Váš názor na štrajk lekárov
ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?
@denduska bohuzial oni sa tak spravaju.... ja mam tych zazitkov dost...
boli sme cez pohotovost prijaty na infuzie kvoli neprijimaniu tekutin a nemoceniu istu dobu... vecer cca o 10 ma lekarka informovala ze ostavame tam do rana a rano nas prevezu na ine oddelenie.... tak ma tammanzel nechal veci mi zobral /myslim bundu a normalne topanky nebolo to tam kde poriadne ulozit s tym ze rano za nami pride.
ale zrazu ich tam nieco osvietilo a asi po hodinke co muz odisiel sa rozhodli nas previezt na infekcne /na zaklade vysetrenia ktore som si vymohla takmer hysterickym zachvatom to vysetrenie spocivalo v otvoreni ust maleho a zisteni herpetickych aft/ zavolali RZP a nez nas previezli na infekcne tak bolo cca pol dvanastej v noci... tam nas prijali ale kedze syn mal 3 roky a dva mesiace tak sa tam musi platit zaloha na pobyt v sume cca 80 EUR predom /na den je to cca 20 EUR/ akjo za rodica.. kocky mala som zo sebou 60 EUR /viac som si nevzala neratala som s tym/ snazila som sa s lekarkou dohodnut ze je nezmysel aby ma v domacom obleceni v papuciach posielala o pol noci do inej budovy na kramaroch ked nedaleko su miesta kde sa grupuju bezdomovci .. a potom ze nemam celu tu sumu ci im nestaci ak rano to vyplati manzel a ja im dam tych 60 EUr zatial....
Kocky nestacilo doktorka hnusna oprskla no des... ale aby som to nenatahovala... tak som musela volat manzelovi ktory musel sadnut do auta prist podotykam ze to bolo 60 km tam a 60 km spat vyplatit to a doniest papier a ist zasa domov ja som medzitym musela cakat v malickej cakarni v domacom ubore v totalnej zime a maleho zobrali na oddelenie... pritom som ich upozornila ze som len dva tyzdne od operacie prsnika....
samozrejme sme sa stazovali a riesili to na druhy den aj s primarkou ktora sa nam ospravedlnila a riesila to aj s dotycnou lekarkou...
nevravim ze vsetci su takyto ale je ich medzi nimi dost aj takychto
@teodorka ano, presne tak, a na smetisku tie smeti same odtial zmiznu, aby ich mohli na nakladakoch zajtra zvazat znova 😀 😀 😀
@maznacik007 - OK, s tým zákonom v ČR to môže byť inak, nehádam sa, vravím zže nie som právnik. Ale čo by si povedala na takúto situáciu: Lekár podal výpoveď a od 1.12. ide do súkromnej ambulancie vo svojom odbore, kde zarobí omnoho viac ako na oddelení. Čo teraz ? Aj on bude musieť nastúpiť do nemocnice ak bude vyhlásený núdzový režim ? Nebude to porušenie jeho práv ? Má predsa novú prácu ? A čo prípad PN -ky ?? ekári ako viem na PN - kách takmer nie sú, čo ak majú tohop dosť a dostanú z toho všetkého napr. depresiu alebo nebodaj chronický únavový syndróm ( na tieto veci vedia byť ľudia na PN ke aj 1 rok !!! ) , budú ich sťahovať do práce aj tak ?
@januska191 bavime sa o nudzovom stave nie o dlhodobom stave ...usla Ti nit?
@janinah tak im dajme 3500 eur potom pôjdu do strajku učitelia,dajme aj im,veď prečo nie aj oni chodili do školy a majú na to právo potom začnú štrajkovať všetci asi o to ide,tam nejde o to že by si tie peniaze nezaslúžili ale nieje im ich s kadiaľ dať a ak nájdu pre nich, ako k tomu prídu ostatni,a im sa ten plat aj so službami a všetkým dosť navýši pomali do 2800 eur majú,tak potom keď chcú nástupný plat 3500 eur tak s príplatkami a službami to bude 4500-5000 eur to je v poriadku?
čítam diskusiu , čítam a počúvam čo sa deje a mám toho plné zuby ako každý,
dnes som videla svoju výplatnú pásku, chodím do práce každý deň, tiež mám zodpovednosť aj všetko a nedovoím si ked som chorá na pn a s dieťaťom chodím poobede lebo nechcem prísť aj o to málo je to o pár eur viac ako 300 keby to bolo aspoň 400 skáčem od radosti.
lekári v ambulaniách - zač. prac. doby im nič nehovorí, dverami skôr ako čakajúci prechádza množstvo známych, ledva sa s vami bavia a sestrička je väčšinou tá ktorá všetko vypíše a zariadi, česť výnimkám lekárom.
prečo by mal mať taký lekár v ambulancii plat taký vysoký???? nesúhlasím
prečo by celkovo mali mať taký vysoký plat - ked sa nezmení ich prístup ?? ved to my ich platíme.
prečo tak sa potom všetci podme sťažovať alebo ak má vláda aspoň trochu rozumu tak začne mierniť svoje výdavky a bude viac kontrolovať poisťovne a všetko a pochopí že všetci kričia ako majú v ostatných štátoch platy
ale aký máme dôchodok minimálny, minimálnu mzdu, materské, prídavky a podobne???
