Venované mamičkám chlapčekov
Maminky chlapcov, prosím o chvíľku pozornosti.
Neberte to v zlom, ale ako vychovávate svojich chlapčekov? Mám doma dievčatko, minule prišla s tým, že sa bojí ísť na wc, lebo ju tam niekto zabije. Pýtam sa jej, od koho to má tak povedala meno spolužiaka. Konzultovala som to s učiteľkou a naozaj je taký a slovami ohrozuje a straší deti. Prešlo to. Ďalší rok sa hrala a počúvam, čo hovorí a tam slová typu - upečiem ťa, zabijem ťa... Pýtam sa, od koho to má, povedala meno iného spolužiaka. Vraj v škôlke neskutočne vystrája a sú na neho nenormálne sťažnosti. (rozprávali sme aj s maminou v šatni, že šikanuje jej dcéru kvôli váhe jej matky a otca).
Pýtam sa teda, čo im dovolíte hrať na pc (mobil, tablet, PlayStation) alebo čo im dovolíte pozerávať okrem rozprávok, keď púšťajú takéto slová? Ako sa hovorí, v každom človeku drieme kúsok vraha a každý je schopný ublížiť, ak mu povolia nervy. Toto tým deťom dláždite cestu do veľkej riti akurát. Snažím sa svoju dcéru vychovávať slušne, slovo zabiť nepoužívame ani v súvislosti s hmyzom a tam príde od kamarátov a zabíjala by všetko okolo seba. Má dovolené maximálne TV jojko, lala TV a sem tam pustím rozprávky z YouTube na TV ale tam som a viem, čo púšťam. Nemá skadiaľ mať také výrazy.
Rada by som bola za objasnenie, prečo sa také veci dejú už v takom útlom veku.
(nejdem urážať, ani kritizovať výchovu, len nechcem aby sa stávali také veci. Sú to deti, nech si užívajú detstvo).
@mimi3008 je taky na každé dievča
A nie je to v poriadku. Píšem v komentároch ze ich bije. Po hlave po ramene po bruchu. Je to šikana. Prečo by mali byť druhé deti otlkane?
@boldo87 tiež som bola šikanovana a vždy len chlapcami :( priznám sa ze hnusne zákerné dievča som stretla len jedno je to bývalá švagriná (ex bol o dosť starsi ako ona) no hnus človek. Koľko zla urobila koľko vecí zničila a ako sa chovala k vlastným rodičom. Ale ona mala diagnózu aj keď ju to neospravedlňuje
Jedno take anjelske dievčatko hryzlo v skolke mojho syna do tvare schvalne, lebo vedela, ze on jediny sa nebráni. Zlatíčko 😊
nas doma sikanuju komare... stipu nas a my si nemozeme pomoct, nesmieme ich zabijat, aby sme nasim nevinnym detom nepokazili stastne detstvo tym, ze by sme im dovolili uvidiet, ze na svete je mozne nieco ako zabijanie.. co mi poradis? mam napisat staznost mamickam komarov? teda komaric - lebo su to vsetko dievcata! 😝
@misinka0611 išla som založiť diskusiu slušne so zámerom opýtať sa ako to je. Kde som koho urazila? Kde som sa o kom bavila bez rešpektu? Nikoho som nezhodila len ma zaujímalo celkom úprimne ako sú dnešní mladí muži vedení výchovou a prečo sú slová ako zabiť bežné v detskej reči. Nič zlé. Dcera dokiaľ nechodila do škôlky nepoznala take slovo. Z ihriska to tiež nemala. Kto toto doma bežne používa? Slušne som sa pýtala čakajúc slušne odpovede. No škoda reči.
@reanda ja napríklad hmyz nezabijam. 🤷♀️ Ani pavúky ani komáre ani muchy ci motýle (nočné). Je to živý tvor a to učím aj dieťa.
Prepac, ale ako matku 2 vychovanych chlapcov sa ma to dotklo. Si neuveritelne predpojata. To ci je dieta vychovane alebo nevychovane absolutne nema nic z pohlavym preboha. Ale niekedy treba pouzit aj tu vec na krku, kym nieco vysles do eteru
@anonymous87 hovorím o osobnej skúsenosti s pohlavím - chlapec. Zaujímalo ma len toto. Vieš keby každý použil tu vec na krku pochopil by ako bola otázka myslena aj keď síce mohla byť formulovana trosku inak to uznávam
Prečo nezverejnis tvoj nick? Ty si co zač? Mňa tvoja téma urazila .Preto by som rada vedela tvoj nick.
Ano, este napis, ze studie dokazali, ze rodicia masovych vrahov zabijali pred ich ocami hmyz, ked boli deti🤣🤣🤣
Ty si v zivote stretla jedinu zlu zenu...a aj to mala diagnozu. S tebou skoda reci. Ani 3 strany prispevkov ti neotvorili oci. Peknu nedelu s dcerenkou prajem.
