icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

suem
24. nov 2011

@denduska pozri odpoved @fukylove 11.52, 12.03 😉 Uplne suhlasim, tak nech to tu nie je 2x.

vejinka
24. nov 2011

@monnaa pripadaju mi tam hore ako deti ktore sa nechcu vzdat hracky a chcu dalsu! Kedy vlada vyrastie a dospeje?!

anicka1981
24. nov 2011

a ke ustupia, tak kde je zatruka, ze o rok nebudu chciet zase viac ?, a robili by lekari z ukrajiny rumunska a tak, v anglicku robia indovia a cernosi lekarov a ziju tam vsetci,,,,, 😀

maznacik007
24. nov 2011

@monnaa este raz cesi maju inak napisany ten zakon ... mozem ti pripadne dat link prosto nas zakon a nasa ustava to umoznuje oni nebudu dotiahnuty policiou ale bude im oznamene ze v pripade ze nanastupia porusuju trestny zakon a mozu byt v jeho zmysle odsudeny ... atd...

@denduska samozrejme ze nebudu volat spat matky na RD ale v prvom rade tych co maju odist

ako nechapem tych co tu hovoria ze vlada je zodpovedna ano vlada ktora ma doveru paralamentu je zodpovedna za stav v krajine ale my de facto nemamte teraz vladu s mandatom prosto nemame cast pravomoci je presunuta na prezidenta a ten sa rozhodol tak ako sa rozhodol s tym nenarobime nic...

a k tomu chovaniu lekarov k pacientom tak ja mam niekedy dojem ze aj teraz su tam niektori a je ich dost dotiahnuty policiou tak sa spravaju...

suem
24. nov 2011

@monnaa To ze nudzovy stav nepresiel v CR, neznamena ze neprejde u nas. Byt na mieste premierky s Kollarom uz neprehovorim ani slovo, to je de.il 😠

lucka1987
24. nov 2011

@monnaa jaj. ja som tu vcera nebola nejako dlho.... 😅 no tiez si myslim ze je to dost blbe... som zvedava ako to dopadne....

labaga
autor
24. nov 2011

@suem už vidim ako ma pod bodakom do roboty povedu 🙂 🙂 , ved to ani nemože z normalneho človeka výjsť, ved to je absolutne choré, to nie je vojna.... kde sme, 2500 lekarov budu trestne stíhať.... 😀 celý svet sa pobaví 😀 😀 😀 , na 2 roky bručať.... 😀 ako povedal Drgonec - Uhliarik može byť stíhaný za všeobecné ohrozenie

suem
24. nov 2011

@labaga Neviem co je na tom divne. 2500 nie je az take velke cislo. Vies co sa robi s vydieracmi? Tak bud rada, ze ste na SK. Nemusis ist brucat staci, ze ti vezmu licenciu 😉

labaga
autor
24. nov 2011

@maznacik007 ako si predstavuješ že budu volať? príde povolavací rozkaz, zazvoní telefon??, prídte, či rovno dvaja policajti, a operovať sa bude so sterilným bodákom pod rebrom 😀 😀

labaga
autor
24. nov 2011

@suem 2500 robotníkov nie, lekarov ano - 2500 lekarov je číslo pri ktorom nie je zab.zdr.starostlivosť

maznacik007
24. nov 2011

@labaga predco by ta mali viest pod bodakom.... isto sa najde dost lekarov aby sa zabepecila akutna zdravotna starostlivost ktori nebudu ochotni riskovat zaznam v trestnom registri a potom uz nech si Fico to riesi s odborarmi ked bude v novej vlade... mozno aj oni zmenia retoriku...odborari

a potom uz to dvno neni 2500 vypovedi

janulabj
24. nov 2011

2500 je dost, veru áno, to za 90 dní nenajdu tolko urkrajincov či iných.......a s tym trestným stíhanim či nasilnym tahanim do prace, to ako chcu? rozdelia 5000 policajtov do skupiniek a nasilne ich vytiahnu z bytov, domov???

januska191
24. nov 2011

nechapem, preco sa tu stale spomina vychod... vsak je ich dost aj zo zapadu... a to chcem vidiet toho lekara, ked mu zavolaju, ze musi prist na operaciu, ze ide o zivot a povie, ze nie, tak toho by mali trestne stihat, to ano...

vejinka
24. nov 2011

tak to tazko. Porusili by zakladne ludske prava a slobody.

minewka
24. nov 2011

@vejinka pretože plat, ktorý chcú v roku 2013 - a to 3500eur nie je adekvátny:
a)platom v štátnej (!) sfére
b)nie je adekvátny ekonomickej situácii Slovenska
c)lekári ani zďaleka neponúkajú služby adekvátne 3500eur

vejinka
24. nov 2011

ci prezident moze? Ha ha

anicka26
24. nov 2011

Jasné že veľa lekárov pod vplyvom tohoto si to rozmyslí.Určite to nebude o 2500 lekároch.Ale lepšie ako trestné stíhanie zobrať licenciu,aby nemohli hľadať prácu ani v zahraničí 😠

suem
24. nov 2011

@minewka No tak toto by si mali nalepit vsetci nad postel, nech sa uvedomia konecne.