to už akosi nikto nekričí, prečo sa nevzoprú dôchodcovia??? celý život robili odvádzali do soc. poisť. a dôchodok??? inde ho majú väčší ako u nás väčšina zamestnaných a pod.
preto prečo sa nenaštveme všetci a nežiadame minimálny dôchodok cca 600 eur, mzdu 1000 eur a v nezames. aspoň 500 eur.
prečo sa väčšina ludí musí skladať na trénerov, predražené zákazky, nové autá, osoby a zariadenia poslancov, platy tých ktorý mali za sebou odbory a išiel im hore?? na to že ked prídem do nemocnice s chorým dieťaťom nemám mu dať kde vodu , musíme mať so sebou aj toaleťák a čakať na chodbe kde je zima? a smrad lebo sa tam nedajú otvoriť okná? že sa nedá jesť nemoc. strava, a podobne?
treba zmeniť všetko a vláda by si mala uvedomiť že všetci máme právo na dôstojný život - pomaly je to tak že romovia majú výhody až a ž od liekov zadarmo, a pod. a nič ešte neurobili a neodviedli ani cent.
každý kto pracuje a pracoval v minulosti a je na dôchodku si zaslúži mať z čoho zaplaitiť účty za byt, mať na lieky a právo na slušné zaobchádzanie a hlavne mať si z čoho kúpiť stravu a podobne.
@suem ked je človek od rana na sale a operuje, je vynikajuci operater, je jedno či rozprava plynule, či lamavou nemčinou napr., naštastie to tak fakt je, oni tam navzajom si pomahaju, od vedenia cez lekarou, sestry, maju zaujem o slovakov, a prave o takych ako davaju vypoved, nie o absolventov :(
@teodorka ano, zase je tu niekto, kto si mysli, ze lekar je boh a nenahraditelny... 😠
@veronkaj ja sa v istych veciach nevyznam...ale nedali vypoved lekari FAKULTNYCH NEMOCNIC? ktorí maju tabulkove platy? .... ze moj plat bol 300eur...potom sli triedy so specializaciou a potom bol cca 400eur plat lekara bez specializacie?
ja mam pocit, ze o ambulantnych lekarov sa tu nejedna....sa "vyplacaju" z toho, co im da poistovna, ci?
jezis to je tu stale do kolecka to iste. nemusite chodit k statnym lekarom... nechapete? su aj nestatny. a neplati sa u nich horibilna suma... je na vyber.. ked sa vam nepaci tak ho nemusite podporovat navyse ak je to lekar ktory nedodrziava pracovnu dobu, lekar ktory je neprijemny neprofesionalny atd... ked nebude mat pacientov, asi to niekto bude riesit...
o com sa ale bavime? stale kto si zasluzi a nezasluzi. jasne ze vsetci si zasluzime, jasne ze vsetky mamicky su na materskej na tom hrozne lebo z tej almuzny sa neda... ale teraz sa bavime o lekaroch... a ja som presvedcena ze peniaze su. kam by sa podeli odvody od kazdeho z nas? odvody kazdeho zamestnanca aj odvody zamestnavatela za zamestnanca... kam by to asi tak islo? lenze z toho baliku penazi sa na vyplaty logicky nedostane ked sa pri koryte rozkradne... to je snad logicke. stale obvinujeme lekarov , ze ako sa zachovali... aspon nabrali odvahu. nesedia za netom a neplacu ako im je na hovno a aki su nespokojni ale nieco urobili. a podla mna bolo nacase. a hned dalsi by mali byt ucitelia a iní statní zamestnanci ktory sa citia nedocenení.
mám známu jej mamina je lekárka na dôchodku robí v ambulancii 680eur dôchodok 1200 eur z ordinácie každý mesiac,kto ešte pozná takého dôchodcu čo má 1880 eur mesačne?
@janinah ja som potrebovala lekara len pri porodoch (klop klop), ale ucitelov minmalne 16 rokov... tak kto tu ma vacsiu zodpovednost z dlhodobeho hladiska...
@januska191 lekar nie je boh a je nahraditelny ale iba inym lekarom ...vsak som Ti povedala ze ak sa na to citis tak sup sup do prace
@januska191 z dlhodobeho? urcite lekar... ak by ti dieta totiz neporodil a zomrelo by napriklad .. asi ucitel by nemal koho ucit... ci?
@veronkaj - výpovede nedali ambulantní ( súkromní lekári ) , ale tí, čo prajucú priamo na nemocničných oddeleniach, pri lôžkach pacientov !!
A ešte raz k tým platom- LOZ požaduje garanciu minimálnej mzdy lekára, t.j. 6,9.....13 / Eur na hodinu, podľa vzdelania , odrobených rokov a podobne. Je to tak extrémne veľa ??? baby preboha koľko zaplatíte kaderníčke alebo automechanikovi za hodinu práce ?
Tých 300 Eur nie jee v čistom, reálne by to znamenalo že výplata bude v čistom rovnaká alebo vyššia o pár éčiek, nie o 300 EU. Lekári totiž prídu o osobné príplatky, ktoré sú nenárokovateľnou časťou mzdy.

@janinah No s niekolko mesacnym jazykovym kurzom ist ordinovat, to ich budu pacienti milovat a nemocnice zlatom vyvazovat.