Venčenie psa a povinná karanténa
Ahojte, prosim vas o radu, citam vela clankov ohladom povinnej 14dnovej karanteny, ale nikde som nenasla ako je to s vencenim psa....poradite mi? Hlavne nejake overene zdroje. Dakujem moc
@jana_eyre_2 to som nenapísala, celý čas píšem že si to má zariadit. Ale podľa teba teda nakaziť môže všetkých okolo a keď má niekto problémy s pľúcami má smolu.
@jana_eyre_2 presne tak, podstata sa vytratila...chcela som len vediet ci je zakaz vencenia v povinnej karantene, ked to ludia nahlasuju :(
@nikyball a to som prosím ťa kde napísala? Ja normálne zasnem ako si tu ľudia dokážu domýšľať a urážať druhých fakt..
@jana_eyre_2 🤦
@klejkaez počet stúpa, lebo otestovali všetkých čo teraz prišli za zahraničia veď to je logické.Tie počty budú už iba stúpať a rapídne.
@mogaa aj máš zistené koľko tie okolité štáty majú obyvateľov v porovnaní so Slovenskom?Aj berieš do úvahy kedy mali oni zavedené opatrenia?Aj v ČR chodili deti o týždeň dlhšie do školy ako u nás.
Ale veď to s tým ruskom je pravda.Kedze respiratory nie sú čo nám majú povedať?Samozrejme, že je to slabá ochrana, ale vždy lepšie ako nič.A, že chránia starych ludi a chorých je prirodzené.Je tam najvyššia šanca, že ochorejú a budú potrebovať JIS, ARO, ktoré budú potrebovať iní.V Španielsku už pre starších ani sanitka nepríde.To starší ľudia majú potrebu chodiť denne pre čerstvé rozky.To by mali zariadiť ich deti, mestské úrady, opatrovateľky zo sociálneho, aby nemuseli odchádzať z domu na nakupy a ohrozovať sa
Ináč bacha respirátor s vydychovym ventilom nechráni ostatných . Ked v ňom kychate alebo zakaslete tak cez ten ventil vsetko ide von. V prípade ruska Sople ostávajú vo vnutri ale zase ked na vas niekto zakasle tak vírusy prechádzajú k vam. Tak si vyberte.
@lydia2211 ľudia v dnesnejj situácii nahlasujú kazdeho.Aj Pendlera, ktorý má povolené chodiť hore dole do práce do Rakuska, ktorý to má povolené neviem z akého dôvodu.Toto mi nejde do hlavy.Kamionista dajme tomu sedí sám v kabíne, naloží, vyloží nepríde do kontaktu s veľa ľuďmi, ale prečo je výnimka Slovak pracujúci v zahraničí, ktorý denne dochádza?
@katulienkax samozrejme.Je to lotéria imunita, šťastie, karma každý nech si to nazve ako chce, ale viac menej treba rátať s tým, že takmer každý z nás pozná desiatky ľudí, ktorí ochorejú niektorí si to len doma odlezia, niektorí budú potrebovať nemocnicu.Ved nemôžeme byť tak naivní, že si budeme myslieť, že pri nejakej tisícke sa to zastaví, keď peek má byť o mesiac aj pol.A to ešte len teraz najbližšie týždne prídu všetci zo zahraničia to sa budeme ešte v auguste s tým mordovat
ach jaj :( karantena nie je mor. je mi ... ani neviem, ci smiesne, ci smutne, ako sa vsetci zameriavaju na tych zlych zlych, xo prisli zo zahranicia, pomaly 10 km za hranicami .... pritom uz davno neplatu, ze sa korona noci na SVK len spoza hranic, mame ru stovky/mozno aj viac) nakazenych, co nemaju priznaky a roznasaju chorobu dalej. by ma zaujimalo, ci vsetci, co maju hystericky zachvat, ked si gastarbeiter z viedne ide kupit chleba a mlieko na tyzde, nosia ruska, dezinfikuju klucky a nosia rukavice a eliminuju socialny kontakt ... asi hovno, ze???? chytia v obchode kosik/vozik, utru si nos a maju to .... mozu udavat suseda, pritom sami mozu byt nakazeni. karantena, ano, ok,jeto precencia. ale ponuknut susedom pomoc - to sa uz nenosi ...
