icon

Venované mamičkám chlapčekov

10. júl 2022

Maminky chlapcov, prosím o chvíľku pozornosti.

Neberte to v zlom, ale ako vychovávate svojich chlapčekov? Mám doma dievčatko, minule prišla s tým, že sa bojí ísť na wc, lebo ju tam niekto zabije. Pýtam sa jej, od koho to má tak povedala meno spolužiaka. Konzultovala som to s učiteľkou a naozaj je taký a slovami ohrozuje a straší deti. Prešlo to. Ďalší rok sa hrala a počúvam, čo hovorí a tam slová typu - upečiem ťa, zabijem ťa... Pýtam sa, od koho to má, povedala meno iného spolužiaka. Vraj v škôlke neskutočne vystrája a sú na neho nenormálne sťažnosti. (rozprávali sme aj s maminou v šatni, že šikanuje jej dcéru kvôli váhe jej matky a otca).

Pýtam sa teda, čo im dovolíte hrať na pc (mobil, tablet, PlayStation) alebo čo im dovolíte pozerávať okrem rozprávok, keď púšťajú takéto slová? Ako sa hovorí, v každom človeku drieme kúsok vraha a každý je schopný ublížiť, ak mu povolia nervy. Toto tým deťom dláždite cestu do veľkej riti akurát. Snažím sa svoju dcéru vychovávať slušne, slovo zabiť nepoužívame ani v súvislosti s hmyzom a tam príde od kamarátov a zabíjala by všetko okolo seba. Má dovolené maximálne TV jojko, lala TV a sem tam pustím rozprávky z YouTube na TV ale tam som a viem, čo púšťam. Nemá skadiaľ mať také výrazy.
Rada by som bola za objasnenie, prečo sa také veci dejú už v takom útlom veku.
(nejdem urážať, ani kritizovať výchovu, len nechcem aby sa stávali také veci. Sú to deti, nech si užívajú detstvo).

beata_k
10. júl 2022

Iny nazor? To nie je iny nazor. Si zaujata voci chlapcom.

jarmila2010
10. júl 2022

@beata_k presne...u nás v tretiackej triede sme ku koncu roka riešili najproblemovejsie dieťa...dievča...šikana,arogancia...prišla na zaciatku sk.roka a dokázala narušiť fungovanie celej triedy..a aj v kombinácii s novou triedou učiteľkou to bol hrozný rok

maximiliana
10. júl 2022

Mozno ak budes mat stastie, bude tvoja dcera lesbicka a nebudes sa musiet rozculovat s nejakym "nevychovanym" zatom... 🤦‍♀️

0silvia0
10. júl 2022

Ries prosim ta konkretneho vasho Misa na konkretnej skole, tu sa rozhorcujes na nespravnom mieste. Co skola/skolka, to ine zlozenie deti a ine vztahy...

liz_lemon
10. júl 2022

slova ako zabit a upiect su v klasickych rozpravkach, napr. princ zabil draka, jezibaba chcela upiect Janka a Marienku, netreba sa tak prezivat, samozrejme, ze nie je ok, ked deti strasia ine, moj syn zazil v skolke dievca, ktore bilo rad radom vsetky deti v skolke, takze teraz budem obvinovat matky dievcat? su deti normalne, a su deti zanedbane rodicmi, rozhodne to nema nic s pohlavim, inak mam aj dceru

jana_eyre_2
10. júl 2022

Čiže všetky dievčatká sú vychovavane dobre a všetci chlapčekovia zle.. aha..

Minule môjho syna jednp dievčatko skrtilo, to teraz mám oslovit "maminky dievčat" že majú niečo sebou robiť?

jarmila2010
10. júl 2022

@maximiliana 😅aj ja viem synovi povedať ,že nech mi radšej dovedie normálneho zata,ako šialenu nevestu😂

kris_tin257
10. júl 2022

My máme chalana a máme presne opačne skúsenosti práveže s dievčatami, ktoré ho furt sáču kričia naňho že to je ich že nemôže že má ísť preč, keď sme s ním na ihrisku tak mi to nedá a veľakrát zasahujem, dievčatá sú veľakrát majetnícke arogantne a drzé

zuzanockamt
10. júl 2022

Autorka: Nečítam komentáre. Ale prečo príspevok adresuješ len matkám chlapcov. Čo poznám dievčatá, tak boh zavaruj 🤦

karhu
10. júl 2022

mila autorka, ak mate problem s konkretnym ziakom v triede, rieste to tam s ucitelkou, riaditelkou, psychologom, alebo ako skupina nespokojnych rodicov peticiou..
ale nenapadaj tu matky chlapcov a ich SYNOV velmi hlupym a nepodarenym prispevkom😕🙈

