icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

libka1
24. nov 2011

@pici vypovedou a potom co? ked som sa o tom rozpravala s tymi co dali vypovede, viem ze mala vzorka len 2 kusy, tak presne toho odchodu do zahranicia mali plne usta 😝 ci ich cielom ked daju vypovede je byt uspesnymi nezamestnanymi? no neviem, bud to s tou vypovedou nemyslia vazne, alebo...

lauritka
24. nov 2011

@tereza79 a nemohli mat rodicov komunistov ? 😀

januska191
24. nov 2011

@pici tak si mala byt poslankynou, ked im tak zavidis... a 35t plat maju coho??? eur? asi tazko...
a co zrazu ti to vadi? tato vlada nevladne ani dva roky, to za ten cas nakradli, zvysili si platy a pokupovali najdrahsie auta....

monnaa
24. nov 2011

@libka1 - tak ja teraz moc nestíham kaderníčku, ale raz som u jednej toľko platila, mala som ale stráášne dlhé vlasy. A tiež lietala medzi viacerymi zákazníčkami 😉
@lauritka - máš pravdu, veselo, je veselo 🙂 , aspoň mi nie je dlho na RD 😀

effkaa
24. nov 2011

ked uz sa bavite o uciteloch, pridam sa... som ucitelka, ten plat je mizerny, to je pravda. Kolega minule hovoril, ze jeho kamaratka so stredoskolskym vzdelanim ma vyssi zakladny plat ako on zacinajuci ucitel o cca 50 eur. Robi predavacku a este dostava percenta z predaneho tovaru. Ok, sla som na skolu, na aku som sla, som ta asi hlupa, ktoru tato praca bavi... no nic to je jedno. Aj ucitelia by mali svoje paky, keby chceli tak tvrdo protestovat, niekto by utrpel, musel by napriklad taky rocik pockat na maturitu, ale sme sa zase pokakali a takto to dopadlo... Bohuzial. Pravdou ale ostava, ze aj keby neviem co... urcite je horsie, ked takto strajkuju lekari, ako ked strajkuju ucitelia. Pockat si rok na maturitu a pockat si rok na operaciu je trochu rozdiel. Keby mi planovali rok a pol operaciu, ja by som spravila vsetky predoperacne vysetrenia, dostavila sa do nemocnice a potom by ma vratili naspat domov, s tym, ze sa mi napriklad ozvu, tak sa asi zblaznim... Fakt to tym ludom nezavidim. My uz nejako odrodime, aj ked na chodbe alebo bez epiduralky alebo 5 na izbe, ale co ti starsi ludia, co roky robili, platili dane a teraz sa im stane toto...

brinzulka
24. nov 2011

@usiko ja poznam....a su vela krat na ukor svojho casu s pacientom, doma studuju literaturu...aby choremu pomohli....musia si platit-nie vsetci, seminare...aby boli v obraze...a my -ini nemame doma tatina.... partnera, lebo ich potrebuju v praci...hlavne , ked nieco niekto chce- lebo on nebude cakat 6mesiacov, on to ten clovek chce...a je mu jedno, ze si privstanu, alebo ostanu po pracovnej dobe....a PAN pacient nepovie ani DAKUJEM!!!!
akoze skoncila operacia, padla 16stka...pacienta nechame na strojoch a ideme domov....jaka svanda...nech sa preberie sam...

brinzulka
24. nov 2011

nepaci sa mi, nepaci sa lekarom-ktorych poznam...co pan Kolar z tohoo spravil.....ze ich vobec reprezentuje...

libka1
24. nov 2011

@lauritka aj za komunizmu sa nemali lekari zle, takze urcite... na slovensku sa inac vacsinou povolanie lekara dedi ako som si vsimla, preto su poniektori "lekari" taky sikovnickovia a fachmani 😀

pici
24. nov 2011

@januska191 nauc sa citat
35 tisic eur sa mesacne plati tím, kto ich vyvaza.. moja , nastuduj si lepsie problematiku , predtym ako sa chces k veci vyjadrovat, lebo potom v diskusii vyzeras hlupo. ja sa nestazujem , nikde som to nepisala. tak neviem o com tocis... a druha vec, mala si byt ty lekarkou, ked si taka spokojna s ich platmi a zjavne nevies, kam miznu peniaze...

