Večne štekajúci pes
Ahojte dievčatá, idem sa sem poradiť, ake mame možnosti. Ide o situáciu, ktora nam uz pekne drasa nervy. Byvame v rodinnom dome. Sikmo oproti nam je uz nejaky cas neobyvany dom, predpokladam ze s nedoriesenym spoluvlastnictvom, do záhrady ktoreho si sucasni majitelia zadovazili psa. Chodia ho krmit, obcas ho vyvencia na ulici, ale v dome nebyvaju a tak je pes väčšinu casu sam. A tu je zrejme problém. Ten pes totiz neustále steká. A to fakt neustale. Den, noc. Je to velke plemeno, ma vyrazny hruby hlas, dokaze stekat niekolko hodin v kuse a potom par minut pauza a znovu. My mame tiez psika-fenku, nasa sa k nemu našťastie nepridava, je ticho. Toto vecne stekanie je skutocne na nervy. Nehovoriac o tom, ze najmensi mi spava v kociku na zahrade a tento stekot ho pravidelne trha zo spanku. Vadi to viacerym susedom, ale nevieme, ake mame moznosti. Jedna suseda uz tam opakovane volala mestsku policiu a informovala aj slobodu zvierat. Naprava vsak ziadna. S majitelmi, resp.tymi, co psa chodia vencit, sa velmi neda... Tak teda, babo rad! Vdaka za vase tipy.
@jankalukasova zial nemam, ani som to nevedela. my sme tento problrm mali v panelaku, pes sam v byte cely den, raz za den inym susedom vyvenceny, non stop stekal. tam by ale rusicka nefungovala... cez stenu. nakoniec sa odstahovali. je to psycho. skuste pozriet modru strechu tam o tom debaty.
má psa-podotýkam že takého, čo ked zašteká je sviatok a veľa ľudí sa ma pýtalo, či vôbec šteká. 😀 ale aj tak, na ulici je kopa psov čo brešú aj v noci-naučila som sa ignorovať to a spávam okrem zimy pri otvorenom okne. ako decko som spávala vonku a okolo mňa blačali ovce, kikiríkali kohúty a nebudilo ma to-zvykla som si na to. človek je tvor prispôsobivý a treba myslieť že nielen ja a dieťa mám práva, ale aj susedia majú právo chovať psa-ako spoločníka, aby im strážil majetok a tak a že breše-no čo, rozprávať nevie. treba s na to zvyknúť, často deti zobudí aj to že cítia nervozitu matky, dala by som dieťa spávať am, kde to najmenej počuje a zvykne si. otravou by som to neriešila, aj tak si zaobstarajú iného psa a akurát tým bude trpieť nevinné zviera a nepomôže to ničomu
a pomôžu napríklad aj tuje-skúste na tú stranu skade to ide nasadiť hustejšie väčšie tuje, bude to znesiteľnejšie a budete to mať aj pekné
skuste kontaktovat nejake neziskove organizacie v okoli, mozno nejak budu ochotni pomoct... ten pes je v podstate tyrany, to je spolocenske zviera, ktore potrebuje kontakt... musi byt neskutocne frustrovany, ked je tam stale sam....
@belllinka ale za tuto situaciu nemoze ten pes, ale ludia, co ho tam umiestnili. v dnesnej dobe alarmov dat na pozemok psa na strazenie, ktory je tam cele dni sam? pes je spolocenske zviera, a tento zjavne trpi.
treba to riesit na mestskom urade. ked nechcu uradnici pomoct, tak cez poslancov zastupitelstva, idu volby, vsetci budu teraz ochotni pomahat 🙂
@skumavka Ano, extrem to je. Ale takto ti to napisem:
- antistekacie zariadenie na baze ultrazvuku: nepomohlo, psa to provokovalo.
