Vaša skúsenosť s dovolenkou v Maroku?

weja88
22. okt 2019

Ahojte zienky,
zvazujeme, ze by sme sli na dalsi rok na dovolenku do Maroka aj s detmi. Syn bude mat 5 rokov a dcerka 2. Chcela by som vediet ci to takto absolvovala niektora z vas.
Ci su potrebne nejake ockovania, co mozem cakat a co nie, naco sa mam pripravit. Ktoru oblast, mesto odporucate. Budem rada za kazdu skusenost, alebo radu.
Dakujem krasne
Veronika

Budem

missdiva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
weja88
autor
23. okt 2019

@missdiva no my nie sme moc a vyvalovanie na plazi, ale kvoli detom budeme musiet absovovat aj to, ale inak nas urcite zaujimaju pamiatky. My sme celkovo mysleli skor na juzne pobrezie. Cassablanca, Marakesh alebo Agadir.
V akom meisaci ste tam boli? A co moralka? Je to vsetko striktne moslimske? Alebo je uz trochu uvolnenejsia?

missdiva
23. okt 2019

@weja88 podla mna tri najlepsie mesta v Maroku su Cassablanca, Marakesh a Fez. Na plaz mozno aj Rabat, takze vo vasom pripade by som sla do Marakesha a odtial autom po par dnoch do Cassablanca, ak mate vela casu tak odtial aj do Rabatu (v tychto poslednych dvoch mestach by som si dala plazovy hotel). Ak mate menej casu Rabat by som vynechala alebo ak ste nikdy neboli v pusti tak si dajte urcite len prve dve mesta a prespatie v pusti, je to pekny zazitok pre deti (my sme toto absolvovali na blizkom vychode kde sme boli viackrat takze tympadom sme aj na moslimov celkom zvyknuti). Netreba ich provokovat minisuknami (ak nebudete mat sukromnu hotelovu plaz je lepsie dat si cele plavky) a nebudete mat ziadny problem. Urcite ti vsak neodporucam ist cez ramadan, my sme boli koncom augusta. Treba si davat pozor na to co zjes, odporucam jest prevazne zabalene veci, umyvat si zuby vo flaskovej vode a repelentovat sa, vecer byvalo dost komarov.

lula313
23. okt 2019

@weja88 podľa mna to nie je bezpecne pre tak male deti, každého, koho poznam, si odniesol z tadiaľ nejakú chrontu. Môj otec je profesor, bol v Marakeshi na konferencii(čiže nebýval niekde v hosteli), najprv mu to začalo akokeby chrípkou a skončilo to tak, že stratil chut, cuch(necítil chut žiadnej potraviny, smrad, vonavku, nič). Lekari mu nevedeli pomôcť, zmysly sa mu vratili asi po 10 rokoch. Čo mám ostatných znamych, každý chytil strašne hnačky a to jedli len v hoteli(nie niekde na ulici) a všetci tvrdili, že by tam už nikdy viac nesli. Je podľa mna kopec iných super destinácii, ktoré stoja za navstevu

missdiva
23. okt 2019

@weja88 Je nieco na tom co pise @lula313 ALE nesuhlasim s tym, ze nemate kvoli tomu ist. Je to Afrika takze ani v 5*hoteloch nemozes jest vsetko, najbezpecnejsie mas jest ovocie, ktore si sama osupes aj ked mas v cene ten hotelovy bufet nestoji to za mozne tazkosti.