Venčenie psa a povinná karanténa
Ahojte, prosim vas o radu, citam vela clankov ohladom povinnej 14dnovej karanteny, ale nikde som nenasla ako je to s vencenim psa....poradite mi? Hlavne nejake overene zdroje. Dakujem moc
Najlepšie je to tu necitat, plati co píše luccija. Môžeš, jedna noha tam, druhá späť. Lebo za chvíľu sa tu nájdu také, čo ťa udaju za týranie zvierat.
Niektorym ludom z tej corony uz uplne drbe. Zijem na juznej morave a akurat vcera som citala clanok o tom, ze v Brne je uplne pretazena linka z toho, co ludia udavaju susedov, ze si vysli zapalit na balkon bez ruska alebo ze videli z okna auto a dotycny v aute nemal nasadene rusko a hlasia spz-ky.
Jasne, chranit sa treba, ale, preboha, zdravy rozum sa uz niekde uplne vytratil?
@diewcatqoo chore tohto sa aj ja bojim :( a to sedim doma, nakupy mam zabezpecene ale so psom mi nema kto ist...
@evittam ja som na materskej a je pravda ze nie som v karantene ale nechodim kade mozem..nechodim nikam! Moj manzel chodi iba do prace a z prace autom a cely cas ma na ustach rusku (aj v praci)..von chodime iba parkrat do tyzdna a to autom daleko od kohokolvek do Karpat na miesta kde sme este nikdy nikoho nestretli, takze sme tam sami..rusku si davame vsetci (vratane deti) aj na ten prechod do auta a z auta..odkedy bol potvrdeny prvy pripad korony na SR sme iba mi styria ako rodina spolu a nestretli sme sa s nikym z nasich blizkych..aj ked mi velmi chybaju, aspon si volame..verte mi ze ja ani moja rodina nie sme z tych nezodpovednych co si chodia kade tade..z celej tejto situacie mam maximalny respekt a preto som co najviac opatrna..a aj ja som jedna z tych ktorej zrusili nakup z tesca lebo bol objednany este v case ked platili stare podmienky donasky..teraz po novom je to online platba a s kurierom sa ani nestretneme, takze snad dalsi nakup uz pride..ja netvrdim ze tato situacia je pre ludi v karantene lahka ale da sa to riesit aj takto..
@lydia2211 Nerozčuľuj sa...napísala som ti fakty, ale zopakujem...venčiť môžeš, s rúškom a rukavicami a vyhýbať sa ľuďom. A už nestresuj , treba použiť zdravý sedliacky rozum.
Sila! Počítam, že bývaš v paneláku. Nikto nepozná aká si, môžeš ty zabudnúť. Kychneš, chytiš vypínač jeden druhý tretí, kľučku jednu druhú tretiu výťah atd pôjde tesne za tebou rodina pochyta za tebou.
Ľudia pamätajte sa. Nie pre srandu je tá karanténa. A nepočujem prvý prípad čo sa ľudia takto špacirujú
Podľa nariadenia by sa miesto izolácie nemalo opustiť. Bod č.6 "zdržať sa akýchkoľvek činností, ktoré si vyžadujú opustiť miesto izolácie alebo prijímať v mieste izolácie vnímavé osoby."
@lydia2211 nečítam všetky komentáre, no nepočúvaj tých, čo ti radia, že veď môžeš. Nemôžeš. Aj keby ťa nikto nenahlásil, môžu sledovať kade si chodila a časom ti príde pokuta..
Keby si naozaj Bola nakazena tym virusom a nakazila by si niekoho, kto by na to zomrel, ako by si sa citila? Toto je ina situacia, pes zvladne prechadzku s cudzimi ludmi.
@sono2 nikto nepozna aká je, ale keby bola nezodpovedná a chytala by okychanymi rukami kľučky, tak sa nepýta na informácie predsa..
chce konať tak, ako najlepšie môže v jej situacii a polovica modrého koníka jej tu píše štýlom, akoby chodila oblizovať kľučky susedom...
