icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

pici
24. nov 2011

@januska191 ano a kto? ty nie len ze nechapes, ale nevies citat. napisala som ze nastuduj problematiku lebo potom svojimi vyjadreniami posobis hlupo.. nie ze si hlupa... tolko k tvojim osobnym sporom,ktore ma nezaujimaju
ja nikomu nezavidim, mozno tak tebe tu naivitu, ze peniaze nie su.. ale to je asi tak vsetko.
pravda sa tazko pocuva, navrhi ma na vyradenie z temy, je to tvoja moznost...

pici
24. nov 2011

@tereza79 na jednej strane chces "udobrovat" tuto temu , na strane druhej si ironicka a co pises je fakt odveci

anicka26
24. nov 2011

@tereza79 Ano za 50percent trhovej ceny,presne tak ako predala DFNsP v Bratislave svoj pozemok,včera alebo 2 dni dozadu dávali v správach 😀

monnaa
24. nov 2011

@minewka - nie, nepíšem že non stop. Ale dám príklad práce ke´d má lekár službu: Príde do práce ráno o 7.00 hod, odíde na druhý deň o 15.00 hod ( ak je akútna operácia tak aj neskôr ). Na druhý deň ide znova o 7.00 hod, je do 15.00 bhod, na 3. deň má službu, takže znova je v práci min. 32 hodín. Proste príde domov a len sa vyspí. Toto je bežná realita v SR. Do mesiaca mávajú lekári priemerne 5-10 služieb !!!
A prečo? Lebo je ich nedostatok, v SR chýbaa okolo 1800 lekárov, aby bolo možné zákonník práce dodržiavať

januska191
24. nov 2011

nejdem uz ani reagovat na nezmyselne prispevky.... takisto radsej koncim, s niekymsa tu natahovat, na to naozaj nemam naladu....
som len zvedava, ako dopadne rokovanie v piatok a cim nas p. kollar opat prekvapi....

tereza79
24. nov 2011

lebo vidím že to nemá význam,my to tu neporiešime a myslím si že pravdu im povedal minister ,,vráťme sa na zem,toto nie sú reálne požiadavky"

suem
24. nov 2011

@effkaa Nezartuj, potom budeme vsetci svietit, ani vianocne svetla nebude treba 😀

brinzulka
24. nov 2011
pici
24. nov 2011

@tereza79 otvorme si oci

pici
24. nov 2011

@januska191 myslim ze lepsie si ani urobit nemohla

lauritka
24. nov 2011

@suem 😀 ak zvysia elektrinu o avizovanych 40% tak prechadzam fakt na sviecky 😝

januska191
24. nov 2011

@pici 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

sirinka
24. nov 2011

@effkaa nech zastrajkuje, hned na jeho miesto najdu ineho...a tak to mali pani urobit aj s chybajucimi lekarmi...vraj je prezamestnanost a na vychode caka dost sikovnych lekarov, tak preco ten "nudzovy" stav...kto to vlastne drzi ludi v sachu? kto dal vypoved, alebo ten, kto neprijal na volne miesto vhodneho uchadzaca...

lauritka
24. nov 2011

@brinzulka smutne ☹

labaga
autor
24. nov 2011

@usiko možno nevieš aké nálady su v nemocnici, čo teraz riešia aristi a chirurgovia - tí maju asi najvačšiu guraž, čo v nich vyvolalo prezidentovo nekompetentné vyhlasenie

lauritka
24. nov 2011

@sirinka " good point" 😉 tiez nerozumiem preco nudzovy stav, ked ukrajinci cakaju...

tereza79
24. nov 2011

idem na dvor baby,keď to vyriešite dajte vedieť 😀 😀 😀

labaga
autor
24. nov 2011

a mať plat viazaný na násobok priemernej mzdy v hospodárstve je niečo normálne, čo odráža postavenie lekára v spoločnosti.

lauritka
24. nov 2011

@labaga u nas su prevratene hodnoty... vacsie postavenie tu ma pomaly vratnik. 😅

stela01
24. nov 2011

@lauritka Vratnik mal vzdy najvecsie postavenie hned po upratovacke 🙂

minewka
24. nov 2011

@monnaa jednou z mála vecí, s ktorou v ich prípade súhlasím je to, aby sa zákonník práce dodržiaval.
Otázka však je - že ak by do bodky splnili všetky ich požiadavky - okrem zákonníka práce - keďže chýba 1800 lekárov a asi ťažko ich vyčarujeme šibnutím čarovného prútika - či by im ešte tie služby až tak vadili.

Druhá vec, ktorá by ma zaujímala, či skutočne musia slúžiť toľko, alebo to robia dobrovoľne, alebo to zväčša berú na seba mladí a bezdetní.

A o tom čísle 1800 lekárov dosť pochybujem.

lauritka
24. nov 2011

😀

minewka
24. nov 2011

@lauritka hej hej..vrátnik celkom isto...to už teda hej 😀

Inak už si si našla prácu? A kde sa ti podarilo?

lauritka
24. nov 2011

jj 😉

denduska
24. nov 2011

@minewka sluzia dobrovolne - nasilu. MM sluzi lebo chce prilepsit k platu, kedze nas zivi. Ale aj keby bol sam a povedal by si ze je spokojny s platom bez sluzieb tak sluzit musi. Ked su tam siesti co mozu sluzit koronarku a v mesiaci je 30 nocnych, tak tych 4-5 nanho vyjde tak ci tak. Nehovoriac o tom ze este maju metabolicku JIS-ku, kde sa mu ujdu minimalne 2. A este tu kolega ochorie, tu nemoze...a uz mame 9-10 za mesiac..to je pomaly kazda tretia noc a to uz je dost 😒

denduska
24. nov 2011

@minewka este som chcela ze ti "koronarkovi" su vsetci zenati a maju deti..okrem jedneho...ale tak nemoze tam byt chudak cely mesiac 😀

monnaa
24. nov 2011

@minewka - presne ako píše @denduska , dobrovoľne- nasilu. Netvrdím, sú takí, čo slúžia non stop a nenadávajú, ale to sú vačšinou slobodní a bezdetní. Tí,ktorí majú rodiny s deťmi by radšej trávili viacej času doma. A najhorší je prípad 2 manželov lekárov- tí sa skoro nevidia, ak si úpredávajú doma kĺučky kvôli deťom 😒
Číslo 1500-1800 chýbajúcic lekárov je určite reálne, mám to z oficiálnej stránky odborov

andreah25
24. nov 2011

@januska191 Lekári si nevybrali zlý čas, keď sa totiž začal štrajk, tak vláda ešte bola, to že kvôli praštenému Sulíkovi padla, za to predsa lekári nemôžu, nerobte z nich teraz ľudí, čo môžu za všetko, čo sa v tomto štáte pokašle....

monnaa
24. nov 2011

@minewka - máš pravdu s tým dodržiavaním ZP , na tomto bode / ako asi jedinom / sa zhodli obidve strany, že to nie je aktuálne celkom možné pri terajšom pošte lekárov.