- rozhovor so susedmi: nepomohol
- volanie mestskej policie v noci: nepomohlo, ked prisli, psa dali susedia dnu a vzapati ako policajti odisli, bol opat vonku a stekal veselo dalej
- rozhovor na miestnom urade: nevedia, co maju robit, nejde o tyranie zvierat
- zostavala moznost psa otravit (a znasat si nasledky v podobe trestneho stihania)
Som rada, ze muz dostal pracovnu ponuku do zahranicia a odisli sme. Trapili sme sa asi tri roky, zufalstvo. Nepochopi nikto, kto nezazil. Vsade som pocuvala, ako je to normalne ze pes steka (16hodin denne vkuse), ako je to chyba majitela, ako pes vlastne trpi, ale nikto nikdy nepovedal, co mam naozaj robit, aby sme netrpeli my ludia. Retrospektivne to bolo naozaj jedno z najhorsich obdobi byvania a to sme sa tesili, ze mame konecne dom so zahradou. Neporadim ti nic ine a nikto ti nic ine neporadi, pretoze sa nic ine robit neda. Iba nelegalnou cestou a to si musis zvazit sama, ci ti to za to stoji.
Neexistuje zakon, ktory by zakazoval mat psa na pozemku sameho. Neexistuje zakon, ktory by postihoval majitelov takehoto zvierata, okrem bezzubeho zakona v ktorom sa hovori, ze majitel nehnutelnosti nesmie robit nic, co by vo zvysenej miere obtazovalo suseda alebo obmedzovalo vykon jeho vlastnickeho prava. No a sud sa, dokazuj, daj si zmerat hlucnost niekolko dni po sebe certifikovanou spolocnostou (cca 400 eur), zadokumentuj. Davaj predvolavat majitelov, ktorym staci ignorovat predvolania a ak sa sud aj uskutocni, tak sa odroci kvoli nepritomnosti odporcu o 6 mesiacov. Zato teba to bude stat namahu, naklady na sud, naklady na cestu, cas... Hovorim, zufalstvo.
A vsetkym zvieratomilom, ktori sa ohanaju laskou ku zvieratam a ako pes trpi, to vsetko vieme. Ale snad ma este stale v obytnych zonach prednost clovek pred zvieratom. Proste hovada (ludia) na Slovensku stale tahaju za dlhsi povraz.
Uprimne ti drzim palce, aby ste to vyriesili.
@skumavka ja suhlasim skuste nenapadne pustit psika von otvorit mu branicku alebo ho nejak vylakat von on si cestu najde ak bude mat vonku nejake lakadlo alebo zavolat slobodu zvierat to je tyranie nemoze tam byt predsa opusteny pripadne zavolat markizu potom sa zacnu diat veci!inak my mame taku super susedu v bytovke ma bicie!!!!!ide nas trafit a tiez nic nezmozeme vobec nic este ona ma udala na policii ked som jej vynadala za to ze mi maly spi a ze by nemusela hrat aspon cez obed pritom tu mame plno malych deti.
@vanesanova riskantne je vypustit ho von. Je to velke plemeno, co ak niekomu ublizi...
@zooeynka nie podla mna bude bezat jak blaznivy nik ho nechyti treba to skusit
@sabinkabublinka ja by som to asi nevydrzala.ved to je na psychiku.asi by som DENNO-DENNE bola na urade kym by to nevyriesili.tu u nas asi len toto treba-otravovat kazdy bozi den nech s tym nieco urobia...aby si 9rokov neotvorila okno?tvoji susedia tiez neberu na teba ohlad, ked ten pes steka a nic s tym nerobia , LEBO IM TO JE JEDNO.tak aj ty sa k tomu tak postav...a este by mozno pomohlo vsetko pisomne.to sa ti musia vyjadrit a riesit.nevyriesia??? Znova pisomne a na urad....a takto kolom dookola.prajem ti nech sa to vyriesi cim skor... a toto by som poradila aj autorke prispevku
@skumavka
@vanesanova u nas na dedine usli dva psy polovnikovi - utekali ako dive az ku nam do dvora, kde chnapli mojho papucoveho. 14 stichov. vyse stovka u lekara, ... vezmes si to na svedomie, pustit psa? takze NIE, ziadneho psa nepustit.
stoji to namahu, ale stazovat sa - mestsky urad, poslancov pooslovovat, zavolat trebarsj aj tu markizu, ci jojku. minimalne pokutu by majitelia dostat - a mozno si po case rozmyslia, ci im to za to stoji. spojit sa so susedmi, spisat peticiu, adresovat zastupitelstvu ... ako som pisala, idu volby, budu chciet byt zvoleni opat, toto ije pre nich sanca sa zviditelnit a ziskat hlasy, treba hrat aj na tu strunu.