Byvam v Taliansku, cize sme v karantene vsetci uz 6ty tyzden. So psom sa moze max 200 m od domu, mam rukavice a rusko.
@denisa0504 keby si čítala komentáre, tak vieš, že venčiť psa a ísť na nakup môže v nevyhnutnom pripade a povolili to ti istí odborníci, ktori nám nariadili zostať doma..
@jana_eyre_2 myslím, žeby si rada takého suseda. Ja teda nie.
@sono2 akého suseda myslíš?
@jana_eyre_2 s koronou ktorý sa špaciruje so psom. A to fakt stačí psovi úplne ráno a potom úplne večer na záchod?
@lydia2211 daj si láskavo zabezpečiť psa k známim kým si v karantene. Veď ten pes potrebuje častejšie von nie ráno a potom kým je neskoro večer to bude držať v sebe 16 rodín ???
@sono2 nechápem čo si podráždená fakt, ja tvrdnem doma už 13dni s troma deťmi a stále nemám tendenciu štekať na ľudí, ktorí sa niečo spýtajú..
keby som mala takého suseda, tak chápem, že ten človek napriek karantene nemusí mať kopu ochotných znamych, alebo aj nerizikových a tak toho psa nejako vyriešiť musí.. a keďže ja by som si v spoločných priestoroch dala okuliare, Rusko a rukavice (bývam v RD, tak to riešiť nemusim), potom sa riadne umyla, tak by som sa nebala toho, že ma nakazi ak so psom by šiel pár krát do dňa von.. pretože úprimne pochybujem, že autorka plánuje chodiť pľuť po stenách chodby..
Je fakt záhada, že jedno odporúčanie od odborníkov beriete ako.posvatne a ostatné odporúčania od tých istých odbornikov napadate akoby to vymyslel niekto iny..
Btw. Autorka je možno.v karanténe pre cestovatelsku anamnézu a korona vôbec nemusí mať..
Ak je cestovatelska anamneza, tak by som sa to snazila si asi nejako zariadit aby mi s tym psom proste niekto chodil, len je to zacarovany kruh, kedze som niekde citala, ze sa virus moze prenasat aj na psich chlpoch
@jana_eyre_2 jasné že som podráždena keď môžu chodiť ľudia v karanténe so psami niekoľkokrát do dňa von keď nemajú ochotných známych počítam že tým pádom im nemá kto ísť ani do obchodu čiže aj tam musia.No veď ty neriešiš ale ja nemám rd a môžem mať takýchto aj 5 susedov v baraku. Načo potom ta karanténa vôbec?
Ja len apelujem, že toto neni bežná choroba nejaká ale už je z toho problém a dosť veľký. Veď si to zober keby sa k tomu každý takto staval
@sono2 a ty dodrzujes pravidlá? Umyvas si ruky a chránis sa? Predpokladám že áno, tak by bolo lepšie keby si sa dala do kludu, lebo vírus môže prenášať ktokoľvek, aj ten čo nikde nebol.. virus môze byť aj v obchode a vôbec nie od ľudí čo sa vrátili zo zahraničia, ale od KOHOKOĽVEK čo o tom ani netuší - možno aj od teba.. lebo okrem koronavirusu ta ohrozuje aj stres a môže tá zabiť napr. Mozgová porážka, alebo infarkt.. panika nie je dobra a áno, koronavirus je vážna vec, ale nie je to ebola..

@lenadka ze jej policajti povedali, ze nevedia ako to je s vencenim, ze oni len spisu vypoved a posuvaju to dalej...ja som volala znamym a tiez mi nebolo jednoznacne odpovedane..tak potom sa obratit len na tu hygienu? Ludia v komentaroch pisu, ze to nieje vyslovene zakazane, ked si to nemas ako inak zariadit...