lindous
10. júl 2022

Ja nie som maminka chlapčeka (takže toto nie je o tom, že by som sa osobne cítila dotknutá) a nie som dokonca mamička vôbec, ale s deťmi v škôlkarskom veku som pracovala a tak som si to tu prečítala - svoj príspevok si sformulovala veľmi nešťastne - nechceš nikoho kritizovať, ale vlastne kritizuješ všetkých, ktorí nevychovavajú presne tak ako vy doma... Deti v škôlke sú rôzne, z rôznych rodín a nie je v tvojich silách to ovplyvniť, raz sa stane, že dieťa sa stretne aj s tým, čo je u vás doma tabuizované a nezabrániš tomu... Práve preto si myslím, že by sa mali rozoberať úplne všetky témy a možno práve aj takéto slová, ktoré sa ti nepáčia, aby tvoje dieťa vedelo, že to je zlé, že sa to nepatrí, aby to v prvom rade neopakovalo a nepoužívalo v kontexte kedy to môže druhému ublížiť, lebo to počulo a ani nevie čo to poriadne znamená a v druhom aby na to vedelo zareagovať, vedelo rozoznať kedy ide o šikanu a zastrašovanie, kedy to riešiť s pani učiteľkou

viestta
10. júl 2022

Pomôže ti, ze môjho malého sikanovala v škôlke "princeznicka". Až tak, že učiteľky museli zasiahnuť, pretože to bolo už neúnosné, čo si ona dovolovala k chlapcom. Kľudne ich otlkala, lebo vedela, že jej nevrátia, lebo dievčatá sa nebiju. Nie každý chlapec je nevychovana zruda, nie každé dievča vila z makové ho kvetu.

mimi3008
10. júl 2022

Mila anonymna mamicka slusne vychovaneho a mierumilovneho dievcatka, cudovala by si sa, kolko dievcatiek je horsich, nez chlapci...a kolko deti, ci uz dievcat alebo chlapcov, o ktorych ai rodicia myslia, ake su slusne, dobre vychovane a nevinne, su v skutocnosti mali grazlikovia

ervenka
10. júl 2022

Take poznas- slimak, slimak vystrc rozky, dam ti maslo na parozky, ak nevystrcis rozky podpalim ti dom a ty zhoris v nom. Detska riekanka, ktora sa moze trochu menit v zavislosti od regionu. A mas v nej- pyromaniu, tyranie zvierat...
Na Dobsinskeho rozpravky sa ani Tarantino nechyta.
Dievcata dokazu byt krute, zakerne.
Ps: sama sa pozri, ako sa vyjadrujes-citujem
"Toto tým deťom dláždite cestu do veľkej riti akurát.". 🤔🤨

veve_ad
10. júl 2022

Autorka, Pises: "Nechcela som súdiť nikoho to ani náhodou len mi rozum neberie skadiaľ deti majú také veci.."

Toto je spravna otazka, odkial to maju DETI a nie chlapci a uz toboz to nie je otazka pre "mamicky chlapcov" 🤦‍♀️🤦‍♀️
Predstav si, ze sa ti narodi druhe dieta a bude to chlapec. A teba sa niekto spyta, ze ako ho to vychovavas, lebo v nejakej skolke v hornejdolnej chlapci dobiedzaju do dievcat a hovoria upeciem ta 🤦‍♀️🤦‍♀️ Co by bola tvoja odpoved? Je nad slnko jasne, ze by si povedala, ze ty ho vychovavas k poslusnosti.

?? Pochopila si to, autorka? ..ze preco sa tu mamicky buria kvoli tvojej zalozenej diskusii?

ivangeline
10. júl 2022

Wtf? Vy ste anjelik bez jedinej temnej stranky? Ked ste nahnevana,co robite? Co hovorite? Akym tonom? A tiez.. Uz aj v rozpravkach sa zabijaju...Jezibaby chcu upiect.. Rozparavaju sa brucha.. V ohni palia.. To vsetko naberu deti a vyuzivaju. U nas tiez kakanie a cikanie je mega zabavne. A hra so slovami od 3 rokov tiez. Same si deti vymysleli slovo babac. To je cisto ako blbost. Robia babacoviny. Ty si babac.
Myslim,ze na dospelych je skor to usmernenie,kedy to mozu pouzivat. Kedy nie. Co to moze sposobit inemu cloveku. Snazit sa vzbudit v nich sucit,empatiu..Ale tiez nie je na skodu pomoct tej druhej strane sa obranit,nebrat tieto slova vazne a pod...Aj take ohovaranie nie je nic moc,ze? Dobro a zlo su uz na svete,damy... xD

tetapetra
10. júl 2022

Trápne, trápne,trápne. Syn má v triede také herečky,že až. Jasným príkladom je aj slečna z Miloslavova 😉. Načo deliť deti má chlapec, dievča. Každá skupinaa svojho hajzla

gladys_07
10. júl 2022

Ako teda povies doma muzovi aby zabil muchu napr, ked nepouzivate ani v suvislosti s hmyzom? “Ukonci prosim zivotnu put tohto pavuka? Vykonaj eutanaziu na tejto ose?”

Ale teda ano, co si vsimam v rodine a okoli tak chlapci pozeraju krvaky, hraju sa s nozmi, otvorenym ohnom a crepinami. Dievcatka sa venuju palickovej cipke a zbieraniu servitok.

Kus uderena tema.