tereza79
24. nov 2011

@lauritka to teda neviem ale kto nebol voľakedy komunista? 😀 😀 😀 to budú mať našetrené za zbieranie šípok,papiera, železa a uplatky 🙂 😀 😉

monnaa
24. nov 2011

@anita79 - v zahraničí sa neporušuje zákonník práce a lekár ide po nočnej domov, potom má ešte tuším -2 dni voľna na " regeneráciu ", tak prečo by sa neusmievali ? Na jedného pacienta pri lôžku je ich 2 násobne viac ako tu , plat niekoľkonásobne vyšší ako tu . Tak prečo by sa neusmievali ? Zažila som, ver mi, viem o čom hovorím.

pici
24. nov 2011

@tereza79 ano a su to statni lekari, ktori dali vypovede? alebo su to len lekari a maju len dobre auta a vlastne ani nevies ci vypovede dali, ale pomiesajme to opat aby to nevyzeralo ze su chudaci?

brinzulka
24. nov 2011

a ze chce on osobne len platy...zarazalo ma vcera, ked mal plnu "hubu" toho...ako treba dat hore plat...a ked sa ho pytali, co pacient...zasa rozpraval o plate....a zatahoval tam sestry...
ale povedat na vsetkych lekarov, jake su to sv....ako sa nestaraju...ako vsade strkaju ruky.... akoze Uvau...ano, stretla som aj takych...ale aj dobrych a ludskych ludi... ktori sa naozaj snazia...a napisat toto o nich...akoze 😢

lauritka
24. nov 2011

😀 😀 😀

pici
24. nov 2011

@libka1 neviem sa k tomu vyjadrit..

mojko315
24. nov 2011

Som zhnusená a zmätená s toho, čo sa tu deje,,,na jednej strane mi je ich ľúto,,ved kto už vyžije z ich platu,,,ved ho nemajú ako naši politici,,avšak na druhej strane,,kolko je nás čo musíme vyžiť z minimálnej mzdy???tiež si robíme robotu zodpovedne,,no my narozdiel od lekárov nehazardujeme so zdravím,,,,ked pojdeme do štrajku všetci,,ostanú zatvorené obchody,,nenajeme sa týžden,no každý má doma aké také zásoby,,zatvoria sa fabriky???čo bolo dobré,sa pozatváralo a tých pár čo ostalo nás už nezruinuje tak ako naša vláda,,,celá republika je na rozpad,tu už len bombu,,kto má veľa bude mať ešte viac a robotníci sú vždy len na robotu za peniaze,ktoré maju naši politici možno na pár obedov,no mnohí z toho hovna žijeme celé roky,,osobne mám za rok to čo mnohí na mesiac,,toto by sa malo najprv riešiť,,tie obrovské rozdiely v platoch,,ak bude mať spodina viac,budeme viac aj kupovať a bude viac aj v pokladnici,,no nie??A lekári??hm,,,dva roky mi nevedeli určit diagnozu,,krívam,neklaknem,,noha je o cm spuchnutejšia ,celá červená a zapalena,,zmenila som lekára,,v auguste mi nový lekár konečne po 2 minútach určil diagnozu,,je nutná operácia,, no najprv som si musela vyliečit dvojročný,,už chronický zápal,,,absolvovala som cievnu ambulanciu,,kožnú ambulanciu,,všetko je pripravené,noha nádherne odpuchla,zápal je odstránený,avšak koleno mi vyskakuje stále viac a viac celá noha bolí,,no odrazu ma nemá kto odoperovať,,darmo volám,,chodím,,prosím,,BB neprijíma operácie do odvolania,,darmo som si našla lekára, čo mi konečne zistil diagnózu,,,musela som hladať dalej,,našťastie nie všetci prestali liečiť,,našla som jedného,,tiež tvrdí,že treba operovať,,no zase čakám na schválenie zdravotnou poisťovnou,,je to nekonečný kolotoč,,je to hanba tohto štátu, že toto pripustil,,a najhoršie na tom je fakt,,že pravda je niekde uprostred,,,,,každý má tú svoju,,no pokiaľ sa prestaneme hádať a naťahovať,kolko nás musí príst o svoje zdravie,,,,,,kto mi dá náhradu škody za to,že ma odmietli operovať,lebo majú malé platy, ale moje koleno ma bolí každý deň viac a viac????a ja mám v prdely len posraté koleno,,no mnohí majú oveľa horšie problémy,,,celý život makám,,,mám maturitu s vyznamenaním,,no som len chudák odkázaný na minimálku,,,ako každá predavačka,,robotníčka,,ako každý,kto v tomto posratom štáte ešte pracuje ,,,,,

anicka26
24. nov 2011

@brinzulka Ano Kollar je myslím zástupca,ktorí pošpiní meno aj poctivím lekárom.Čo robí a čo hovorí.Hmm...