@mogaa neni ani pri chripke http://www.unlp.sk/index.php?option=com_content...
@mogaa Takže potencionalne nakazena rodina v pohode ale dobra suseda uz nie. Hlavne tu odporúčať kontaktovať susedov, útulky.....a dookola len ake je to pre všetkých nebezpečné a nech necha psa radšej srat na balkóne.
@mireckin Nákup z Tesco? 👍😀😀😀 Možno-o mesiac ani to nie. A rusia už donášky co si rezervovala pred 3tyzdnami. Bohužiaľ. Toto napíšu len ľudia co realne chodia kade môžu lebo nie sú v karantene.
@nikyball A komu zaplatí? Ako si si tu mohla prečítat od tych co najviac "kopu" okolo seba aka je nezodpovedna tak by nesli. Ty by si isla venčiť psa susede v karantene keby ti zaplatila?
@mogaa Nikto to nezlahcuje len sa na to pozeráme ako to je. Aj z jej strany. Nielen subjektivne. "Neverím ze nemas nikoho ale ja by som sa na teba vy...".
@eliska13 Ale prosim ta,radsek ho nechať srat na balkóne a potom nech ju zase susedia nahlasia za to.
@mogaa Smeti ist vysypat tiež nemôže?
@nikyball A ked nemáš ist bývať kam? Naozaj nemás.
@jana_eyre_2 Presne. A uz všetci mudry ako máš nechať psa srat na balkóne,niekomu zaplatiť-ale oni by nesli, prípadne každý ma 2-3 byty a môže sa tam odsťahovat....😀😉
@mogaa sleduješ situáciu v okolitých štátoch? Tak potom asi vieš, že v rakúsku sa ruská nenosia, normálne sa žije a neudava sa ako u nenormalnych, nerieši sa, že susedovi decko je vonku a mater v obchode. Ja napríklad viem, že naši fakt zlatí susedia sa vrátili z madeiry, a vobec nemám paniku, načo by mi bola však, kebyže ich vidím vonku, určite ma prvé nenapadne volať 112. A ešte o tom vypisovať aká som hrdinka. To, že ma Rakúsko, Nemecko viac nakazených je najmä tým, že na sk sa netestuje a ľudia sa tessssssia a nosia ešte viac a intenzívnejšie ruská aj doma v posteli a pritom 7o%ich nosí zle, má ich navlhnute, ale prsia sa, že oni sú chránení, no hov.. Ale ok, každý sa snaží sedieť doma na riti, aj tí, čo by mohli pracovať, si berú PN a ocr a potom bude co? Takže ak sleduješ okolité štáty, sleduj pozornejsie. Nášho suseda testovali, má astmu, dusíl sa, brala ho sanitka, za 3hodiny bol doma, otestovany a vieš čo, normálne som sa so susedom, jeho ženou, bavila na terase. Najhorší je strach a panika. Keď niekto pôjde zabezpečený vyvenčiť psa, tak je to ôk, ona nie je nakazena, ona je v karanténe a vieš koľko ľudí ty stretneš a to rusko ti je na rit, prídeš domov k matke a? Trochu rozumu pred tým nahlasovanim
@evittam preto som zakaždým napísala ak je to nevyhnutné. Pozri sa, ak by to bolo predsa len v karanténe tak, že by nemohli a dostali by pokutu za porušenie karanteny ( ktorá môže byť mimochodom opakovaná), tak našli by spôsoby alebo by platili? A keď už by našli spôsoby ak ide o peniaze prečo ich nenájdu teraz keď ide o zdravie iných?!
@nikyball Nemam viac co dodať. Výstižne to napisala
@maciatkolulu
@lenadka
@lydia2211 nečítas vyjadrenie hlavného hygienika, že aj ľudia v karanténe môžu ísť do obchodu??moja sestra býva na konci dediny kde sú sami starí ľudia, rodina celá ďaleko, bývajú tam 4 m sociálne kontakty kamarátky okolo seba nemá ako si ma nakúpiť?nie každý má okolo seba svojich ľudí.

@lydia2211 aspoň že tak, keď už sa ti to nedá inak zariadit