva a bonboniera sú tiež za peniaze, len to tak nevyznie
a káva a bonboniera je skôr ako podakovanie alebo všimné, to je jedno ale nemalo by to byť ani jedno,
ked idete do obchodu tiež to človek nedáva, na benzínke tiež, .....
podstatou je, že každý za svoju prácu dostáva plat a rieši ak sa mu nepáči ale nevyjednáva takým spôsobom a ruku na srdce vás ako zamestnanca alebo vy ako zamestnávateľ stáli by ste o takéhoto zamestnanca????ja nie ani väčšina ľudí
@heln si trosku mimo s tou akreditaciou . som zdravotna sestra tak ziadna povinna akreditacia nieje.Povinne je vzdelavanie sa a zbieranie bodov v komore a neviem co este ale aka kreditacia??? ak mas vseobecnu sestru tak si uznavana ak mas zdravotnicky asistent tak niesi zdravotna sestra.
@labaga NO moja to nie len prachy brat, ale aj zodpovedat za nieco. Ja ked spravim chybu v podnikani tak ostanem na ulici, tebe sa co stane, ked umrie clovek, alebo ho zle liecis??? Typicky priklad slovenskeho"lekara". Len vies poukazovat kolko na zapade lekar zaraba, ale tam ma kriminal na krku pri kazdej chybe. Kto sa boji, nesmie do lesa, a ty si mala ist radsej robit nieco ine, napr. rozky predavat.
Mam lekarov rada, ale presne opacny typ ako ty prezentujes 😀
@veronkaj si mimo Uplatok je nieco co je dane pred zakrokom, operaciou pred cinom.Dar je nieco co je dane po cine.A ked nechas sprepitne casnikovi to je podla teba tiez uplatok??? Nie ....to je dar lebo je to potom co si bola spokojna. A teda ked niekto da kavu a bonbonieru po cine je to dar pretoze bol spokojny. a ked da niekto uplatok lekarovi tak ten dotycny co ho dal robi trestny cin tiez cize by som z toho neovinovala lekarov ze mu niekto dal uplatok.Potrestany je dnesnej dobe aj ten co uplatok dava.
@suem ak clovek postupuje lege artis nieje sa čoho bať. ak pacient zomrie a ty postupuješ lege artis, pacientova rodina može pocitovat krivdu a tvrdit že si urobila chybu že si zle liečila. ale objektívna pravda je často iná. ludia umieraju by si sa divila. asi ti to pride zvlaštne že v nemocnici ale aj tam a na internom často.
@hajanka Ale to zasa nevrav ze sa spravedlnosti nedozijes 🙂 samozrejme sa musi dokazat ze lekar pochybil .....a to je boj 🙂 na dlhooo ako aj v inych pripadoch ked sa snazime dokazovat niekoho vinu 🙂
Ja osobne neviem , v akom pripade by som mala sily sa pustat do takeho boja .....s nemocnicou
@labaga Este by bolo zaujimave zistit aky je skutocny stav informacii slovenských lekaroch sucasnych poznatkoch vedy 😖 Ale o tom potom. Moj nazor je, ze kto chce a maka na sebe vie zarobit v kazdom odvetvi. Je to len na schopnostiach a snahe, netvrarit sa , ze ja som lekar, pravnik, ucitel, tak z toho titulu som viac ako "obycajni" ludia.
@sanmari Úplatok je vec alebo iné plnenie majetkovej či nemajetkovej povahy, na ktoré nie je právny nárok (§131 ods. 3 Trestného zákona). Úplatkom teda môže byť: •vec: hnuteľná (napr. peniaze, auto, šperk) alebo nehnuteľná ( napr. pozemok, byt, nebytový priestor);
•plnenie majetkovej povahy (napr. oprava domu, prenajatie bytu za zvýhodnenú cenu);
•plnenie nemajetkovej povahy (napr. pomoc pri doučovaní na prijímacie pohovory, prednostné vybavenie pasu alebo vodičského preukazu).
Na takúto vec či plnenie nie je právny nárok. Úplatok musí byť prijatý, žiadaný alebo daný si sľúbiť alebo sľúbený alebo poskytnutý v súvislosti s niektorým konkrétnym činom, ktorý patrí medzi trestné činy korupcie. Za úplatok sa očakáva konanie porušujúce právne povinnosti konajúceho subjektu. Úplatkom teda nie je plnenie (na ktoré nie je inak právny nárok), za ktoré sa neočakáva konanie spočívajúce v porušovaní právnych povinností (napr. autor neformálne daruje svoju drahú knihu policajtovi, aby ho zaujal). Výška úplatku (hodnota veci alebo plnenia majetkovej povahy vyjadriteľná v peniazoch) nie je z hľadiska naplnenia znakov základnej skutkovej podstaty trestného činu rozhodujúca(napr. aj čokoláda za 1 euro). Nie je rozhodujúce ani to, či úplatkom bolo sledované poskytnutie nezákonnej výhody, resp. výhody, na ktorú nie je právny nárok (napr. zapísanie skúšky, na ktorej sa študent nezúčastnil), prípadne ktorá niekoho zvýhodňuje oproti inému (napr. výhra vo verejnej súťaži), alebo či úplatkom bolo sledované riadne plnenie si povinností(napr. riadne vybavenie vkladu do katastra nehnuteľností). Už len samotný fakt, že niekto žiada, resp. prijme neoprávnenú výhodu za výkon svojich povinností, je porušením povinnosti.
@labaga mas pravdu.Ak ma niekto zomriet tak mu moze hrudnik masirovat aj 20 spickovych lekarov. a najviac su zo smrti pribuzneho sokovany ty co beru jeho dochodok, nechcem nikoho urazit. A uplne super je ked zacnu ze bol to milovany otec 5 deti a ked zistis ze deti sa ho bali lebo bil ich matku a neviem co...tak uplne super.
Ano zomieraju aj poctivy ludia ale taky je zivot. Bohuzial tie ,,svine" lekari nemaju liek proti umieraniu.. a ked niekto zomrie tak asi to tak malo byt. Ja som potratila a koho mam z toho obvinit? lekarov, seba, Netreba za vsetkym hladat niekoho zleho.
Odkaz pre suem nepoznam ta a ani nechcem .Podla mna si tak zatrpknuty clovek ktory nepozna lekarov a nedopraje im. Mozno poznas nejaku malu cast .Nedoprajes nikomu ani kusok lepsie podmienky pracovne. Ja viem ze je vela ludi co sa maju tazko.
@pici to nie je pravda, ja som teda už viackrát videla aj v správach aj v časopisoch zobrazené všetky 4 požiadavky lekárov...a mimochodom, sama zakladateľka témy sa hlavne zaujímala o to, že čo si myslíme, či sa navýšia platy lekárov - viď úvodný príspevok 😉 keby jej išlo o celkovú situáciu, tak snáď ten úvodný príspevok formuluje inak...aj preto si o jej názoroch myslím svoje...

@lauritka - neni za čo 😉