libka1
24. nov 2011

@brinzulka ja vzdy poviem dakujem a presne o tom to je - rozny pacienti, rozny lekari ... a ze najvacsie huby maju najneschopnejsi vacsinou 😝

januska191
24. nov 2011

@pici no jasne moja, ty si pekne v obraze.... tiez si o tebe myslim svoje, ale nebudem to tu pisat, nepadnem na uroven nejakej frustrovanej zenskej...

minewka
24. nov 2011

@monnaa kaderníčke dám celom určite oveľa menej 🙂...keď si rozrátaš, koľko z toho má kaderníčka ako plat za prácu - je to menej.

Ale to by sme najrpv museli pochopiť, že nemôžeme miešať do jedného vreca štátneho zamestnanca, ktorý všetky potrebné veci, nástroje, prístroje, obedy dostane - a tá mzda je len za čisto odvedenú prácu..

A to by sme museli pochopiť, že kaderníčka má v svojom "strihaní" - nájom, inkaso, zariadenie, nástroje, kozmetiku, atď..

tereza79
24. nov 2011

@pici dvaja štátny dvaja ambulantní a výpoveď z nich nedal nikto to viem na 100%

pici
24. nov 2011

@januska191 no ty v obraze zjavne nie si , ked taketo hluposti trepes do eteru.. co si ty o mne myslis ma vonkoncom nezaujima ked ti mam pravdu povedat.. frustrovana si pravdepodobne ty sama zo seba... ja nemam dovod

pici
24. nov 2011

@tereza79 cize? je nerelevantne ich sem pliect.. preco? lebo asi maju dost penazi.. aj ako statny..

monnaa
24. nov 2011

niekto tu spomínal, že operaovať sa naučí každý . Nesúhlasím. Najskôr treba vyštudovať medicínu, naučiť sa komplet anatómiu, patofyziológiu atď, potom mať pár rokov praxe, až potom sa to dá. Aj to s dohľadom skúsenejšieho lekára. Ale nie sú len lekári - chirurgovia. Treba vedieť zvládnuť aj zlyhanie srdca, akútny infaarkt,mozgovú porážku, vybrať tie správne lieky , infúzie, zvážiť ich benefit a nežiadúce učinky. Toto bohužiaľ vie len lekár.

minewka
24. nov 2011

@monnaa jasné - a u nás lekár robí každý boží deň 24, vlastne ani domov nejde, on je non stop v nemocnici.

usiko
24. nov 2011

@brinzulka suhlasim s tebou, keby si lekari neboli najali na tieto zalezitosti toho, koho si najali ale isli do toho inteligentnych sposobom, nenarobili by si tolko skody na reputacii..teraz sa uz vycuvat neda ale Kollaqr ich namocil do dobrej sr...y a z nej tazko von...no pokaslali to...si nesplhi u ludi...moj nazor je ze lekari su u ludi fakt dost neoblubeni a tymito nestastne volenymi krokmi si to este viac pokaslali.....

januska191
24. nov 2011

@pici za to ze sem napisem svoj nazor, ktory sa ti nepaci... som hlupa????
uz ta niekto navrhol vyradit z temy? myslim, ze nie len raz....

libka1
24. nov 2011

tu to teda fici 😀 idem, skoda si kazit den lekarmi, prijemnu nekonfliktnu diskusiu prajem fanusikom aj odporcom strajku 😀 😀

effkaa
24. nov 2011

ozaj, este som chcela.. moja byvala kolegyna opatruje starych ludi v rakusku a hovorila, ze za menej nervov viac penazi - tak tolko k tej praci ucitela...

a pravdou je aj to, ze mm ma na starosti okrem ineho aj bezpecnost na atomke v jaslovskych bohuniciach. co by ste povedali, keby si tak zastrajkoval?

tereza79
24. nov 2011

ďobme na to, táto debata nemá konca a my tu aj tak nič nevyriešime týmito hádkami,nekúpi niekto moje zlato?alebo dom a auto,rada by som utŕžené peniaze poslala lekárom a k domu sú grátis aj dvaja havovia 😀 😀 😀