icon

Váš názor na štrajk lekárov

labaga
11. nov 2011

ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
co si myslíte navýšia platy lekárom v nemocniciach?

suem
24. nov 2011

@monnaa Presne tak stava sa. Ved uznaj sama, ze 56 hodin bez spanku je zapis do Guinessovej knihy 😅 56hodin v nemocnici, nie 56 hodin prace - to nie je pasova vyroba. Isto je ine, ked je pani v pokladni v supermarkete 10 hodin a ked som ja v kancli, na stretnutiach a pod 12 hodin. To sa neda porovnavat, lekar tiez v kuse 56 hodin neosetruje. To len na margo 😉

minewka
24. nov 2011

@lauritka jasné jasné 😉

vejinka
24. nov 2011

@lauritka 100 bodov 😀

vejinka
24. nov 2011

baby ked som ja rodila...teda par dni po porode na vyzitu stale chodil ten isty primar pytala som sa sestricky ci on aj domov chodi tak mi povedala ze taha 96 hodin ...skoro som padla z tej postele jak som tam lezala...a pri vsetkych porodoch bol denne porodila jak som ratala cca 8 mamiciek. stvrty den ten lekar uz vyzeral fakt zle vzdy ked mohol odbehol si a spal...ale ani hodinu nespal uz ho sestricka budila na dalsi porod ..a to pisem len o porodnikovi ..neviete si oredstavit ake to ti lekari maju narocne!!! keby som to nevidela na vlastne oci neuverim

pici
24. nov 2011

@mata71 prosim ta ty si uvedom ze pleties v tejto teme tak casto opakovane jablka a hrusky. nie si spokojna? chod strajkovat... mas na to plne pravo. co ma almuzna na materskej spolocne s platom lekarov?

monnaa
24. nov 2011

@suem - 56 hodín vkuse nerobí, ale skús byť tolko hodín non stop v práci, v strese, kedy ťa zavolajú , čo za prípad príde, okrem iného v noci nespia tak ako doma , mozog je stále v " pohotovostnom " režime. Ak len 5x za noc zazvoní telefón a vybaví sa niečo aj tak / naapríklad naordinuje dávku inzulínu podľa výsledku hladiny cukru / , tak aký je to oddych ???? Sú dosť časté takéto služby na centrálnych príjmoch, často sa nemajú tí lekári doslova ani kedy vycikať a najesť ak musia preberať záchranku za záchrankou. A to by radšej sedeli doma ako robili za ten plat čo im vyjde za takú službu..... 😒

majus246
24. nov 2011

@monnaa myslím že v niečom máš pravdu aj ty ale aj nie bo lekárom ktorí robia v záchranke fakt nieje čo závidieť a je to obdivuhodné to im nik neberie a mala by byť ich snaha aj ohodnotená ale nie všetci robia v záchranke kopec ich robí na ambulanciách či operačkách odrobia si a idú domov jasné že nemôžme všetkých dávať do jedného vreca ale mňa včera napr dobre dojal ten výrok že 300eur navýšenie platu je málo a že sa to netýka len ich ale celej štátnej správy sudcov, policajtov či prokurátorov a vojakov a čo taký bežný ľudia ja sama som za 300 eur musela odrobiť celí mesiac za strojom kde ak si šla na WC tak už po tebe zazerali ako si si to dovolila a čo také predávačky za pokladňou pozrel sa niekto na ne myslíte si že teraz si len tak odskočia omyl neodskočia prídu sviatky a budú ťahať od rána do večera a myslíte si že za to dostanú viac zase omyl môžu byť radi že majú prácu moja kamoška musí s tých 300 eur vyžiť aj s dvoma deťmi a čo ľudia v núdzi ktorí nemajú robotu a dostanú 130 eur aj to je v tomto štáte bežné a niekomu sa zdá byť navýšenie málo?

suem
24. nov 2011

@monnaa Preto sa divim, ze nebojuju o lepsie pracovne podmienky a plat realny, lebo to co ziada Kollar je v sucasnosti nerealne. A ludia by im drukovali, takto sa to cele zvrhlo na platy a nic sa neriesi, v sluzbe budu dalej vraj 56 hodin, len za viac penazi asi si zalozia zalozne baterky a budu veselo fungovat. 😒 Skoda 😖

stardust
24. nov 2011

@mata71 tych par supiek, co ziadaju navyse nazyvas kralovsky zaplatene? Ach jaj.

mata71
24. nov 2011

@stardust nie moja citaj pozorne,plat v nemocnici a plus v o svojej ambulancii a to navysenie je už dost...

mata71
24. nov 2011

@pici je to porovnanie v nasej spolocnosti pohlad z druhej strany,,,,,ja mam dost,pracujem a som slusne zaplatena,,,,aj manzel nad priemer.

minewka
24. nov 2011

@vejinka iste - veĎ kopec diskutujúcich uznalo, že sa nájdu aj dobrí lekári.
Ale - ako toto vyrieši otázka platu? To bude menej unavený? Zvýšenie platu vyrieši tento problém?
Ak je nedostatočný počet lekárov - ťažko sa aj dodržiava zákonník práce.
A rozhodne si nemyslím, že ak zvýšia nástupný plat dr - zvýši sa aj zrazu počet lekárov - najmä, čo sa určitých špecializácií týka.