Nie. Hovoris ako MY matky vychovavame svoje deti. Ved si to po sebe precitaj
Odkial? Stačí že jeden jediný dievča či chlapec to donesie do triedy ( skolka či škola a je to) 🤷🏻♀️ Inak mimochodom v prvom ročníku pravidelne bil mojho syna blonďavý “anjelik” menom Sofinka. Po tom ako pani ucitelku niekoľko krát poslala do p… ju preložili rodicia na inú školu, keďže sťažnosti na ňu sa sypalo. Tak len toľko k tým chlapcom. Vytiahneš troch z jedného kolektívu a ideš zovšeobecňovať 🤦🏻♀️
Ano, slovo zabit nepoznala, kym nechodila do skolky. A tam ho zaiste musela pocut jedine od chlapca.
Nemusíte už ďalej odpovedať obraz som si urobila aj sama 🙂 pekný deň prajem
Ked si tak zaujata proti chlapcom, zrejme aj proti muzom si zaujata. Moja otazka na teba je - mas vobec manzela? Dovolis svojej princeznicke travit cas s jej otcom?
Aj my o tebe. A teda pevne verim, ze moji synovia budu mat stastie na normalnu zenu a svokru a nie niekoho kto ich bude povazovat pomaly za monstrum
Podla mna je to tabuizovanim zbrani na jednej strane a na druhej mediami (tv, hry, youtube), kde sa zbrane normalne pouzivaju a z kazdeho rohu vyskakuju- a aj ked aa tisic krat vystreli, hlavny hrdina sa veselo postavi a odide po svojich so skrabancami na cele🙄. Vela deti nevie potom rozlisit realitu od fikcie a co je este v norme a co je cez. Moj syn taketo vyroky vobec nepouziva a to videl a vidi aj normalne zbrane. A ma aj hrackarske zbrane. Je nauceny, ze normalna zbran sa pouziva na obranu, nie je to hracka, nechyta sa, je to vec pre dospelych, pokial nema na to povolenie, nesmie ist ani do blizkosti. Vie, ak vystreli, moze ludi zranit ci zabit a je to nezvratne. A ze su za to nasledky (vazenie pre neho/rodicov + dost znacne financne, ktore obmedzia chod rodiny). Normalne zbrane obchadza oblukom. Toto napriklad jeho spoluziaci nevedia, lebo zbrane su fuj, fuj, fuj - nevedia o nasledkoch a dosledkoch, vela nevie co je v norme a rozdielom medzi hranim sa a realitou.....
Len si daj na svoje dievcatko velmi dobry pozor☝️Lebo moj syn je prave z tych,co nevyhladava konflikty,nerad sa bije,a vysvitlo,ze jedno mile,zlate dievcatko z velmi dobrej rodiny ho slovne sikanovalo a nebolo jedine☝️Uz v skolke sa nasli taketo vykvety. Takze poprosim teraz ja maminky vsetkych dievcatiek,aby naucili svoje princeznicky, ze sa im vsetko v zivote neprepecie,len preto,ze su dievcatka.
a nevadi ti, ze vas tie komare stipu? ci ako to riesis? prehovoris im do duse, ze to nie je od nich pekne? fakt ma to zaujima, ako ti to funguje
lebo jedna vec je nezabijat zive tvory a druha je hrozit sa uz len slova 'zabit' a povazovat za sikanu, ked tvoje dieta niekto 'strasi' slovami, ktorych sa ono boji, lebo su u vas tabu.. toto podla mna nie je vhodna vychova..
Ty si si vytvorila asociáciu, že chlapci sú zlí a nevychovana, bijú a sikanuju dievčatka. Nie, nie je to pravda, šikana nie je len bitka a už vôbec nie je doménou chlapcov. Dievčatá vedia byť oveľa krutejsie, a rafinovane kruté, pritom svojej obetí neskrivia vlások na hlave. Chalanisko buchne, slečinka sa dokáže vysmievať, dokaze ponizovat. Modrina sa zahojí, rana na duši síce nie je vidieť, ale boli viac a dlhšie. Tým nechcem povedať, že otlkat sa je v poriadku, ale skus sa aj hlbšie zamyslieť nad správaním dievčatiek. Pretoze tie sú agresívne ináč. Výsmech za tričko, výsmech za topánky. Predvádzanie sa lebo ja mam to a ty nemáš... Si si istá, že z tvojej dcéry také ešte nikdy nevyšlo?
Normalne som si este raz precitala prispevok ci dobre vidim🙄😁akoze chlapci su zdrojom vsetkeho zleho z coho ma tvoje chudatko dievcatko traumu? Treba ju len ovievat dat do zlateho porcelanu😂😂Eej ej,este si pockaj na pubertu co ta caka s dievcatkom😂ta ti to vsetko zrata😂
Ináč zaujímavé že dievčatko ma toľko problémov s chlapcami, niečo tu smrdí..

Syn má 5.5 roka a ak môže pozerať tv, tak si pozrie Tom a Jerry, vlk a zajac, a potom nejaké autíčka alebo ako sa niečo stavia.
Ono tie deti to podľa mňa nemajú, nemusia mať z domu.
Tiež sa minule syna pýtam, ako sa hral v škôlke cez prestávku. Že na kung du (apropo na druhý deň ani nevedel 'co kung fu je ). Že sa bili chlapci proti dievčatám. Vravím mu, že to nie je pekne, keď niekoho bije...bla bla a že prečo to robil. No lebo všetci. A ak si myslíš že ho doma učím, aby bil dievčatá, tak sa veľmi mýliš. Stačí keď začne jeden a je to pre nich nové a už ide reťazová reakcia. Žiaľ.