S pozdravom, mamicka chlapceka

elizabet173
10. júl 2022

ak si s tým učiteľka v škôlke nevie poradiť, tak je neschopná učiteľka. Nezabrániš nijako tomu, aby deti takéto slová do škôlky priniesli a je jedno, či ich majú z TV, z PC hier, od starších súrodencov, alebo ich začuli na ihrisku. Učiteľka je tam na to, aby sa s deťmi o tom rozprávala a aby zatrhla šikanovanie ešte v zárodku. V škole to je už ťažšie, v škôlke je nonstop s deťmi, ak sa nejaký chlapec nevie spratať do kože, učiteľka má páky na to, aby s ním urobila poriadok.

kozova87
10. júl 2022

Mám 4 ročného chlapca,nikdy nikomu neubližoval ,v škôlke problém s dievčatkami,jedna v triede nám mláti aj predškolákov,druhá učí deti " vybrané slová",tretia dokopala o rok staršiu na dvore do hrudníka tak že zmodrala,tak sa pýtam mamin dievčatiek: Ako vychovávate svoje dievčatá???

andreafa
10. júl 2022

Moja mila, ja mam cetstvu stredoskolacku, stretla sa aj so spoluziakom, co ju chcel hodit dole schodmi, aby sa zabila, ALE! Dievcata su otrasnejsie ako chalani. To mi ver, v pubertalnom veku

maxiva
10. júl 2022

Môjmu synovi sa v prvej triede spolužiak vyhrážal, že ho podreze.Zapichne,vypichne oko.. A ja už neviem. Mal 6..rozumies?ja som už počula teda od detí kadečo... Ale tento chlapec,to som ešte nezažila. Všetky deti sa ho v triede báli. Jedno dievčatko dokonca od strachu vracal, keď malo ísť do školy..

janka1011
10. júl 2022

Podľa mňa máš predsudky voči chlapcom len preto, že máš doma dievča, zrejme hýčkané a maznané. Toto neni o pohlaví, ver mi. By si sa čudovala, aké vedia byť dievčatká. Chlapec len opakoval výrazy z nejakého filmu alebo aj rozprávky - upečiem ťa...veď neber všetko zas tak vážne, sú to deti. Ešte aj tvoje dievčatko ťa môže v živote kadejako prekvapiť.

mimi3008
10. júl 2022

Este 2 postrehy, 1.k Misovi - to, ze dievcata taha za vlasy a stahuje im sukne podla mna nie je sikana, i ked samozrejme by to nemal robit, asi sa mu len pacia. Alebo kazde detske natahovanie napr. o hracku je podla teba sikana? Asi si precitlivela, lebo ako pises, teba v detstve sikanovali...
2.napadlo ti aj to, ze tvoja dcerenka anjelik v tom nemusi byt nevinne? Co ak ich provokuje a ich spravanie je len ich reakcia na jej akciu? Nemusi to tak byt, ale ak by aj bolo, myslis, ze sa ti k tomu prizna?

enya00
10. júl 2022

No poznam veru viac dievcat,co su riadne zle,sikanuju,vysmievaju sa ...cize pohlavim to asi nebude...moj syn to nerobi,aj ked je chlapec 🤷‍♀️ dcera zatial tiez nie...ono je to skor o vychove a o povahe dietata

elizabet173
10. júl 2022

@maxiva keby moja dcér od strachu zvracala, tak by jej to muž vysvetlil veľmi rýchlo. Tiež syn zažil šikanu v družine, môj ex tam nabehol, zdrapil zasrana pod krk, zdvihol ho do výšky a povedal mu, že to bolo posledný krát, kedy sa vyhrážal mladším deťom a niečo im bral, lebo si to s ním vybaví ináč. Nebola som na to hrdá, nie je to pedagogické, ale nesmierne účinné, bol pokoj navždy a vyriešené za päť minút. Dcéru mojej kolegyne šikanovala v škole spolužiačka, skončilo to až u lekára a na polícii. Je úplne jedno, či je to chlapec, alebo dievča.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
mimi3008
10. júl 2022

@janka1011 jaaaaj, mozno autorka bude mat raz aj chlapceka a jej hyckana princezna mu bu de zo ziarlivosti robit zle, ako to deti niekedy zvyknu. Kto vie, aku temu potom zalozi..."Staraia dcera sikanuje mladsieho braceka"😆

nikpa
10. júl 2022

Inak kto vie ako to vlastne naozaj je. Lebo evidentne ty tej tvojej nevinnej princeznicke doma všetko zožerieš. A je čudné, že riešiš podobné problémi uz 3X ale vždy za všetko môžu len tie zle chlapčiska. Kto vie či si to tá tvoja herečka nevymysla a ona sama také rozpráva...

larisa
10. júl 2022

Chceš tym povedať že matky, ktoré majú chlapcov su horšie ako si ty čo máš jednu dceru. ??? To čo je za hlúpa téma ? Kde máš zaruku ze tvoja dcéra nebude nikoho šikanovat. Neskutočne ake hlúpe témy dnešné mladé ženy sem davaju.