@zooeynka no to je fakt utecha.....
no ale takisto by mohli mat susedov, co su prijemni, psa si vycvicia, kazdu nedelu donesu domaci kolac a postrazia deti, ked to potrebujes.
cize ono sa na ten problem da pozerat z roznych uhlov.... btw, neprisposobivi obcania si domy nekupuju....oni sa tam nasquatuju.....
@mata1001 jasné že je im to jedno, ešte nás ohovárajú, že pre našu,, princeznú'' oni predsa nebudú zatvárat psa na zadný dvor. Nech si mi dáme spálňu inde! Ale keby boli kde už to dávno urobím aby som sa nemusela hádať. Lenže dom je podlhovasty ,ich dom je tiež podlhovasty len pár metrov od nášho, tak sa to veľmi ozýva,ale oni to so svojím mozockom nepochopia.Ked však príde jeho neter na prázdniny,tak pes je aj týždeň na zadnom dvore... Gazda je zakerak,iných slov na neho nemám.
baby nesúhlasím s vami-ak by skončil v útulku, nebude mu lepšie, veľkého, staršieho, nesocializovaného psa si nezoberie nik, dožije v klietke v útulku, takto má aspoň výbeh a občas prechádzku
@sabinkabublinka kazdy bozi den by som bola na urade kym bu to nevyriesili.
@ukulela ale kto bude vediet kto ho pustil jednoducho usiel a co?urcite je to humannejsie ako tu navrhovali otravit ho keby usiel uz by ho niekto odchytil do utulku
@mimik35
@vanesanova
Nevychovany velky pes je ako nabita zbran. Pustis ho, utecie, bude hladny, zmateny, frustrovany, napadne niekomu dieta po ceste zo skoly lebo dieta bude drzat v ruke salamovy lepenak. Vezmes si to na svedomie? Je to humannejsie voci psovi, to ano, ale opat - rozhodne to nie je humannejsie voci ludom.
@vanesanova a ako maju asi otvorit zamknutu branu napr? alebo maju vystrihnut dieru k sebe do dvora? ten pes moze ublizit, nikto by na to nemusel prist, kto ho pustil, ale keby si vedela, ze mas na svedomi trebars utok psa, alebo dohryzenie, ako by si sa asi citila?
takto ma stravu a vybeh. ked ho pustia, max ho zavru do utulku a tam bude mat klietku a v nej traumu. alebo skonci niekde pod kolesami, aleho sa odtara a zastrelia ho polovnici. alebo ho odchytia policajti a skonci v karantene a tam do 30 dni psy utracaju,
tu sa neda riesit psa (pokial ho niekto nechce skantrit, co ozaj neodporucam.) tu treba riesit majitela, alebo si myslis, ze ked by im tento pes usiel, ze nedovlecu dalsieho vlciaka/(kaukazaka/... ? do mesiaca tam maju dalsieho a mozu zacat znova.
Baby, pustit by som sa ho neodvazila, ani nemam ako. Spredu ich domu je vysoky mur a plna brana a k nam odzadu do plotu dieru strihať nebudem. Bala by som sa, ze komukoľvek ublizi. Staci, ze skantril kocura susedinho.
Jaaaaj,moje dieťa tak túži po malom psíkovi a ja by som jej ho tak dopriala,lebo aj my sme vždy mali ako deti psíkov....ale odkedy som sa sem vydala tak psov nemôžem ani cítiť.

@vanesanova akoze pustit. psa co cely den nekontrolovane steka a vobec nevies ako sa chova? vazne? vies si predstavit, ze takeho psa stretnes na prechadzke s dietatom?
psy su zvierata, uvazuju instiktivne, ked nie su socializovane, tak take pustenie do sveta moze dopadnut velmi zle.. a je jedno ci ujde alebo. ho niekto. pusti..
V súčadnom právnom stave spoločnosti, čo sa týka práva človeka na ochranu pred hlukom, smradom a prachom, neurobíš nič. Vlastná skúsenosť. Niet čo rozpisovať. Márna snaha každej rady, nie je čo poradiť.

@lula313 boze, ty ale trepes.... pes ze nema byt vonku??? A kde podla teba bol cele tisicrocia predtym, nez z neho ludia zacali robit cviceneho pajaca, navliekat ho do siat, krmit gebuznymi granulami, z ktorych psi dostavaju civilizacne choroby????