Plus drvivá väčšina národa s nimi súhlasila do tej chvíle, ako 300e zvýšenie im nestačilo - a ja sa ani nedivým, že sa verejná mienka prudko obrátila , keďže to je u drvivej väčšiny Slovákov buď ich celý plat, alebo polovica ich platu.

A drvivá väčšina Slovákov je už unavená zo správania a prístupu lekárov.

stardust
24. nov 2011

@mata71 radsej chod pracovat a nezavid 😝

denduska
24. nov 2011

@mata71 ale nas nikto nenuti byt doma na rodicaku, to ze na Slovensku moze byt matka doma 3 roky s dietatom je v podstate vynimka, spytaj sa kolko Spanielok, Francuziek ci nebodaj Americaniek je doma s dietatom tak dlho. Mozu ostat ale nikto im neda ziaden rodicak. Radsej o tom nevykrikovat lebo pride doba ze to zrusia aj u nas 😒

suem
24. nov 2011

@stardust No tak ja nie som z nejak skromnych pomerov ale 300E je pekny peniaz, v byvalej mene je to 9000SK. Realisticky pohlad na stav financii ti chyba, si to prenasob poctom lekarov (nie len tych vo vypovedi)

mata71
24. nov 2011

@stardust no vobec nezavidim moja ja mam plat velmi pekny,pracujem na dobrej pozicii aj manzel ma pekne,,,,

vejinka
24. nov 2011

@minewka to tazko ale niekde sa zacat musi kazdy vytrubuje ze je dost lekarov..asi tazko je dost lekarov lekarov je zalostne malo myslis ze keby ich bolo dost musia robit tolko nadcasov sluzby nocne a tak dalej? urcite nie a oni chcu mat urcity standard a garantovany nie ze budu robit robit robit na chabu placu .tu sa jedna o navysenie minimalnej mzdy ktora bdue rovnaka pre vsetkych lekarov a plus nech si robia ak sluzby ak xcu ale minimalnu pozaduju rovnaku pre vsetkych...rovnost bratstvo .. 😉

pici
24. nov 2011

@mata71 ale stale sa tu omielaju ine profesie a ostatne nedocenene profesie.. naco? tu je co si myslite o strajku lekarov? nie co si myslite, ktora profesia je este okrem lekarov nedocenena?

pici
24. nov 2011

@denduska suhlasim vsade vonku su zeny doma maximalne rok...

minewka
24. nov 2011

@mamabiba inak - toto je skutočne veľká irónia - že štátnych lekárov zastupuje súkromník...ktorý nič také, ako výpoveď, do ringu nehodil ...

mata71
24. nov 2011

@pici všetky...okrem poslancov......................každemu ked zvyšia tak to zobere,nepoznam nikoho kto byto odmietol....

pici
24. nov 2011

@mata71 to nebola otazka... :D

aha1
24. nov 2011

Mám dojem, že hlavne vzdelaný ľudia by si mali uvedomiť, že ak na Slovensku žije väčšina ľudí z 300 EUR mesačne tak oni nemôžu zarábať 3000 EUR. Tvrdili že im nejde o platy ale nakoniec sa dozvedáme, že ide iba o platy. A koľko budú brať úplatky keď sa im dvihne plat ? Už sú aj tak arogantný. ( nesúhlasím !!!!!)

pici
24. nov 2011

@aha1 vzdelani ludia by si mali uvedomit ze je mimo rozpravat o tom, ze lekari chcu 3000, co zvelicujes?

minewka
24. nov 2011

@vejinka v tomto sa rozchádzame...ja nesúhlasím, aby každý lekár dostal rovnaké navýšenie platov...A sumu 1250eur nepovažujem za adekvátnu ako nástupný plat čerstvého absolventa bez praxe.Takýto nástupný plat u absolventa nie je ani v súkromnej sfére. Rovnaké navýšenie nie je ani motivačné.

aha1
24. nov 2011

@pici Prepáčte ale vy ste videla niekedy výplatnú pásku lekára z fakultnej nemocnice ? Lebo ja áno.

minewka
24. nov 2011

@denduska iste - ale aké sú u nás podmienky pre matky s deťmi, s pracovnými miestami pre matky s deťmi, s platbami za jasle a neskôr za škôlku.

@pici keď budeš mať dieťa, dám si tú námahu a opýtam sa ťa, či si budeš vedieť predstaviť, že v 1 roku ho šupneš do jasiel 😀 ja som bola tiež múdra - ale teraz, keĎ má malá pomaly 8 mesiacov - a je to ešte malinké bábo, som svoj názor, čo sa konca rodičovskej dovolenky týka, veľmi prehodnotila a neviem si predstaviť, že ju takú malinkú nechám s úplne cudzími ľuďmi. (druhá vec je, že mám popri rodičáku aj brigádu)

vejinka
24. nov 2011

o akych 3000 eur tu pisete??? uz som to niekolko krat pisala ze chcu 7 eur na hodinu garantovane!! to co chcu o rok dva je diskutabilne a nova vlada rozhodne ze asi ee ale tych 7 eur na hodinu sa vam zda moc??

suem
24. nov 2011

@pici Nezvelicuje. Poziadavky na r.2012, 2013 si pozri.

aha1
24. nov 2011

Ak niekto arogantne odmietne zvýšenie platu o 300 EUR a iný ľudia z toho žijú tak si nezaslúži nič. Prečo lekári v nemocniciach nehovoria o tom koľko majú nezdanených peňazí.