@labaga zasa si o sebe az tolko nemysli 😲 nebudu vas bodakmi nahanat ina paka sa najde - ucinnejsia a elegantnejsia. Dufam, ze po tomto sa trh prace u nas otvori pre odbornikov aj z krajin mimo EU, lebo radsej sikovny lekar s ukrajinskym akcentom, tmavou pletou a pod. ako namysleny tupec.

vejinka
24. nov 2011

@minewka ony ziadaju 7 eur na hodinu ! Ak robia 300a viac hodin za mesiac = 7. 300 a viac cca 2100eur.

minewka
24. nov 2011

@vejinka iste celý svet čaká s otvorenou náručou na 2000 slovenských lekárov 😉

čoho sa boja? veď keď vláda súhlasiť nebude, výpovede sú podané, nemusia ich stiahnuť.

Veď predsa pohár ich trpezlivosti pretiekol. Všade sa majú lepšie, ako na Slovensku. V slovenských nemocniciach je to úplná katastrofa.

Nech sa páči - môžu sa registrovať na úrade práce, ako sa zastrájajú alebo môžu ísť za lepšími a krajšími vecami do zahraničia.

minewka
24. nov 2011

@vejinka to žiadajú teraz. V roku 2013 chcú dosiahnuť 13,-eur/hodina. A chcú to mať garantované. čiže 2300e by bolo len za čistých 8 hodín denne/22dní v mesiaci...ako všetci vieme - treba aj slúžiť..čiže celkom isto to bude viac.

suem
24. nov 2011

@labaga Mimochodom ty sa asi bat nemusis, lebo predpokladam, ze ani neoperujes ani neordinujes, ked si tak casto na MK, a z materskej ta tahat nebudu neboj sa 😎

tereza79
24. nov 2011

mne sa len strašne páči ako prstom ukazujú na to, že v iných štátoch dostávajú 3500eur nástupný plat,ale na to sa nepozrú, koľko v iných štátoch investovali do štúdia, že si tam celé štúdium sami platia a oni tu v tomto štáte vyštudovali takmer zadarmo,a myslím že by mohol povstať celý štát,veď vonku zarobí upratovačka 700-1000 eur tak prečo nie aj tu?A tak ďalej a tak ďalej.

janulabj
24. nov 2011

@suem ty maš asi len zle skusenosti s lekarmi že? nikdy v živote Ti žiadny ani trošičku nepomohol ?!

sante81
24. nov 2011

nech si idu do zahranicia, kde zarobia svoje vysnívané platy, ja im budem s radostou kyvať

anicka26
24. nov 2011

Nech len pekne idú do zahraničia.A osobne by som chcela vidieť lekárku,ktorá operovala moju malú,či dala výpoveď,ak by to bola pravda,že áno,už by som sa jej do rúk druhýkrát nezverila.Radšej by som šla niekam,kde si nás pacientov bude lekár vážiť.Napriek všetkému ČESŤ výnimkám,všade sa nájde dosť lekárov,ktorí sa nenachádzajú v štrajku,lebo s tým nesúhlasia,všade sa nájdu lekári,ktorí robia toto povolanie,aby pomáhali ľudom.

teodorka
24. nov 2011

to aj mna pobavilo ze kde chcu zavriet v pripade nenastupenia do prace cez 2000 lekarov 😀 to by bola ina fraska vo svete hehe keby kukali v spravach ze sme si lekarov pozatvarali 😀 to fakt len sprosti slovaci mozu vymysliet ...
a inac tie co sa tu tak vehementne stazujete na lekarov sa cudujem ze ku nim vobec chodite ved su to bezcitne bezohladne svine a Vy im kludne zverujete svoje aj zivoty Vasich deti ....tuto vypisujete na anonymnom fore ale ked pridete pred dr tak sa pekne usmejete ,pozdravite ,navsetko pritakate ,podakujete ...a potom pridete domov za net a pisete taketo kraviny ...to je fakt uroven 🤐

vejinka
24. nov 2011

@minewka neratas s tym ze ich ta praca bavi? Ze tu maju rodiny slovensko miluju? Preco si myslis ze kazdy uteka koli peniazom? Ale co je vela to je vela pozaduju plat 7 eur na hodinu. Preboha ved kopu slovakov co robia povedzme operatora vo vyrobe zarobi viac. Ved je to smiesne. Lekar lieci a zachranuje je to snad banalita?

suem
24. nov 2011

@janulabj Pomohol, ale lekar nemoze byt vydierac, brat deti a chorych ako zivy stit. To sa v civilizovanej spolocnosti nerobi. Dohoda vznikne len ak obe strany spravia ustupky, na 9 bodoch sa vlada dohodla, len na platoch nie. Pretoze navrh LOZ je neakceptovatelny! Tu nejde o pacientov ani zdravotnictvo 😖
Som zvedava ako to dopadne, pretoze ed teraz vlada cukne, cela spolocnost sa za par mesiacov rozpadne, zacnu strajkovat dalsie a dalsie profesie podla precedensu to budu hnat do krajnosti. Ked to zacnu robit smetiari, az to bude zabava, to uz budeme skutocne" citit" 😅 😝

teodorka
24. nov 2011

@anicka26 veru bodaj by odisli vsetci lekari do zahranicia ...som zvedava kde by si chodila potom ...